Bogdan Tanjevic

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Post Reply
User avatar
Admir_1984
Posts: 7635
Joined: 13/03/2006 01:33
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#1 Bogdan Tanjevic

Post by Admir_1984 »

Turski mediji prenijeli su danas informaciju kako je legendarni trener Bogdan Tanjević bolestan, te da će se u nekoliko naredni dana i službeno povući sa mjesta selektora Turske i trenera Fenerbahcea.

Naime, prema tvrdnjama turskih medija, Tanjević je obolio od raka debelog crijeva, te više neće moći obavljati funkcije selektora Turske i trenera istanbulskog Fenerbahcea zbog velikih zdravstvenih problema.
Tanjević je sjedio na klupi sarajevske Bosne, kada je ova ekipa predvođena Mirzom Delibašićem u Grenobleu 1979. godine pobijedila Emerson u finalu Kupa šampiona i postala prva ekipa sa prostora bivše zajedničke države koja se okitila evropskim naslovom.
Ne daj se majstore!
User avatar
le piaf
Posts: 420
Joined: 13/12/2006 23:25
Location: sarajevo

#2 Re: Bogdan Tanjevic

Post by le piaf »

Legenda bh. košarke čeka operaciju

Tanjević: Vraćam se do doigravanja

Piše: M. Dautbegović
Subota, 20.03.10. 17:57.

Nakon što se u turskim medijima pojavila informacija kako je legendarni stručnjak Bogdan Tanjević obolio, te da će se povući sa kormila reprezentacije Turske i ekipe Fenerbahcea, kontaktirali smo legendu bh. košarke.

U ekskluzivnom razgovoru za portal SportSport.ba Bogdan Tanjević nam je potvrdio da se zaista povlači sa trenerskog i selektorskog mjesta, ali samo privremeno.
"Da, tačno je da sam bolestan, ali nije ništa strašno i to je normalno za moje godine", kaže, malo i kroz šalu, legendarni trener sarajevske Bosne.

"Još uvijek doktori nisu odredili tačan datum operacija, ali ona će se desiti u narednim danima. Moraću se zbog toga privremeno povući iz trenerskog posla, ali očekujem da ću se vratiti na klupu Fenerbahcea do početka play-offa u turskoj košarkaškoj ligi", potvrdio nam je Tanjević.

Legendi bh. košarke, treneru sjajne generacije sarajevske Bosne, kada su Studenti predvođeni neponovljivim Mirzom Delibašićem, Sabitom Hadžiće, Žarkom Varajićem i ostalima napravili najveći uspjeh u dosadašnjoj istoriji bh. sporta, od srca želimo što skoriji oporavak.

izgleda ipak nije toliko lose
KENJAC
Posts: 4603
Joined: 26/12/2006 13:10

#3 Re: Bogdan Tanjevic

Post by KENJAC »

Legendo, dobit ces ti i ovu tekmu. Samo hrabro!
elk
Posts: 2836
Joined: 14/08/2006 12:03

#4 Re: Bogdan Tanjevic

Post by elk »

veliki trener i gromada od covjeka, cika bosa tanjevic.
User avatar
and
Posts: 8178
Joined: 04/09/2007 22:51

#5 Re: Bogdan Tanjevic

Post by and »

velikom čovjeku želje za najvažniju pobjedu i da se što prije vrati svom poslu.
Post Reply