,,,

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Ticker

#1 ,,,

Post by Ticker »

...
Last edited by Ticker on 10/12/2012 22:49, edited 2 times in total.
The Realist

#2 Re: GFK- telefonsko anketiranje

Post by The Realist »

Supruga i ja smo radili. Unaprijed ti kažu koliko zaradiš po anketi i uglavnom smo zaradili obećano. Koliko anketa smo odradili, toliko smo i novca dobili.

Nekoliko naših poznanika je radilo i nikoga nisu zeznuli. Mi smo relativno kratko radili i to je bilo prije nešto više od dvije godine.
Muhamed Đakmić

#3 Re: GFK- telefonsko anketiranje

Post by Muhamed Đakmić »

I ja sam radio prije nekih godinu dana. Nije loše, nije da će te neko zakinuti. Međutim, ankete su, po mom sudu bar, pogrešno koncipirane i preopširne, izgubi se nit, i nerijetko ti osoba prekine intervjuisanje na 80 ili više procenata odrađene ankete, i ti dobiješ šipak za tu anketu. A uložiš u nju pola sata npr.

Neku pljačku nemoj očekivati, osim ako je neki divlji projekat, 300 KM mjesečno mislim da je ekstra zarada na onakvom radnom mjestu, a to ti je da svaki dan uradiš po 4-5 anketa.

Kad sam ja tek došao, pa uradim dvije ili tri ankete u toku dana i bude mi krivo, par onih starijih radnika mi kaže, super je, šta hoćeš, bude dana kad ne dobiješ niti jednu anketu. Tako da sam skontao da mi je bolje da na drugi način pokušam sebi obezbijediti džeparac.
Ticker

#4 Re: GFK- telefonsko anketiranje

Post by Ticker »

.....
Last edited by Ticker on 10/12/2012 22:36, edited 1 time in total.
The Realist

#5 Re: GFK- telefonsko anketiranje

Post by The Realist »

Zavisi koju su ankete. Mi smo imali nekakve o cigaretama (nisam baš ponosan na to, ali....) i za popunjenu anketu nepušača je oko 0,5, ili 0,8kf bilo, a pušača oko 1, ili 1,2KM, nisam stvarno siguran.

Za nepušača se završavala anketa za par minuta, dok je za pušača nešto druže trajalo, oko 10-15 minuta, zavisi koliko se upraksaš. Dnevno smo supruga i ja znali oko 25-30 anketa odraditi (ukupno).

Ali je bila jedna anekta veza za pivo i to su kao stariji radili, trebalo je oko pola sata za nju i dobijalo se 2,5KM, uglavnom, to je jako, jako sporo išlo i ne znam ko je to uopšte osmislio tako.
Muhamed Đakmić

#6 Re: GFK- telefonsko anketiranje

Post by Muhamed Đakmić »

Mene je pivo i kačilo. Pola sata je zlatno. Kad naiđeš na nekog ko je probao svaku vrstu pive traje to po sat, nekad i sat i po. Ljudi se iznerviraju, i ti se iznerviraš, i na kraju moraš moliti da ti ne spusti. Najgore kad te na 20% pita hoće li ubrzo biti gotovo. Možeš pravo spustiti i tražiti drugu žrtvu :DJa stvarno ne znam ko je njima zadužen bio za pravljenje onih anketa, ali ono je totalni promašaj. Čovjek mi je radio anketu, 45 minuta mi oduzeo, da bi mi na kraju rekao da pravi ankete i da naša anketa ni na šta ne liči.
Mlad i Nevin

#7 Re: GFK- telefonsko anketiranje

Post by Mlad i Nevin »

Ja radim za njih kao tajni kupac, prije mjesec dana sam obavio tajne posjete određenim bankama. Sad čekam da mi isplate putne troškove i honorar po anketi.
Post Reply