Zongliranje shema.....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

anais_nin wrote:
Alfons Kauders wrote: pojma nemam, mozda odem u sa, a mozda ostanem i ovdje, medjutim fakat ne znam gdje u tz da odem...
da ti ja sapnem gdje cu ja bit? :D
ne moras, to vec svi znaju... ovaj forum ti je mahala nevidjena... :D
Drumer

Post by Drumer »

Alfons Kauders wrote:
Drumer wrote: hehehe ko onaj kinez u james bond filmovima sto baca sesire :D
Jos i gore druze, samo ti mi nesto cesto spominjes te kineze i japance. Izgleda da si pravo kivan na njih iz nekog razloga... :lol: :lol:
kupio los divx player za 100 maraka...

ma jok ba, gotivim ja njih, jesu pomalo djidjani, al sto znaju napravit fotoaparat i ratovat to je cudo jedno...[/quote] Hahahah, eh sto jest jest svaka im cast. Al sto nas pocinju okupirati to je prica za sebe...
anais_nin

Post by anais_nin »

Alfons Kauders wrote:
anais_nin wrote:
Alfons Kauders wrote: pojma nemam, mozda odem u sa, a mozda ostanem i ovdje, medjutim fakat ne znam gdje u tz da odem...
da ti ja sapnem gdje cu ja bit? :D
:lol: :D pa zato te i pitam gdje ces bit, da kafu pijemo :lol: :D a znaci svi znaju? :lol: :D
silentbob

Post by silentbob »

anais_nin wrote:
horns&drums wrote:Ana, ko je taj majstor,taj virtuoz hoces me upoznati? :D
hoces ti da ja pocnem "pricati" po forumu? :lol: :D eh izgleda samo se ja sa takvim ljudima druzim...jer niko nema nista na zadatu temu da kaze (Edu hvala na doprinosu :D)...i nisu tema zavodnici (zavodnice), fatalni muskarci/zene (mada ima ih i takvih) nego samo oni malo "aktivniji" medju nama koji uspjevaju dosta shema da balansiraju u isto vrijeme....ja sam jedno vrijeme to oprobala i zanimljivo jeste, ali umori brate....ne mogu se zamisliti da tako dugorocno funkcionisem :D srecom nemam ni potrebe :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

anais_nin wrote:
Alfons Kauders wrote:
anais_nin wrote: da ti ja sapnem gdje cu ja bit? :D
:lol: :D pa zato te i pitam gdje ces bit, da kafu pijemo :lol: :D a znaci svi znaju? :lol: :D
aha.... ja im reko... :D :D :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Alfons Kauders wrote: aha.... ja im reko... :D :D :D
a znaci ti si taj spijun mahalske obavjestajne? :lol:
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

anais_nin wrote:
uhoda ko serdar avdaga... :D
anais_nin

Post by anais_nin »

Alfons Kauders wrote:
anais_nin wrote:
uhoda ko serdar avdaga... :D
neka neka, sad ces vidjet kad te dobro izzongliram :lol:
Zadig

Post by Zadig »

...da li ste i vi strucnjaci za zongliranje vise shema kroz neki duzi vremenski period? Ono i "vuk sit, a i ovce na broju"? Very Happy Kako to uspijevate i u cemu je car? Ili da li ste bili jedna od zongliranih shema Rolling eyes? Sta mislite o ovoj vrsti zongler(ic)a? Very Happy
OK, ajd da opet budem dobar
:D

Elem, prvo, nije to za svakoga. Postoje 2 vrste ljudi za ovo:
a) seekers (oni koji traze, koji se traze)
b) non seekers (oni kojima je udobno, ne traze dalje sebe, manje vise misle da se poznaju, vole sigurnost, ne vole rizik)
Da se razumjemo, i ni jedna ni druga kategorija nije lose niti dobro. U ovom slucaju ne postoji nisto dobro niti lose. Samo misljenje o tome definira dobro ili lose (Hamlet: there is nothing either god or bad, only thinking makes it so).

Oni koji to osudjuju nemaju pravo, oni koji osudjuju one koji to ne cine isto tako grijese.
Ja sam se licno kroz citav zivot trudio da zongliram koliko je to bilo maximalno moguce. I to kroz manje vise sve veze koje sam imao. Evo sada to mogu da kazem, da braka nemam, niti neke moralne ili drge obaveze.
Uvijek je bilo neko igranje ta trane, ma makar i samo sa potencijalom, nekada ostvarenim, a nekada neostvarenim. Nije bitno, bitno je da se okrece. Najdraze mi je kada ono nakon par godina sretnem neku EXPOTENCIJALNU..odma bi navro opet, ili mi je bar drago sto je usla u kafanu, pogledala me i nastavila dalje, a da sam u tom trenu samo ja svjestan toga. To me je uzbudjivalo. Licno mislim da je jedna od mojih glavnih motivacija za zongliranjem. Da ja znam nesto sto niko drugi ne zna. Da ja sjedim sa zenom, ili prijateljima, a da dio mene radi ili planira nesto sto je tajna, za njih misterija nepoznato...Mozda je to zato sto mi je sa zenom falila privatnost, pa sam je sam gradio sa ovim ne znam sada, ali sam vazda bio takav. Ruzno je reci, to se u principu ne govori nikom, jerbo se time samo budala hvali. Najzajebaniji igrac je onaj za koga svi uvijek misle da je levat, tj da nije aktivan na tom polju. Oni koji puno laju ili lazu, ili nece to dugo moci raditi. Eh, imao sam ja situacija da sam na partiju, i da je tu i djevojka mi, i koka neke sa strane, i 2 expotencijalne, i 1 potencijalna. Ljepota. Niko nista ne zna, a ja skakucem diskretno od jedne do druge ;)
:P :P

Iz mog iskustva kako to drzati sve zavisi koliko se covjek pridrzava tj koliko radi na 3 osnovna principa:

a) kordinacija
b) skromnost - diskrecija
d) drzanje glavnog subjekta srecnom

Nije lako sekudne. Ponekada se desi da se zanemari d), zaboravi se od silnog a), a b) pojede ego vrlo brzo.
Dalje, drzati se iste price, ne davati previse informacija, i za boga miloga drzati sve te ovcice u razlicitim torovima ;) Ovo pritom mislm i na muske i na zenske, nista lose ili "sovinisticki".
Nemre se zonglirati u istom krugu ljudi, tj moze, ali je vrlo rizicno. Jedino ako sekundarnim zenema ne smeta, ali neke od njih ako se zaljube, e onda ce im smetati. To sve zavisi da li se ide na pricu e meni treba ljubavnica, ili se vise pravi blesav sa tim nagvjestajem. Jerbo, ima dosta zena koje jednostavno nece da imaju nista sa ozenjenim ili tipovima u dugoj ili ozbiljnoj vezi, nece da budu numner 2. ne smeta im mozda ako njih 2 djele 1 mjesto dok god to ona ne zna, ili se pravi da joj je svejedno.
DOsta zena me odbilo samo zbog toga.
Moja teorija iz iskustva je pored primarne ovcice (:)) :D , naci 2 ta trane. Jedna da bude mladja 5-8 godina, a druga starija 3-7 godina ;)) U zavisnosti koliko je primarna zena stara ili primarni muskarac (govedo, ajd malo da i malo na nas racun budem funny), tj koliko ste stari vi koji zonglirate.

Recimo, imate 28 banki, primarna ovcica ili govedo isto toliko.
Najbolje je imati jednu studenticu sa strane od 20 godina, i jednu udatu, ili neudatu damicu od 32-33 godine.
:)

Zamara jeste i nije za svakoga.
TReba znati cuvati tajnu izmisljati sve to. kriti ili sakriti...ovo ili ono,. mjesto vrijeme, a pritom ne zaboraviti na osnovna pravila.

O ovakvim ljudima imam misljenje isto kao i o ljudima koji to ne rade. SVako ima svoje. Zongleri mi ne smetaju, svejedno bih sa njima volio popricati i razmjeniti iskustva, ali posto se to ne radi. nemre. koji se sa pravilom b), tj sa diskrecjiom.

Jedino me nerviraju zene recimo koje ne znaju da zongliraju, pa recimo "zongliramo se" jednu noc, i nakon mjesec dana me vidi u klubu i ona sa drugim subjektom, a pravi se da me nevidi ili slicno, nista ono ni da namigne. Kao da ne prihvata game, a to je jedna super igra...
za ostrenje reflexa ubila se

eto toliko sto se tice ovoga
Zadig

Post by Zadig »

dodao bih samo da se pazi kad se gace skidaju dje se bace da se mogu brzo naci pri uteku sa mjesta zlocina
anais_nin

Post by anais_nin »

Zadig wrote:dodao bih samo da se pazi kad se gace skidaju dje se bace da se mogu brzo naci pri uteku sa mjesta zlocina
nikad ne ostavljaj dokaze :lol: :D
Drumer

Post by Drumer »

Zadig wrote:dodao bih samo da se pazi kad se gace skidaju dje se bace da se mogu brzo naci pri uteku sa mjesta zlocina
Ka ih skines nabij na glavu i no sikiriki.. :lol:
anais_nin

Post by anais_nin »

Zadig wrote: Zongleri mi ne smetaju, svejedno bih sa njima volio popricati i razmjeniti iskustva, ali posto se to ne radi. nemre. koji se sa pravilom b), tj sa diskrecjiom.
da ja organizujem sastanak drustva mrtvih pjesnika? :lol: :D uh sto bi bilo interesantno biti muha na tom zidu...sastanu se maheri medju 4 zida i razmjenjuju iskustva i savijete :D
Zadig

Post by Zadig »

samo ako dodjemo pod aliasom

u maskama, ili u sobi sa ugasenim svjetlom
nikad se ne zna ko je spijun
nikom se ne smije vjerovati
FortunaBela

Post by FortunaBela »

Da dodam samo jedno, svi ti žongleri su ipak pored svih ti ljudi pored sebe usamljeni...
anais_nin

Post by anais_nin »

Zadig wrote:samo ako dodjemo pod aliasom

u maskama, ili u sobi sa ugasenim svjetlom
nikad se ne zna ko je spijun
nikom se ne smije vjerovati
ja cu da budem moderator :lol: :D e bas super ideja, maskenbal-sastanak :lol: :D svi ima da dodju kao zongleri :lol: :D

Nego sad mi je jasno sto svi forumski zongleri sute kao zaliveni :lol: :D tajne zanata treba da ostanu tajne....i postaju mi malo jasnije cari takvog ponasanja....experiment, tajnovitost, izazov, sta, koliko, dokle mozes....zeznuta igra :D
anais_nin

Post by anais_nin »

FortunaBela wrote:Da dodam samo jedno, svi ti žongleri su ipak pored svih ti ljudi pored sebe usamljeni...
ne znam, iskreno meni se ne cini tako....do sada sve osobe koje tako zive ili se ponasaju s kojima sam razgovarala su zadovoljne svojim zivotom i odnosom sa suprotnim polom....cesto su to faze nakon dugih veza, kada niti zele niti su spremni na neka ozbiljna vezivanja ili zaljubljivanje....sto je po meni skroz ok...jer odnos kakav bi mene ucinio sretnom ne mora funkcionisati na istom principu za neke druge osobe...ne sanjamo svi istu vrstu veze 8)
Post Reply