ZOI - Sochi 2014

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
insaneinthebrain

#126 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by insaneinthebrain »

jesu jednom i to 92.e i 94.te iz razloga da bi se odvojile od ljetnih jer je do tad bio obicaj da se i ljetne i zimske olimpijske igre odrzavaju iste godine
Šveđanin

#127 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Šveđanin »

Jel neko upratio Putinov pogled.

Ehm, odlična utakmica!
Peryton_

#128 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Peryton_ »

Jest mi zao Noriaki-a sto ne uze zlato :sad:
Covjek ima 41 godinu , nastupao '92 na Olimpijadi :izet:
Mustang1

#129 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Mustang1 »

Ma nastupo je on i u Sarajevu :D Nisam mogao vjerovati kad rece Kasai zar taj jos skace jbt .. Na kraju sekunda do zlata .. A takmicenje mi je smijesno .. Dok ne ukinu koeficijent vjetra mislim da ce i dalje samo u padu po gledanosti biti
insaneinthebrain

#130 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by insaneinthebrain »

steta za dedu kasaia. to bi mu bio vrhunac karijere
It_is_a_Leclerc

#131 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by It_is_a_Leclerc »

Danas čitam u Avazu izašao Dnevnik Saida Fazlagića, vođe bh. delegacije u Sočiju.
Majko mila, koja žalost.

Žana Novaković se žalila na povredu leđa nakon treninga, a naši nisu poveli fizioterapeuta, pa se srećom zatekao neki Mensur iz austrijske delegacije, i pomogao rodnoj grudi. Marko Rudić došao na stazu da uslika mobitelom, a iz šume iskočio vojnik i rekao da ne smije. Onaj Plakalović je pao nakon pola utrke i polomio štap. :roll: :roll:

Osim toga, šokantni podaci o tome kako su hrvatski olimpijci trebali letjeti u Soči zajedno sa srpskim, al' nije dao Josipović, već im poslao čarter. Osim toga, priča o Ivici Kosteliću i 11 ljudi koji ga pripremaju. Navodno Ivica pravi pizdarije o selu. Hoće kuću samo za sebe.
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#132 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Zviz »

It_is_a_Leclerc wrote:Danas čitam u Avazu izašao Dnevnik Saida Fazlagića, vođe bh. delegacije u Sočiju.
Majko mila, koja žalost.

Žana Novaković se žalila na povredu leđa nakon treninga, a naši nisu poveli fizioterapeuta, pa se srećom zatekao neki Mensur iz austrijske delegacije, i pomogao rodnoj grudi. Marko Rudić došao na stazu da uslika mobitelom, a iz šume iskočio vojnik i rekao da ne smije. Onaj Plakalović je pao nakon pola utrke i polomio štap. :roll: :roll:

Osim toga, šokantni podaci o tome kako su hrvatski olimpijci trebali letjeti u Soči zajedno sa srpskim, al' nije dao Josipović, već im poslao čarter. Osim toga, priča o Ivici Kosteliću i 11 ljudi koji ga pripremaju. Navodno Ivica pravi pizdarije o selu. Hoće kuću samo za sebe.
Jel ovo neka zezancija ili istina? Izvini, ali ovi vise zvuci, pogotovo zadnje kao zesce preseravanje, a prvo kao jako ne organizovana ekipa.

Maze, Feninger, Gut, Svindal, Bode i ostali mogu skupa sa svojim prijteljima a Ivici treba jos neko da i noge prere - eh koji papanluka.
uglavnomja

#133 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by uglavnomja »

Šveđanin wrote:Jel neko upratio Putinov pogled.

Ehm, odlična utakmica!

ovo ce uci u citanke hokeja 8)

:thumbup:
uglavnomja

#134 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by uglavnomja »

Zviz wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Danas čitam u Avazu izašao Dnevnik Saida Fazlagića, vođe bh. delegacije u Sočiju.
Majko mila, koja žalost.

Jel ovo neka zezancija ili istina? Izvini, ali ovi vise zvuci, pogotovo zadnje kao zesce preseravanje, a prvo kao jako ne organizovana ekipa.

Maze, Feninger, Gut, Svindal, Bode i ostali mogu skupa sa svojim prijteljima a Ivici treba jos neko da i noge prere - eh koji papanluka.

hebatga, ti isti kostelici su pricali da su zime provodili u kombiju pored staze i jeli sendvice i dobijali staru opremu od nekih ...jer nisu imali para za hotel i sponzore.

a ivica je toliko izlomljen da se ne cudim da mu treba pomoc i da samo hoda. i opet, hebatga, uz'o srebro :)

a havaz je wc papir, bio i ostao, onaj jednoslojni neupotrebljivi :nasolji1:
Objektivni navijac

#135 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Objektivni navijac »

Majko mila, koja žalost.

Ima osjecaj da ce se Zana iducih dana jos vise zaliti na bolove u ledjima :D :izet:
Sta reci evo je i peta medalja :D
Peter Prevc iz Dolenje Vasi
Image
:D :D
jasko_ba

#136 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by jasko_ba »

Ima li negdje skraceni pregled desavanja na Olimpijadi? Prvi put ama bas nista nisam ispratio.
Thx ;-)
Zviz

#137 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Zviz »

Na onoj BiH olimpijci vise pisu o uspjehu Slovenije nego sta drugo - ko nije skonto nema te vise Juge. To ti ga isto dodje da na Danskoj strancii pisu o supjehu Svedske, Norveske i Islanda, hbet ga nekd je to sve bila Danska :roll:

E jedino su Austrijanci na svojoj pozvali na interviju Mazu - kojaja je sa malo slabijim njemackim slavila svoje zlato skupa u njihovoj kuci :D Nemogu austrijanci i slovenci jedi bez drugih - samo ih dijeli jezik nista vise.

Al ga Svindal skrati na interviju na Norveskoj TV 2 :D :D Da li ste razocarani rezultaton odgovor AHA To se moze reci. :D
ketronsd1

#138 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by ketronsd1 »

Hahahah
Koji shupak je Northug.
Cestitao Francuzima i Rusima a Swede samo zaobisao.
It_is_a_Leclerc

#139 Re: ZOI - Sochi 2014

Zviz wrote:
Majko mila, koja žalost.

Jest. Magazin "Sedmica" što subotom dođe sa Avazom. Pisao Said Fazlagić, šef bh. delegacije.
Napisao je i da su veći od Kostelića puno pristupačniji od njega. A i izgleda mi Ivica kao neko takav.

Elem. Mislio sam reći da je meni daleko šokantnije to što mi nemamo fizioterapeutima, a treninge nam sportisti koriste za slikanje.
Zviz

#140 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Zviz »

Prepotentan skroz na skroz. Malo se docepali para pa to diglo nos u nego, paraju "galaksiju"... Tipican Balkan krkanluk tj. kad neko dodje do sake para. Poenta je imat u dzepu i viska a ostati ne govno. Sta ce Kostalici, mogu se samo zahvaliti slovencima i njihovom olimpiskom komitetu, koji je u pocetku sve im pruzio, i to dzaba! Od opreme do treninga, trenera, terapeuta itd. Da slovenci nisu im dali priliku, danas bi sjedio kod kuce i drko neku stvar.
Better Man

#141 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Better Man »

I vi vjerujete u sve što vam novine serviraju.
x_lecter

#142 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by x_lecter »

Ivica je sportista kakvog mi nikad necemo imati ... Ne znam kakva je ovo ljubomora???

Sent from my GT-S5670 using Tapatalk 2
dalmatinka

#143 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by dalmatinka »

Zviz wrote:Prepotentan skroz na skroz. Malo se docepali para pa to diglo nos u nego, paraju "galaksiju"... Tipican Balkan krkanluk tj. kad neko dodje do sake para. Poenta je imat u dzepu i viska a ostati ne govno. Sta ce Kostalici, mogu se samo zahvaliti slovencima i njihovom olimpiskom komitetu, koji je u pocetku sve im pruzio, i to dzaba! Od opreme do treninga, trenera, terapeuta itd. Da slovenci nisu im dali priliku, danas bi sjedio kod kuce i drko neku stvar.
Ajme koji novci! U sezoni kad je osvojio veliki kristalni globus zaradio je 328.000 eura - tjednu plaću nogometaša.
Ovo da je obitelj Kostelić imala na pladnju sve besplatno je više nego sranje, ali i ti si Balkanac pa ne čudi, ma kako daleko od Balkana živio. :-)
It_is_a_Leclerc

#144 Re: ZOI - Sochi 2014

Better Man wrote:I vi vjerujete u sve što vam novine serviraju.
Ja vjerujem što je napisao čovjek koji živi u Sochiu.
Ivica je tražio da se isprazni kuća u olimpijskom selu za njegovu opremu.

Kome drugom da vjerujem ?!
shalla

#145 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by shalla »

Samo, gledanje hokeja na bht je mazohizam, i to zesci. Kvalitet slike gori nego na ZOI '84 (1000%, gledam danas onu emisiju o olimpijadi iz Sarajeva, prikazuje skijanje i bolje mozes raspoznati Franka nego danas Jansruda) a hokejaski PAK je ipak dosta manji od fudbalske ili kosarkaske lopte...
Pogledam nekad nhl u hd-u pa imam problema a ne ovo... Sve sto sam danas vidio je da su igrali crveni protiv bijelih, prvo su se crveni radovali (ili su plesali, nisam mogao da raspoznam) pa su onda to isto radili bijeli...
A rezultat je bio bijeli pikseli X naspram bijelih piksela Y a pritom su X i Y skup prirodnih brojeva od 0 do 9...

Sent from my HTC One
Zviz

#146 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Zviz »

dalmatinka wrote:
Zviz wrote:Prepotentan skroz na skroz. Malo se docepali para pa to diglo nos u nego, paraju "galaksiju"... Tipican Balkan krkanluk tj. kad neko dodje do sake para. Poenta je imat u dzepu i viska a ostati ne govno. Sta ce Kostalici, mogu se samo zahvaliti slovencima i njihovom olimpiskom komitetu, koji je u pocetku sve im pruzio, i to dzaba! Od opreme do treninga, trenera, terapeuta itd. Da slovenci nisu im dali priliku, danas bi sjedio kod kuce i drko neku stvar.
Ajme koji novci! U sezoni kad je osvojio veliki kristalni globus zaradio je 328.000 eura - tjednu plaću nogometaša.
Ovo da je obitelj Kostelić imala na pladnju sve besplatno je više nego sranje, ali i ti si Balkanac pa ne čudi, ma kako daleko od Balkana živio. :-)
U sezoni, a do te sezone, da nije imao dzaba servis nebi nikada dosao do nje, naravno svojim fizickim trudom je postigao ali priliku da uopste to sve postigne moze zahvaliti samo Sloveniji. Bi, Svicarci bi porodici Kostelic isto pruzili :oops:
It_is_a_Leclerc

#147 Re: ZOI - Sochi 2014

shalla wrote:Samo, gledanje hokeja na bht je mazohizam, i to zesci. Kvalitet slike gori nego na ZOI '84 (1000%, gledam danas onu emisiju o olimpijadi iz Sarajeva, prikazuje skijanje i bolje mozes raspoznati Franka nego danas Jansruda) a hokejaski PAK je ipak dosta manji od fudbalske ili kosarkaske lopte...
Pogledam nekad nhl u hd-u pa imam problema a ne ovo... Sve sto sam danas vidio je da su igrali crveni protiv bijelih, prvo su se crveni radovali (ili su plesali, nisam mogao da raspoznam) pa su onda to isto radili bijeli...
A rezultat je bio bijeli pikseli X naspram bijelih piksela Y a pritom su X i Y skup prirodnih brojeva od 0 do 9...

Sent from my HTC One
BHT ima opremu za daleko bolju sliku.
Ministarstvo ometa proces digitalizacije. Nije do BHT-a.
shalla

#148 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by shalla »

It_is_a_Leclerc wrote:
shalla wrote:Samo, gledanje hokeja na bht je mazohizam, i to zesci. Kvalitet slike gori nego na ZOI '84 (1000%, gledam danas onu emisiju o olimpijadi iz Sarajeva, prikazuje skijanje i bolje mozes raspoznati Franka nego danas Jansruda) a hokejaski PAK je ipak dosta manji od fudbalske ili kosarkaske lopte...

Sent from my HTC One
BHT ima opremu za daleko bolju sliku.
Ministarstvo ometa proces digitalizacije. Nije do BHT-a.
Znam ja to drug jako dobro iz prve ruke, nisam ni rekao da je do njih ;-)

Sent from my HTC One
Mustang1

#149 Re: ZOI - Sochi 2014

Post by Mustang1 »

Jest off ali zna li se hoce li se to oko digitalizacije rijesiti do svjetskog i kakve su sanse da bar samo prvenstvo prenose u HD.u ?
It_is_a_Leclerc

#150 Re: ZOI - Sochi 2014

Mustang1 wrote:Jest off ali zna li se hoce li se to oko digitalizacije rijesiti do svjetskog i kakve su sanse da bar samo prvenstvo prenose u HD.u ?
Ma kakvi..

Imamo rok do 2020. inače ćemo ostati zadnja analogna rupa u Evropi.

Koliko ja znam, dobili su neke malo nove opreme koju testiraju, pa možda malo poboljšaju signal. O HD-u je iluzorno govoriti.
Post Reply