Predstavljen turističko-promotivni logo BiH

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Post Reply
User avatar
Bumerang
Posts: 1615
Joined: 27/06/2003 00:00

#1 Predstavljen turističko-promotivni logo BiH

Post by Bumerang »


http://www.sarajevo-x.com/clanak/060524026

Predstavljen turističko-promotivni logo BiH

Image

Nesto vise o Turizmu u BiH pogledajte na linku: http://www.google.se/search?sourceid=na ... izam+u+BiH


Vlasic kao primjer a tako bi trebalo biti sa svim BH destinacijama: http://www.pahuljica.com/english/foto/?g=aktivnosti

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image


Turističko udruženje u BiH i Agencija za privlačenje stranih investicija (FIPA) predstavili su turističko-promotivni logo BiH.

Turističko-promotivni logo BiH prvi put poslije rata našoj zemlji će dati vizuelni identitet izvan njenih okvira i unijeti nove i drugačije boje u sliku o našoj zemlji – istakao je na prezentaciji predsjedavajući Vijeća ministara BiH Adnan Terzić.

Imidž zemlje, kako je dodao, jedan je od ključnih faktora u privlačenju stranih investicija što zauzvrat vodi otvaranju novih radnih mjesta. U slučaju BiH to je važno i zbog razvoja svih turističkih potencijala zemlje. Prema sadašnjim projekcijama, BiH do 2015. godine od turzma trebala bi ostvarivati dobit od dvije milijarde KM.

Direktori FIPA-e i Turističkog udruženja u BiH, Haris Bašić i Šemasudin Džeko, naglasili su važnost da se sve domaće institucije aktivno uključe u promociju bh. resursa i mogućnosti u ovoj oblasti. Zadaća nadleženih vlasti, prema njihovim riječima, jeste da strateški djeluje prema razvoju konkretnih turističkih proizvoda i kreiranju povoljne klime za ulaganja uz podršku privatnog sektora.

Turističko-promotivni logo BiH uradili su domaći stručnjaci uz podršku projekta USAID BiH - Podizanje konkurentnosti razvojem klastera.

Direktor tog projekta David King naglasio je opredjeljenje da turistički i drvni sektor postanu konkurentni, razviju prodaju i izvoz i osiguraju veće zapošljavanje za šta, kako je naglasio, BiH treba stvoriti pozitivnu sliku na globalnom tržištu.

Logo će se koristiti prilikom promocije turističkih potencijala BiH i predstavljanja zemlje potencijalnim investitorima.

FENA

27/05/2006 10:19
Dragi BH forumasi kao i BH agencije iz dijaspore. Postavite ovdje linkove vasih webportala agencija kao i privatnih lica koje/ji se bave/vi Turistickom saradnjom izmedju drzava u inostranstvu i Bosne i Hercegovine. Razlog je taj da vidimo koliko se Bosanaca i Hercegovaca iz inostranstva bavi sa marketingom putovanja i privlacenja gostiju u BiH sto se tice zimskog i ljetnog turizma.


1.
Evo ja krecem sa webstranicama iz Svedske koji rade na privlacenju turista iz Svedske u BiH:
http://www.google.se/search?sourceid=na ... ll+Bosnien

2.
Svedski turizam:
http://www.google.se/search?sourceid=na ... +i+sverige
Post Reply