.
- insomnia78
#51 Re: Koji bojler uzeti?
Jbt, kad vas covjek cita reko bi da bojler i "pretis" odnesu vise zrtava nego saobracajne nesrece

- ho oponopono
#52 Re: Koji bojler uzeti?
...znači, uskoro da očekujem eksploziju... 
-
calculator
#53 Re: Koji bojler uzeti?
Ovaj "bojler" neće eksplodirati

- mO k3
#55 Re: Koji bojler uzeti?
jeli imas ovaj??Altsa wrote:E ovaj je ko beba
-
SerijeSync
#57 Re: Koji bojler uzeti?
jel ovo obični na struju ili centralno grijanje? i koliko je para?Altsa wrote:Imam. Što ?
- Altsa
#58 Re: Koji bojler uzeti?
Obicni na trofaznu struju. Cijena boli glava (kolko sjecam oko 8 stoja ali se ne mogu zakleti da nije i malo vise) ali ja nisam imao izbora zbog prostora. Ima i jeftiniji (skoro duplo) koji nije digitalni ali s njim je problem ako imas promijenjiv pritisak (a u sarajevu je to normalno) ne radi kako treba. Cim opadne pritisak na 1 sekundu ugase se grijaci i krene hladna i obratno. Kod digitalnog namijestis na temperaturu koju hoces i moze pritisak opadat kolko hoce temperatura vode je konstantna. Moja je preporuka ko hoce da kupi ovaj jeftini da obavezno provjeri pritisak jer prodavac ne vrsi povrat novca niti hoce da mijenjaju za skuplji uz doplatu, a njihova je obaveza da napomenu kupcu za probleme sa pritiskom.SerijeSync wrote:jel ovo obični na struju ili centralno grijanje? i koliko je para?Altsa wrote:Imam. Što ?
- mO k3
#60 Re: Koji bojler uzeti?
koliko kw??Altsa wrote:Imam. Što ?
- mO k3
#61 Re: Koji bojler uzeti?
ima razlicite tipove ovih protocnih tebe su nasamariliAltsa wrote:Obicni na trofaznu struju. Cijena boli glava (kolko sjecam oko 8 stoja ali se ne mogu zakleti da nije i malo vise) ali ja nisam imao izbora zbog prostora. Ima i jeftiniji (skoro duplo) koji nije digitalni ali s njim je problem ako imas promijenjiv pritisak (a u sarajevu je to normalno) ne radi kako treba. Cim opadne pritisak na 1 sekundu ugase se grijaci i krene hladna i obratno. Kod digitalnog namijestis na temperaturu koju hoces i moze pritisak opadat kolko hoce temperatura vode je konstantna. Moja je preporuka ko hoce da kupi ovaj jeftini da obavezno provjeri pritisak jer prodavac ne vrsi povrat novca niti hoce da mijenjaju za skuplji uz doplatu, a njihova je obaveza da napomenu kupcu za probleme sa pritiskom.SerijeSync wrote:jel ovo obični na struju ili centralno grijanje? i koliko je para?Altsa wrote:Imam. Što ?
mogo si uzeti i bez displeja ,ali koji ima elektronsko podesavnje , platio bi upola..
- Altsa
#62 Re: Koji bojler uzeti?
Valliant ima samo ova dva tipa el. protocnih bojlera. Za druge ne znam ali ja sam htio Valliant pa prema tome niko me nije zajebao.
- mO k3
#63 Re: Koji bojler uzeti?
reko sam ti mogao si uzeti i od vaillanta bez displeja ... nego koliko ima kw?? nije valjda 24??
- Altsa
#64 Re: Koji bojler uzeti?
Ako mislis na ovaj e on ne radi kako treba kao sto sam naveo u gornjem postu. Imas samo ova dva modela.mO k3 wrote:reko sam ti mogao si uzeti i od vaillanta bez displeja ... nego koliko ima kw?? nije valjda 24??

Last edited by Altsa on 27/04/2016 15:21, edited 2 times in total.
- mO k3
#65 Re: Koji bojler uzeti?
ok , zasto ne radi kako treba??Altsa wrote:Ako mislis na ovaj e on ne radi kako treba kao sto san naveo u gornjem postumO k3 wrote:reko sam ti mogao si uzeti i od vaillanta bez displeja ... nego koliko ima kw?? nije valjda 24??
- Altsa
#66 Re: Koji bojler uzeti?
E jebo ga ti gore sam sve napisao. Zbog pritiska koji varira u mojoj zgradi. Ovaj bez displeja radi ispravno samo ako je pritisak konstantan. Cim malo opadne a kod mene se non stop mijenja grijaci se iskljuce i nagrne hladna voda potom se pritisak poveca onda ide topla. Znaci kupas se i voda stalno prelazi iz tople u hladnu. cas te sprzi cas se sledis. Ovaj sa displejom je digitalni i njegov rad ne zavisi od pritiska jer ti podesis koju hoces temperaturu vode i ona ostaje takva kakvu odredis. Kazu meni u servisu pa mi znamo za taj problem vec su se mnogi zalili koji imaju taj bojler u vasem kvartu za pritisak.
-
Naslovnica
#67 Re: Koji bojler uzeti?
Akbgda idući mjesec ide ovaj ljepotan od 80L u moju halu.
Ariston Velis.
Šminka.

Ariston Velis.
Šminka.

-
_Astra_
#69 Re: Koji bojler uzeti?
Imam takav od 18kw (bez displaya) i istina je da je jako osjetljiv na pritisak...Altsa wrote:E jebo ga ti gore sam sve napisao. Zbog pritiska koji varira u mojoj zgradi. Ovaj bez displeja radi ispravno samo ako je pritisak konstantan. Cim malo opadne a kod mene se non stop mijenja grijaci se iskljuce i nagrne hladna voda potom se pritisak poveca onda ide topla. Znaci kupas se i voda stalno prelazi iz tople u hladnu. cas te sprzi cas se sledis. Ovaj sa displejom je digitalni i njegov rad ne zavisi od pritiska jer ti podesis koju hoces temperaturu vode i ona ostaje takva kakvu odredis. Kazu meni u servisu pa mi znamo za taj problem vec su se mnogi zalili koji imaju taj bojler u vasem kvartu za pritisak.
I btw, ureko sam aristona...vec je poceo da pisti

- and
#70 Re: Koji bojler uzeti?
kod mene je ariston obični i odlično radi.
interesantni su i ovi atlantic, lijepo izgledaju, kao kvalitetni su a ne bi rekao da su preskupi.
http://www.nobel.ba/nobel.ba/atlantic-b ... ?i=110&c=5
interesantni su i ovi atlantic, lijepo izgledaju, kao kvalitetni su a ne bi rekao da su preskupi.
http://www.nobel.ba/nobel.ba/atlantic-b ... ?i=110&c=5
- Bradafilozof
#71 Re: Koji bojler uzeti?
Sad nek mi neko objasni u cemu je prednost ovog protocnog i za koliko ce se isplatiti investicija u odnosu na obicni koji kosta max 200km?
- mO k3
#72 Re: Koji bojler uzeti?
Prednost ti je sto imas kada hoces tople vode , ne zauzima ti puno prostora kao klasicni moj ti soji pod sudoperom ,ali zato je i potrosnja vecaBradafilozof wrote:Sad nek mi neko objasni u cemu je prednost ovog protocnog i za koliko ce se isplatiti investicija u odnosu na obicni koji kosta max 200km?
- valter.ba
#73 Re: RE: Re: Koji bojler uzeti?
Moze li neko odgovoriti na ovo pitanje [emoji4]? I mene zanima da li je ekonomicniji s obzirom da je kod mene npr. bojler uključen non-stop. Treba mi cista računica a ne paušalne procjene [emoji4]. I koju snagu preporučujete kao optimalnu za tuš? HvalaBradafilozof wrote:Sad nek mi neko objasni u cemu je prednost ovog protocnog i za koliko ce se isplatiti investicija u odnosu na obicni koji kosta max 200km?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
-
sabanss
#74 Re: RE: Re: Koji bojler uzeti?
Cista racunica i zakoni fizike kaze da isto struje potrosis da zagrijes vodu na 38 stepeni i protocnim i obicnim bojlerom. Protocni zagrije trenutno i zato mu je snaga 18 kW, obicni zagrije za sat vremena i snaga mu je 3 kW (prosjecne cifre). Znaci sto se tice energije potrebno je uloziti isto.valter.ba wrote:Moze li neko odgovoriti na ovo pitanje [emoji4]? I mene zanima da li je ekonomicniji s obzirom da je kod mene npr. bojler uključen non-stop. Treba mi cista računica a ne paušalne procjene [emoji4]. I koju snagu preporučujete kao optimalnu za tuš? HvalaBradafilozof wrote:Sad nek mi neko objasni u cemu je prednost ovog protocnog i za koliko ce se isplatiti investicija u odnosu na obicni koji kosta max 200km?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Obicni bojler ima prednost kada grijes na jeftinoj pa se kupas u vrijeme skupe. Ukoliko je varijanta kao kod tebe da je obicni bojler ukljucen 24h onda ti se vise isplati protocni.
Naravno sa protocnim je veci komfor za ove kojima bojler nije non-stop ukljucen. Mana mu je sto trazi trofazni prikljucak koji dosta ljudi nema i trazi normalan pritisak vode.
Zakljucak: ako imas penzionera u familiji kome je drago grijati vodu na jeftinoj uzmi obicni, ako se nikad ne zna kad si kuci uzmi protocni. Naravno, i jedan i drugi ne rade poslije 00:00 jer nam vodovod iskljuci vodu svakako
- Streptokok
#75 Re: Koji bojler uzeti?
Prednost protocnog je dusyupnost tople vode u svako vrijeme i minimalna usteda el. Energije, a minusi su abnormalno visoka cijena, slozeno i potencijalno skupi popravci, trazi trofazni prikljucak i to kad on radi mislim da u kuci ne smijes ni led sijalicu upaliti.
da skratim, protocni samo ko mora, svi ostali obicni bojler.
da skratim, protocni samo ko mora, svi ostali obicni bojler.