Zloupotreba sjednice skupstine Kantona Sarajevo

emina_22

#26 Re: Zloupotreba sjednice skupstine Kantona Sarajevo

Post by emina_22 »

.
Last edited by emina_22 on 28/11/2008 10:34, edited 1 time in total.
amrino

Post by amrino »

mIRCerka wrote:
Vingo wrote:Ja ne znam jel tebi i bosanCu ova amrino neka jaranica, ali naprosto ovo moram podijeliti JA GLUPLJI LIK DUGO NE SRETOH U CYBERU....
PS Jel Prle Joker?
:-) :dance:

nemoj dirat amrino ba, mracni su mi forumski dani ako nju ne citam :D

ona ti se nesto plaho "slaze" sa drugom mi u mene...

a nije nam drugarica :D
Jos da sam "drugarica" kako bi se tek slagali! :D

Cak bi se i ti i ovaj "odozgora" samnom slagali... :D Bratstvo i jedinstvo! ali neka- bolje je ovako da ti dani ne budu mracni...
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#28 Re: Zloupotreba sjednice skupstine Kantona Sarajevo

Post by mIRCerka »

emina_22 wrote:
mIRCerka wrote:Trazeci biografije kandidata za nacelnika opcine Novo Sarajevo, obisla sam stranice stranaka koje su kandidirale svoje predstavnike... i procitam nesto sto me je skrenulo sa prvobitne istrage...
Naime, na sjednici Skupstine KS, koja se prenosila na TVSA, opet je doslo do zloupotrebe tragedije u Srebrenici za vlastitu promociju.
Ukratko, Denis Zvizdic je sebi dao za pravo da predlozi da poslanici izdvoje sveukupno 1,5mjesecni pausal koji bi se donirao za stipendiranje djece u Srebrenici. Naoko, covjek bi mu dao zlatni orden, ali pausal i po je nista za jednu skolsku godinu.
Poslanik ispred SDP je odlucio javno reagirati na ovaj pokusaj promocije tako sto je odlucio da ne da pausal i po, vec da cijelu skolsku godinu stipendira jedno dijete iz Srebrenice, nesto sto je dugorocnije i nesto na sta bi se mnogi stariji i iskusniji politicari mogli ugledati.
I dok kucam sve ovo, razmisljam da li da temu stavim u politiku ili humanitarne akcije, jer me je lik totalno oborio s nogu ovakvim gestom.
Samo da kazem da taj poslanik SDP-a, ima i svoje ime, Saša Magazinović, namlađi poslanik u Skupštini kantona Sarajevo i domu naroda Parlamenta F BIH, i predsjednik foruma mladih SDP Bosne i Hercegovine.

Podržavam njegov prijedlog!
A Zvizdicu je pametnije da se okrene asfaltiranju sarajevskih ulica
E sad, znam i ja da ima i ime i prezime i stosta jos :D
vjeruj mi da sam razmisljala da li da postiram ovu temu ili ne, jer da je situacija bila obrnuta, GARANTUJEM da bi forum bio preplavljen kloniranim temama.
No, posto je mjenje danas Avazli, cudi me samo da nije bilo gore i bljutavije.
:D
horns&drums
Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die

Post by horns&drums »

Mirco, peci ces se u dzehenemskoj vatri :D:D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

horns&drums wrote:Mirco, peci ces se u dzehenemskoj vatri :D:D:D
mi agnostici ne vjerujemo u raj i pakao, stoga :p

Ledena kisha pada horni, a nece biti tebe da me ometas dok posmatram izbore...smrc..
horns&drums

Post by horns&drums »

Znam, u seheru sam od subote :D:D

Al' za izbore necu biti :D:D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Kandidatu sam valjda dovoljno rekla

Hornito, pa to je za 10 dana tacno, sto si takav! Mozes ostati! Moras ostati!
horns&drums

Post by horns&drums »

Jok, moram kralju Gustavu cuvat' guzove :D
krkanko

Post by krkanko »

Naravno da je zloupotreba, jer ako to zeli uraditi uradice to bez medijske pompe, drugo sva ta djeca vec imaju stipendije, dakle pitanje je koga ce to on stipendirati, trece bosnjacki politicari vec odavno koriste Srebrenicu u politicke svrhe, a ocima Srebrenicu nisu vidjeli.
prleitihi

Post by prleitihi »

Jedina bitna stvar jeste da te pare dođu do djece, sa pompom ili bez pompe.
Isto kao što bih volio da Hare ukine Republiku Srpsku, sa pompom ili bez pompe. Ovako imamo pompu o ukidanju Republike Srpske ali ne i ukidanje. Ali zato imamo ispunjenje njegovog životnog sna - funkciju predsjednika, koju je dobio na osnovu priče (ali samo priče) o ukidanju Republike Srpske (valjda i Federacije?!)
docent

Post by docent »

Šta je bilo sa parama koje su prošli put prikupljali od plata, za Srebrenicu?
Zna li iko za šta su potrošene? (po stavkama)
krkanko

Post by krkanko »

prleitihi wrote:Jedina bitna stvar jeste da te pare dođu do djece, sa pompom ili bez pompe.
Sva ta djeca vec imaju stipendiju, a ovo je samo politicko i prljavo ubiranje poena kod glasaca.
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Poslanik ispred SDP je odlucio javno reagirati na ovaj pokusaj promocije tako sto je odlucio da ne da pausal i po, vec da cijelu skolsku godinu stipendira jedno dijete iz Srebrenice
znaci, Zvizdiceva gesta je promocija, a JAVNO RAGOVANJE poslanika ISPRED SDP-A je......

sta ?
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Danko_Bananko wrote:
Poslanik ispred SDP je odlucio javno reagirati na ovaj pokusaj promocije tako sto je odlucio da ne da pausal i po, vec da cijelu skolsku godinu stipendira jedno dijete iz Srebrenice
znaci, Zvizdiceva gesta je promocija, a JAVNO RAGOVANJE poslanika ISPRED SDP-A je......

sta ?
Ravno reagovanje poslanika ispred SDP-a, samo je slijeđenje Denisa Zvizdića,koji već stipendira jednog studenta iz Srebrenice ili Bratunca. Neka stipendiraju, živi bili, pa makar i zbog promocije i zbog reagiranja .... :)
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Ahmmed wrote:
Danko_Bananko wrote:

sta ?
Ravno reagovanje poslanika ispred SDP-a, samo je slijeđenje Denisa Zvizdića,koji već stipendira jednog studenta iz Srebrenice ili Bratunca. Neka stipendiraju, živi bili, pa makar i zbog promocije i zbog reagiranja .... :)
Pa to je to, bitan je rezultat

A sto se tice ovog postupka - ako je promocija jednog, onda je i promocija drugog.
Ako je siroko srce jednog, onda je siroko srce i drugog

Ne kontam zasto osuda jednog, a glorificiranje drugog ?
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Danko_Bananko wrote:
Ahmmed wrote:
Danko_Bananko wrote: znaci, Zvizdiceva gesta je promocija, a JAVNO RAGOVANJE poslanika ISPRED SDP-A je......

sta ?
Pa to je to, bitan je rezultat

A sto se tice ovog postupka - ako je promocija jednog, onda je i promocija drugog.
Ako je siroko srce jednog, onda je siroko srce i drugog

Ne kontam zasto osuda jednog, a glorificiranje drugog ?
Kako ne kontaš? :) Jedan je iz SDA, a drugi iz SDP
:)
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

eh sad i ti, ja to diplomatski :)
Ahmmed

Post by Ahmmed »

Danko_Bananko wrote:eh sad i ti, ja to diplomatski :)
:)
Post Reply