Zvizdić u Beogradu

Post Reply
Zgoljo

#401 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Zgoljo »

It_is_a_Leclerc wrote:Zvizdić je već na - "RS i BIH" trebao da reaguje.

Vragolasti, crni Denise.
Da,blagost i tolerantnost nisu mane ali idiotizam i mazohizam jesu.

Zbilja politicki predstavnici bosnjackog naroda cesto izgledaju kao kompletni idioti.
Drvenija87

#402 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Drvenija87 »

....
seln

#403 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by seln »

Zgoljo wrote: Zbilja politicki predstavnici bosnjackog naroda cesto izgledaju kao kompletni idioti.
Samo iz jednog razloga: jer JESU idoti.
arzuhal

#404 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by arzuhal »

Zvizdić dogovara s Vučićem odustajanje od revizije tužbe BiH protiv Srbije ukoliko Srbija uvede sankcije Miletu i pogura BiH ka NATO-u...
Putnik ali stvarno

#405 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Putnik ali stvarno »

Braca po materi
daddy-kool

#406 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by daddy-kool »

arzuhal wrote:Zvizdić dogovara s Vučićem odustajanje od revizije tužbe BiH protiv Srbije ukoliko Srbija uvede sankcije Miletu i pogura BiH ka NATO-u...
Možda bi imalo smisla da sankcije prema Dodiku nisu uvedene nakon dogovora o odlasku u BG.
arzuhal

#407 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by arzuhal »

SDA i SDS u Matici, s Vučićem...Dodik će šenut...
TheMule

#408 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by TheMule »

Pilaw_Pavlaka wrote:
TheMule wrote:Tona neodgovornih i naivnih Bosanaca ovuda. Moliti Turke da mole Ruse da Rusi zauzmu neutralan stav po nasem pitanju? Sto bi to Rusi uradili, sta to mi imamo? Prestacemo sa izvozom voca i povrca?

Na drugoj strani mogucnost da dobiju na politickim poenima jer podrzavaju "bracu" plus "mali" bonus u mogucnosti da se priblize Avianu na 300 km i da daju srednji prst NATO paktu.

Sto bi i sama Srbija zauzela neutralan stav? Kada bi "napustili" Srbe u BiH, to bi bio politicko samoubistvo za bilo koju stranku. U ostalom, tu je mogucnost da dobiju 25 000 kvadratnih kilometara i velike resurse, i da se priblize jezgru Hrvatske za neka buduca "oslobadjanja" i erojstva.

Na drugoj strani, ako nastave neodgovornu politiku i sa tajnim podrzavanjem ocjepljenja, desice se......nista. Jer glupi Bosanci jos uvijek pokusavaju neka "pomirenja."

Narod je vec pomiren kolko je to moguce biti, a izmedju politike ta dva naroda, sve su opcije istrosene. :zid: Prestanite sanjati snove
Zasto bi NATO pakt dozvolio Rusiji da se priblizi Avijanu i da ugrozi primarne NATO interese? Zasto bi Turci dozvolili da se njihovi interesi na Kosovu u Albaniji , BiH i Makedoniji ugroze od strane Rusije i Srbije kada su Turski, Britanski i Americki interesi na balkanu apsolutly kompatibilni?
Ne mozes se osloniti na Nato pack da ti brani drzavu. Moze se bilo sta desiti sto ce ih ometati, i sta onda?

Cinjenica je da ni Srbi ni Rusi nemaju razloga za neku neutralnu politiku, dok im Bosnjaci ne daju razlog za to.
PM72

#409 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by PM72 »

Beograd okićen zastavama Bosne i Hercegovine,pred premijerom Zvizdićem postrojena počasna garda VS,intonirana himna BiH a u toku zvaničnih razgovora dva premijera nije bilo entitetskih zastava...

To do sada nikad nije bilo.Zvizdiću :thumbup: :bih:
Fudo387

#410 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Beograd okićen zastavama Bosne i Hercegovine,pred premijerom Zvizdićem postrojena počasna garda VS,intonirana himna BiH a u toku zvaničnih razgovora dva premijera nije bilo entitetskih zastava...

Da,

Image

"eto denise, kad ovo napravimo tu ce biti tvoja mesnica i kebab restorancic..." :D
Hemel

#411 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Hemel »

arzuhal wrote:Zvizdić dogovara s Vučićem odustajanje od revizije tužbe BiH protiv Srbije ukoliko Srbija uvede sankcije Miletu i pogura BiH ka NATO-u...
:lol: :lol:
hAZNADAR

#412 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by hAZNADAR »

PM72 wrote:Beograd okićen zastavama Bosne i Hercegovine,pred premijerom Zvizdićem postrojena počasna garda VS,intonirana himna BiH a u toku zvaničnih razgovora dva premijera nije bilo entitetskih zastava...

Lako je naivnima mazati oci dekorom a stvarne i glavne probleme sakriti.

Dobri srpsko-bosnjacko odnosi su moguci samo ako Bosnjaci ispadnu budale i bezkicmenjaci. Posto je nemoguce ocekivati da Srbi promijene mitomanske i fasisticke stavove o Bosnjacima

Istakli vartine zastave, intonirali himnu i wow vidi samo - nisu istakli RS zastavu. Nesto sto je u svijetu normalno i default - negdje ispada specijalna privilegija.

Korijen bosnjacko-srpskih konfrontacija i razmimolizenja nije u politici. Korijen zla je u tumacenju kulture, historije, nacije, imena,... drugog naroda. U svim instancama, skolama, medijima,... ukorijenjen fasisticki stav. Sukob nije politicki koliko je civilizacijski.

Al nek su istakli komad plavozutog platna tu i tamo i dobili tacne note intermeca. :roll:
hAZNADAR

#413 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by hAZNADAR »

daddy-kool wrote:
Možda bi imalo smisla da sankcije prema Dodiku nisu uvedene nakon dogovora o odlasku u BG.
Mnogi zaboravljaju da je Milosevic za rata bio uveo sankcije Karadzicu i zamrznuo odnose sa njim.

Javno.

E da, naravno,.. bas vjerujemo u srpske sankcije Miletu - vidjeli smo taj filmi ranije. A Drina prometnija nego Knez MIhailova.
PM72

#414 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by PM72 »

hAZNADAR wrote:

Lako je naivnima mazati oci dekorom a stvarne i glavne probleme sakriti.

Dobri srpsko-bosnjacko odnosi su moguci samo ako Bosnjaci ispadnu budale i bezkicmenjaci. Posto je nemoguce ocekivati da Srbi promijene mitomanske i fasisticke stavove o Bosnjacima

Istakli vartine zastave, intonirali himnu i wow vidi samo - nisu istakli RS zastavu. Nesto sto je u svijetu normalno i default - negdje ispada specijalna privilegija.

Korijen bosnjacko-srpskih konfrontacija i razmimolizenja nije u politici. Korijen zla je u tumacenju kulture, historije, nacije, imena,... drugog naroda. U svim instancama, skolama, medijima,... ukorijenjen fasisticki stav. Sukob nije politicki koliko je civilizacijski.

Al nek su istakli komad plavozutog platna tu i tamo i dobili tacne note intermeca. :roll:
Čuj naivan ako primjetim pozitivne promjene? Za mene su to promjene nabolje i ja ih podržavam.A što se tiče tih fašističkih stavova-nije ni naše za ramazana...ali to nije tema.
TDK-90

#415 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by TDK-90 »

Jel bila ona famozna izjava kao Srbija postuje suverenitet, cjelovitost i teritorijalni integritet BiH :izet: :izet: :izet:
PM72

#416 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by PM72 »

TDK-90 wrote:Jel bila ona famozna izjava kao Srbija postuje suverenitet, cjelovitost i teritorijalni integritet BiH :izet: :izet: :izet:
Pa to se podrazumjeva. :lol: Kao što se i Milorad kune u Dejton a svako malo hoće da ga skrši.
hAZNADAR

#417 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by hAZNADAR »

PM72 wrote:

Čuj naivan ako primjetim pozitivne promjene? Za mene su to promjene nabolje i ja ih podržavam.A što se tiče tih fašističkih stavova-nije ni naše za ramazana...ali to nije tema.

Pozitivne promjene? :lol: :lol: Pa i Pavelic u NDH je znako ovako dekorisati.

U situaciji gdje najvisa kulturna institucija, pa nanize ostale negira bosanski jezik, negira se bosnjacka nacija, historija od osnovne skole pa nadalje Bosnjake spominje kao bivse srpske odrode, bosnjacka kultura kao arapski hibrid, slave friski ratni zlocinci a rehabilituju stari zlocinci, zagovara se podjela BiH i kontinuirano se pomaze RS politika, generalno Bosnjaci tumace kao niza vrsta,...

Tebe odusevljava i smiruje komad plavozutog platna sto je istaknut da se vidi i intoniranje himne?

Nisi ti naivan drug - to je isuvise blago receno. Dok se Bosnje odusevljavaju ovim - nije ni cudo sto nas posmatraju kao nizu vrstu. Ko sebe ne postuje - nije ni zasluzio da ga drugi postuju.
Narod koji drzi imalo do sebe i ima imalo ponosa - barem bi povukao pitanje priznanja svog jezika.

Ovo u Beogradu je cista predstava. Srbija glumi toleranciju i jami politicke poene u svijetu pokazujuci sebe kao mirotvorce a nasi u situaciji da ne mogu izbjeci. Od sutra sve po starom a naivni odusevljeni. Nije ovo prvi put da se Bosnje oduseve srpskim predstavama.

Milosevic je bio isto mirotvorac kada je pozvao Muhameda Filipovica u goste, bio pozitivan kada je lafo uveo sankcije Karadzicu, Dodik je u pocetku karijere isto vazio za probosanskog politicara, Plavsicka svojevremeno bila prijatno osvjezenje,... ma da.
Krokodajl

#418 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by Krokodajl »

Kad ode ne valja, kad ne ode onda šire nacionalističku demogogiju zbog izbora.

Trebo je u Moskvu otići.
PM72

#419 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by PM72 »

Pa i Pavelic u NDH je znako ovako dekorisati.
U pravu si,zato mu i uzvraćamo imenima škola po njegovim simpatizerima i pomagačima... ;-)

nego da se mi vratimo na temu.Moramo jednom staviti tačku i krenuti naprijed.Preživio sam rat,imao gubitke u familiji ,ranjavanje i neimaštinu,uništenu imovinu...i moramo krenuti naprijed.Hoću da nam djeci bude bolje i neću da mi Munira bude uzor.Popustite me više i sa ratom i ubistvima i grobnicama.Boli me više ona stvar ko je koga više pobio i ko je prvi počeo.
LBVIEW

#420 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:
U pravu si,zato mu i uzvraćamo imenima škola po njegovim simpatizerima i pomagačima... ;-)

nego da se mi vratimo na temu.Moramo jednom staviti tačku i krenuti naprijed.Preživio sam rat,imao gubitke u familiji ,ranjavanje i neimaštinu,uništenu imovinu...i moramo krenuti naprijed.Hoću da nam djeci bude bolje i neću da mi Munira bude uzor.Popustite me više i sa ratom i ubistvima i grobnicama.Boli me više ona stvar ko je koga više pobio i ko je prvi počeo.
Bolje je sigurno imati "za 1 Binasr 100 muslimana" kao uzor? Ili ti mozda mislis kako je Vuk promijenio cud?
A to sto tebe ne boli je tvoje pravo,kao i onih koje "boli",u tu srpsku "dobronamernost" danas malo ko vjeruje.
llull

#421 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by llull »

Ako imas srbe u svom okruzenju, na poslu, u skoli sa tvojom djecom. Ako ih imas u komsiluku. Ne pozdravljaj ih, ne razgovaraj sa njima... Ne gledaj njihove filmove i ne slusaj njihovu muziku... Nisu dobronamjerni kako ti kazes ...
LBVIEW

#422 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by LBVIEW »

llull wrote:Ako imas srbe u svom okruzenju, na poslu, u skoli sa tvojom djecom. Ako ih imas u komsiluku. Ne pozdravljaj ih, ne razgovaraj sa njima... Ne gledaj njihove filmove i ne slusaj njihovu muziku... Nisu dobronamjerni kako ti kazes ...
Srpska politika koju personifciraju raznorazne vojvode i ne tako davno ratne huskaci poput Vucica,Tome-grobara,Dacica i sl. nije dobronajerna prema Bosnjacima,ili ti smatras kako npr. jednacina "1Binsr= 100 muslimana" to jeste?Ovo cisto radi pojasnjenja pojedinim koji ili ne razumiju ili se ,sto je svakako vjerovatnije,prave naivni te mi u usta ubacuju rijeci koje nisam rekao.Dalje,onog rezisera sto bi u dzepu najradije cuvao atomsku i,sto, gdje god se pojavi laze,petlja te umanjuje srpske zlocine ne gledam,smrada Corbu ne slusam,"Lepa sela lepo gore" mi nije objektivan film,a ko ima problem s tim nek mi se sagne. :izet: Cedo Jovanovic,Bogdan Bogdanovic,Mirko Kovac,Filip David,Gojko Beric... zavrijeduju postovanje,slusao sam i slusacu Partibrejkerse,a ko ima problem s tim,isto ko i ovim gore.
hAZNADAR

#423 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by hAZNADAR »

PM72 wrote:

Pa naravno - izjednacavanje krivice ono svi smo isto krivi jelde? Ma vozdra.
Ocigledno je bolje u Srbiji gdje nema skola po hadzarcima(samo jedna doduse u BiH i ne bas uz aplauz, al nema veze pomnozicemo), gdje nema uzornih Munira, gdje nema grobnica, gdje nema veze ko je koga vise pobio i gdje "se zna" ko je prvi poceo. Idila.

Zao mi je ali u BiH se ne moze krenuti naprijed dok je ideologije kakva vec jeste. Ne moze to pod tepih i ne moze se prikriti ceremonijom isticanja zastave jedna dan. I ja sam tako rezonovao kao ti pred sam rat, presretan i odusevljen Yutelovim koncertima za mir. Ucini mi se pobjeda razuma.
triiksa

#424 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by triiksa »

hAZNADAR wrote:
PM72 wrote:

Pa naravno - izjednacavanje krivice ono svi smo isto krivi jelde? Ma vozdra.
Ocigledno je bolje u Srbiji gdje nema skola po hadzarcima(samo jedna doduse u BiH i ne bas uz aplauz, al nema veze pomnozicemo), gdje nema uzornih Munira, gdje nema grobnica, gdje nema veze ko je koga vise pobio i gdje "se zna" ko je prvi poceo. Idila.

Zao mi je ali u BiH se ne moze krenuti naprijed dok je ideologije kakva vec jeste. Ne moze to pod tepih i ne moze se prikriti ceremonijom isticanja zastave jedna dan. I ja sam tako rezonovao kao ti pred sam rat, presretan i odusevljen Yutelovim koncertima za mir. Ucini mi se pobjeda razuma.
Ne zaboravi na proljeće promijeniti daske na toru, ove si skoro progrizao.
hAZNADAR

#425 Re: Zvizdić u Beogradu

Post by hAZNADAR »

llull wrote:Ako imas srbe u svom okruzenju, na poslu, u skoli sa tvojom djecom. Ako ih imas u komsiluku. Ne pozdravljaj ih, ne razgovaraj sa njima... Ne gledaj njihove filmove i ne slusaj njihovu muziku... Nisu dobronamjerni kako ti kazes ...
Ne samo Srbi. Svi koji ne postuju moj identitet i ne smatraju me sebi ravnim, ne priznaju mi jezik i naciju, slave koljace naroda mog, ne priznaju moju historiju, kulturu,... vozdra.
Kriterij vrlo jednostavan i za ostatak svijeta nesto sasvim normalno i lagano.
Post Reply