.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Nekako s proljeća

#1826 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Nekako s proljeća »

Samo da pozdravim :thumbup: :bih:
Chisum

#1827 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Otpozdrav starom drustvu! :thumbup:
terra_incognita

#1828 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by terra_incognita »

Nakamichi wrote:
fosil wrote:A znas li mozda sta mu je sa haverom Dzevadom, s Bjelava lik, bilo?
Zadnje sto znam da se Dzevdo skinuo sa svega, i uzgaja nake domace zivotinje negdje iznad Sarajeva, ovce ili nesta.
Ako mislis na Dzevdu s bjelava, pitovi fazoni.
Uzgajao prepelice i koze na Baricama. On je inace agronom.

To je batalio, sada radi u Azelu u skladistu, cini mi se.
exliberal-ex

#1829 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by exliberal-ex »

Chisum wrote:
HAVANA wrote:Aaaa sto si to fino naucio,glat ti ide izgovor,ja se sav zapetljam :lol:
Nemam pojma,zadnji put sam bio tamo u ratnom buldogu.Zlo i naopako. :kontrabas: :jbt: :tooo: :nevjerujem: :per: :-D :D
Ma znao sam tu i tamo da uletim u Buldog i nakon rata... mada je to bila uglavnom nekakva balavurdija... sjecam se da ga je jedno vrijeme drzala ona hableshina Nafiz... vidjeh ga nedavno, skroz prolupao, bjeze od njega... :lol:

A Konjicija je takav fenomen, da se sjecam rijeci pokojnog doktora Djukanovica koji je govorio da nesto tako nije vidio...

Eno ga sad k'o bure dosao.

Kad mu je rahmetli stari lezao u bolnici, kreten mu dosao u posjetu i orobio ga :lol: Maznuo mu kesh iz pidzame... :lol:
Ma mogao je dok mu je stari stajao iza ledja...sjecam se ja buldoga iz rata...eh...u sustini komad budaletine ko I vecina o kojima pricamo
fosil

#1830 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by fosil »

Skoja sa podhrastova ili stare breke? Netko?
Chisum

#1831 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

exliberal-ex wrote:
Chisum wrote:
HAVANA wrote:Aaaa sto si to fino naucio,glat ti ide izgovor,ja se sav zapetljam :lol:
Nemam pojma,zadnji put sam bio tamo u ratnom buldogu.Zlo i naopako. :kontrabas: :jbt: :tooo: :nevjerujem: :per: :-D :D
Ma znao sam tu i tamo da uletim u Buldog i nakon rata... mada je to bila uglavnom nekakva balavurdija... sjecam se da ga je jedno vrijeme drzala ona hableshina Nafiz... vidjeh ga nedavno, skroz prolupao, bjeze od njega... :lol:

A Konjicija je takav fenomen, da se sjecam rijeci pokojnog doktora Djukanovica koji je govorio da nesto tako nije vidio...

Eno ga sad k'o bure dosao.

Kad mu je rahmetli stari lezao u bolnici, kreten mu dosao u posjetu i orobio ga :lol: Maznuo mu kesh iz pidzame... :lol:
Ma mogao je dok mu je stari stajao iza ledja...sjecam se ja buldoga iz rata...eh...u sustini komad budaletine ko I vecina o kojima pricamo
Kad kazem fenomen, mislim na medicinski fenomen, a po rijecima covjeka kroz cije su ruke tih godina, a i kasnije prolazili manje-vise svi iznavlaceni.

Nije mu starom bilo lako... o zlu ga je zabavio - dobro je onaj patuljak dobacio dokle je dobacio. Moze i on glat medju fenomene.
Chisum

#1832 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

JThomas wrote:jah, vinjačići i konjačići su nekako na umoru...
Ma zakolje se tu i tamo koja flasa vinjaka. Nije da ne bude... ali da su pali kurcu za usi - jesu.

Sve dok ne pocnemo da labrnjamo florescentne slamke, igramo se sa suncobranima i navlacimo onih 15 boja koktela, jos ima nade.
U neke sam se ljude vec razocarao. :D
muha_sa

#1833 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

muha_sa

#1834 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisumeeeeeeeeee--vidiš li ti ovo što okacih :? :)
Chisum

#1835 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Oooo Muha, lave, ne vidjeh da je tema dignuta, jebiga.

Eki, Sejdi Sejdi :lol:

I njegov zet Fadil, taksista, gore ispod Budakovica... (moguce da je nije njegov zet, nego zet njegovog buraza, Ramceta rahmetli, ne mogu vise da se sjetim, sve vise zaboravljam, sve mi se vise mijesaju sjecanja, moj Muha, je li i tebe ovako nosa? :D)
A Dilfa se namardelj'o za pola Vrbanjuse. Cini mi se da je i za ubistvo lezao. Kradje, pucanje, vise se ne sjecam, nisam gore zalazio, ne pamtim. To je ona mahala, Klachar Kemo, Jasko, Neno...
Mislim da je Fadil umro, dugo ga nisam vidio, a zadnji put kad sam ga vidio, izgledao je k'o avet. Ni ziv, ni mrtav. A onda ga se covjek sjeti kad je bio mlad, a lopov, jebiga, krali su po cijeloj Evropi, imalo se i love, a onako sitan, ali jak k'o zemlja, zajeban do zla boga, ali, i pored takvog "CV-a", jebes mu mater, nije bio losh covjek sekunde. I hrabar, sto je i u ratu pokazao, a i imao je neki svoj cudni kodeks, koliko god to nestvarno zvucalo.

Ma pola ih je odozgo poumiralo. Sve su to alkohol i murijanje davno pojeli.
muha_sa

#1836 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

cuješ li Malog Zulica kako fino pjeva :-D
rahmet mu duši :(
Chisum

#1837 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Samo, Muha, ne znam kad je ovo snimano, ali mora da ima kuka, ovdje je Mali jos uvijek k'o lampa.

Edit: Auuuu, sad tek vidim (nisam na poslu mogao da otvaram video, samo sam vidio sliku na forumu), ovo je jos davne 2007... sedam kuka, brate moj.
Last edited by Chisum on 28/03/2014 20:40, edited 1 time in total.
muha_sa

#1838 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

piše 2009.---meni baš merak ovo gledat i slušat :-D
posebno što znam ovu raju a Sejdi komšija iz bravadžiluka :)
Chisum

#1839 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Pise dole da je snimljeno jos 2007... i to, izgleda, bas kad je Ramce umro. Nisam znao. Ali, eto, pao mi je odmah Dilfa taksista na pamet, a i Ramce.
muha_sa

#1840 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum

#1841 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Muha jesi to veceras dobio dopust od zene? :D

Nesto si mi u veselom fazonu... :D Mora da je legla kakva flashica, kakva dobra meza, a?
muha_sa

#1842 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Muha jesi to veceras dobio dopust od zene? :D

Nesto si mi u veselom fazonu... :D Mora da je legla kakva flashica, kakva dobra meza, a?
handri ovaj forum :-) svako par sekundi odloguje :-)

ma jašta vec dobio, napokon :lol:
Chisum

#1843 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Muha, mane te opet... Opet emigrirao u Svedsku? :D

De nam baci koji recenicu na svedskom, svega ti... nesto kao "Ja se zovem Muha. Idem u 8-b. Vatreni sam navijac Zelje, skupljam prisivace i navijacke salove, volio bih da se dopisujem sa vrsnjacima iz cijele Jugoslavije"
muha_sa

#1844 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Muha, mane te opet... Opet emigrirao u Svedsku? :D

De nam baci koji recenicu na svedskom, svega ti... nesto kao "Ja se zovem Muha. Idem u 8-b. Vatreni sam navijac Zelje, skupljam prisivace i navijacke salove, volio bih da se dopisujem sa vrsnjacima iz cijele Jugoslavije"
:lol: :lol:

ujo se ti za jezik :lol: dje cu za njih navijat :-) doduše, išo redovno i na njihove itakmice u dolinu cupova, volio gledat fudbalske znalce--od Švabe, Smajlovica do Meše, Fice i onog šereta Nikica koji je preskako tramvajske šine plašeci se da ga struja ne ubije :lol:

u osmom razredu se više luftiralo neg na nastavi bilo :-) hem se cize iza škole igralo il se išlo na tekme :-)

valjalo je uživo vidjet jednog Besta, Carltona........... :-D

Image
kakonako

#1845 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by kakonako »

U,Muha...dabome da se sjecam te prohladne kosevske noci i narocito doceka slavnog "Junajteda" pred "Evropom".Ocekujemo mi Carltona Bobija,ono nekakvog ljudinu,kad ono izlazi sitan celo,a neko iz raje veli:"Cuj,ba Carlton...njega ce,ba,Vuja za veceru pojesti!"
Naravno da je bio spektakl i da smo u horu jebali majku onom sudiji,cini mi se da je bio Talijan,da je Musemijina lopta presla crtu.Samo je jos jedna slicna utakmica odigrana na obnovljenom Kosevu:Sarajevo - Zeljo 2.1,u istinu spektakl s pjesmom,navijanjem,bez i jednog incidenta,a bilo,bezmalo 5o.ooo dusa.
Edin H.

#1846 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Edin H. »

HAVANA wrote:Dobar,Amerika,ozenio se,djeca...

Image
Havana i njegove slike, sanjao sam Hasu Ajkulu sinoc :D
Chisum

#1847 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

muha_sa wrote:
Chisum wrote:Muha, mane te opet... Opet emigrirao u Svedsku? :D

:lol: :lol:

ujo se ti za jezik :lol: dje cu za njih navijat :-) doduše, išo redovno i na njihove itakmice u dolinu cupova, volio gledat fudbalske znalce--od Švabe, Smajlovica do Meše, Fice i onog šereta Nikica koji je preskako tramvajske šine plašeci se da ga struja ne ubije :lol:

u osmom razredu se više luftiralo neg na nastavi bilo :-) hem se cize iza škole igralo il se išlo na tekme :-)

valjalo je uživo vidjet jednog Besta, Carltona........... :-D

Image
Moje duboko izvinjenje :lol: ... dusmani sire dezinformacije. :run:
Nekako s proljeća

#1848 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Nekako s proljeća »

:D i fotomontaže
HAVANA

#1849 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Sta je momci,dje zapelo? :D
insomnia78