.

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
mandarina31

#1 .

Post by mandarina31 »

.
Last edited by mandarina31 on 18/05/2013 10:46, edited 1 time in total.
tanja_23

#2 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by tanja_23 »

Ne bi bilo lose da navedes odsjek :)
mandarina31

#3 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by mandarina31 »

tanja_23 wrote:Ne bi bilo lose da navedes odsjek :)

recimo sig i mir studije? :P
Micaha

#4 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by Micaha »

mandarina31 wrote:Koji posao se moze raditi poslije zavrsenog fakulteta pol nauka???
Recimo keramicar
Desnik

#5 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by Desnik »

mandarina31 wrote:Koji posao se moze raditi poslije zavrsenog fakulteta pol nauka???
Na biro jedno 15-tak godina,
dok ne umre profesor demokratije u tvojoj srednjoj školi,
pa ga onda , ako bude sreće, zamijeniti.
:lol: :lol:
Alfons Kauders

#6 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by Alfons Kauders »

Mozes upisati neki konkretan fakultet, pa traziti posao cim ga zavrsis.
GaRGa

#7 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by GaRGa »

pa mozes sjesti i plakati ko i ostalih 5000 diplomaca s'tog faksa
kinzekonze

#8 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by kinzekonze »

GaRGa wrote:pa mozes sjesti i plakati ko i ostalih 5000 diplomaca s'tog faksa
Nemoj baš tako, čuj plakati.

Možeš raditi u granapu, pekari, na kasi u tržnom centru. Ima puno poslova koje možeš radi sa FPN.
tanja_23

#9 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by tanja_23 »

Sve sto su ti ostali forumasi napisali je tacno. Osim u jednom slucaju, a to je da si prodoran, komunikativan, snalazljiv i da ti "Networking" nije strana rijec. (U ovom slucaju ne mislim na stele). Nevladine/internacionalne/humanitarne organizacije i svi poslovi na kojima se zahtijeva "zavrsen fakultet drustvenih nauka" ti u principu (uz gore navedene osobine) stoje na raspolaganju.
O'zone
Globalni moderator

#10 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by O'zone »

mandarina31 wrote:
tanja_23 wrote:Ne bi bilo lose da navedes odsjek :)

recimo sig i mir studije? :P
Zaštitar, ili bilo koji drugi posao van struke u kome se nađeš.
tanja_23

#11 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by tanja_23 »

...i da, posto je studij izuzetno jednostavan, imat ces i dovoljno vremena da sve to i ostvaris. Usput bih na tvom mjestu sto je intenzivnije moguce ucila strane jezike-barem dva pored engleskog da naucis za vrijeme studija. (Engleski-Francuski/Njemacki-?) Kad je treci u pitanju fokusirala bih se na neki iz zemalja treceg svijeta. Na internetu imas dovoljno materijala da savladas skoro svaki jezik. Uclani se odmah u debatlne klubove, studentske unije, putuj sto je vise moguce itd... ma znas vec i sam/sama :)
ho oponopono

#12 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by ho oponopono »

...dođi ba na forum! :mrgreen:

...a u međuvremenu radi bilo koji posao ako se ne libiš raditi bilo šta, dok ne iskrsne tvoj to može i potrajati budimo realni ali i ne mora da znači! :mrgreen:
sema911s

#13 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by sema911s »

to za nevladine agencije macku o rep jer i te agencije su prepune,. stela na sve strane ,. nego ufati se privatluka,. skontaj neku glupost(samo ne trgovinuu),. neku masinicu i polako nesto pravi,. znam par momaka koju su uzeli male prese, strugove i prave baglame i slicno(peny plus im otkupljuje te dzidze),. jes da je posao potezak(zavrsili su slicne fakultete, politika, nesto pravo i neka zurnalistika) al zarade sada poprilicno jos rade za sebe,.
evo kod mene u firmi ima dipl. politicara i jedan voza viljuskara, drugi nadgleda proizvodnju, portir i sl,.,

tak to sto su nam starci govorili zavrsi faks i bice sve okej sada slabo pije vode,.,.
P308

#14 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by P308 »

Moja prijateljica je zavrsila PMF i radi kao prodavacica u Azel France-u, druga Akademiju likovnih umjetnosti i radi kao sekretarica u jednoj firmi. Tako je sa vecinom fakulteta ako nemas vezu :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#15 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by Truba »

PMF biologija?
PMF nauka koja traži da država ima dobre proizvodne pogode i razvijene istraživačke djelatnosti???

big NO NO

najbolji vam je fax gdje se pare zarađuju uz što manje uloženog na radnom mjestu... to vam ga je danas nažalost samo farmacija i programiranje

prednost društvenih faxova je u tome što te neće biti sramota raditi nešto za šta se nisi školovao...
a možeš biti krampač
vade_mecum

#16 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by vade_mecum »

Black swan wrote:PMF biologija?
PMF nauka koja traži da država ima dobre proizvodne pogode i razvijene istraživačke djelatnosti???

big NO NO

najbolji vam je fax gdje se pare zarađuju uz što manje uloženog na radnom mjestu... to vam ga je danas nažalost samo farmacija i programiranje

prednost društvenih faxova je u tome što te neće biti sramota raditi nešto za šta se nisi školovao...
a možeš biti krampač
bottom level programiranje danas dodje kao fizicki rad jer imas kvotu koju moras ispuniti svaki dan.

odgovor na temu: mozes raditi puno toga sa FPN mada pitanje koje bi trebao postaviti je kolika je vjerovatnoća da ces raditi ono za sto si se skolovao ;-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#17 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by Truba »

bolje programirati sa srednjom školom nego magistrirati biologiju ili kemiju i nemati poso
ho oponopono

#18 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by ho oponopono »

...ja da sam i farmaciju završila za mene ne bi bilo posla koje sam sreće! :mrgreen:
tanja_23

#19 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by tanja_23 »

big NO NO

a možeš biti krampač
Farmacija mjerilo fakulteta s kojim se dolazi lako do novca?... Mislim da jos nisi razgovarao sa zaposlenima, ili bolje reci "robovima" farmaceutskih kompanija (ujedno i jedinih ozbiljnih poslodavaca za farmaceute). Ako si mislio na apoteku takodje presmijesno. Vlasnik ili bolje reci gazda kad dodje trunka prasine ne smije biti na pultu. To vrijedno zavrsavanja fakulteta? :)

Ad programiranje: Sa kojim fakultetom se postaje programer? Informaticari koji rade kao programeri su nesto debelo zaj*** u svojoj karijeri.
otsam

#20 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by otsam »

:shock:
faks nista ne garantuje, ja zavrsio 2 fakulteta, pa nista... sta sad, hocu li se roknut ? ili da zapalim
Forsaken

#21 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by Forsaken »

otsam wrote::shock:
faks nista ne garantuje, ja zavrsio 2 fakulteta, pa nista... sta sad, hocu li se roknut ? ili da zapalim
Zavrsi i treci, znas kako kazu treca sreca :D
ho oponopono

#22 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by ho oponopono »

tanja_23 wrote:

big NO NO

a možeš biti krampač
Farmacija mjerilo fakulteta s kojim se dolazi lako do novca?... Mislim da jos nisi razgovarao sa zaposlenima, ili bolje reci "robovima" farmaceutskih kompanija (ujedno i jedinih ozbiljnih poslodavaca za farmaceute). Ako si mislio na apoteku takodje presmijesno. Vlasnik ili bolje reci gazda kad dodje trunka prasine ne smije biti na pultu. To vrijedno zavrsavanja fakulteta? :)

Ad programiranje: Sa kojim fakultetom se postaje programer? Informaticari koji rade kao programeri su nesto debelo zaj*** u svojoj karijeri.

...pa normalno da ne smije biti prašine 8-) sve mora biti cakum pakum, dobrodošli u svijet poslodavaca i (ne)zaposlenika! :mrgreen:
Mlad i Nevin

#23 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by Mlad i Nevin »

Ništa, prebaci skelu na pravni...
gidra

#24 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by gidra »

Micaha wrote:
Recimo keramicar
:lol: :lol: :lol: :run:
popravi mi dan legendo
astala_vistala

#25 Re: Sta POSLIJE FAKULTETA POLITICKIH NAUKA?

Post by astala_vistala »

Nista prijatelju,samo si izgubio 3 ili 4 godine svog zivota za koje si mogao vec nesto poceti da raduckas,ovako ces samo svojim roditeljima zadati vise briga,inace ako vec planiras upisati fakultet upisi neki tehnicki za koji ima nade da se nesto moze raditi,svi ovi ostali su ti na birou i kolko sam shvatio odlicno im je cim se niko ne buni..
Post Reply