Kako ce neko upisati medjunarodno pravo? Pa to je jedna mala, uska i nerazvijena grana prava koja stane u jedan ispit na trecoj godini.Zoya wrote:
Čuj nije istina![]()
Daj obrazloži zbog čega bi lagala? Navela sam da je samo međunatodno pravo priznato a uz dobro poznavanje jezika ne vidim prepreku.
...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#26 Re: Studirati ili otici vani?
-
Zoya
#27 Re: Studirati ili otici vani?
Hm, onda ne znam. Meni je rekla da je to završila u Sarajevu_BataZiv_0809 wrote:Kako ce neko upisati medjunarodno pravo? Pa to je jedna mala, uska i nerazvijena grana prava koja stane u jedan ispit na trecoj godini.Zoya wrote:
Čuj nije istina![]()
Daj obrazloži zbog čega bi lagala? Navela sam da je samo međunatodno pravo priznato a uz dobro poznavanje jezika ne vidim prepreku.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#28 Re: Studirati ili otici vani?
Mozda je magistrirala na toj katedri. Ne znam fakat, moguce je da ovi privatni ubleha fakulteti imaju neki smjer kojeg zovu medjunarodnim, ali to mi je suludo.Zoya wrote:
Hm, onda ne znam. Meni je rekla da je to završila u Sarajevu
Isto da neko kaze da studira pedijatriju npr.
- djevojka bez imena
#29 Re: Studirati ili otici vani?
_BataZiv_0809 wrote:Mozda je magistrirala na toj katedri. Ne znam fakat, moguce je da ovi privatni ubleha fakulteti imaju neki smjer kojeg zovu medjunarodnim, ali to mi je suludo.Zoya wrote:
Hm, onda ne znam. Meni je rekla da je to završila u Sarajevu
Isto da neko kaze da studira pedijatriju npr.
Na IUS-u imas Medjunarodno pravo i diplomatiju
- Brkooo
#30 Re: Studirati ili otici vani?
Idi vani dok imas prilike
- stubrijez
#31 Re: Studirati ili otici vani?
...
Last edited by stubrijez on 29/05/2017 12:15, edited 1 time in total.
- stubrijez
#32 Re: Studirati ili otici vani?
studirat vani i ostati vani... 
-
casanova123
#33 Re: Studirati ili otici vani?
Mozes zavrsiti 10 medjunarodnih prava i mastera i magistara i doktorata, ali bez pravosudnog(drzavnog/bar exam) ispita si niko i nista u bilo kojoj drzavi kao pravnik..
-
beobasket
#34 Re: Studirati ili otici vani?
Na Zapadu bez skole si OFR. Radis od danas do sutra isto kakva kurva. Dok valjas svi te jebu, kad nema vise potrebe samo dobijes otkaz pa zjevaj u vedro nebo. Kad covjek ima skolu ipak je drugacije, koliko toliko. Individualno je koliko ce priznati ali ako mislis da je skolovanje bacanje vremena onda tek zamisli koliko je biti ignorantan.
- Dozer
#35 Re: Studirati ili otici vani?
Odgovor na pitanje iz naslova:
Studirati vani, a zatim tamo i pokusati ostati, sto nije pretesko s obzirom da vecina univerziteta u EU, pogotovo u Austriji, Njemackoj i Italiji, imaju vro dobro razradjene mehanizme zaposljavanja nakon zavrsenog studija.
Naravno, ukoliko se studira i uci, i pokazuju rezultati.
Studirati vani, a zatim tamo i pokusati ostati, sto nije pretesko s obzirom da vecina univerziteta u EU, pogotovo u Austriji, Njemackoj i Italiji, imaju vro dobro razradjene mehanizme zaposljavanja nakon zavrsenog studija.
Naravno, ukoliko se studira i uci, i pokazuju rezultati.