KatarinaKosaca wrote:Chisum wrote:Ma kakav reket, u zadnje vrijeme je samo kuckao i kloshario, nazalost... bas je bio popadao. Tuzno ga je bilo vidjeti. Pogotovo nama koji ga se sjecamo iz vremena kad su mu se mnogi klanjali.
Takav je bio i pred rat. Kad ga je kocka uzela. Dugovao i Bogu i narodu. Izgubio kiosk na Višnjiku-Bjelavama, sve..
Nego, pored Campe rah, čini mi se da su imali još jednog brata??
A to za reket ima na snimku Gašija sa .. ne znam kim. Baš za Semberiju, a tu se muvao stalno. U zadnje vrijeme, zadnijh godina sam ga viđala kod male pošte u onom kafiću, stoji ispred
Imao.. ne jednog...
Ibro Pendo, najstariji... pa ide Mali, pa Lili... I najmladji Campo.
Svi su, osim Lilija, bili skloni belaju i sranjima, marisanja po gradu, onako djuture, i s Todorima su se marisali i tako te budalastine, mada je Mali bio najgori... Lili je jedini bio drugaciji , radio k'o crnac, o sebi pri sebi, radio u Starom satu... mada bi i on pritekao u pomoc kad zatreba.
Svi su mrtvi.
Mali jeste bio najproblematicniji, ali stvarno cudna sorta... kocka, kamatarenje, otimanje, sklon pucanju, prevarama, ali najcudnije od svega mi je kod njega bio njegov odnos prema parama... sipale su mu kroz ruke, nikakav odnos prema parama nije imao, krshio ih je k'o lud, tako da nije samo kiosk zijanio.... nema sta taj nije zijanio.
Sjecam se kad zajeba i frajera i sebe

, iznajmi robu od njega za 70 milja, prod'o je za 30 i onda i to zijani za dvije tri noci na kocki.... nije bas bio biznismen.

Ali je vala i raje s njih zaglavilo,sto u frkama, pucnjavama, saobracajkama, ginulo, bilo izbadano, busheno, a njemu skoro nikad nista.
Kad je s onim, Micko se, meni se cini, zvao, iz Starog grada, s Logavine, krenuo vani da rade turu, i slupaju se kolima, on slomi nogu, a ovoaj u komadima... pa vani, mislim u Svici, kad su pucali na pogresne ljude umjesto na njega, izbusili ih k'o sir... i tako te cudne stvari.