.
-
mandarina31
-
tanja_23
#2 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Ne bi bilo lose da navedes odsjek 
-
mandarina31
#3 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
tanja_23 wrote:Ne bi bilo lose da navedes odsjek
recimo sig i mir studije?
-
Micaha
#4 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Recimo keramicarmandarina31 wrote:Koji posao se moze raditi poslije zavrsenog fakulteta pol nauka???
- Desnik
#5 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Na biro jedno 15-tak godina,mandarina31 wrote:Koji posao se moze raditi poslije zavrsenog fakulteta pol nauka???
dok ne umre profesor demokratije u tvojoj srednjoj školi,
pa ga onda , ako bude sreće, zamijeniti.
- Alfons Kauders
#6 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Mozes upisati neki konkretan fakultet, pa traziti posao cim ga zavrsis.mandarina31 wrote:Koji posao se moze raditi poslije zavrsenog fakulteta pol nauka???
-
GaRGa
#7 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
pa mozes sjesti i plakati ko i ostalih 5000 diplomaca s'tog faksa
- kinzekonze
#8 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Nemoj baš tako, čuj plakati.GaRGa wrote:pa mozes sjesti i plakati ko i ostalih 5000 diplomaca s'tog faksa
Možeš raditi u granapu, pekari, na kasi u tržnom centru. Ima puno poslova koje možeš radi sa FPN.
-
tanja_23
#9 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Sve sto su ti ostali forumasi napisali je tacno. Osim u jednom slucaju, a to je da si prodoran, komunikativan, snalazljiv i da ti "Networking" nije strana rijec. (U ovom slucaju ne mislim na stele). Nevladine/internacionalne/humanitarne organizacije i svi poslovi na kojima se zahtijeva "zavrsen fakultet drustvenih nauka" ti u principu (uz gore navedene osobine) stoje na raspolaganju.
- O'zone
- Globalni moderator
#10 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Zaštitar, ili bilo koji drugi posao van struke u kome se nađeš.mandarina31 wrote:tanja_23 wrote:Ne bi bilo lose da navedes odsjek
recimo sig i mir studije?
-
tanja_23
#11 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
...i da, posto je studij izuzetno jednostavan, imat ces i dovoljno vremena da sve to i ostvaris. Usput bih na tvom mjestu sto je intenzivnije moguce ucila strane jezike-barem dva pored engleskog da naucis za vrijeme studija. (Engleski-Francuski/Njemacki-?) Kad je treci u pitanju fokusirala bih se na neki iz zemalja treceg svijeta. Na internetu imas dovoljno materijala da savladas skoro svaki jezik. Uclani se odmah u debatlne klubove, studentske unije, putuj sto je vise moguce itd... ma znas vec i sam/sama 
- ho oponopono
#12 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
...dođi ba na forum!
...a u međuvremenu radi bilo koji posao ako se ne libiš raditi bilo šta, dok ne iskrsne tvoj to može i potrajati budimo realni ali i ne mora da znači!
...a u međuvremenu radi bilo koji posao ako se ne libiš raditi bilo šta, dok ne iskrsne tvoj to može i potrajati budimo realni ali i ne mora da znači!
- sema911s
#13 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
to za nevladine agencije macku o rep jer i te agencije su prepune,. stela na sve strane ,. nego ufati se privatluka,. skontaj neku glupost(samo ne trgovinuu),. neku masinicu i polako nesto pravi,. znam par momaka koju su uzeli male prese, strugove i prave baglame i slicno(peny plus im otkupljuje te dzidze),. jes da je posao potezak(zavrsili su slicne fakultete, politika, nesto pravo i neka zurnalistika) al zarade sada poprilicno jos rade za sebe,.
evo kod mene u firmi ima dipl. politicara i jedan voza viljuskara, drugi nadgleda proizvodnju, portir i sl,.,
tak to sto su nam starci govorili zavrsi faks i bice sve okej sada slabo pije vode,.,.
evo kod mene u firmi ima dipl. politicara i jedan voza viljuskara, drugi nadgleda proizvodnju, portir i sl,.,
tak to sto su nam starci govorili zavrsi faks i bice sve okej sada slabo pije vode,.,.
- P308
#14 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Moja prijateljica je zavrsila PMF i radi kao prodavacica u Azel France-u, druga Akademiju likovnih umjetnosti i radi kao sekretarica u jednoj firmi. Tako je sa vecinom fakulteta ako nemas vezu 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#15 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
PMF biologija?
PMF nauka koja traži da država ima dobre proizvodne pogode i razvijene istraživačke djelatnosti???
big NO NO
najbolji vam je fax gdje se pare zarađuju uz što manje uloženog na radnom mjestu... to vam ga je danas nažalost samo farmacija i programiranje
prednost društvenih faxova je u tome što te neće biti sramota raditi nešto za šta se nisi školovao...
a možeš biti krampač
PMF nauka koja traži da država ima dobre proizvodne pogode i razvijene istraživačke djelatnosti???
big NO NO
najbolji vam je fax gdje se pare zarađuju uz što manje uloženog na radnom mjestu... to vam ga je danas nažalost samo farmacija i programiranje
prednost društvenih faxova je u tome što te neće biti sramota raditi nešto za šta se nisi školovao...
a možeš biti krampač
-
vade_mecum
#16 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
bottom level programiranje danas dodje kao fizicki rad jer imas kvotu koju moras ispuniti svaki dan.Black swan wrote:PMF biologija?
big NO NO
a možeš biti krampač
odgovor na temu: mozes raditi puno toga sa FPN mada pitanje koje bi trebao postaviti je kolika je vjerovatnoća da ces raditi ono za sto si se skolovao
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#17 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
bolje programirati sa srednjom školom nego magistrirati biologiju ili kemiju i nemati poso
- ho oponopono
#18 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
...ja da sam i farmaciju završila za mene ne bi bilo posla koje sam sreće! 
-
tanja_23
#19 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Farmacija mjerilo fakulteta s kojim se dolazi lako do novca?... Mislim da jos nisi razgovarao sa zaposlenima, ili bolje reci "robovima" farmaceutskih kompanija (ujedno i jedinih ozbiljnih poslodavaca za farmaceute). Ako si mislio na apoteku takodje presmijesno. Vlasnik ili bolje reci gazda kad dodje trunka prasine ne smije biti na pultu. To vrijedno zavrsavanja fakulteta?Black swan wrote:PMF biologija?
big NO NO
a možeš biti krampač
Ad programiranje: Sa kojim fakultetom se postaje programer? Informaticari koji rade kao programeri su nesto debelo zaj*** u svojoj karijeri.
-
otsam
#20 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
faks nista ne garantuje, ja zavrsio 2 fakulteta, pa nista... sta sad, hocu li se roknut ? ili da zapalim
-
Forsaken
#21 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Zavrsi i treci, znas kako kazu treca srecaotsam wrote:![]()
faks nista ne garantuje, ja zavrsio 2 fakulteta, pa nista... sta sad, hocu li se roknut ? ili da zapalim
- ho oponopono
#22 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
tanja_23 wrote:Farmacija mjerilo fakulteta s kojim se dolazi lako do novca?... Mislim da jos nisi razgovarao sa zaposlenima, ili bolje reci "robovima" farmaceutskih kompanija (ujedno i jedinih ozbiljnih poslodavaca za farmaceute). Ako si mislio na apoteku takodje presmijesno. Vlasnik ili bolje reci gazda kad dodje trunka prasine ne smije biti na pultu. To vrijedno zavrsavanja fakulteta?Black swan wrote:PMF biologija?
big NO NO
a možeš biti krampač![]()
Ad programiranje: Sa kojim fakultetom se postaje programer? Informaticari koji rade kao programeri su nesto debelo zaj*** u svojoj karijeri.
...pa normalno da ne smije biti prašine
-
Mlad i Nevin
#23 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Ništa, prebaci skelu na pravni...
-
gidra
#24 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Micaha wrote:Recimo keramicarmandarina31 wrote:Koji posao se moze raditi poslije zavrsenog fakulteta pol nauka???
popravi mi dan legendo
- astala_vistala
#25 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?
Nista prijatelju,samo si izgubio 3 ili 4 godine svog zivota za koje si mogao vec nesto poceti da raduckas,ovako ces samo svojim roditeljima zadati vise briga,inace ako vec planiras upisati fakultet upisi neki tehnicki za koji ima nade da se nesto moze raditi,svi ovi ostali su ti na birou i kolko sam shvatio odlicno im je cim se niko ne buni..