...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
insomnia78

#76 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by insomnia78 »

Sta kazes. Mjesa malter za 17€ po satu?
:lol: :lol: :lol:
To je jos neto cifra pretpostavljam?
moonca

#77 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by moonca »

Maraschino wrote:
moonca wrote:
muha_sa wrote: kad dodješ u Sarajevo ti i ja cemo tih 170 do podne potrošit :lol: blesonija cemo zovnut da pojede brizle i zalije jogurtom :D
malo sutra, 5 cevapa i boza--- :wink: -- :lol:
@muha, zaobidji SCC ode peMzija...negdje je na pitu odvedi ili gore u onu Avliju...ostace ti i kusura od cenera. :D
cuj Avlija --skupa..... ima onaj restorancic do Katedrale -- :( aj boilo je mislim oko 3 marke jelo ... :-D
Maraschino

#78 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Maraschino »

moonca wrote: cuj Avlija --skupa..... ima onaj restorancic do Katedrale -- :( aj boilo je mislim oko 3 marke jelo ... :-D
nisi procitala sta pise iznad vrata ''pucka kuhinja'' :lol:
muha_sa

#79 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by muha_sa »

Maraschino wrote:
moonca wrote: cuj Avlija --skupa..... ima onaj restorancic do Katedrale -- :( aj boilo je mislim oko 3 marke jelo ... :-D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Zoya

#80 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Zoya »

julisiz es grant wrote:
insomnia78 wrote:Nemas para, ne znas jezik, nemas nikog gore. Ne vidim kako ne bi upalilo
:lol:
:lol: užas.
Valjda ga neko udomi ili ga usmjeri gdje treba. Jedino možda da odeš i crkvi da spavaš :? Evo ne znam.
moonca

#81 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by moonca »

Maraschino wrote:
Prije par godina bilo -- ne znam. Kazu tuku ko nece da jede... :lol: hm .... ma dobro... za te novce i nije lose...
Krokodajl

#82 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Krokodajl »

insomnia78 wrote:Sta kazes. Mjesa malter za 17€ po satu?
Nije, brutto je, zajebo sam se :D

Al opet je više od ovog havera.
Sapna_TZ

#83 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Sapna_TZ »

stigao sam napisati
Prije 2 noci sam se dogovorio da cu doci i kako mi vrijeme odmice premisljam se smijem li se upustiti jer mi je rizik preveliki
Dali su mi garancije da ce sve biti uredu
Prosle sedmice sam trazio poslove preko dvije internet stranice, i imao sam jedan pozitivan odgovor i zakazan termin krajem januara da odem direktno kod Njemca da popricam ali mi je problem jezik kad nabadam
imam njegov mejl i broj ali ja ne razumijem skoro nista sta mi govori i preko mejla smo komunicirali i ja to onda prevodim preko google translate aplikacije
a ne mogu mijenat sad posao jer sam ugovorom obavezan kod ovih
Nije mi ovo sigurno meni je to jasno
ali nemam nekui rezervnu opciju sto se toga tice a vjerujem da im nije djon obraz i da ce prodati svoj obraz da me izrade a jos je moj gazda u dobrim odnosima sa njima.
dok sam radio kod njega nije bilo nikakvih problema
Not My Idea

#84 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Not My Idea »

Trolas ti momak,jelde...
Krokodajl

#85 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Krokodajl »

Sapna_TZ wrote:stigao sam napisati
Prije 2 noci sam se dogovorio da cu doci i kako mi vrijeme odmice premisljam se smijem li se upustiti jer mi je rizik preveliki
Prosle sedmice sam trazio poslove preko dvije internet stranice, i imao sam jedan pozitivan odgovor i zakazan termin krajem januara da odem direktno kod Njemca da popricam ali mi je problem jezik kad nabadam
imam njegov mejl i broj ali ja ne razumijem skoro nista sta mi govori i preko mejla smo komunicirali i ja to onda prevodim preko google translate aplikacije
ali nemam nekui rezervnu opciju sto se toga tice a vjerujem da im nije djon obraz i da ce prodati svoj obraz da me izrade a jos je moj gazda u dobrim odnosima sa njima.
Ti ako si ugovor potpisao sa Njemačkom firmom da radiš kod njih a nemaš radnu dozvolu okači mačku o rep taj ugovor, šta će ti uraditi ? tužiti "svog" radnika koji radi na crno pa da najebeš i ti i oni.

A što se tiče poslodavaca, eto vidiš, dobio si ponude što je sasvim normalno, ali o tome si trebao razmišljati prije nego što si dobio termin u ambasadi.
Predaj termin u ambasadu, i traži poslodavaca, uskladi tajming, provjeri koliko se čeka na termin i isplaniraj sebi 2-3 mjeseca unaprijed, kontaktiraj poslodavca, reci da čekaš vizu....
Bluemore

#86 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Bluemore »

Cek ti se drzis ugovora pomoci kojeg gore ides ilegalno
:?
insomnia78

#87 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by insomnia78 »

Krokodajl wrote:
insomnia78 wrote:Sta kazes. Mjesa malter za 17€ po satu?
Nije, brutto je, zajebo sam se :D

Al opet je više od ovog havera.
I bruto je puno
vjesticanametli

#88 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by vjesticanametli »

Ama ugovor mozes raskinuti ne budali ba nego daj da vidimo sta kaze svabo...dog se s njim sve mu objasni pa bude dobro to .....ne radi to sto si naumio :cry: mozes svabi objasniti pismeno da je njem los i nije to toliki prob.....ojjjj pa nije bas dogorilo valjda tolko....daj mail od svabe na pp da cidim sta kaze napisacemo mu odg i mozda mozes dobit ug pa pisi zalbu u amb. I sve mozes rijesiti
moonca

#89 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by moonca »

PITANJE- sta ce tvoj sadasnji gazda bez tebe?? zasto te pusta???
muha_sa

#90 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by muha_sa »

Sapna_TZ wrote:stigao sam napisati
dok sam radio kod njega nije bilo nikakvih problema
eto-imaš 2 mjeseca--prioni i nauci kolko toliko njemackog

ja kao forumašica iznad mislim da trolaš
moonca

#91 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by moonca »

Samo se informise. Dobro ce on proci ako ode. :-)
Sapna_TZ

#92 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Sapna_TZ »

Ja mogu uslikati ono sto sam dobio iz ambasade kao odgovor ako treba nekome na uvid. Ulozicu zalbu da ne gubim vrijeme ali i taj proces ce se oduzit.
Ideja mi je da odem i da na crno radim dok mi se zalba na odbijenicu ne rijesi na pozitivno.
Nisam nikad bio tako da idem u nepoznato, bez ikoga i strah me
to je glavna stvar i nemojte ostavljati komentare da sam sumnjiv i da trolam kao sto ste napisali
samo me je ponukalo da se ovdje obratim da odlucim kako mi je lakse i jednostavnije postupiti
Maraschino

#93 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Maraschino »

muha_sa wrote: ja kao forumašica iznad mislim da trolaš
:thumbup:

mi iskusniji imamo njuh za to
Zoya

#94 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Zoya »

Pa nisam jednom čula priču 'došao sam sa stotinu dolara u džepu i stvorio sebi super uslove'. Probaj ako baš želiš da se kasnije ne bi kajao i govorio sebi da si mogao a nisi imao petlju.
vjesticanametli

#95 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Sapna_TZ wrote:Ja mogu uslikati ono sto sam dobio iz ambasade kao odgovor ako treba nekome na uvid. Ulozicu zalbu da ne gubim vrijeme ali i taj proces ce se oduzit.
Ideja mi je da odem i da na crno radim dok mi se zalba na odbijenicu ne rijesi na pozitivno.
to je glavna stvar i nemojte ostavljati komentare da sam sumnjiv i da trolam kao sto ste napisali
samo me je ponukalo da se ovdje obratim da odlucim kako mi je lakse i jednostavnije postupiti
Na osnovu cega ces uloziti zalbu....trebas novi ugovor od SanDZe
Odjava s teme ....ti si odlucio ...nek ti je sretno
Il trolas il si lud
muha_sa

#96 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by muha_sa »

vjesticanametli wrote:
Sapna_TZ wrote:Ja mogu uslikati ono sto sam dobio iz ambasade kao odgovor ako treba nekome na uvid. Ulozicu zalbu da ne gubim vrijeme ali i taj proces ce se oduzit.
Na osnovu cega ces uloziti zalbu....trebas novi ugovor od SanDZe
Odjava s teme ....ti si odlucio ...nek ti je sretno
Il trolas il si lud
neka te vještice--daj cojku savjet kako ce 170 maraka potrošit
vjesticanametli

#97 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Ponudila mu pomoc oko zalbe ....i ja budala....on trazi strucno lice dole na pf dijaspora koje se bavi pisanjem zalbi.....pa svi sebi pisu i pomazu se....al haj bjez odo vino popit

I da et pisanje zalbe 170 km....mogla do sad agenciju otvorit :lol:
detroit-mercy

#98 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by detroit-mercy »

moonca wrote:
muha_sa wrote:
moonca wrote:[

malo sutra, 5 cevapa i boza--- :wink: -- :lol:
:lol: :lol:

to ja castim--nije beg cicija

kako se necu zezat moja draga moonca :D još mu ti veliš--dobro je, imaš 170 maraka :-) :lol:

daj bože da momak uspije i želim mu svako dobro-naravno :-D
Lako ti je mene castiti- skonto' si da malo jedem ... :lol:

Bilo bi idealno par hiljada eura- ali, ako je moguce da ugovor promjeni za satnicom koju zahtjevaju a on i dalje neka radi za 10 -- i koliko jos??? za pocetak -- bude li dobar - otimati ce se za njega - radnika treba.

Jucer mi prica momk- ima molersku firmu - placa molera $ 200 dnevno i opet---- ne pojavi se. :-) Sta da radi -- konta novi biznis sa minimalnom radnom snagom...
$15 ti placa Target da sviras kurcu okolo, moleraj ti je ipak majstorluk tako da $200 sto jaran placa i nije neka pljacka :mrgreen: .
Edin H.

#99 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Edin H. »

Ja se ne bi ni iz rata ispalio sa 170 maraka, ali dobro, ljudi su razliciti.
Zoya

#100 Re: Kako zivjeti kao beskucnik u Njemackoj?

Post by Zoya »

A dobro, ljudi se za slamku hvataju kad su očajni. Neka proba.
Post Reply