.
Moderator: anex
- Bosanac_21
Do sad nisam nikad cuo da neko mjesa janjetinu i junjetinu za cevape 
-
neko iz mase
gdje bijeli luk nestade?
vi kao da pljeskavice ili fasirane snicle pravite. zaboravili ste vala persuna i mrkve ubaciti
vi kao da pljeskavice ili fasirane snicle pravite. zaboravili ste vala persuna i mrkve ubaciti
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
sjeckani luk i to ne sjeckati na one motorne sjeckalice.car-x wrote:dodas malo krusnih mrvica.. najbolje je one samljevene.. crvenog luka, sto sitnije isjecenog.. malkice i brasna..
-
PR80.
Pokusaj sa ovim receptom
450 g ovcetine
150 g govedine
40 g luka
papra
soli
Meso oprati, rasijeci na komadice i samljeti. Mljeveno meso mijesati rukom 15-20 minuta uz dodavanje zacina.
Smjesu ostavis da odstoji nekoliko sati pa cak i dan, zatim praviti cevape.
Cevapi se peku na obicnom rostilju 4-7 minuta, na elektricnom rostilju oko 10 minuta. Za vrijeme pecenja dovoljno ih je okrenuti dva puta.
450 g ovcetine
150 g govedine
40 g luka
papra
soli
Meso oprati, rasijeci na komadice i samljeti. Mljeveno meso mijesati rukom 15-20 minuta uz dodavanje zacina.
Smjesu ostavis da odstoji nekoliko sati pa cak i dan, zatim praviti cevape.
Cevapi se peku na obicnom rostilju 4-7 minuta, na elektricnom rostilju oko 10 minuta. Za vrijeme pecenja dovoljno ih je okrenuti dva puta.
-
Ana_Ana
#14 Re: Problem sa ćevapima, molim pomoć
jOFLA wrote:Uzeo junetine od plećke, dodao trećinu jagnjetine isto od plećke, dva puta samljeo, posolio, dugo mješao, ostavio u frižideru preko noći, i krenem sa roštiljanjem.
Prilikom prženja, ćevapi jako nabubre, i stvara im se neka pokorica na povrsini. Kad skinem s vatre ćevapi odmah splasnu, a pokorica ostane može se guliti. Nikad to prije nisam vidio. Meso je svježe.
Struktura mesa iznutra kod takvog prženog ćevapa je nekako spužvasta, skoro ko hljeb. Isto tako čudno mi je što nema nikakvog ukusa. Nije ni slano, ni ljuto, ni gorko, ni kiselo, nema više uopšte ni svoj ukus mesa, nema više nikakvog ukusa.
Zna li neko molim vas u čemu je problem ?
Hvala.
Trihinela
- perke
PR80. wrote:Pa nisu svi lijeni k`operke wrote:a sta fali onim iz mesniceosim ako nisi neki strasni gurman
ti da odvoje vremena i ubace sastojke po svojoj volji.
![]()
cuuuuj ja lijen
-
PR80.
Nadam se da mozes prihvatiti moje izvinjenje iz dubine duse, vidim da muku mucis dok sve sredis.perke wrote:PR80. wrote: Pa nisu svi lijeni k`oti da odvoje vremena i ubace sastojke po svojoj volji.
![]()
cuuuuj ja lijen![]()
otis'o do mesnice
pripremio
ispek'o
zvao raju
![]()
o'ladio pive (sastojci po mojoj volji-ubaceni)
btw... Kakva je razlika izmedju banjaluckih i sarajevskih cevapa?
- perke
PR80. wrote:Nadam se da mozes prihvatiti moje izvinjenje iz dubine duse, vidim da muku mucis dok sve sredis.perke wrote:PR80. wrote: Pa nisu svi lijeni k`oti da odvoje vremena i ubace sastojke po svojoj volji.
![]()
cuuuuj ja lijen![]()
otis'o do mesnice
pripremio
ispek'o
zvao raju
![]()
o'ladio pive (sastojci po mojoj volji-ubaceni)
![]()
btw... Kakva je razlika izmedju banjaluckih i sarajevskih cevapa?Cevap je
cevap
![]()
izvinjenje priheftano
razlika je, osim u imenu
navodno
-
PR80.
Ja ih nikad jela nisam u BL.perke wrote: nisam odavno u BL isao![]()
da provjerim
![]()
ufff...ja ogladnih od ove price
Nego sarajlijama preporucujem da odu i kupe cevape na autobuskoj stanici.
Prije 2 - 3 godine ja i rodica trebale ici prema Hercegovini i dok smo cekale autobus kupimo cevape. Od 10 cevapa ja pojela 2.
A najsimpaticniji je bio deda sto je tu radio: pred svim gostima on se fino kao nasali ali posteno izdera
I sto je najgore na kraju ih zapakuje i kaze meni: moj ni jedan gost ne smije odavde otici a da ne pojede sve.
Zato... idite na autobusku, dobre cevape
- perke
PR80. wrote:Ove godine sam jela po razlicitim mjestima u Bosni i mogu reci da sam na jednom mjestu jela dobre cevape a ostali mogu svoje recepte ubaciti macku pod rep.![]()
ma sve je dobro dok ne bacaju
-
PR80.
Jesam ja mozda htjela to reciperke wrote:ma sve je dobro dok ne bacajuPR80. wrote:Ove godine sam jela po razlicitim mjestima u Bosni i mogu reci da sam na jednom mjestu jela dobre cevape a ostali mogu svoje recepte ubaciti macku pod rep.![]()
macku u recept
![]()
![]()
- muha_sa
E taj deda što se izgalamio na tebe--to sam ja.znao sam da nisi pitu napravila i zato sam ti čevape podvalio i još si ih morala pojest--nemoj folirat da si samo 2 pojelaPR80. wrote:Ja ih nikad jela nisam u BL.perke wrote: nisam odavno u BL isao![]()
da provjerim
![]()
ufff...ja ogladnih od ove price![]()
Nego sarajlijama preporucujem da odu i kupe cevape na autobuskoj stanici.![]()
Prije 2 - 3 godine ja i rodica trebale ici prema Hercegovini i dok smo cekale autobus kupimo cevape. Od 10 cevapa ja pojela 2.![]()
A najsimpaticniji je bio deda sto je tu radio: pred svim gostima on se fino kao nasali ali posteno izderasto ja ne jedem njegove cevape.
I sto je najgore na kraju ih zapakuje i kaze meni: moj ni jedan gost ne smije odavde otici a da ne pojede sve.![]()
Zato... idite na autobusku, dobre cevapedijele.