Objektivni navijac wrote:
Najvece zlo su ti stari narodnjaci iz 70-80. Oni su roditelji/duhovni uzori ovih danasnjih smetljara . Naravno i Bregovic.
Do sredine 70-ih su bili oporezovani porezom na sund. U stvari postojala je kvalifikacija muzickih izdanja od 1 do 4,koja ih je oznacavala kao pozitivne ili negativne po drustvo. Prva kategorija je bila klasika,ona je bila slobodna svih dadzbina,pa onda ostalo. Miroslavi i kompanija su naravno bili u zadnjoj kategoriji i derali su ih od poreza. Zato je ta vrsta subkulture i bila ,gdje joj je i mjesto po mracnim kafanama,punim pijanih kriminalaca,propaliteta i sitnih svercera. No,sredinom 70-ih su se uspjeli izboriti za ukidanje te kategorizacije i od onda krece uspon folka,cija je mutirana verzija turbo folk pojavila krajem 80-ih. U zemljama gdje folk i turbo folk pici tu teku suze i krv. Zasto i kako,pametnome je jasno.
Hronologija sušenja mozga je baš očita.
Primera radi 70' godina su bili pravi seljački tekstovi kod narodnjaka ali su ipak prolazili bar mali filter pismenosti i da baš stihovi ne budu teški odron.
I kako su godine prolazile filteri su nestajali i samim time tekstovi još gluplji , a danas je sačuvaj bože koja je to vrsta nepismenosti i jeftinih emocija u kombinaciji.
Velika je greška komunista što su udarali porez i sprečavali tzv.narodnjake da budu na sceni , jer čim se nešto takvo sputava oni će ironiti u još glupljem i većem obliku , kao religija na ovim prostorima što je doživela svoj rivajvl.
Jbt meni je zaista poražavajuće kad pomislim da većina momčića na ovim prostorima poljubi prvu ribu uz one zvuke i one vrste "romantike".
Pošto sam iz Vojvodine užas velikog uspona šabana i njihove muzike sam teže doživeo nego neki iz drugih krajeva , jer ja npr.nisam hteo imati devojku koja ne pije pivo i nema bar 5 minđuša na sebi , i naravno ako ne sluša muziku koja širi vidike i uvek te nagoni da razmišljaš filozofski čitajući knjige.
Moj jedan drugar je dobro primetio , ovi današnji klinci ni ne slušaju muziku uopšte , i nije im važno šta je već samo nek' tutnji , pa tako možemo videti njihove play-liste gde postoje kombinacije Cece,Metalice,nekog tu-tuc-tuc,Halida,.....njima je to isto.