Zvizdić u Beogradu

Post Reply
BHCluster

#501 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by BHCluster »

duh_sa_sjekirom wrote:Ako neko ima dilemu da li tužbu treba revidirati ili ne, dovoljno je prisjetiti se prošlogodišnje slavljeničke atmosfere u Srbiji zbog sprečavanja usvajanja rezolucije o BiH u UN-u. Država Srbija je uložila i zadnji atom snage da, preko prava veta Rusije, spriječi nešto što cijeli svijet zna.
Kakav je to bijedni čin i moralni sunovrat bio...
I zato ja nemam dilema po pitanju revizije tužbe. A političari su to dužni učiniti u ime hiljada i hiljada mladih života koji se dadoše za ovu zemlju...
:thumbup:
Da je prekopiram ovdje.
Banksy

#502 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Banksy »

Alfons Kauders wrote:
Ako nista, drago mi je sto su Vucko i Grobar iskoristili priliku da po ko zna koji put osramote SDA.
Smjestio nas je gdje treba i zakucao još davno, onim neskinutim cipelama u Begovoj džamiji.
LBVIEW

#503 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by LBVIEW »

Boletus edulis wrote:
BHCluster wrote:
PM72 wrote:Autoput treba - jebo vas tenk.Trebaju dobio odnosi i partnerstvo i manite se gluposti.Neći mi hodže i Munira određivati šta trebam da radim i kako da se ponašam.
Jasta sta ce ti ba pravda bolje je malo raditi, kao npr nako drugog svjetskog rata ono pusti pravdu ganjaj politiku bratstva i jedinstva, a sta se desi ono 90.?

Istorija nije pocela od 1992 niti od dolaska turaka.
Nije,opcepoznata stvar je da je sve pocelo pogromom srpskih ameba.Ne znam samo koji kurac vam se vise tolerira konstantna relativizacija srpskih zlocina na forumu?
LBVIEW

#504 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by LBVIEW »

saale wrote:Samo sto Bosanska politika nije ednako Bosnjacka politika! Bakir moze samo u ime Bosnjaka iznosit stavove,a u ime BiH se mora imati saglasnost Ivanica i Covica,,i to je nasa realnost svidjalo se to nekom ili ne
Ajde?
draganbl

#505 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by draganbl »

duh_sa_sjekirom wrote:Ako neko ima dilemu da li tužbu treba revidirati ili ne, dovoljno je prisjetiti se prošlogodišnje slavljeničke atmosfere u Srbiji zbog sprečavanja usvajanja rezolucije o BiH u UN-u. Država Srbija je uložila i zadnji atom snage da, preko prava veta Rusije, spriječi nešto što cijeli svijet zna.
I zato ja nemam dilema po pitanju revizije tužbe. A političari su to dužni učiniti u ime hiljada i hiljada mladih života koji se dadoše za ovu zemlju...
Političari su dužni da u ime hiljada i hiljada mladih života koji nisu dali život za ovu zemlju već još uvijek ovdje žive, popravljaju odnose sa susjednim državama, ne bismo li se nekako, skupa ili pojedinačno, pomjerili sa dna Evrope i priključili normalnim civilizovanim zemljama.

Legalno izabrani politički predstavnici svih naroda, na čelu sa Predsjedavajućim savjeta ministara i vodećim ministrima (ponavljam iz sva tri naroda) se sigurno neće pravdati i objašnjavati forumskoj bratiji šta su oni dužni činiti, već to trebaju raditi svojim biračima.

Ogromna većina građana Bosne i Hercegovine podržavaju politiku pomirenja naroda. Koliko god mi stranke (i političari uopšte) bili odvratni, ova posjeta je jedan od rijetkih svijetlih i pozitivnih primjera i dokaz da i najveći nesposobnjakovići nekada znaju uraditi nešto pametno, u interesu svih naroda u BiH.
saale

#506 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by saale »

LBVIEW wrote:
saale wrote:Samo sto Bosanska politika nije ednako Bosnjacka politika! Bakir moze samo u ime Bosnjaka iznosit stavove,a u ime BiH se mora imati saglasnost Ivanica i Covica,,i to je nasa realnost svidjalo se to nekom ili ne
Ajde?
Care moj to je tako svidjalo se to nama ili ne,onaj hrvat u čitluku i srbin u laktašima imaju licne karte i pasose kao i ja i ti,,A znamo da politika srba u bosni nikad nece biti usmjerena protiv politike srbije,isto tako i hrvata protiv hrvatske!
arzuhal

#507 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by arzuhal »

Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ako nista, drago mi je sto su Vucko i Grobar iskoristili priliku da po ko zna koji put osramote SDA.
Smjestio nas je gdje treba i zakucao još davno, onim neskinutim cipelama u Begovoj džamiji.
Ma ..eš neskinute cipele, frajeru je majka Srebrenice okačila cvijet Srebrenice...Nakon toga ne mora ni vadit...
Banksy

#508 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Banksy »

arzuhal wrote:
Banksy wrote:
Alfons Kauders wrote:
Ma ..eš neskinute cipele, frajeru je majka Srebrenice okačila cvijet Srebrenice...Nakon toga ne mora ni vadit...
I to je tačno.
Mada, ja te cipele vidim kao njegov odnos, a cvijet kao njihov. Njima je dozvoljeno griješiti, ali njemu nije dozvoljeno biti mrcina.
palermo

#509 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by palermo »

arzuhal wrote:
Ja mislim da kod nas svak' vidi ono što hoće da vidi ili, obrnuto, baš ono što ne želi da vidi - ili kombinaciju tog dvoga.

...
Tačno. Zato je forum postao pomalo i dosadan. Vidiš ko piše, i znaš šta će biti u postu
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#510 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by JoseMujica »

BHCluster wrote:
:thumbup:
Da je prekopiram ovdje.

i dodam da ih boli kurac :skoljka:
155_mm

#511 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by 155_mm »

draganbl wrote:
Političari su dužni da u ime hiljada i hiljada mladih života koji nisu dali život za ovu zemlju već još uvijek ovdje žive, popravljaju odnose sa susjednim državama, ne bismo li se nekako, skupa ili pojedinačno, pomjerili sa dna Evrope i priključili normalnim civilizovanim zemljama.

Legalno izabrani politički predstavnici svih naroda, na čelu sa Predsjedavajućim savjeta ministara i vodećim ministrima (ponavljam iz sva tri naroda) se sigurno neće pravdati i objašnjavati forumskoj bratiji šta su oni dužni činiti, već to trebaju raditi svojim biračima.

Ogromna većina građana Bosne i Hercegovine podržavaju politiku pomirenja naroda. Koliko god mi stranke (i političari uopšte) bili odvratni, ova posjeta je jedan od rijetkih svijetlih i pozitivnih primjera i dokaz da i najveći nesposobnjakovići nekada znaju uraditi nešto pametno, u interesu svih naroda u BiH.
kad smo kod popravljanja odnosa i prestanka tuzekanja. mozes objasniti kako se u to tvoje pomirenje uklapa ovoe potjernice iz srbije za veliki broj drzavljana BiH. samo da napomenem slucaj divjak, ganic, oric, ilija iz tuzle. i ko zna koliko ljudi srbija ima na tim listama.

jos da ponovim pitanje. kako se te srbijanske liste uklapaju u taj tvoj proces pomirenja u regionu?

hvala u naprijed!
spreca

#512 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by spreca »

Treba jos dodati i nepostivanje odluke ustavnog suda BiH o zabrani praznika 9 januara plus izjave Nikolica i patrijrha isti dan a zatim lobiranje kod rusa za veto na rezoluciju o genocidu u Srebrenici.....jebes takvo pomirenje....odnosno pomirenje kako neko hoce....samo tuziti i za sve za sta se moze tuziti...treba isto raspisivati potjernice i za gradjanima srbije i to za ovim visim guzonjama
GeeTnT

#513 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by GeeTnT »

spreca wrote:Treba jos dodati i nepostivanje odluke ustavnog suda BiH o zabrani praznika 9 januara plus izjave Nikolica i patrijrha isti dan a zatim lobiranje kod rusa za veto na rezoluciju o genocidu u Srebrenici.....jebes takvo pomirenje....odnosno pomirenje kako neko hoce....samo tuziti i za sve za sta se moze tuziti...treba isto raspisivati potjernice i za gradjanima srbije i to za ovim visim guzonjama
Da je obratna situacija mi bi do sada debelo otplacivali dug...
Henry Chinaski

#514 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Henry Chinaski »

Ako mi ne narušimo odnose, oni će to uraditi odmah kad istekne rok za podnošenje zahtjeva.
Ovakvom pričom očito pokazuje da smatra da smo glupi.
spreca

#515 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by spreca »

GeeTnT wrote:
spreca wrote:Treba jos dodati i nepostivanje odluke ustavnog suda BiH o zabrani praznika 9 januara plus izjave Nikolica i patrijrha isti dan a zatim lobiranje kod rusa za veto na rezoluciju o genocidu u Srebrenici.....jebes takvo pomirenje....odnosno pomirenje kako neko hoce....samo tuziti i za sve za sta se moze tuziti...treba isto raspisivati potjernice i za gradjanima srbije i to za ovim visim guzonjama
Da je obratna situacija mi bi do sada debelo otplacivali dug...
Nebi nas nigdje bilo ili bi morali nosati trake oko ruke kao nedavno u Prijedoru.....jebes ti ovako pomirenje , kome ono treba osim srpskoj politici sada .....sutra ce biti sve po starom
draganbl

#516 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by draganbl »

155_mm wrote:
draganbl wrote:

kad smo kod popravljanja odnosa i prestanka tuzekanja. mozes objasniti kako se u to tvoje pomirenje uklapa ovoe potjernice iz srbije za veliki broj drzavljana BiH. samo da napomenem slucaj divjak, ganic, oric, ilija iz tuzle. i ko zna koliko ljudi srbija ima na tim listama.

jos da ponovim pitanje. kako se te srbijanske liste uklapaju u taj tvoj proces pomirenja u regionu?

hvala u naprijed!
Nije to "moj proces pomirenja", već proces pomirenja u kome učestvuje predsjedavajući Savjeta ministara, kadar SDA, koja je isključivo bošnjačka stranka. Zašto njega ne pitaš kako se te liste uklapaju u pomirenje. Nisam ja išao u Beograd da se mirim, već on.
Ja sam samo rekao da to podržavam.
LBVIEW

#517 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by LBVIEW »

saale wrote:
LBVIEW wrote:
Ajde?
Care moj to je tako svidjalo se to nama ili ne,onaj hrvat u čitluku i srbin u laktašima imaju licne karte i pasose kao i ja i ti,,A znamo da politika srba u bosni nikad nece biti usmjerena protiv politike srbije,isto tako i hrvata protiv hrvatske!
To sta vecina Srba misli i za i protiv koga je,prvo,nije uopce relevantno u ovom kontekstu,a drugo,nakon svega zaboli me...Dalje,svidalo se ti vama ili ne,cini se da za obnavljanje postupka ipak nije potrebna saglasnost Dodicka i Cove. :bih:
Post Reply