Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
abdelsi wrote:Ako neche milom hoce silom,nek mu Kodro lijepo posalje poziv i ako se odazove onda ga uefa prisili i mora igrat inace nece igrat ni u svom klubu,tako se radi a ne mi ko kakve tetke sad raspravlaj ,na sijelima se raspravlja i moli da igra.
i sta ces dobiti od toga
nekoga na terenu ko nece zeljeti da trci i igra
mada se ja ne mogu otrgnuti osjecaju da i kodri ovo odgovara...
kaze misimovic da misli jos barem 10 godina igrati fudbal....
pa sto se onda jadnice odrices reprezentacije vec sada i govoris da neces vise igrati... da si popricao sa kodrom ko covjek sigurno bi razumio i nebi te zvao u reprezentaciju dok god imas nazovi "problema sa zdravljem".
Ja sve mislim da se ovi nasi igraci vole maziti i moljakati da se vrate pa zato svi redom otkazuju bez pravih razloga. Malo im fali da kazu "e ja se necu vise igrat"... ko neka djeca bog te stvori. Trebaju se ogledati na Barbareza, covjeku su prijetili familiji ali se je uvijek borio na terenu ko lav i nije plakao ko p...a zbog nekih malih sitnica ko sto drugi placu.
ramiz2 wrote:Pametan i nek nece i ne treba da igra!Kodro nastavio putem koji je vec dobro utaban i sve ce isto ostati zivi bili pa vidjeli.
Nek je dao traku spahicu da je neki igrac pa bi covjek rekao nego neka talasika iz rusije,miske je za njega majstor bio i ostao sto ce pokazati nadam se i u stutgartu
A meho ti samo nastavi sa svojim drugom bolicem necete ni vi dugo...
abdelsi wrote:Ma nemora Misimovich igrat nek sjedi na klupi cisti kopačke,al ne treba mu dozvoliti njemu i slicnim da se igraju sa reprezentacijom I nama Bosancima i Hercegovcima.Što se to samo kod nas dešava da igrači ne žele( ne mogu) da igraju???????????????????''
ne desava se to samo nama ali se jedino mi cesemo za guzicu koja ne svrbi
ev ga sad oblatise na ftvbih sportu
ja sam sve vise pod dojmom da je ovo kodro odigrao ovako
ali nije dobroo
abdelsi wrote:Ma nemora Misimovich igrat nek sjedi na klupi cisti kopačke,al ne treba mu dozvoliti njemu i slicnim da se igraju sa reprezentacijom I nama Bosancima i Hercegovcima.Što se to samo kod nas dešava da igrači ne žele( ne mogu) da igraju???????????????????''
ne desava se to samo nama ali se jedino mi cesemo za guzicu koja ne svrbi
ev ga sad oblatise na ftvbih sportu
ja sam sve vise pod dojmom da je ovo kodro odigrao ovako
ali nije dobroo
UPRAVU SI JBG TAKAV MENTALITET SAD GA KUJEMO U ZVEZDE A SUTRA KO GA JEBHE ..............
ZANIMLJIVO CE BIT VIDJETI ODGOVOR KODRE NA OVO..
ObiVan wrote:Da nesto smrdi se osjeti iz aviona...mislim da je ovo prvi pravi izazov za Kodru, dosad su to prijateljske utakmice, kojima mi sto iz respekta prema Kodri, sto iz nekog novog strpljenja, nismo pridavali neki znacaj, niti smo dovodili u pitanje njegove poteze. Nisam znao da ce se Misimovic povuci, ali i mene je iznenadilo to sto je Spahicu dao traku. Nisam razumio tu odluku, malo je izgledalo kao da je to nacin na koji se doticni vratio u reprezentaciju, ali necu da nagadjam...Poredjenje Misimovica i Spahica je suludo, jer ovaj drugi pored toga sto ima srce, sto trci i sto je uvijek dobar za crveni karton i sto nemamo boljeg za te pozicije nema nijednu prednost u poredjenju sa Misimovicem, Misimovic nosi sve karakteristike modernog kreatora igre. Da, on je mogao biti nas Van der Vaart i sl. Misimovic je igrac kakvih kao prvo nema puno, a kao drugo, kakvog mnoge reprezentacije prizeljkivaju. Koliko je samo vazan pokazuje cinjenica kako se Nirnberg njegovim dolaskom oporavlja. No da se vratim Misimovicu...Mislim da je strogo amaterski njegov cin da na ovaj nacin i u ovom trenutku odluci da ne igra za reprezentaciju. Jedna "desetka" to ne radi tako. To je po meni pokazatelj da se u nasoj reprezentaciji nije skoro nista promjenilo. Kao prvo da ne postoji komunikacija, nema povjerenja, niti ikakvog konkretnog plana. Misimovic je po meni pokazao da nema respekta prema selektoru, mozda nakon sto ga je ovaj obezvrijedio, ali to nije nikakav profesionalizam. Ipak, kada se razmisli, ako je namjeravao da ide, onda je ovo najbolji trenutak, a ne nekad tamo u pola kvalifikacija , pa da ispada da napusta brod koji tone ili ne znam ti sta. Ako ovako ostane, onda ce BiH nazalost morati da nadoknadjuje nenadoknadivog igraca, govoriti o Pjanicu tek tako na ovoj poziciji je infantilno. Pjanic moze da bude Misimovic, mozda i bolji, ali ne sada, nego tamo nekada. Ovo ce mu mozda otvoriti mogucnosti, i ja sam zato da se njemu pruzi sansa ako Misimovic vise ne bude igrao, ali da u startu budemo svjesni da smo "donji" zbog ove odluke. I jos za Kodru i Bolica, mislim da je ovo prvi pravi izazov, sada treba da se pokaze profesionalnost, a ne prepucavanje preko novina. Igrac i ako je pogrijesio, treba ga kontaktirati, vidjeti situaciju, i ici dalje, s njim ili bez njega. Ne treba se prelako oprostiti od igraca tipa Misimovica, ali nikome ne treba dozvoliti da tek tako uzdrmava situaciju kako mu je volja. Po meni je selektor odgovoran za reprezentaciju, bez izgovora, za igrace i sve ostalo. Ako mu nesto ne odgovara, onda ima priliku u startu da to kaze i da trazi promjene, a ne da sluzi to kao opravdanja u slucaju neuspjeha. Zao mi je sto vjerujem da je ovo konacna odluka Misimovica i sto gubimo vaznog igraca...
Podpisujem ovaj post...i tacno da nesto ovdje smrdi.
Misimovic se naljutio sto je izgubio kapitensku traku,proradio ego i nece vise da igra za reprezentaciju...valjda je to to sto treba da shvatimo....pa nije adolescent u pubertetu da ga furaju ego tripovi,a nismo ni mi ovce da gutamo ovaj novinarski supljak...vidim na FTV su potrudili da odmah ocrne...e moj Baho nikad od tebe covjeka...kako to da se Muzuru redovno odazivao,a sa Kodrom odmah belaj...ko ce znati sta se ovdje dešava.
LSD wrote:Misimovic se naljutio sto je izgubio kapitensku traku,proradio ego i nece vise da igra za reprezentaciju...valjda je to to sto treba da shvatimo....pa nije adolescent u pubertetu da ga furaju ego tripovi,a nismo ni mi ovce da gutamo ovaj novinarski supljak...vidim na FTV su potrudili da odmah ocrne...e moj Baho nikad od tebe covjeka...kako to da se Muzuru redovno odazivao,a sa Kodrom odmah belaj...ko ce znati sta se ovdje dešava.
ja koliko znam kad je Muzurovic bio nije igralo pola reprezentacije, za Sliskovica isto tako dolazili su na pripreme i utakmice kad su od toga imali koristi (vecina). Zato mislim da nije problem u selektorima nego u glavama pojedinaca bas zbog gore pomenutog ega...
Pustite se glupiranja i analiziranja kakav je Misimovic igrac. Misimovic je igrac kojeg sigurno nijedna reprezentacija ne bi odbacila, a u Bayernu bi sigurno mogao igrati zamjenu Ribery.ju, primjera radi bolji je od Schweinsteigera, nema veze s pozicijom, a Schweinsteiger je reprezentativac Njemacke. Misimovic je dosao u Nirnberg kao veliko pojacanje i kao buduci nosilac igre, a to sto je klub i sve oko njega u krizi ne dovodi u pitanje Misimoviceve igracke kvalitete. Da li je Misimovic htio igrati za Srbiju, Novi Zeland ili ne znam ti koga ne da nema nikakve veze, nego se samo seronje mogu uhvatiti toga...Covjek je igrao za BiH , odazivao se kada nikoga nije bilo, ne zanima me iz kojeg interesa, dolazio je i igrao...Ja nikoga ne branim, niti osudjujem, ali smatram da je ovo igranje gluhih telefona, neko spomenu Asanovica-Bilic-Prosineckog, Bolic i Kodro su daleko od ovoga, koliko igra BiH od igre Brazila...Kroz ove situacije se vidi koliko je ko profesionalac. Nista ne ide savrseno, ovo je samo novi izazov koji stoji u opisu posla. Ti si selektor, ti odgovaras, ti moras da uradis ono sto je najbolje za reprezentaciju...Nije najbolje sto nam igrac sa bogatim iskustvom u najboljim godinama odlazi...Hrvatska je uspjela da skine nadu svicarske reprezentacije Rakitica i da ga prisvoji, cak i da on nema mjesto medju prvih 11, pored svega u trenutku kada bi mali Rakitic bio king na prvenstvu, koje se i usput odrzava u Svicarskoj, a jos u ekipi koja puno obecava. BiH treba profesionalce, na svakoj poziciji. A komentari vezani za komentare Sabahudina Topalbecirevica su jos veca glupost. Baha je komentator , koji se nimalo ne razlikuje od navijaca. To je i simpaticno, kada imas nekoga ko je prototip prosjecnog navijaca, a ocekivati od njega neke analize i kritike, ma pustimo se infantilnosti...Ponavaljam, Kodro i Bolic trebaju da drze reprezentaciju, da odgovaraju za stabilnost, da imaju jasan koncept, a ne kako vjetar puse, kako bude biti ce...Oprosteno mu je sto je uletio pred prvu prijateljsku, iako se i to moglo bolje odraditi, ali oprosteno je...Makedonija je bila na nivou polupripreme, kapitenska traka Spahicu jedan veliki kiks, makar samo zbog cinjenice sto covjek tek dolazi opet u ekipu, to dovodi do nestabilnosti unutar ekipe...Ako nam je reprezentacija tako klimava, mi ne da se necemo kvalifikovati, nego treba da odstupimo od svih profesionalnih takmicenja, pa dajte ljudi ovo su cista djecija posla...Kodro, prihvati se posla!!!
Znaci Guso je bio u pravu ,kada je nedavno rekao,ako se pobunjenici vrate,da nece on,Dzemo,Miske itd. vise igrati za BiH. Eto nema njega ni Dzeme i evo nestade i Miske!!!
Ja mislim da je sljedeci i Rahimic....zivi bili pa vidjeli
Elvo wrote:Znaci Guso je bio u pravu ,kada je nedavno rekao,ako se pobunjenici vrate,da nece on,Dzemo,Miske itd. vise igrati za BiH. Eto nema njega ni Dzeme i evo nestade i Miske!!!
Guso i Dzemo nisu pozvani zato sto nemaju dovoljno kvaliteta pored ostalih igraca da igraju za repku. Misimovic je sam odlucio da vise neigra za reprezentaciju zato sto nema vise koristi od nje (takvi nam i netrebaju). Smijesne su one price pojedinih medija da je ova njegova odluka dosla zbog kapitenske trake jer vjerujem da mu je jasno da kad se kralj Barbarez vrati tesko mogu i Spahic i on doci do nje...
Elvo wrote:Znaci Guso je bio u pravu ,kada je nedavno rekao,ako se pobunjenici vrate,da nece on,Dzemo,Miske itd. vise igrati za BiH. Eto nema njega ni Dzeme i evo nestade i Miske!!!
Guso i Dzemo nisu pozvani zato sto nemaju dovoljno kvaliteta pored ostalih igraca da igraju za repku. Misimovic je sam odlucio da vise neigra za reprezentaciju zato sto nema vise koristi od nje (takvi nam i netrebaju). Smijesne su one price pojedinih medija da je ova njegova odluka dosla zbog kapitenske trake jer vjerujem da mu je jasno da kad se kralj Barbarez vrati tesko mogu i Spahic i on doci do nje...
Evo izjava Misimovica za BHT1:
Ma prijatelju moj,vjeruj mi ovo je sve dogovoreno,Guso da je htjeo,mogao je samo svoje ime navesti-naprotiv,on je nabrojao njih nekoliko i medzu njima je bio i Miske i Rahimic.Momak od 25 godina se boji svog zdravlja,ako odigra mozda desetak tekmi vise u sezoni,ma daj pusti tu suplju :Sta ako ode u Stuttgart,tamo ga ceka liga sampiona,ako ne onda sigurno Kup Uefa-Kad ga je strah koju tekmu vise odigrati,onda bolje da trazi sebi klub u 2.bundesligi ili jos bolje nek ispadne sa nirnbergom,piso.
Ovo je izgleda postao hobby nasi igraca,da se povuku iz straha od povreda-cemu ovo vodi ,Hasan sa 30 godina,Miske sa 25,sljedeci ce imati 18 godina izgleda..a svi odos u velike klubove,gdje ih ceka 50-60 tekmi u sezoni-hahhaha,ma ovo je smijesno sve postalo
Evo izjava Misimovica za BHT1:
Ma prijatelju moj,vjeruj mi ovo je sve dogovoreno,Guso da je htjeo,mogao je samo svoje ime navesti-naprotiv,on je nabrojao njih nekoliko i medzu njima je bio i Miske i Rahimic.Momak od 25 godina se boji svog zdravlja,ako odigra mozda desetak tekmi vise u sezoni,ma daj pusti tu suplju :Sta ako ode u Stuttgart,tamo ga ceka liga sampiona,ako ne onda sigurno Kup Uefa-Kad ga je strah koju tekmu vise odigrati,onda bolje da trazi sebi klub u 2.bundesligi ili jos bolje nek ispadne sa nirnbergom,piso.
Ovo je izgleda postao hobby nasi igraca,da se povuku iz straha od povreda-cemu ovo vodi ,Hasan sa 30 godina,Miske sa 25,sljedeci ce imati 18 godina izgleda..a svi odos u velike klubove,gdje ih ceka 50-60 tekmi u sezoni-hahhaha,ma ovo je smijesno sve postalo
Mislim da je Rahimic rekao da se povlaci poslije ovih kvalifikacija.
BSn wrote:Mislim da je Rahimic rekao da se povlaci poslije ovih kvalifikacija.
Rahimica razumijem, covjek je u godinama vjerovatno vise nece dugo igrati fudbal... zato ga treba poslije zavrsene kariere angazovati za rad u nekoj od mladih reprezentacija, a Misimovic i njemu slicni vjerovatno nece nikad vise imati otvorena vrata za bilo koje funkcije u bh. fudbalu, bar ja tako mislim ali vjerovatno ce odluku donositi ljudi na malo visim funkcijama...
Kod mene postoji velika zelja da dodjem i zaigram u Srbiji. Iako sam rodjen u Njemackoj moja zelja je da igram za zemlju kojoj pripadam a to je SCG. Voleo bih da zaigram u najboljim srpskim klubovima, Zvezdi ili Partizanu, ako je moguce, vec na prolece.." (2001.)
"Nikada necu dozvoliti da mi neko psuje majku, ni meni ni mojim saigracima. Ja nisam kao neki, ja samo zelim da igram za svoju Bosnu. (2007.)
Porijeklo iz okoline Bosanske Gradiske, rodjen u Minhenu, otac i majka polupismeni gastarbajteri zeljni bjegstva iz neimastine ruralnog dijela ex-Juge '70.-ih. Minhen postade njihovo utociste, tu se rodi i "Miske". Za neke Miske za neke "Zwetchke" ili kako vec. Put od treceg centarfora U 21 selekcije nekadasnje SCG pa do prvog playmakera BiH je isao preko Brazze Salihamidzica i Ahmeta Pasalica pa onda preko izdaje njegovih nekadasnjih saigraca i najveceg medju njima, Sergeja Barbareza za kojeg je prije tri dana izjavio slijedece: "Barba je uvijek bio moj uzor i licno bih volio njegov povratak."
Šteta, bio je igračina samo takva. Mislim da su vam ovi komentari kako je izdajica i sl. krajnje neumjesni. Zar nije bolje pošteno se povući nego igrati ono "nako" i tako štetiti ekipi ?
ramiz2 wrote:Pametan i nek nece i ne treba da igra!Kodro nastavio putem koji je vec dobro utaban i sve ce isto ostati zivi bili pa vidjeli.
Nek je dao traku spahicu da je neki igrac pa bi covjek rekao nego neka talasika iz rusije,miske je za njega majstor bio i ostao sto ce pokazati nadam se i u stutgartu
kakva glupost!
sine ziv bio ti meni sjetices se mojih rijeci za par mjeseci kad budemo opet 4 u grupi i to je upitno...i ja bih volio da je drugacije ali Boga mi tesko,riba se cisti od glave valjda toliko znas...
kakva glupost!
sine ziv bio ti meni sjetices se mojih rijeci za par mjeseci kad budemo opet 4 u grupi i to je upitno...i ja bih volio da je drugacije ali Boga mi tesko,riba se cisti od glave valjda toliko znas...
Ovo je Balkan i NIKAD nece sve biti savrseno. Vazda ce biti nekakvih problema, bojkota, igraca sa prevelikom sujetom, menadzera koji guraju svoje igrace, kupljenih novinara, ljudi koji ogovaraju, ljubomornih, povrijedjenih, prevarenih, itd
Samo je stvar sto ljudi kao Kodro i Bolic to mogu pokusati smanjiti i kontrolisati, dok su ljudi kao Pasalic, Usanovic i slicni stajali iza vecine takvih stvari
Svaku utakmicu je igrao 100% i bio medju najboljima,,,i treba mu za to reci SVAKA CAST MAJSTORE,ali napustanje repke bez da kaze pravi razlog(kapitenska traka.ili stekao sam neko ime,,ne treba mi vise repka) je glupost i sranje nad sranjima.
Moje misljenje je da je on to napustio upravo jer su mu oduzeli traku,jer je prije tekme sa makedonijom na pitanje novinara ko bi trebao da bude kapiten,,rekao :NE MISLIM DA TU ISTA IMA DA SE MJENJA.hehehe
i onda covjek dosao na okupljnanje,,rekli mu da nije kapiten,,,,sta ce ,,odigrao tekmu i ADIO,,,,plus u klubu ga ide,,,prodat ce se dobro,,ne treba mu vise Bosna,,,,,,,
Sta bi,,,treba neko da prica sa njim,,,,ako nece da igra nemora,,,,nemamo neku zamjenu ali,,,ima mladjih igraca ,,,nek igraju ebga,,,bar ce igrati srcem,,,,DOK SE NE PRODAJU,hehehehhe