/
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#2 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Izjava o jednakosti spolova je kriptonit feminizma. Naime muskarci i zene nisu jednaki, nego su komplementarni. Zato se i kaze (s)pol, jer je muskarac bez zene samo polovica i vice versa.
-
gilla
#3 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Men going their own way ili mgtow, vrhunski pokret iz kojeg se stošta može naučiti. Ne treba biti ekstreman, ali za naše mekušce super stvar.
Za one koju su imali xy pitanja o ženama, dosta se može naučiti......gomila klipova na youtube.
Feminizam je doprinjeo svašta a to sigurno nije da su žena i muškarac jednaki. To je samo teorija i naglabanje.
Bombe u medijima su konstantne, žene manje zaradjuju....zaboravljaju napomenuti da i manje rade u prosjeku, da najteže i najopasnije poslove rade muškarci.
Ako se udari žensko odmah po njemu drvlje i kamenje kao ovo nedavno u Srbiji a niko ne spominje što ga je ona varala na svakom ćošku.
Ako muškarcu žena odreze penis jer je nervirao, ismijava se situacija u javnosti.
One su "emotivna" bića ZATO ih nema puno u politici( jer ih u suštini to ne zanima), zato su u 90% slučajeva naučnici( fizika, mehanika, informatika) muškarci. Kada ste vvidjeli ženu IT servisera? A ne što one nemaju prava, već zato što one ne žele. Al opet nemaju prava, muškarci su krivi.
Zašto u sl. razvoda one dobijaju toliko iako do jučer nisu imali ništa?
Zašto starateljstvo u 95% slučajeva ide majci? Zato što je stvorena stigma da su muškarci nesposobni i da se dignu žene na neki pedestal.
Zašto se očekuje od muškarca da sv eplaća ako smo jednaki?
Ti plaćaš za sex ovako ili onako, ne daješ joj kao prostitutki ali plaćaš izlaske, večere, amortizacija vozila, poklone, sutra stan,....
Valentinovo? Milijarde se potroše na poklone ženama.
8 mart? kolegice su odavno natjerale muževe da uplate za putovanja, očekuju poklone itd.
Žena čim je prerasla one magareće godine zna šta želi tj. zna šta ne želi. A u životu voli prvo sebe, onda svoje potomstvo, onda resurse muškarca...pa tek onda negdje svog muškarca.
U životu koliko god donesete u kuću, vašoj ženi nikad neće biti dosta.
Treba tražiti ženu koja je koliko toliko normalna i spremna da STVARNO budemo jednaki. Kompromise moraš uvijek praviti ali lijepo je znati stvari od početka i tako se postavljati.
Kažu što se ljudi ne žene, zašto nema brakova? Pa kad čujem priče prijatelja, poznanika šta im je priređuju lijepe polovice, čovjek izgubi svaku želju za brakom.
Eto šta je feminizam doprinjeo, da se još više udaljavamo a ne približavamo.
Za one koju su imali xy pitanja o ženama, dosta se može naučiti......gomila klipova na youtube.
Feminizam je doprinjeo svašta a to sigurno nije da su žena i muškarac jednaki. To je samo teorija i naglabanje.
Bombe u medijima su konstantne, žene manje zaradjuju....zaboravljaju napomenuti da i manje rade u prosjeku, da najteže i najopasnije poslove rade muškarci.
Ako se udari žensko odmah po njemu drvlje i kamenje kao ovo nedavno u Srbiji a niko ne spominje što ga je ona varala na svakom ćošku.
Ako muškarcu žena odreze penis jer je nervirao, ismijava se situacija u javnosti.
One su "emotivna" bića ZATO ih nema puno u politici( jer ih u suštini to ne zanima), zato su u 90% slučajeva naučnici( fizika, mehanika, informatika) muškarci. Kada ste vvidjeli ženu IT servisera? A ne što one nemaju prava, već zato što one ne žele. Al opet nemaju prava, muškarci su krivi.
Zašto u sl. razvoda one dobijaju toliko iako do jučer nisu imali ništa?
Zašto starateljstvo u 95% slučajeva ide majci? Zato što je stvorena stigma da su muškarci nesposobni i da se dignu žene na neki pedestal.
Zašto se očekuje od muškarca da sv eplaća ako smo jednaki?
Ti plaćaš za sex ovako ili onako, ne daješ joj kao prostitutki ali plaćaš izlaske, večere, amortizacija vozila, poklone, sutra stan,....
Valentinovo? Milijarde se potroše na poklone ženama.
8 mart? kolegice su odavno natjerale muževe da uplate za putovanja, očekuju poklone itd.
Žena čim je prerasla one magareće godine zna šta želi tj. zna šta ne želi. A u životu voli prvo sebe, onda svoje potomstvo, onda resurse muškarca...pa tek onda negdje svog muškarca.
U životu koliko god donesete u kuću, vašoj ženi nikad neće biti dosta.
Treba tražiti ženu koja je koliko toliko normalna i spremna da STVARNO budemo jednaki. Kompromise moraš uvijek praviti ali lijepo je znati stvari od početka i tako se postavljati.
Kažu što se ljudi ne žene, zašto nema brakova? Pa kad čujem priče prijatelja, poznanika šta im je priređuju lijepe polovice, čovjek izgubi svaku želju za brakom.
Eto šta je feminizam doprinjeo, da se još više udaljavamo a ne približavamo.
- mO k3
#4 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Problem koji feminizam donosi je to da uz jednakost prava, odgovornost i dalje ostaje na muskarcima pa dolazimo do zakljucka da feministi traze moc bez odgovornosti,

-
arslanbey
#5 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Problem je i sto se od zene ocekuje mnogo vise sada,prije su znale svoje mjesto..kuca,i u kuci su radile sve.A danas posao,pa kad dodje kuci onda kucni poslovimO k3 wrote:Problem koji feminizam donosi je to da uz jednakost prava, odgovornost i dalje ostaje na muskarcima pa dolazimo do zakljucka da feministi traze moc bez odgovornosti,
manje vise,zene je feminizam unistio...neke se izgube u svemu tome,pa vidis zene od 60 godina kako se oblace kao da su 30 u zelji da nadju sebi partnera novog(sto obicno ne uspjevaju,jer feminizam ih prevario kad ih je ucio da ce biti lijepe i pozeljne do smrti
Zena treba da se uda do 25,bilo vazda tako
-
broj dva
#6 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
----------arslanbey wrote:Problem je i sto se od zene ocekuje mnogo vise sada,prije su znale svoje mjesto..kuca,i u kuci su radile sve.A danas posao,pa kad dodje kuci onda kucni poslovimO k3 wrote:Problem koji feminizam donosi je to da uz jednakost prava, odgovornost i dalje ostaje na muskarcima pa dolazimo do zakljucka da feministi traze moc bez odgovornosti,
manje vise,zene je feminizam unistio...neke se izgube u svemu tome,pa vidis zene od 60 godina kako se oblace kao da su 30 u zelji da nadju sebi partnera novog(sto obicno ne uspjevaju,jer feminizam ih prevario kad ih je ucio da ce biti lijepe i pozeljne do smrtigdje casna starost
Nadam se da je ovo neki sarkazam kojeg ne kontam
Ako nije, evo mali pregled grupa koje su prije "znale svoje mjesto"
crnci
zidovi
robovi
kmetovi
nevjernici
homoseksualci
I jos mnogi drugi su nekad znali svoje mjesto a danas sve to pod uticajem trulog zapada pohasilo i hoce neka prava jebala ih prava mrs u kuhinju/polje pamuka/njivu/lomacu/zatvor ili ludnicu
- madner
#7 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Ove zene ko hrvati, hoce ravnopravnost a imaju manje glasova. 
-
arslanbey
#8 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
broj dva wrote:----------arslanbey wrote:Problem je i sto se od zene ocekuje mnogo vise sada,prije su znale svoje mjesto..kuca,i u kuci su radile sve.A danas posao,pa kad dodje kuci onda kucni poslovimO k3 wrote:Problem koji feminizam donosi je to da uz jednakost prava, odgovornost i dalje ostaje na muskarcima pa dolazimo do zakljucka da feministi traze moc bez odgovornosti,
manje vise,zene je feminizam unistio...neke se izgube u svemu tome,pa vidis zene od 60 godina kako se oblace kao da su 30 u zelji da nadju sebi partnera novog(sto obicno ne uspjevaju,jer feminizam ih prevario kad ih je ucio da ce biti lijepe i pozeljne do smrtigdje casna starost
Nadam se da je ovo neki sarkazam kojeg ne kontam
Ako nije, evo mali pregled grupa koje su prije "znale svoje mjesto"
crnci
zidovi
robovi
kmetovi
nevjernici
homoseksualci
I jos mnogi drugi su nekad znali svoje mjesto a danas sve to pod uticajem trulog zapada pohasilo i hoce neka prava jebala ih prava mrs u kuhinju/polje pamuka/njivu/lomacu/zatvor ili ludnicu
Nije isto,crnci,zidovi itd su ljudi kao i ostali.I medju njima imas zena ,,zene imaju svoju prirodnu ulogu,sve drugo je pokusaj neprirodnog mjesanja u zakon prirode...a priroda nikada to ne dozvoli,kad tad obije se o glavu...sto vec vidimo na nekim zenama na zapadu,,kod nas toga jos nema hvala Bogu
- edo_79
#9 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
sjo vid kralja na sabahumadner wrote:Ove zene ko hrvati, hoce ravnopravnost a imaju manje glasova.
- SaraFina
#10 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
elatus wrote:Tema je namjenjena prvenstveno muskoj raji
Kada kazem nasem, ne pricam o drustvu u kojem su odrasli nasi roditelji / komunizmu u kojem su sva zapadnja sranja imala veliki filter prije nego dodju do nas, pricam o posljeratnom ex-Yu drustvu koje, iako jos uvijek nije toliko sjebano feministickom propagandom vec sada ipak zivi po pravilima koja zapad servira pa tako i po feministickim pravilima. Opet, kada kazem toliko, mislim na silovanja razvodom koja vec sada postaju strah svakog buduceg i trenutnog muza, lazne prijave silovanja nakon obostrano prihvacenog seksa koja bilo kojeg muskarca osudjuju do kraja zivota, prozivanje na osnovu bilo kojeg iskaza "protiv zena" poput ove teme itd.
Kao sto vec znamo ili ne znamo, feministi se zalazu za jednaka prava izmedju muskaraca i zena. Ovu “osnovnu” ideologiju necemo ispitivati, na papiru zvuci posteno i na mjestu, svako iole normalan ce se sloziti. Slaganje sa ovom idejom nikoga ne cini feministom iako ce mnogi feministe onoga ko se slozi prozvati feministom sto je isto kao da svakoga ko misli da ne treba jesti svinjetinu nazovete muslimanom.
Problem koji feminizam donosi je to da uz jednakost prava, odgovornost i dalje ostaje na muskarcima pa dolazimo do zakljucka da feministi traze moc bez odgovornosti, spajajuci sve privilegije muskaraca i zena u “feministicke privilegije” te tako narusavaju moc i socijalnu dinamiku izmedju spolova, zadrzavajuci zenske privilegije (odbranu od strane muskarca za reakcije na njihove akcije, ekonomsku podrsku od strane muskaraca, prilike u razlicitim sferama zivota na osnovu ljepote, bivanje na receptorskoj strani kavalijerstva) ali i one muske (autoritet / dominancija, respekt za rad na svojoj karijeri, da im se ne sudi toliko ostro na osnovu izgleda, itd.)
Ove zelje su nerealisticne jer potpuno ignorisu sve prirodne norme pod izgovorom socijalnog konstrukta da smo “svi jednaki” - uprkos tome koliko je ocigledno da nismo. Kako feminizam radi na tome da nas sve izjednaci, tako i muskarci i zene gube spolni identitet koji im je genetski usadjen pa dolazi do ogromne konfuzije koja se na kraju opet pakuje kao “nesto normalno”. Neki mozda jos nisu shvatili ali; sto vise zenskih osobina muskarac iskazuje to je vise zenstven pa samim tim i manje muzevan, sto vise muskih osobina zena pokazuje, to je manje zenstvena i vise muzevna. Mozemo se boriti protiv nase prirode koliko hocemo ali jedna osnovna stvar se nikada nece promjeniti: zdravog muskarca privlaci zenstvena zena, zdravu zenu privlaci muzevan muskarac.
Jos jedna stvar koju vecina nekako preskace zahvaljujuci raznim drustvenim uticajima; zena muskarca privlaci na osnovu osobina koje ju cine zenstvenom i dobrom potencijalnom majkom: visoki obrazi, krupne oci, siroki kukovi, grudi itd. Dosli smo do trenutka kada nam serviraju kako trebamo ovaj osnovni instinkt potisnuti i poceti gledati na muzevne, predebele i premrsave zene kao privlacne jer se ljepota navodno nalazi iznutra pa ih mozemo 'vodati' naizvrat.
Ja cu ovdje prestati jer ne znam ni ko ce procitati ovo iznad posto vidim da je prosjecna tema na ovom forumu prilicno kratka - ako bude interesa za slicne diskusije, bude jos nastavaka na ovu temu. Koliko prosjecan muskarac na nasim prostorim mentalne energije posvecuje ovoj temi i koji uticaj feminizma na nase drustvo najvise primjecujete?
Ne mozeš ti nazalost otvoriti ovakvu temu na forumu i u startu " napisati kako je namijenjena muškoj raji" a ujedno neke norme društveno i moralno neprihvatljive servirati ovdje pod nekom krinkom brige " ugnjetavanja muškog roda" plus ovdje ne postoji diskriminacija. Vidiš ko uredjuje ovaj dio foruma
1.prijetnje razvodom, apsolutno ne razumijem kakav je to argument u drzavi kao što je BiH gdje zivi tisuće nezaposlenih, te gdje je zeni naći posao bilo u struci ili van nje sigurno troduplo teze.
Dakle ti u društvu kao što je naše navodiš takav argument u prilog svojoj teoriji kad je feminizam posrijedi?
Pa jarane takvo što je moguće u zemljama poput skandinavskih, zatim Austrije, Njemačke i sl gdje su samohrane majke zaštićene u materijalnom i svakom drugom smislu.
Dakle argument ti je apsolutno neodrziv.
2.Silovanje, odnosno pristanak na sex pa kasnije tuzba? Svjestan si činjenice da je u današnje vrijeme takvo što na nivou naučne fantastike.
Sa preciznošcu od preko 90% moze se odrediti da li je seksualni odnos bio nasilan ili ne.
Medicina je vjerovao ili ne veoma uznapredovala.
3.feminizam trazi jednakost bez odgovornosti???
Kakvu jednakost? Izlišno je uopće raspravljati u današnje vrijeme o bilo kakvoj jednakosti izmedju muškaraca i zena.
Zene su savršeno sposobne da pored uloge majki preuzmu i uloge u svim zivotnim sferama ravnopravno ako im se ukaze prilika. To što je muški rod nametnuo neke društvene norme koje zenu diskreditiraju na šovinistički način druga je strana medalje. Bilo da zena igra po tim pravilima ( privlačnost i zenstvenost ) znamo kako bude okarakterizirana i dokle ta muska zloba/nadmoć moze ići .. Do seksualnog uznemiravanja.. A opet ako ne polaze paznju na izgled ( muškaraca je i feministica ) te poklonicima mačizma uništava predodzbu o zeni kao majci i domaćici!
Dakle od politike gdje najmoćnijom evropskom zemljom vlada uspješno Merkelica, pa do svih zamislivih i nezamislivih sfera zivota.
Gdje uopće bilo ko potencira da zena ne zeli odgovornost ..
Pa po prirodi još iz prapovijesti briga za potomstvo je povjerena zenskom biću, odnosno prirodno nametnuta, znači to je jedna od najbitnih zadaća tada / opstanak čovječanstva ? Mislis slucajno? Ne, upravo iz razloga što je zensko biće obdareno sa većom sviješću o porodicno-društvenoj i svakoj drugoj odgovornosti.
4.ovo ti je pak vrhunac posta! Biraš simentalku ili bušu??? Ne znam kako drugačije okarakterizirati ove opise i sam kraj da ćeš nekog vodati " naizvrat" na čemu? Ularu sa zvonom oko vrata?
Zelenismajlikojirigabljuvotinu! Bolje da nisi ni pisao, što se mene tičeos jedna stvar koju vecina nekako preskace zahvaljujuci raznim drustvenim uticajima; zena muskarca privlaci na osnovu osobina koje ju cine zenstvenom i dobrom potencijalnom majkom: visoki obrazi, krupne oci, siroki kukovi, grudi itd. Dosli smo do trenutka kada nam serviraju kako trebamo ovaj osnovni instinkt potisnuti i poceti gledati na muzevne, predebele i premrsave zene kao privlacne jer se ljepota navodno nalazi iznutra pa ih mozemo 'vodati' naizvrat
Last edited by SaraFina on 06/03/2015 11:18, edited 2 times in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
feminizam je bolesna ideologija koja jede svoje najvjernije članove 
- SaraFina
#12 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Black swan wrote:feminizam je bolesna ideologija koja jede svoje najvjernije članove
Zato šovinizam nije
On uzgaja sve radikalnije poklonike koji pod krinkom brige za porodicu serviraju svoje šovinističke ideje..
Sjoooooo i brige za zenstvenost da
-
Sunny-7
#13 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Zalosno je sto se kod nas haman i na feminizam gleda kroz prizmu novcanika. Znam da smijesno zvuci, meni vise jadno. Ko koga izdrzava, ko kome placa... Posebno u BiH gdje je bijeda, prvo materijalna, a onda samim tim i na svakom drugom polju zivota (jer se ipak ne zivi od have), poklopila i muskarce i zene, pa zbog te traume, vjecne besparice, neperspektive, zaboravljamo one izvorne vrijednosti oba pola. Isto tako, reciprocno tome, ovi "parajlije" sebi daju za pravo sve, znaci, vole biti i iskoristeni od strane lijepe, mlade, napumpane sponzoruse. Ovo je onako povrsan zakljucak o jos povrsnijoj grupi nase populacije. I skrenuh s teme 
Danas je manjak i pravih muskaraca, a i pravih zena. Ja licno ne trazim nikakvu ravnopravnost, i zaboli me briga sto moj kolega koji radi isti posao kao i ja, po nekom istrazivanju u EU zaradjuje od mene vise (nekih 16%). Meni je moje dovoljno.
Ali, da radim isti broj sati kao i moj partner,zaradjujem nesto manje od njega, a da se od mene ocekuje da pored toga budem i kuharica, spremacica, odgajateljica, pusacica
a hairlija da se lati daljinskog i kauca, redovnog izbivanja iz kuce radi dernecenja sa rajom... E to ne ide.
Ja sam jednostavna zena, ne gadjam se ni nekim komplikovanim izrazima, a na tu neku ravnopravnost polova gledam cisto iz perspektive jedne obicne, zaposlene zene, majke, domacice. I razvedene
Usput, nista mu nisam uzela, jer mi od njega nista nikad nije ni trebalo (u materijalnom smislu). Stoga, ne plasite se ni braka a ni razvoda.
Danas je manjak i pravih muskaraca, a i pravih zena. Ja licno ne trazim nikakvu ravnopravnost, i zaboli me briga sto moj kolega koji radi isti posao kao i ja, po nekom istrazivanju u EU zaradjuje od mene vise (nekih 16%). Meni je moje dovoljno.
Ali, da radim isti broj sati kao i moj partner,zaradjujem nesto manje od njega, a da se od mene ocekuje da pored toga budem i kuharica, spremacica, odgajateljica, pusacica
Ja sam jednostavna zena, ne gadjam se ni nekim komplikovanim izrazima, a na tu neku ravnopravnost polova gledam cisto iz perspektive jedne obicne, zaposlene zene, majke, domacice. I razvedene
Usput, nista mu nisam uzela, jer mi od njega nista nikad nije ni trebalo (u materijalnom smislu). Stoga, ne plasite se ni braka a ni razvoda.
- SaraFina
#14 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Po mom mišljenju si pogriješila što mu nisi ništa uzela. Ako govoriš o razvodu.
Time. Si mu samo učinila uslugu.
Mišljenja sam da je u potpunosti pravedno da se SVA bračna stečevina dijeli.
Čak i ako zena ne privredjuje tj nije zaposlena bila..
Odgajala je djecu i skrbila za domaćinsto
To je takodje posao..
Time. Si mu samo učinila uslugu.
Mišljenja sam da je u potpunosti pravedno da se SVA bračna stečevina dijeli.
Čak i ako zena ne privredjuje tj nije zaposlena bila..
Odgajala je djecu i skrbila za domaćinsto
To je takodje posao..
- madner
#15 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Nema imovine, nema ni uzimanja. 
- SaraFina
#16 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Tebe je grijeh jednostavno ne opelješiti 
Ja bi sve dobrotvornim ustanovama poklonila. A Balijagića uzela
Ćejf ne moze biti skup nikad!
Ja bi sve dobrotvornim ustanovama poklonila. A Balijagića uzela
Ćejf ne moze biti skup nikad!
- p206
#17 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Ovo za struku se slažem, ali van struke ne mogu nikako. Pa samo pogledaj radnice po trafikama, prodavnicama, kladionicama, pa i mnoge konobarice i radnice u pakarama...tu muškarci ne mogu ni primirisati, a vjerujem da bi mnogi nezaposleni muškarci to radili da im daju.SaraFina wrote: te gdje je zeni naći posao bilo u struci ili van nje sigurno troduplo teze.
Dalje, po firmama koje imaju računovodstvo i pravnu službu, većina zaposlenih, preko 80% su žene.
-
mudrac2
#18 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
ravnopravost sve dok se ne treba ufatiti motike, a onda su nježniji pol. 
-
Santi
- madner
#20 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Ima smisla, ko se tako ozeni stvarno i treba tako da zavrsi. 
- edo_79
#21 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Bjež ba tamo sve naku ravnopravnost tražite .... lafo vi jednake vako nako ... a potajno pišnete kad vam neki seljo trehne šakom u sto i pokaže se k'o muškoSaraFina wrote:Black swan wrote:feminizam je bolesna ideologija koja jede svoje najvjernije članove
Zato šovinizam nije
On uzgaja sve radikalnije poklonike koji pod krinkom brige za porodicu serviraju svoje šovinističke ideje..
Sjoooooo i brige za zenstvenost da
- Ridjobrki
#22 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Priroda nam je sve pokazala kroz puku činjenicu da žene imaju kraća stopala od muškaraca i to nije bez razloga.
- dječak sa šibicama
#23 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
Na stranu sponzoruse i to, fakat, ako smo ravnopravni, zasto se od mene ocekuje da ja kao muskarac placam veceru, promijenim sijalicu, zavrnem sifon, istucem nekog siledziju koji joj dosadjuje itd itd
Sto ona to ne uradi, mi smo ravnopravni.
Sto ona to ne uradi, mi smo ravnopravni.
- SaraFina
#24 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
To su sve zanimanja koja ne donose više od 300/500km..slabo plaćena ..p206 wrote:Ovo za struku se slažem, ali van struke ne mogu nikako. Pa samo pogledaj radnice po trafikama, prodavnicama, kladionicama, pa i mnoge konobarice i radnice u pakarama...tu muškarci ne mogu ni primirisati, a vjerujem da bi mnogi nezaposleni muškarci to radili da im daju.SaraFina wrote: te gdje je zeni naći posao bilo u struci ili van nje sigurno troduplo teze.
Dalje, po firmama koje imaju računovodstvo i pravnu službu, većina zaposlenih, preko 80% su žene.
Mozda račuovostvo da je izuzetak.
Zato zene muškarcima ne mogu konkurirati u poslovima gdje je fizička snaga presudna, slabo imaš zena mehaničara, bravara, limara, vozača kamiona i sl.
A zanatlije su neuporedivo bolje plaćene od rada u trafici i kladionici.
- SaraFina
#25 Re: Uticaj feminizma na socijalnu dinamiku, veze i seks u nasem drustvu
edo_79 wrote:Bjež ba tamo sve naku ravnopravnost tražite .... lafo vi jednake vako nako ... a potajno pišnete kad vam neki seljo trehne šakom u sto i pokaže se k'o muškoSaraFina wrote:Black swan wrote:feminizam je bolesna ideologija koja jede svoje najvjernije članove
Zato šovinizam nije
Sjoooooo i brige za zenstvenost da.... ako ste ravnopravne .... kramp u ruke i u rudnik .... ha ya
Ta će seljo bolan