Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
debela wrote:pridruzujem se dzoniju. smetaju mi kamioncici iz kojih se dernja ko god da se dernja ali se dernja. topom bi ih gadjala.
oprosti, ali zasto ti smetaju pokretne reklame? to je odraz necije kulture -- a tebi ako se ne dopada, tvoj problem. ii bi i ti bi da zavrsis ono sto su cetnici poceli? i na kraju krajeva -- pa donatori su investirali u njih i nista to nije iz tvoga dzepa. i imaju pravo da se deru koliko god hoce.
zato sto sam isfrustrirana i moram se negdje istresti nadajuci se da ce i mene sunce ogrijati u zivotu
ja bum rado da se najebem familije mnogima zbog mnogo cega, ali idijebimater.com je isuvise malen sajt za sve moje psovke.
Predlazem otvaranje teme na BC gdje cemo se ispovijediti, bez zacatavanja
nokia6170 wrote:Usput hvala Daysleeperu na linku relevantnog Zakona o buci
Nisam siguran ima li Izmjena i Dopuna Zakona o buci, moram procackati po Službenim novinama.
Inace FBiH je usvojila set Zakona koji regulišu Enviromental Law dakle:
Zakon o zaštiti okoliša
Zakon o zaštiti voda
Zakon o zaštiti zraka
Zakon o buci
Zakon o upravljanju otpadom
Posjedujem sve i jedan navedeni i ako kome treba staviću linkove.
Inače u firmi u kojoj radim zadužen sam između ostalog za održavanje standarda ISO 9001 a iduće godine uvodimo i ovaj Enviromental standard ISO 14000, tako da pomno pratim zakonsku i drugu regulativu.
Kamioncic iz mojih nocnih mora opet hara ovim gradom....
Ako mrzim zimu, zbog njihove reklame je mrzim 300% vise! Dabogda ne prodali ni gumicu za brisanje! Najgore je kad prodje pored zgrade kad se budim i kad ona reklama bude prvo sto cujem tog dana.
nokia6170 wrote:imajuci u vidu da Bosna i Hzercegovina jos uvijek nije potpisnica konvencije iz Kjota (Japan) kojom se regulise Environmental law, odnosno pitanja zastite covjekove okoline koje obuhvata: Zagadjene voda, Upravljanja otpadom, Zracno zagadjenja i ZVUCNO ZAGADJENJE o kojem se ovdje govori kao problem BUKE....odgovornost za ovakve stvari pada na Kanton Sarajevo, u cijoj je nadleznosti regulisanje i dobijanje dozvole za ovakvo nesto.
Vrlo je primitivno ovo sto svakodnevno rice na ulicama Sarajeva...a paradoksalno je da ce vas policajac zaustaviti ako malo jace odvrnete muziku u automobilu, navodeci da remetite javni mir i red i pishuci vam prekrsajnu prijavu ili uzimajuci mito zauzvrat da ne pishe prijavu...dok ce istovremeno taj isti policajac hladno ispratiti auto iz kojeg ricu reklame vec zadnje dvije godine.
Takodje, pored redovne policije koja bi imala ovlastenja da reaguje u ovakvim situacijama, tu mozemo ubrojiti i Eko policiju (poznate shetace u parovima u u zelenim uniformama).
izvini, normalno je da policajac zaustavi auto koje u 11 navece drma BUM CILE BUM a bibi skace gore dole od basova...s tim da nisam do sada cula da je policija reagovala na to... pokretne reklame su jos uvijek u skladu sa zakonom i meni ne smeta.... pogotovo mi ne smeta NAKA ZENSKA STO SE DERNJA jer meni muzika nije pocela i zavrsila sa Tajci
A neka, nema veze! Kad ako bog da iduće godine Milja opet zasmrdi i Mirciju počnu trepavice otpadati nemoj nam se onda žalit da ne možeš spavat od smrada! Tebi ne smeta zvučna agresija, a nama agresija smradom.
besana wrote:hahahahahahaha...fakat kamion je predosadan...a pjesma još gora...ne kažem da nije loša na prvo, drugo pa i deseto slušanje, ali kad nešto čuješ po 1538 put....stvarno ...dosta
pa nek bude BACAČ PLAMENA
Iz prvog izloga bih odabrao sijač, upotrijebio bih ga sa prozora na auta ona sa jeftinim alarmima koji se svako malo pale a i taj kamion bi bio interesantna meta.... kad već pitate
Guento wrote:Kamioncic iz mojih nocnih mora opet hara ovim gradom....
Ako mrzim zimu, zbog njihove reklame je mrzim 300% vise! Dabogda ne prodali ni gumicu za brisanje! Najgore je kad prodje pored zgrade kad se budim i kad ona reklama bude prvo sto cujem tog dana.
Najaci su mi bili prosle godine citavu zimu svirao kamion a nigdje snijega
I da se razumijemo, Savine gume ja nisam uzeo zato ¹to sam èuo da s kamionèiæa dreku da su dobre - nego zato ¹to su mi cijenom najbolje odgovarale, nakon ¹to obiðoh te butike s gumama...