.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amrica

#1276 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by amrica »

Chisum wrote:
amrica wrote:cccc sta bi od sarajevske raje :oops:
Sta nam fali, svega ti? :D

:shock:

ne vama, nego tom sto sodu smeka :D
Chisum

#1277 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

amrica wrote:
Chisum wrote:
Sta nam fali, svega ti? :D

:shock:

ne vama, nego tom sto sodu smeka :D
Ma pusti ti to...

Nikad ne znas odakle krme moze da izleti, Amrice... zapamti. :D
muha_sa

#1278 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

djes amrice :-D

Chisume :lol: -- ovo za faktor iznenadjenja:lol: :lol: :lol: :lol:
Chisum

#1279 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Ih sto se razbjezase s foruma... ne zna se ko se prvi uhvati noge, da li mahalci ili haustorcad...

E ne moze tako... :D

Napisali smo na ovoj temi (a bogami i na ostalim slicnim temama ovog potforuma) stotine i stotine postova, stotine prica, i nema boga da tek tako ostavim temu da je glodju mishevi i shupci, kojih se na forumu u zadnje vrijeme toliko nakotilo da to nije normalno. Ne znam samo ko im shipu pricu... Dva posta im procitas i otreses ih s kurca koliko su providni.

Neke satro "Sarajlije", sto dvije ciste ne mogu o gradu da napisu, o raji, o ekipi, o druzenju, zajebancijama... o ljepoti koju ne upozna samo onaj koji ne zeli ili ko s ovim gradom nema veze... osim standardnog pljuvanja i zapisavanja (vrlo lako prepoznas mokri cvor Han Pijesak-Listica.... ono, satro, "Sarajlija" kojem je dnevna doza na forumu 10 postova pljuvanja po Sarajevu, te poneka pohvala upucena nekoj od selendri poput Pala, kad ih ponese atmosfera, pa im se omakne), radi kojeg su se i registrovali, dvije price ne mogu da sastave, a mi ih, evo, pisasmo godinama i cega se sve ne sjetismo, sto od prije rata, sto iz rata, sto nakon rata - mogla se mala knjiga o Sarajevu napraviti.

E zbog tih supaka i dupljaka, nemoj, Muha, da te pijan trazim oko Sebilja :lol: Prenesi i Havani, da se ne cudi kasnije ko mu sara sprejom po fasadi na objektu...

Sto bi rek'o Shaban u negativu - tema ne spije pasti!
braca

#1280 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by braca »

Eto, sve cekam, a ne spomenuste jos nekoliko tada (a i kasnije) vidjenijih momaka sa sarajevskog asfalta, Cengic Vila: Dragan Vikic......Slavko Logara........Vemic Slobodan......a bili su tu i braca Backovici......sve ekipa koja je bila 100% regulare i koju su raja uvazavala.

Ha? Ovo ste previdjeli?
HAVANA

#1281 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Chisum wrote: E zbog tih supaka i dupljaka, nemoj, Muha, da te pijan trazim oko Sebilja :lol: Prenesi i Havani, da se ne cudi kasnije ko mu sara sprejom po fasadi na objektu...

Sto bi rek'o Shaban u negativu - tema ne spije pasti!

Ko sharo, ruke mu otpale :x :lol:
Evo me bolan,tu sam ja.Jebaji ga,klitoris ne klitoris,njihov je. :roll:
Chisum

#1282 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

E'o ga, brata mi... :D

Uranio, zoru prevario, junace! :lol:

Ne znam vise gdje da vas nafatam, nane mi... Prvo ste mi slozili dribling s one dvije tri teme kafane, slike itd.... Sad nije vise ni dvije-tri teme, nego dva tri foruma... :lol:

Setate me k'o Hajra guzove... :lol:

Nego, drago mi je vidjeti da se i dalje patrolira ovuda... A klixat mogu kuci svojoj, meni ne mogu. Ionako nikada ni ne otvaram onu pocetnu stranicu jer je odavno talashika.

@Braca, oko, nismo previdjeli, ali znas kako se raja podijelila... svako pokriva svoju "zonu odgovornosti". Ja sam uz jos par nas na ovoj temi uglavnom pisao o Starom Gradu i Centru, te raji i zajebancijama iz tih dijelova, ali bilo je vala prica iz Novog Sarajeva i iz Novog Grada koliko hoces... mora da je negdje vec izletilo i o njima. (o Vikari je bilo, to sam siguran)
Lobotomija

#1283 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Lobotomija »

Raja ovo vam je super :thumbup:
Bas bi me obradovalo kad bi bilo jos pisanja o raji s Kosevskog i okoline
Dobra zeza fakat :thumbup:
Chisum

#1284 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Bilo je i o kosevskoj raji dosta... i mladjoj, ovim pankerima iz mog vremena, a i starijim dilejama.

Inace kosevska raja (to je tada bilo od koseva, pa dole niz Kralja Tomislava) je bila jedna od najupecatljivijih ekipa IKADA u ovom gradu. Dok smo odrastali sedamdesetih slusali smo price o njima i gledali u njih k'o u bogove (iako sam ja sa Carsije, pa sam bio mnogobozac :lol: , jer smo i mi imali idola i bogova na bacanje)...

Kakva je to furka bila, kakve zajebancije, marisane, prevare, a i uspjesi, to se danas ni zamisliti ne moze. Poput kakvog dobrog engleskog filma iz doba rokera i modsa...

Nazalost, sve je to pomrlo. Od alkohola... Od zivota, ustvari.
Lobotomija

#1285 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Lobotomija »

Chisum wrote:Bilo je i o kosevskoj raji dosta... i mladjoj, ovim pankerima iz mog vremena, a i starijim dilejama.

Inace kosevska raja (to je tada bilo od koseva, pa dole niz Kralja Tomislava) je bila jedna od najupecatljivijih ekipa IKADA u ovom gradu. Dok smo odrastali sedamdesetih slusali smo price o njima i gledali u njih k'o u bogove (iako sam ja sa Carsije, pa sam bio mnogobozac :lol: , jer smo i mi imali idola i bogova na bacanje)...

Kakva je to furka bila, kakve zajebancije, marisane, prevare, a i uspjesi, to se danas ni zamisliti ne moze. Poput kakvog dobrog engleskog filma iz doba rokera i modsa...

Znaci moram sve od pocetka da procitam :roll: .A ostalo ih je jos par....Na granici su doduse
Chisum

#1286 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Lobotomija wrote:
Chisum wrote:Bilo je i o kosevskoj raji dosta... i mladjoj, ovim pankerima iz mog vremena, a i starijim dilejama.

Znaci moram sve od pocetka da procitam :roll: .A ostalo ih je jos par....Na granici su doduse
Sve je to San odnio... :)

I da... protabiti malo od pocetka... I sam sam pisao o njima, ali ne znam vise na kojoj stranici.
Lobotomija

#1287 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Lobotomija »

Chisum wrote:
Lobotomija wrote:

Sve je to San odnio... :)

Hahahah San-Njufko jel to :)
ok hvala drug
I da... protabiti malo od pocetka... I sam sam pisao o njima, ali ne znam vise na kojoj stranici.
Chisum

#1288 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Ma jos prije Njufka.. Njufkov stari dok je radio. :-D
Lobotomija

#1289 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Lobotomija »

Chisum wrote:Ma jos prije Njufka.. Njufkov stari dok je radio. :-D
Ma nekako on iskrsne kad se San spomene :).Nisam bas zapamtila San kao birtiju
Chisum

#1290 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Lobotomija wrote:
Chisum wrote:Ma jos prije Njufka.. Njufkov stari dok je radio. :-D
Ma nekako on iskrsne kad se San spomene :).Nisam bas zapamtila San kao birtiju
Dugo je to bila zadnja stanica... mnogima. Tihi pijanci, najgora bolest.

A Njufko jeste "nase" vrijeme, to da...
muha_sa

#1291 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

:-D
pisalo smo o mom dobrom ahbabu Deši i njegovom burazu Flekiju :-D o dernecima u našoj dragoj birtiji "SAN" :-D
pisali smo i Poberu Dubravku :) dobrom ahbabu koji litar u cugu zdrma :lol: bar je mogo birvaktile :lol:
o rahmetli Dudi s Koševskog :-D zajedno smo radili krajem sedamdesetih :) Dudo ljudina nad ljudinama--srce ko Trebevic :) ne prilazi mu kad duboko udiše zrak kroz nozdrve :lol:

ovo ja samo bogdu, da malo temu živnemo--opet mi halalite :lol: :lol:
Chisum

#1292 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Halal ti rasol, eno ti polomise kafanu :lol: :lol: :lol:
Lobotomija

#1293 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Lobotomija »

Daj jos.. :)
Chisum

#1294 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Evo ti ovih starijih postova gdje se neki pominju.. ova starija ekipa... tzv "dream team" :)
Chisum wrote:
HAVANA wrote:Pred sam rat se i nisam bas vrtio tuda,malo se previse zaglibilo :cry: :-) koju godinu prije...možeš i malo niže...kod tančice...aramis...finih noci bilo, a i uzelo se para na tamburi :-D :D
Ih, okano, ti si znaci zario i palio po Kate Govorusic i Danijela Ozme :D Znao sam naletiti i tamo... i tamo se vala lokalo... a meni ne treba dvaput reci... :lol: naletih prije koju godinu zadnji put, jos Zlaja Tancica drzi? Vidim loce neko drustvo iz ministarstva, odijela, fitilji, ovo-ono, a medju njima i Lidija Korac, k'o letva. Koliko se sjecam njena je sestra bila udata za Tancicu, pa su se nesto razvodili.
Aramis je isto nesto Tancica bio uzeo, meni se cini. Ako mislimo na isti, onaj preko puta Amerikanca. Prije njega drzao neki lik, narodni pjevac, koliko se sjecam, ali i ja sam svasta nesto pozaboravljao.

A kad smo vec u tom kvartu, jesi znao naletiti kod Ruhe u Mazestik? Najjace je kad Ruhin tetak, ili sta mu je bio, osajcuje papka kroz spijunku, i, naravno, nema ulaza, ka'e ne radimo, zao nam je, a unutra zikamu drma, galama... :-D

Mada je San bio i ostao zadnja stanica mnogih... pogotovo te kosevske raje koja se motala tuda... Nema ih danas 2% zivih... sve je to poriknjavalo od alkohola, a znalo ih je po 20-30 u grupi krenuti u grad, ko na tekmu... Duga, Mica Pasic, Mito, Dzano, Zoka - stari od naseg kosarkasa Damira a.k.a. Abdulkerima Mirkovica, Lelo Krkan itd itd.. :lol:
Sjetice se muha mozda nekoga. Ja mislim da su samo Krkan i Mica zivi, a nekad ih je bilo tona. Jos su se pred rat drzali tu i tamo, ali je onda sve k'o snoplje popadalo.
Chisum wrote:Evo konacno uhvatih malo vremena, pa da se javim veselom drustvu na jedinoj temi na forumu na kojoj mi ne dolazi neopisivo intenzivna zelja da nekoga zadavim golim rukama. :D

HAVANA, oko, naravno da mi je poznata faca, samo sto moram sam na sebe da se naljutim, jer ti stalno stavljas neke slike, pa i ja sam sebi kazem hiljadu puta da cu da slikam, a ne samo pamtim, ali nista... vazda zaboravim... ili vec bude kasno - kad je covjek janpi, tesko da mu je do slikanja.
Nego, gdje ti je ovaj haver? Ja se ne sjecam kada sam zadnji put vidio ovu facu. A sto se tice nabrojanih kafana, nekako mi se najvise Dedan mota po glavi kada sam vidio sliku.

@Jthomas... jeste, to je taj Zoka... bio je super cova... odvalio i murije finu porciju. Ne bih sada u detalje i u zajebancije, a bilo je svega, jer ne bi bilo fer ni prema ovako dobrom covjeku, a ni prema njegovom sinu.

bila je to stvarno samo takva ekipa... Sve je to manje-vise poumiralo, a bilo ih je sa takvim pedigreom, da im je svijet bio pred nogama, ali dzaba - prijateljstva kakvih je malo, plus njegova visost alkohol - i nema te na mapi... Kakva je samo Dugina porodica bila... dzaba... Pa I cerka Rate Dugonjica, Bekana, je znala da zaplati... Da ne imenujem, (covjek je ziv ima porodicu), iskoristicu Kafku - jedan gospodin K ju je znao odvaliti od kurca :lol: ... a nije Jozef...

@pape... Znam, naravno... samo kazu bila mu je pedala iz Svabije, nakon malverzacija :lol: ... a ni u rusiji se nije bolje proveo... Znam da je nakon toga pokusao da se uvali u neku od arapskih zemalja, e sada, da li je uspio, nisam siguran, ne vidjeh ga dugo... a ni sina mu pop-rock zvijezdu :lol:

I na kraju, moj haver Muha... Pa gdje si Muha, haveru, nema te k'o Natasche Kampusch, :lol:
Jeste, ja sam se sjetio da je lik bio Gacanin, i koliko se sjecam neki narodnjak, ali je to nakon njega uzeo Tancica i drzao godinama.
Chisum wrote: E da, kad vec pomenu ekipu... posto su oni bili jedna od najinteresantnijih ekipa u gradu, mislim od zajebancija, preko belaja pa nadalje, a uz to su pazljivo birali "zrtve"... :lol: :lol:

Pa je bila zajebancija... posto su pojedinci tada "bili bliski" :D sa cerkom Rate Dugonjica.... I onda joj se privali, tako djuture, sva ova bagra, kod Rate u kucu - normalno kada njega nema - i naravno onda slijedi masovno iskoristavanje dobara, pijanke itd... :lol: .... a onda Lelo s Ratinog telefona nazove neku machku u Engleskoj, i sad, javlja se kucna pomocnica i kao "gospodjica nije tu, na fakultetu je, mozete nazvati kasnije"... Ka'e Lelo, "mmmm, ne, ne, pricekacu..." :lol: :lol:

Al' ovo je bolje za onu temu "momci sa...." ali, sta mogu kad ste me sad rasuli na pet strana.... :D
Last edited by Chisum on 20/04/2012 13:11, edited 1 time in total.
Lobotomija

#1295 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Lobotomija »

Chisum wrote:
Chisum wrote:
HAVANA wrote:Pred sam rat se i nisam bas vrtio tuda,malo se previse zaglibilo :cry: :-) koju godinu prije...možeš i malo niže...kod tančice...aramis...finih noci bilo, a i uzelo se para na tamburi :-D :D
Ih, okano, ti si znaci zario i palio po Kate Govorusic i Danijela Ozme :D Znao sam naletiti i tamo... i tamo se vala lokalo... a meni ne treba dvaput reci... :lol: naletih prije koju godinu zadnji put, jos Zlaja Tancica drzi? Vidim loce neko drustvo iz ministarstva, odijela, fitilji, ovo-ono, a medju njima i Lidija Korac, k'o letva. Koliko se sjecam njena je sestra bila udata za Tancicu, pa su se nesto razvodili.
Aramis je isto nesto Tancica bio uzeo, meni se cini. Ako mislimo na isti, onaj preko puta Amerikanca. Prije njega drzao neki lik, narodni pjevac, koliko se sjecam, ali i ja sam svasta nesto pozaboravljao.

A kad smo vec u tom kvartu, jesi znao naletiti kod Ruhe u Mazestik? Najjace je kad Ruhin tetak, ili sta mu je bio, osajcuje papka kroz spijunku, i, naravno, nema ulaza, ka'e ne radimo, zao nam je, a unutra zikamu drma, galama... :-D

Mada je San bio i ostao zadnja stanica mnogih... pogotovo te kosevske raje koja se motala tuda... Nema ih danas 2% zivih... sve je to poriknjavalo od alkohola, a znalo ih je po 20-30 u grupi krenuti u grad, ko na tekmu... Duga, Mica Pasic, Mito, Dzano, Zoka - stari od naseg kosarkasa Damira a.k.a. Abdulkerima Mirkovica, Lelo Krkan itd itd.. :lol:
Sjetice se muha mozda nekoga. Ja mislim da su samo Krkan i Mica zivi, a nekad ih je bilo tona. Jos su se pred rat drzali tu i tamo, ali je onda sve k'o snoplje popadalo.

Evo ti ovih starijih postova gdje se neki pominju
Pa jebte vi bas imate godina :shock: :)
Jedan od tih je znao i u mom stanu da gostuje,prije nego sto sam se rodila :)
Jel i Garo rahmetli bio u toj ekipi? :)
Chisum

#1296 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Chisum »

Nisam ja toliko star... u dosta sam ovih fakina blejao kao u idole dok sam bio jos omladinac... :D

A Muha je star, da.

( :lol: )
HAVANA

#1297 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Jes,jes,muha je star.I ja nisam star. :D
muha_sa

#1298 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by muha_sa »

jebte se vi lagano :lol: :lol:
ja vam star :-) --hajte vi ovo pomaknite ako morete :lol:

Image
Lobotomija

#1299 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by Lobotomija »

Cika Muha svaka cast :thumbup:
HAVANA

#1300 Re: Momci sa sarajevskog asfalta prije rata

Post by HAVANA »

Lobotomija wrote:Cika Muha svaka cast :thumbup:

Ma pusti njega,folira.MoRe konju rep iscupat.
Post Reply