Prvi sam bio protiv rata u Jemenu i o tome sam pisao i prije nego što se rat rasplamsao.Challenger__ wrote:Stari moj, plačeš zbog Sirije, spočitavaš krivicu "muslmanskoj eliti" iz Dubaija i Kaira a prešutkuješ Bahrein, Jemen i Qatif. Ne ide to tako.
______
Ponavljam, šta misle arapi o tim podjelama pokazali su i još uvijek pokazuju tako sto bježe na ,po eliti, mrski zapad.
Zapad ili zemlje zaljeva su ružne, loše, negativci, još samo na Asadovim režimskim medijima. Niko iz Tartusa ili Latakije nikada neće pobjeći u Iran ili Rusiju, ali hoće u Rijad, Dubai ili u zemlje Evrope.
Tu podjelu o kojoj pišeš pozdravlja svaki pravi arapski bogataš. "Za nasilje je kriv Iran, a i evo oni nama govore da smo vehabije".
Zabavljaju mase sektaštvom, podsticu ih da se do besvijesti kolju. Kada bi i nestalo te retorike, bogataši iz Abu Dabija, Kaira, i Rijada platili bi suhim zlato Asadovim sektaškim medijima da nastave još više i još zesce da govore o Bahreinu, Jemenu, vehabijama itd.
Pa to imaš kod nas. "Zar da nam vlah bude na vlasti". To je najsigurnija karta kod elite koja uvijek i svugdje pali.