Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Vijesti i zbivanja u Banjoj Luci, Mrkonjić Gradu, Prijedoru, Bos. Gradišci, Prnjavoru, Tesliću, Derventi, Bos. Brodu...

Moderator: banjaluka078

User avatar
Fayah
Posts: 47
Joined: 10/04/2008 09:38

#1 Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Fayah »

Četiri dana najkvalitetnije muzike na tvrđavi Kastel

Image

Nektar Demofest nastavlja sa svojom revolucijom kulture i u Banjaluku, ovog ljeta, dovodi bendove čija se popularnost mjeri na svjetskom nivou.

Kosheen, Asian Dub Foundation i Therapy? će zajedno sa trideset demo bendova dovesti atmosferu na Kastelu do usijanja.

Nektar Demofest će se održati na tvrđavi Kastel u Banjaluci u periodu od 23. do 26 jula. Ulaz za sve koncerte, radionice, filmove i afterpartije će biti besplatan.
Broj mjesta na Kastelu je ograničen!

Pored sjajnih koncerata koji će etablirati Banjaluku na muzičkoj mapi Evrope Nektar Demofest donosi i radionice koje će održati hip hop zvjezda, Marčelo, istaknuti muzičar, Đani Pervan i Sale Veruda iz KUD Idijota, izložbu fotografija Predraga Milašinovića, besplatne filmove u Multiplexu Palas i afterpartije na kojima će nastupiti poznati banjalučki bendovi: Sopot, Afrodizijak, Grof Đuraz i Post Scriptum a nakon njih sve prisutne će do ranih jutarnjih časova zabavljati DJ-evi iz regiona.


Cjelokupan program Nektar Demofesta možete pogledati na zvaničnoj prezentaciji festivala na http://www.nektardemofest.org

Revolucija je pokrenuta. Pridružite nam se!
User avatar
Fayah
Posts: 47
Joined: 10/04/2008 09:38

#2 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Fayah »

Još jedno svjetsko ime na bini Nektar Demofesta - Nouvelle Vague
Image
Drago nam je da publiku Demofesta možemo obradovati još jednom izvrsnom svirkom koja će se desiti ove godine.

Francuska grupa Nouvelle Vague koju čine producenti Marc Collin (klavijature) i Olivier Libaux (gitara), te grupa sjajnih pjevačica, predstaviće na DF02 od 23.jula do 26.jula. dva svoja albuma koji su dobili vrhunske ocjene i kritike i publike. Koncert će biti prvo ovdašnje predstavljanje njihova dva albuma, “Nouvelle Vague” (2004.) i “Bande Apart” (2006.), na kojima su u jazz-samba-bossa nova stilu obradili velike post-punk hitove iz osamdesetih godina.
Tako su se na prvom albumu našle obrade pjesama “Love Will Tear Us Apart” (Joy Division), “Just Can’t Get Enough” (Depeche Mode), “In A Manner Of Speaking” (Tuxedomoon), “Guns Of Brixton” (The Clash), “This Is Not A Love Song” (P.I.L), “Too Drunk To F*ck” (The Dead Kennedys), “Marian” (Sisters Of Mercy), “A Forest” (The Cure), “I Melt With You” (Modern English), “Teenage Kicks” (The Undertones), “Psyche” (Killing Joke) i “Friday Night Saturday Morning” (The Specials), što im je donijelo fenomenalne kritike.

Na drugom albumu nastavili su u istom stilu i obradili pjesme kao što su “Ever Fallen in Love” (Buzzcocks), “Blue Monday” (New Order), “The Killing Moon” (Echo and the Bunnymen) i “Heart of Glass” (Blondie).

Reakcije kritike i publike ponovno su bile iste - Nouvelle Vague je, kroz svoje obrade, otkrio dodatnu glazbenu kvalitetu svih tih pjesama.

Marc Collin ovako je opisao glazbu grupe “Kada smo stvarali prvi album, zamišljao sam mladu brazilsku djevojku kako pjeva ‘Love Will Tear as Apart’ na plaži Rio de Janeira šezdesetih godina prošlog stoljeća. Kada smo stvarali drugi album, zamišljao sam mladog Jamajčanina sa akustičnom gitarom koji pjeva ‘Heart of Glass’ na periferiji Kingstona. Ove dvije ideje bile su osnove sa naša prva dva albuma. Zato su naše verzije ovih klasičnih pjesama tako šarolike, uz puno akustičnih gitara i udaraljki na koje smo dodali senzualne ženske vokale”.

Nakon uspjeha prva dva albuma, Collin i Libaux objavili su prošle godine DJ Mix Album “Late Night Tales” da bi ove godine počeli pripremati materijal za svoj novi, treći album. Prema najavama s njihove MySpace stranice, u Zagrebu će izvesti i neke od novih pjesama. Na ovoj turneji Nouvelle Vague u istočnoj Europi, pored Zagreba, sviraju još samo u Bukureštu.

Nouvelle Vague inače na engleskom znači New Vawe, na portugalskom Bossa Nova, a na našem jeziku Novi val.
User avatar
Fayah
Posts: 47
Joined: 10/04/2008 09:38

#3 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Fayah »

Četvrtak 23.07.2009.

13:00h – 14:00h Otvaranje Rock izložbe Predraga Milašinovića „Muzika u vremenu”

Kino Palas 17:00h – 19:00h DF Movie time – film „Buena Vista Social Club”

Tvrđava Kastel 20:30h Svečano otvaranje festivala
Demofest takmičari – 10 bendova
Koncert: Kosheen

24:00h After Demo party – Sopot & DJ Lemon

Petak 24.07.2009.

13:00h – 14:00h Radionica, Đani Pervan – „Sat sa Đanijem”

Kino Palas 17:00h – 19:00h DF Movie time – film „The Hardest Thing” (Toše Proeski)

Tvrđava Kastel 20:30h Nektar Demofest
Demofest takmičari – 10 bendova
Koncert: Magma
Koncert: Therapy?


24:00h After Demo party – Post Scriptum & DJ Flat Funk

Subota 25.07.2009.

13:00h – 14:00h Radionica, Marko Šelić – „Sat sa Marčelom”

14:00h – 15:00h Promocija albuma Beep – Tripcycle

Kino Palas 17:00h – 19:00h DF Movie time – film „Shine a Light”

Tvrđava Kastel 20:30h Nektar Demofest
Demofest takmičari – 10 bendova
Koncert: Tripcycle
Koncert: Nouvelle Vague


24:00h After Demo party – Grof Đuraz & DJ Monsieur Jacques & Clemens

Nedjelja 26.07.2009.

13:00h – 14:00h Radionica, Saša Milovanović – „Sat sa Saletom Verudom”

14:00h – 15:00h Promocija albuma Track one – KillingJazzHardCoreBaby
Kino Palas
17:00h – 19:00h DF Movie time – film „Mamma mia”

Tvrđava Kastel 20:30h Nektar Demofest
Demofest takmičari – 10 bendova
Koncert: KillingJazzHardCoreBaby

Proglašenje pobjednika festivala
Koncert: Asian Dub Foundation

24:00h After Demo party – Afrodizijak & DJ Rahmanee
User avatar
Fayah
Posts: 47
Joined: 10/04/2008 09:38

#4 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Fayah »

REVIJALNI PROGRAM
Afteri u znaku banjalučkih muzičara
Nakon svjetskih imena koja će vas dobro prodrmati na ovogodišnjem Demofestu, svaku noć ćete imati priliku da poslušate i neke od najboljih banjalučkih bendova.
Kako je Banjaluka muzički izrazito plodan grad i ima jednu od najrazvijenijih scena u Bosni I Hercegovini, Demofest će Vam predstaviti muzičare koji su u prošloj godini snimili, izdali ili trenutno rade na svojim albumima.
Tako nam je zadovoljstvo predstaviti četiri banjalučke grupe:
“Grof Đuraz”, “Sopot”, “Afrodizijak” i “Post scriptum”
Grof Đuraz

Grof Đuraz je umjetnik.
Muzičar, tesktopisac, aranžer, kolumnista, vizionar.
Pored toga, on je veliki humanista i veliki mislilac i njegova misija je jasna.
- Širenje pozitivne i humane misli na Balkanu i šire. Zajedno sa svojim višegodišnjim saradnikom Axe Lyakom, kreira jedan nesvakidašnji muzičko- scenski izraz.
Trenutno rade na svom prvom albumu, koji će se zvati “JA SAM NORMALAN!”
Na albumu će se naći pjesme napisane u periodu od 2004-2007 godine, kao svojevrstan pečat tog vremena. Pored studijskih aktivnosti Grof je intenzivno zaokupljen problemima savremenog čovjeka, ekologijom, recesijom, egzistencijom i tamnom stranom svakoga od nas.
U svom dosadašnjem djelovanju Grof se predstavio pub¬lici u Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji, a u planu je osvajanje čitavog Balkana i šire.
Vrhunac Grofovog dosadašnjeg estradnog djelovanja je osvajanje nagrade publike na prošlogodišnjem Nektar-Demofestu.
Sopot

SOPOT je osnovao umjetnik Petar Topalović 2005, zajedno sa sadašnjim članovima.
SOPOT stvara i izvodi autorsku muziku zanimljivih aranžmana koji se sastoje od balkanskih motiva i uticaja pravaca kao što su: dub,dubstep,drum&bass,ethno and reggae.

Do sada, SOPOT je imao brojne nastupe ( klupske i festivalske) širom Balkana i Evrope i dijelio je binu sa imenima kao što su. : Kultur Shock(USA), Visionary undergrunde(UK), Dr.DAS(UK), HORNSMAN COYOTE(SRB), Princ Alla(Jamaica), UK SUBS(UK), WATCHA CLAN(FR), Filastine(USA), Terracota(Portugal), HIGH TONE(FR). Neki od festivala na kojima je SOPOT nastupao su: RIDDIM COLLISION - LYON(FR), ReggaeriversplashSOCA-Tolmin(SLO), EXIT festival Novi Sad(SRB), ZGETNO festival-Zagreb(CRO), Seasplash - Pula(CRO)

Za vrijeme svog aktivnog trogodišnjieg rada SOPOT je od strane brojnih kolega i institucija prepoznat kako jedan od trenutno najperspektvinijih bendova iz BiH. Pored svih ovih aktivnosti SOPOT je uradio muziku za predstavu Balon od kamena koju izvodi ansambl Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Do sada, SOPOT je snimio dva albuma:

1. Dubalkan, koji je izdao Menadžer Kompanija d.o.o. , a koji je mixan i produciran zu Jarring Effects studiju u Lionu.
2. Equilibrium, koji je izdao PGP, jedna od većih izdavačkih kuća iz Beograda. Takođe je mixan i produciran u Jarring Effects studiju u Lionu.

-Članovi SOPOT su:

1. Petar Topalović: Glavni vokal, sempler, efekti
2. Milan Aćimović: Klavijature, prateći vokali
3. Đurica Štula: Gitara i bas
4. Saša Predojević - Bubnjevi i udaraljke
5. Damir Turknaović – Tehničar
Afrodizijak

Perkusionistička grupa AFRODIZIJAK nastala je u novembru 2002. godine u Banjaluci. Na početku su bili grupa entuzijasta koja je samo željela da upozna do tada nepoznate izvorne afričke i latinoameričke bubnjeve i udaraljke, ali i drugačije vidove muzičkog izražavanja od onih koji su bili prisutni oko njih. Stalnim istraživanjem i eksperimentisanjem doveli su svoju muziku do jednog neobičnog spoja izvornih afričkih i latinoameričkih ritmova i melodija sa savremenim mainstream izvedbama poput hip-hop i house beatova, koristeći samo glasove i tradicionalne afričke i latinoameričke bubnjeve i udaraljke.

Nakon više od pet godina postojanja i preko 100 koncerata održanih u regionu, u februaru 2008. godine Afrodizijak je snimio svoj prvi zvanični album pod nazivom AFRODIZIJAK „T R Y B L“ u studiju PGP RTS-a u Beogradu. Takođe, objavio je dva video spota za pjesmu Kilimanjaro u saradnji sa Mladenom Đukićem, i pjesmu Malimba u saradnji sa Josipom Krinjskim. Afrodizijak je do sada svirao na više festivala i samostalnih nastupa u regionu: NEOFEST (Banja Luka), SKC (Beograd), ZGethno Festival / KSET (Zagreb), Festival Jazzbina (Pula), Last Minute Open Jazz Festival (Bale/Valle), Daylight Cocktail Bar (Umag), Multi Kulti Festival (Sisak), Hard Rock Radio Fest (Banja Luka), The Bar (Sarajevo), Biosphere – Sky Lounge Bar (Mostar), UNITY Salt Lake Splash Festival (Tuzla), Coltan Festival (Bihać), PYAF (Jablanica), Silvertown Shine Festival (Srebrenica), GETO – Kultura Zvuka Festival (Banja Luka), Access Festival (Banja Luka), Hard Rock Radio – Mjesec Muzike (Banja Luka), Kratkofil (Banja Luka), BLIFF (Banja Luka), Demofest (Banja Luka), Magic (Prijedor), BuNGalov (Novi Grad), Underground (Doboj), Guinness (Derventa), Irish Pub (Brčko), Planet Hollywood (Bihać), itd.
Post Scriptum

Post Scriptum su osnovali Bojan Stijak i Danijel Karalić 2002. godine. Osnovna ideja za muzički pravac bila je reggae muzika ali s obzirom na broj članova i individualna muzička opredjeljenja bend svira mješavinu raznih srodnih ali i nesrodnih pravaca reaggae muzici..(ska, dub, funky, jazz…itd)

Prvi nastup imali su u KIC-u Davor Dujimović 2004. godine i nastavili sa mnoštvom klupskih svirki, turneja i festivalskih nastupa od kojih izdvajaju Neofest (Banja Luka) 2006. i 2008. Trenchtown (Subotica) 2006. Bitola Otvoren Grad (Bitola) 2006. Looser fest (Skoplje) 2006. BL stage (Banja Luka) 2007. – osvojili 2.nagradu; Humanitarni koncert “Dajmo Da čuju” 2007. Green Orange Fest 2008. (Skoplje) Demofest (Banja Luka) 2008. – kvalifikovali se u finale; 10-dnevna turneja u Francuskoj 2008. i priča se nastavlja.

2007. godine snimaju i nezvanično izdaju 1. album na kom su se našla 2 radijska hita. Drugi album je u pripremi i treba da se snima u Zagrebu, a da se izda za PGP u Srbiji i Poodar records u BiH.
User avatar
Vitamin C
Posts: 921
Joined: 13/05/2009 09:50
Location: Na prozoru, u ogledalu, pred vratima

#5 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Vitamin C »

Na ovo se treba otići. Nouvelle Vague je isuviše dobra stvar da bi ja se propustilo.
User avatar
Fayah
Posts: 47
Joined: 10/04/2008 09:38

#6 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Fayah »

Afteri Nektar Demofesta
Sa regionalnim DJ-evima plešemo do jutra

Vjerovali ili ne, još uvijek nismo završili sa najavom programa za drugo izdanje Nektar Demofesta. Pored banjalučkih bendova, koji će nakon glavnih dešavanja zabavljati sve one željne dobre zabave, na after partijima će nastupati i regionalni DJevi. Četiri noći moći ćete slušati žanrovski različitu elektronsku muziku, a koji su to DJevi pročitajte u nastavku.
DJ Lemon

Dj Lemon, rođen 1981., još od malih nogu je postao muzički ovisnik otkrivši kutiju sa ćaletovim kasetama. Stalno je istraživao različite muzičke pravce od rocka, hip hopa, housea, funka, brazila, broken beata, jazza do drumandbassa.

U drumanadbass je uletio krajem 90-ih zaljubivši se u “V recordings” etiketu tj. u zvuk koji je dolazio odatle. 2003. je počeo da kupuje ploče i u dj shopu je upoznao trećeg današnjeg baseline kru-a. 2000. godine je vodio i uređivao emisiju “Baseline” na IN radiju sa njegovim najboljim prijateljem dj Milk-om.

Pored dnb-a često ga možete čuti da pušta broken beat, nu jazz, funk, soul, pravce koje podjednako voli kao i dnb.

http://www.baselinedjs.com
FlatFunk

DJ asocijacija koja danas nosi ime FlatFunk, nastala je sredinom 2003. godine.
Tada još dva neiskusna banjalučka DJ-a, počeli su kreativno razmišljati o muzici i zvuku i od tada se ozbiljno upuštaju u ovu priču.
Tokom muzičkog sazrijevanja Dj Tzoa i DJ Marines su eksperimentisali sa mnogim pravcima elektronske muzike. Uporedo sa razvijanjem tehničkih mogućnosti, iskristalisao se njihov prepoznatljiv stil i pravac.
Prvo predstavljanje pred banjalučkom klubskom scenom se dešava se 2004 g. I od tada sarađuju sa svim BL DJ-evim i u učestvuju na raznim dešavanjima.

http://www.myspace.com/flatfunk
Monsieur Jacques & Clemens

Dalio Sijah a.k.a. Monsieur Jacques i Vanja Kolenda a.k.a. Clemens već treću godinu zajedno rade kao DJ duo i članovi su Inconnection DJ’s crew-a. Poznati su po raznovrsnim i dugim setovima u kojima se može naći raznih muzičkih pravaca - od deep house-a preko tech-house-a, do minimalnijih i technoidnijih zvukova. Ovaj ugledni DJ dvojac još uvijek čeka momenat ispucavanja i eksplozije karijere!

Monsieur Jacques muzikom se bavi preko 10 godina , svira gitaru u travničkim alternativnim bendovima Cabezas de Amazonia (HC) i KZU ole ole & PZU oje oje (soft punk) – http://www.kzu.ba . U produkciji elektronske muzike i DJ – ingu je od 2002. godine kada je sa kolegama Higher Representativeom i DJ Nazzifom osnovao organizaciju InConnection DJ’s.
Clemens je sredinom 90-tih svirao bas gitaru u štutgartskom alternativnom punk bandu C4.

U znak poštovanja prema njegovom najboljem prijatelju iz njemačkih dana, kao pseudonim uzima njegovo ime – CLEMENS. Elektronskom muzikom se bavi od 2003. godine i za sebe voli reći da pušta muziku za dušu, ne bavi se produkcijom, igra tenis i jako ga brine situacija u državi.

http://www.myspace.com/monsieurjacquesinconnection

http://www.myspace.com/clemensinconnection
DJ Rahmanee

Rahmanee se počeo baviti dnb DJ-ingom 1999. godine u malom, ali kultnom beogradskom klubu Dolar, gdje je radeći četiri godine, izučio DJ zanat i postao poznat široj beogradskoj publici. Od tada do danas je radio kao rezident DJ u svim većim klubovima u Beogradu i bio je podrška skoro svim većim drum&bass imenima koji su gostovali u Srbiji. Imao je i nekoliko zapaženih nastupa na EXIT festivalu u Novom Sadu.

http://www.myspace.com/djrahmanee
User avatar
Fayah
Posts: 47
Joined: 10/04/2008 09:38

#7 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Fayah »

Takmičarski program
Danas rezultat konkursa
Image
Stručni žiri ovogodišnjeg Demofesta je završio sa preslušavanjem 602 numere koje su stigle od 301 benda iz šest zemalja regiona. Posao preslušavanja nije bio nimalo lak zbog velikog broja prijava ali i kvaliteta svih prijavljenih bendova.

Danas možete pogledati koji su se to bendovi prijavili na drugi Nektar Demofest.

Dokument sa imenima svih prijavljenih bendova možete downloadovati: http://www.demofest.org/wp-content/uplo ... a-df09.pdf

Grupe koje prođu u takmičarski dio programa će se kroz tri polufinalne noći boriti za ulazak u finalno veće na kojem će nastupiti 6 bendova koji će se boriti za prestižne nagrade.

Nagrade ovogodišnjeg Nektar Demofesta su:

1. Produkcija albuma sa pjesmama koje bend pripremi do 01.decembra, izdavanje albuma za teritoriju Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije i video spot za pjesmu po izboru benda.
2. Binska oprema i instrumenti u vrijednosti do 15000 KM
3. binska oprema i instrumenti u vrijednosti do 10000 KM

Pored nagrada žirija biće dodjeljene i nagrada publike u iznosu od 3000 KM i nagrada akreditovanih novinara u iznosu od 2000 KM.
User avatar
Fayah
Posts: 47
Joined: 10/04/2008 09:38

#8 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Fayah »

Trideset šest takmičarskih bendova koji će nastupiti na ovogodišnjem festivalu su:

Autumn for free, Kotor, Crna Gora - Alternative / Progressive / Other
Bikini schnapps, Zagreb, Hrvatska - Punk / Thrash / Folk Rock
Claymore, Novi Grad, BiH
C-ma Spaski, Banjaluka, BiH
Constantine Odessa, Skoplje, Makedonija
Discopath, Split,Hrvatska - Electronica / Zouk
Don Adnan, Bihać, BiH - Rap / Hip Hop
Dosh lee, Zagreb, Hrvatska
Etar, Beograd, Srbija - Alternative / Rock
Fonic, Beograd, Srbija - Rock / Alternative
Fusnota, Skoplje, Makedonija - Alternative / Gothic / Rock
Her mess, Banjaluka, BiH
Human, Tuzla, BiH
Incomplete, Obrenovac,Srbija - Punk / Alternative / Hardcore
Irie fm, Beograd, Srbija - Reggae / Dub / Roots Music
Koh, Karlovac, Hrvatska - Industrial / Rock / Alternative
Luminodoche, Slovenske Konjice, Slovenija - Funk / Jazz / Jam Band
m.t.s., Sarajevo, BiH
Malter ego, Mostar, BiH - Rock
Mburns, Crikvenica, Hrvatska - Alternative / Metal (ljudi fino pržžžže)
Memlah, Zrenjanin, Srbija - Nu-Jazz / Dub / Jam Band
Microsonic, Novi Sad, Srbija - Alternative / Indie
Mister Baishon, Beograd, Srbija - Experimental / Progressive / Garage
Monera, Beograd, Srbija - Metal / Rock / Grunge
Motherfunky, Prijedor, BiH - Alternative / Rock / Hardcore
Orion, Široki brijeg, BiH - Metal / Thrash / Metal
Plastik porno, Rijeka, Hrvatska
Polimorf , Maribor, Slovenija - Experimental / Alternative / Electronica
Prophaganda, Zagreb, Hrvatska - Rock / Alternative
Sound polution, Kumanovo, Makedonija
Tanker, Banjaluka, BiH - Metal / Southern Rock / Alternative
Tea break, Beograd, Srbija - Punk / Rock / Hardcore
Teshki zulum, Beograd, Srbija - Reggae / Fusion / Soul (MOJI FAVORITI)
The Synergy, Tuzla, BiH
Vibrator u rikverc, Pančevo, Srbija - Punk
Zaa, Kruševac, Srbija - Reggae / Punk / Jazz
User avatar
Fayah
Posts: 47
Joined: 10/04/2008 09:38

#9 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Fayah »

Prvi albumi KillingJazzHardcoreBaby i Tripcycle zvanično u prodaji u BiH
Image Image Image


Prvi album prošlogodišnjeg pobjednika Nektar Demofesta, KillingJazzHardCoreBaby pod nazivom „Track one“ i mini album trećeplasiranog benda Tripcycle, „Beep“, zvanično su pušteni u prodaju u Bosni i Hercegovini.

Albumi su u našoj zemlji objavljeni pod etiketom „Hayat production“, a mogu se naći u svim bolje opremljenim CD šopovima.

Za najavni single KJHCB albuma - „Malo sutra“, snimljen je i spot koji će se kroz koji dan moći vidjeti i na televizijama, ali i na našoj web stranici. Pored najavnog singla, na njihovoj myspace stranici, možete poslušati i još dvije izdvojene pjesme. Album je sniman krajem prošle godine u studiju “4 art” u Zagrebu, a producent albuma je Samir Kadribašić.

Promocija albuma će se desiti posljednju noć drugog Nektar Demofesta u Banjaluci, 26. jula.

Novosađani Tripcycle su takođe snimili spot za pjesmu “Color bop” koji ćete takođe uskoro moći gledati. Njihov mini album pod nazivom “Beep” sniman je u novembru 2008. godine u studiju “Hammer” u Novom Sadu.

Tripcycle ove godine možete pogledati treću noć festivala 25. jula, na glavnoj bini na Tvrđavi Kastel.
shambho
Posts: 989
Joined: 30/04/2009 23:18

#10 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by shambho »

.
Last edited by shambho on 03/09/2011 16:57, edited 1 time in total.
User avatar
Fayah
Posts: 47
Joined: 10/04/2008 09:38

#11 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Fayah »

BESPLATNO! ali treba "poraniti" jer Kastel nije stadion, pa su rekli da ce pushtati onoliko koliko prostor bude dozvoljavao...
Kampa nema, bar niko nishta josh nije prichao o tome, ako bude nekih novosti javim...

Pochelo je glasanje za bendove @ http://www.demofest.org/glasanje/bs/

glasaj za Teshki Zulum! :D

User avatar
Vitamin C
Posts: 921
Joined: 13/05/2009 09:50
Location: Na prozoru, u ogledalu, pred vratima

#12 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Vitamin C »

shambho wrote:Nouvelle Vague.. :shock: Genijalno.. (btw izdali su novi album divan je..)

.. :-D :-D ..Me happy..

Hmm a kako to ide je li zna neko iz iskustva.. Mislim s obzirom da bih samo tu noc dosla.. Koliko je ulaznica, na stranici pise besplatno nes mi to suhveli kako ce svi ljudi stat.. :-? ..Je li sve to na Kastelu.. I zna li neko najjeftniju opciju s prevozom.. Pretpostavljam da je sa stanice u Istocnom Sarajevu naj opcija..Ima li voz? ..A dobro to cu se raspitati.. A ima li neki kamp nes..

Dolazi ljeto festivali gdje je diskusija? :-D :-D

Pozz za Fayah tnx.. (Tnx i na Dub Invadersima nadoh maloprije na Muzici.. :dance: )

:-)
Na nekoliko prvih slušanja, nije kao prethodna dva, ali je odličan, Nouvelle Vague 3. :)
Baj d vej, slična pitanja i ja pitam. :D
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7567
Joined: 16/01/2007 23:38

#13 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by banjaluka078 »

shambho wrote: Hmm a kako to ide je li zna neko iz iskustva.. Mislim s obzirom da bih samo tu noc dosla.. Koliko je ulaznica, na stranici pise besplatno nes mi to suhveli kako ce svi ljudi stat.. :-? ..Je li sve to na Kastelu.. I zna li neko najjeftniju opciju s prevozom.. Pretpostavljam da je sa stanice u Istocnom Sarajevu naj opcija..Ima li voz? ..A dobro to cu se raspitati.. A ima li neki kamp nes..
Voz imas iz Sarajeva oko pola deset-deset ujutur i u BL si oko 15.30, taman da malo prozujis po gradu, odes ranije do kastela, zauzmes mjesto... Ima i buseva, sa glavne stanice u Sarajevu, ali ako ces busom ganjaj da ide preko Zenice i Doboja, a ne Travnika i Jajca, jer je preko Doboja mnogo bolji put i ima puno manje stanica...onaj drugi je kao prigradski, kraj svake bandere staje. Mada, meni je voz super opcija, jer se mogu protegnuti noge, tako to. Voz nazad za Sarajevo imas nesto iza ponoci ili cak oko jedan, mada mislim da ce ti to biti rano. Zato u 04.45 iz centra grada imas bus (opet ovaj preko Doboja) za Sarajevo.
Nisam bas sigurna u te autobuse iz I. Sarajeva, jer ne znam kuda putuju, da ne upadnes u neki koji ide "preko sedam gora...", a vruce je, pa ti to ne treba.
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7567
Joined: 16/01/2007 23:38

#14 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by banjaluka078 »

Pronadjoh raspored voznje za vozove:

Za BL

396 BRZI Ploce - Zagreb
SARAJEVO 10:00 10:27 - BANJA LUKA 15:24 15:29
398 BRZI Ploce - Zagreb
SARAJEVO 20:59 21:20 - BANJA LUKA 02:16 02:21

Za SA

397 BRZI Zagreb - Ploce
BANJA LUKA 13:10 13:15 - SARAJEVO 18:05 18:18
399 BRZI Zagreb - Ploce
BANJA LUKA 01:38 01:43 - SARAJEVO 06:39 07:05


Bus (prevoznik Smiljic http://www.smiljic.mapabih.com/index.ph ... &s_id=1601) :

Banjaluka-Sarajevo-Banjaluka

Iz Banjaluke u 05.00 i 17.00

Iz Sarajeva u 05.00 i 16.30



Ako treba jos info, tu sam. :)
shambho
Posts: 989
Joined: 30/04/2009 23:18

#15 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by shambho »

.
Last edited by shambho on 03/09/2011 16:58, edited 1 time in total.
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7567
Joined: 16/01/2007 23:38

#16 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by banjaluka078 »

@ shambho, nema frke. :) Ako odlucis da dodjes, javi cime/kako si odlucila, da ti napisem kako ces od stanice do grada, da ne trosis lovu na taxi.
shambho
Posts: 989
Joined: 30/04/2009 23:18

#17 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by shambho »

banjaluka078 wrote:@ shambho, nema frke. :) Ako odlucis da dodjes, javi cime/kako si odlucila, da ti napisem kako ces od stanice do grada, da ne trosis lovu na taxi.
E hvla hvala jos jednom puno puno.. :oops: ..A dolazim definitivno al' razmisljat cu o tome zvanicno..23-ceg jula.. :-D ..Pa se cujemo tad nekad u svakom slucaju.. :-D
:dance:
(Hvala jos jednom..)
:run:
Mozdajerodjenastim
Posts: 17
Joined: 19/04/2009 19:56

#18 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Mozdajerodjenastim »

Fayah wrote: Kampa nema, bar niko nishta josh nije prichao o tome, ako bude nekih novosti javim...
Kampa, velis, nema? A kakve su cijene smjestaja? Hvala na odgovoru.
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7567
Joined: 16/01/2007 23:38

#19 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by banjaluka078 »

Tema o smještaju u BL http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 29&t=41143 uz dodatak još jednog prilično povoljnog i jako kvalitetnog mjesta 10 minuta od Kastela: http://www.alasbl.com/cjenovnik_eng.html
Mozdajerodjenastim
Posts: 17
Joined: 19/04/2009 19:56

#20 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Mozdajerodjenastim »

banjaluka078 wrote:Tema o smještaju u BL http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 29&t=41143 uz dodatak još jednog prilično povoljnog i jako kvalitetnog mjesta 10 minuta od Kastela: http://www.alasbl.com/cjenovnik_eng.html
Uhuhuh, not cheap! Smije li se kod vas spavati na klupama u parku? :razz:
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7567
Joined: 16/01/2007 23:38

#21 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by banjaluka078 »

Na toj drugoj temi je neko pisao da je koristio privatni smjestaj, mozda da posaljes pp da ti da neki kontakt. Ili da probas ovdje: http://www.banjaluka-tourism.com/index. ... =0&lang=sr

Na klupu mozes, ako nadjes mjesta. :D Ne znam da je bilo gdje u Bosni 65 KM u jednokrevetnoj sobi s doruckom (ili 100KM za dvoje) skoro u samom centru grada skupo, ali OK, za one koji ne rade ili studiraju pretpostavljam da i nije bas jeftino kad se doda putni trosak i klopa.
Mozdajerodjenastim
Posts: 17
Joined: 19/04/2009 19:56

#22 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Mozdajerodjenastim »

banjaluka078 wrote:Na toj drugoj temi je neko pisao da je koristio privatni smjestaj, mozda da posaljes pp da ti da neki kontakt. Ili da probas ovdje: http://www.banjaluka-tourism.com/index. ... =0&lang=sr

Na klupu mozes, ako nadjes mjesta. :D Ne znam da je bilo gdje u Bosni 65 KM u jednokrevetnoj sobi s doruckom (ili 100KM za dvoje) skoro u samom centru grada skupo, ali OK, za one koji ne rade ili studiraju pretpostavljam da i nije bas jeftino kad se doda putni trosak i klopa.
Jbg, nismo svi budzetski korisnici. Nasle smo neki pansion za 25 KM koji, navodno, nije daleko od centra. A cula sam i za neki samacki hotel, jel znas mozda kako se zove da nadjem broj i nazovem?
User avatar
banjaluka078
Moderator
Posts: 7567
Joined: 16/01/2007 23:38

#23 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by banjaluka078 »

Budzetski korisnik – I wish! :mrgreen:

Vidis, ja se ne sjetih tog samackog…nesto se nisu mogli pohvaliti higijenom, ali mozda su se popravili. Imas ovdje broj i adresu http://www.iaeste.ba/doc/IAESTEBIH_TG_2009.pdf

A za taj pansion, ako hoces, napisi adresu, ili mi posalji pp, pa cu ti reci koliko je daleko od centra.
User avatar
Soul_Sista
Posts: 3751
Joined: 29/01/2003 00:00
Location: anybody seen my baby?

#24 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Soul_Sista »

Jao sto mi je zao sto necu i ove godine biti :( :( program jos bolje izgleda nego proslogodisnji...Asian Dub Foundation, Kosheen.......grrrrrrrrrrrrr

Uzivajte :thumbup:
User avatar
Soul_Sista
Posts: 3751
Joined: 29/01/2003 00:00
Location: anybody seen my baby?

#25 Re: Nektar Demofest2009 Asian Dub Foundation,Therapy? i Kosheen

Post by Soul_Sista »

Fayah wrote:Prvi albumi KillingJazzHardcoreBaby i Tripcycle zvanično u prodaji u BiH
Image Image Image


Prvi album prošlogodišnjeg pobjednika Nektar Demofesta, KillingJazzHardCoreBaby pod nazivom „Track one“ i mini album trećeplasiranog benda Tripcycle, „Beep“, zvanično su pušteni u prodaju u Bosni i Hercegovini.

Albumi su u našoj zemlji objavljeni pod etiketom „Hayat production“, a mogu se naći u svim bolje opremljenim CD šopovima.

Za najavni single KJHCB albuma - „Malo sutra“, snimljen je i spot koji će se kroz koji dan moći vidjeti i na televizijama, ali i na našoj web stranici. Pored najavnog singla, na njihovoj myspace stranici, možete poslušati i još dvije izdvojene pjesme. Album je sniman krajem prošle godine u studiju “4 art” u Zagrebu, a producent albuma je Samir Kadribašić.

Promocija albuma će se desiti posljednju noć drugog Nektar Demofesta u Banjaluci, 26. jula.

Novosađani Tripcycle su takođe snimili spot za pjesmu “Color bop” koji ćete takođe uskoro moći gledati. Njihov mini album pod nazivom “Beep” sniman je u novembru 2008. godine u studiju “Hammer” u Novom Sadu.

Tripcycle ove godine možete pogledati treću noć festivala 25. jula, na glavnoj bini na Tvrđavi Kastel.
Ima li gdje skinuti album, jer nisam u BiH? :-)
Bas sam se zanimala za njih...
Post Reply