zlostavljanje zena u Bosni
-
bataljon-hamza
#76 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Treba zene tuci, da se nauce nekom redu!
- Luke Perry
#77 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Mislim da i Grand Mufti to odobrava ali da ne smije reci 
-
bataljon-hamza
#78 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Luke Perry wrote:Mislim da i Grand Mufti to odobrava ali da ne smije reci
- Luke Perry
#79 Re: zlostavljanje zena u Bosni
mislim i na to i na ono sto je amazonka postavila. 
- senjor
#80 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Nebitno je koliko ima ovakvih slucajeva i da li ih ima.Jedna stvar je jasna.Ako ima takvih umnih bolesnika koji zele svojoj zeni odstraniti dio polnog organa onda je to za psihijatriju.
Koji idiot upste moze imati bilo kakav intimni osjecaj sa zenom koju je osakatio.
Sta je to u glavi takvog pacijenta?!
Strah da mu zena nece traziti drugog,nepovjerenje u sebe?!Uzas!!!
Uvjek sam imao negativno misljenje prema svakom ko pokazuje nepostovanje prema zeni...
Kao mali klinjo imao sam priliku gledati jednog komsiju Sabana koji je tukao svoju zenu sa daskom.
Sa druge strane mentalni sklop Bosanske zene jeste upitan.
Kao da se gentski prenosi sa generacije na generaciju osjecaj podredjenosti zene.
Kad mi se radjala kcerka Dzena bio sam prisutan...treba to vidjeti svaki Bosanac...mozda je to jedini lijek za brutalnost koja vlada ne samo u Bosni nego i sire.Zena zasluzuje veliko postovanje i pozrtvovanost.
Borite se protiv svih oblika zlostavljanja zena.
Koji idiot upste moze imati bilo kakav intimni osjecaj sa zenom koju je osakatio.
Sta je to u glavi takvog pacijenta?!
Strah da mu zena nece traziti drugog,nepovjerenje u sebe?!Uzas!!!
Uvjek sam imao negativno misljenje prema svakom ko pokazuje nepostovanje prema zeni...
Kao mali klinjo imao sam priliku gledati jednog komsiju Sabana koji je tukao svoju zenu sa daskom.
Sa druge strane mentalni sklop Bosanske zene jeste upitan.
Kao da se gentski prenosi sa generacije na generaciju osjecaj podredjenosti zene.
Kad mi se radjala kcerka Dzena bio sam prisutan...treba to vidjeti svaki Bosanac...mozda je to jedini lijek za brutalnost koja vlada ne samo u Bosni nego i sire.Zena zasluzuje veliko postovanje i pozrtvovanost.
Borite se protiv svih oblika zlostavljanja zena.
- neprilagodjena
#81 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Samo sam procitala ovaj zadnji post na brzinu ali da pitam,jel to hoce da sunete i zene i kod nas ili su vec poceli????
-
duboka_misao
#82 Re: zlostavljanje zena u Bosni
provjeri u lokalnoj ambulanti ili domu zdravljaneprilagodjena wrote:Samo sam procitala ovaj zadnji post na brzinu ali da pitam,jel to hoce da sunete i zene i kod nas ili su vec poceli????
- Ateista
#83 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Pa nije, to se vjerovatno radi kako bi se zeni oduzela mogucnost uzivanja u sexu i kako bi se stavila u prvi plan njena uloga majke, a majka ne moze biti ako njemu odsjeku cunu, gdje su onda djeca i nova buduca vojska koja ce da se bori za svoje stado ili buduce majke kojima ce vjerovatno isto to uraditi...JThomas wrote:pa čuj, kad već se bore protiv bludaSoul_Sista wrote:JThomas wrote:jest vala, jedino pošteno bi bilo da i on sebi otfikari malogpa da i on bude vrijedniji i pažljiviji radnik i otac.
nisam ja za to
ali izgleda da je to jedini nacin da smanjimo strasti i apetite
ona klitoris a on cunu i zdravo malisani
jedino pošteno je da i njemu uradimo isto
-
trinidad
#84 Re: zlostavljanje zena u Bosni
vec poceli, koja nije osunecena mora hitno da se javi svom ginekologu...neprilagodjena wrote:Samo sam procitala ovaj zadnji post na brzinu ali da pitam,jel to hoce da sunete i zene i kod nas ili su vec poceli????
- SenSen
#85 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Kao prvo, vrlo sam svjesna kako zapadni mediji, politicari, wannabes itd koriste postojecu ili imaginarnu zatucanost doseljenika da sebi dizu tiraz, daju si platformu, dobiju publicitet.. Veliki dio zapadnjackog identiteta se gradi u kontrastu sa "istocnjackim", bar kako ga oni zamisljaju (orijentalizam i te fore). Logicno je da ce iskoristiti svaku priliku da sami sebi dokazu svoju superiornost nad "onim drugima", a kuku lele ako ih pokusas ubijediti da nisu u pravu.. S tim u vidu, naravno da simplificiraju i pripisuju sve lose obicaje doseljenika nepoznatoj religiji/kulturi. Najlakse je naci nesto na sta se projektira sve zlo ovog svijeta (ko j*ebe socioekonomske teorije). I naravno uvijek postoji neiscrpan bunar doseljenika koji ce prodati svoje sunarodnjake za par minuta na tv-u, ili mjesto kao token whatever u populistickoj stranci (ovih karijerista pogotovo ima u mom iskustvu). Ili jos gore, misle da ce biti prihvaceni od strane Svedjana/Njemaca/Holandjana ako dokazu koliko preziru sopstvenu kulturu i ljude..dr.gog wrote:Nisam pametan...mislim da je to moguće suzbiti samo izrazito konzervativnim,nedemokratskim(NVO prenemaganje i okrugli stolovi za prava ovih i onih ionako su samo ubleha),i represivnim metodama, i to do krajnje granice zakonitosti.
Ovo insinuiranje o "mogućnosti" da to neko proda Bosancima je nonsens, ne iz razloga što imam iluzije o vlastitoj zemlji, već iz sasvim praktičnih razloga dosadašnje tradicije.
Ono što naši ljudi, i zatim razni kolumnisti i novinari gledaju i opisuju od Velike Britanije do Skandinavije, jeste odraz dvoličnosti civilizacije koja guta potpuno nepismene imigrante, a zatim njihove nakaradne tradicije predstavlja kao dio islamskog kulturnog i tradicijskog učenja,i na kraju-vjere same.I sami getoizirani i sluđeni sumanutim "propovjednicima",utjecajem još uvjek živih starijih članova zajednice,sujevjerjem,i strahom od sunarodnika-rade to što rade ženama.
Pripisivanje paganskog sakaćenja žena islamskoj tradiciji je zlonamjerno u svojoj osnovnoj ideji, što oni koji to šire i ne moraju znati.Njima nije bitno učenje već senzacije i dnevni vjerski populizam, i desničarska smetljarska priča.
Poznato mi je da engleska policija(a i njemačka u zadnje vrijeme) prijavljuju brojne slučajeve ove skarednosti u svojim zemljama, pri čemu fini demokratski procesi u finim zapadnim zemljama naliče na smijuriju.
Jedino što iz njih izlazi su pretenciozni naslovi članaka, naprimjer u jednom Focusu ili Bildu i ništa više.Ustvari, izlazio je i jedan mrtvi lešinar tipa Joerga Heidera...
Tripovanje da je i BiH podložna tome zbog "polupismenih koji su se uhvatili vjere" je toliko ...toliko šablonsko,da se ne izrazim brutalno, da mi je muka.Takva generalizacija stvari na osnovu propagande dvoličnih medija i tzv.civiliziranog zapada, na osnovu neizlječive gluposti zatucanih tradicija iz Afrike itd., preslikana na BiH, je odraz ispranosti mozga i lažne brige za "prozapadno" odgajanje "uvijek liberalnih" BiH muslimana.Onih po mjeri"zapada" i "evropskog puta"...
Iste nebuloze i isti šablon koriste i oni koji u pamet utjeruju neposlušnu omladinu mašući brošurama Visokog S.komiteta, i priručnicima i DVD.-ovima "čuvenih teologa" "sjajnih umova" i "znaš-li-ti-ba-kako je on tamo poznat?" režimskih inkvizitora feudalnih vilajeta Istoka.
Lično, ne sviđa mi se i grozim se i samih tema koje potežu, i koje koriste kao argumente za utjerivanje u pamet onih drugih.
Da su prosjecnom Bosancu prije 20 godina rekli da ce se neka Bosanka pokriti crnim od glave do pete, postati treca zena jednog Bosanca, i nikada ne napustati njegovu kucu, sta bi im rekli? Jel' to tada izgledalo moguce? A ovo sto sam navela se upravo dogodilo mami moje najbolje prijateljice iz djetinjstva. Zena koju jako dobro znam. Nazalost, ona nije jedini primjer iz mog kruga.. Provela sam dosta vremena slusajuci tu zenu kako mi prica o svojim religioznim shvatanjima, o zeninoj ulozi u "Islamu" itd. To sto je govorila nije ni priblizno shvatanjima moji religioznih rodjaka, sa kojima sam kasnije pricala o tome, jer mi je iskreno bilo muka od toga sta sam cula.. Ta zena je bila u vrlo losoj ekonomskoj situaciji, ona i cerka (moja prijateljica) su jedva nekako prezivljavale. Dok je covjek za kojeg se kasnije udala (rod su, sto se isto nikada prije nije radilo u B&H) lokalni "gazda" tj ratni profiter. Taj covjek je prije rata bio obicni lokalni luzer, pio, tukao se, ludarao itd. A poslije rata je postao "veliki Musliman", inspirisan strancima s kojim je "saradjivao" za vrijeme rata. Sada, ako ona (zensko) prica svasta o tome kako se zene trebaju pokoriti muskarcima na sve moguce nacine, kakva li tek on shvatanja ima? Zar je tesko zamisliti da je do njega doslo to o obrezivanju zena da bi bile bolje majke/supruge/zene? Da njemu to cefne, mislis li da bi se ona mogla ili cak htjela odbraniti? A to je situacija (manje-vise) jako puno zena u B&H. Ekonomska mizerija, i nikakva podrska od drzave, pa jos ubaci djecu u formulu..
Hocu da kazem da za mene ovo nije pitanje beskrajnog pontificiranja, niti sam internalizirala zapadnjacke predrasude o Muslimanima, niti mi je cejf da dijelim doticne Muslimane u dobre ili lose (tj prihvatljive za zapad ili previse prepoznatljive). Ne uzivam u "tripovanju", i zamisljanju scenarija po kojima bi Bosanka dosla u situaciju da "odluci" da povrijedi sama sebe. Imajuci svoja iskustva u vidu, sve sto sam navela u gornjim postovima se meni nazalost cini vrlo realisticno. Mozda sam se pogresno izrazila sto se tice "polupismenih koji su se uhvatili vjere". Nije stos u tome, iako je vecina onih koji su poprimili strane interpretacije Islama iz nizih socioekonomskih slojeva (bar u mom iskustvu, u mom rodnom gradu).. Trebala sam reci: ocajne zene u jako losoj ekonomskoj situaciji i bez ikakve familijarne i drustvene potpore. Za njih se brinem! Nebi me cudilo da u sljedecih nekoliko godina izadju na vidjelo slucajevi FGM-a u nasoj zemlji. Nadam se da nisam u pravu, ali brinem se. I to ne akademski, nego kao zena. To je to..
- windfucker
#86 Re: zlostavljanje zena u Bosni
ja ne kontam kako se tim divljacima, pored svega što to negativno nosi sa sobom, može dići pimpek na onu žensku stvar onako,bukvalno govoreći, osakaćenu?

- neprilagodjena
#87 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Ja sam sasvim ozbiljno pitala,ne vidim nista smjesno u mom pitanju!!
-
bataljon-hamza
#88 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Ko jos bije zenskinje osim mene 
-
zelenashica
#89 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Išitah sve 4 stranice i kontam da mi se dioptrija do te mjere povećala da ne vidim pravilno ni da čitam....
a onda vidjeh da fkt ima poremećenih umova koji pokušavaju uzeti ženi i ono malo dostojanstva što im je ostalo samom udajom za te kretene....
....u biti ne mogu da se složim sa činjenicom da je svako u ovom slučaju vlasnik svog tijela i da ti treba biti dozvoljeno,nisu upitne te žene koje su se svojom voljom udale za te hajvane,koje svoju hevinu tako lako daju na pazar brici,ginekologu ili ko zna kome da bi "poslušale"muža...upitne su njihove nasljednice,kćerke i sinovi koji će biti odgojeni sa tim stavom da je to nešto što se mora,e u tome je problem što to vodi samo unazad,na vraćanje društva u neke praistorijske običaje
...
helem ne žalim ni jednu ženu po pitanju bilo kakvog zlostavljanja(koja opet prihvati nastavak istog),pa ni ove vrste,....u biti šta treba da žalim ženu koju muž mlati ko vola u kupusu,kad ima izbor,šta treba da žalim ženu koja živi u psihološko lošem ambijentu,ili koja pristaje na "rezanje"svog dostajanstva....za mene nema tu znaka pitanja,....ima izbor,otići,razvestiti se....i tu je kraj priče....ono što žalim u svemu tome uticaj takvog ponašanja na buduće generacije,na odgoj djece da je sve ovo gore normalno,....postoji izbor za sve,čak i život bez finansijske potpore tih hajvana od muževa je bolji i ljepši od tog zlostavljanja,čak i prezrivi pogledi mahale ne smetaju kad imaš svoj mir....djecu u ruke i vala u *ičku materinu ako treba,ima salameta za sve,svako ima nafaku.....do te mjere mi idu na živce više priče o zlostavljanjima da mi je postalo svjedeno,...društvo u većini slučajeva nudi pomoć žrtvama,razne vladine i ne vladine organizacije,ali žene nemaju svoje JA ,bar većina onih koje su zlostavljanje,...jednostavno se pomire sa svojim hajvanima i nastave po starom,...ja bi fino,takvim ženama koje prijave zlostavljanje i na kraju odbiju pomoć(samo dokazuju da su psihički labilne osobe) oduzela djecu,dala ih ljudima koji su sposobni da im pruže dom sa puno pažnje i ljubavi,bez uticaja zlostavljanja na njih,jer na konačnici samim tim dobijamo naredne generacije zlostavljača i onih koji su zlostavljani......
tako i u ovom slučaju,jaranica koja je spremna dati svoj klitoris samo radi nekom *ebenog običaja,onda nek se pomiri sa činjenicom da nije dostojna ni biti majka,nek odmah da i maternicu na seciranje
jer njena djeca ne trebaju biti odgajana pod takvom spregom ludila,jer za mene ovo što pročitah nije ništa osim ludila......naše naležne institucije trebaju dobro protabiriti ove slučajeve i donijeti konkretan stav,inače ćemo se vrlo brzo vratiti u 16 vijek
...možemo se mi za*bavati na račun ovoga,ali ovo fkt nije za za*banciju,od ovakvih stvari zavise i naša djeca,neke nove generacije......
ps.a što je hajvana tiče,već jednom na nekoj temi rekoh,....to nije ni M od muškarca,pravi muškarac je siguran u sebe,i nikad ne bi ni podigao ruku na ženu a kamoli da mu padaju na um ovakve gadosti...ovo je samo dokaz da su muškarci-zlostavljači *ičke bez klitorisa pa možda na ovaj način pokušavaju da i ženama umanje njihove vrijednosti *ičke.....da bi što više ličili na njih....
samo muškarac koji je nesiguran u sebe,koji je mlakonja,jednostavno psihički poremećena i iskompleksirana osoba može imati ovakve sulude ideje....i biti zlostavljač...
pss.izvinjavam se administraciji na gomili vulgarnih riječi,al fkt nisam mogla da otrpim da na ovako vugarnu suludu ideju hajvana ostanem kulturna,dosta mi je više udaranja po ženskom identitetu,po djeci koja će ispaštati najviše radi ovakvih roditelja....
helem ne žalim ni jednu ženu po pitanju bilo kakvog zlostavljanja(koja opet prihvati nastavak istog),pa ni ove vrste,....u biti šta treba da žalim ženu koju muž mlati ko vola u kupusu,kad ima izbor,šta treba da žalim ženu koja živi u psihološko lošem ambijentu,ili koja pristaje na "rezanje"svog dostajanstva....za mene nema tu znaka pitanja,....ima izbor,otići,razvestiti se....i tu je kraj priče....ono što žalim u svemu tome uticaj takvog ponašanja na buduće generacije,na odgoj djece da je sve ovo gore normalno,....postoji izbor za sve,čak i život bez finansijske potpore tih hajvana od muževa je bolji i ljepši od tog zlostavljanja,čak i prezrivi pogledi mahale ne smetaju kad imaš svoj mir....djecu u ruke i vala u *ičku materinu ako treba,ima salameta za sve,svako ima nafaku.....do te mjere mi idu na živce više priče o zlostavljanjima da mi je postalo svjedeno,...društvo u većini slučajeva nudi pomoć žrtvama,razne vladine i ne vladine organizacije,ali žene nemaju svoje JA ,bar većina onih koje su zlostavljanje,...jednostavno se pomire sa svojim hajvanima i nastave po starom,...ja bi fino,takvim ženama koje prijave zlostavljanje i na kraju odbiju pomoć(samo dokazuju da su psihički labilne osobe) oduzela djecu,dala ih ljudima koji su sposobni da im pruže dom sa puno pažnje i ljubavi,bez uticaja zlostavljanja na njih,jer na konačnici samim tim dobijamo naredne generacije zlostavljača i onih koji su zlostavljani......
tako i u ovom slučaju,jaranica koja je spremna dati svoj klitoris samo radi nekom *ebenog običaja,onda nek se pomiri sa činjenicom da nije dostojna ni biti majka,nek odmah da i maternicu na seciranje
ps.a što je hajvana tiče,već jednom na nekoj temi rekoh,....to nije ni M od muškarca,pravi muškarac je siguran u sebe,i nikad ne bi ni podigao ruku na ženu a kamoli da mu padaju na um ovakve gadosti...ovo je samo dokaz da su muškarci-zlostavljači *ičke bez klitorisa pa možda na ovaj način pokušavaju da i ženama umanje njihove vrijednosti *ičke.....da bi što više ličili na njih....
samo muškarac koji je nesiguran u sebe,koji je mlakonja,jednostavno psihički poremećena i iskompleksirana osoba može imati ovakve sulude ideje....i biti zlostavljač...
pss.izvinjavam se administraciji na gomili vulgarnih riječi,al fkt nisam mogla da otrpim da na ovako vugarnu suludu ideju hajvana ostanem kulturna,dosta mi je više udaranja po ženskom identitetu,po djeci koja će ispaštati najviše radi ovakvih roditelja....
- neprilagodjena
#90 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Ovo je zastrasujuce,sama pomisao da ce ovo da se desava i kod nas ako vec i nije pocelo me plasi.
Gledala sam na televiziji a i citala na internetu o ovome (islo je o africkim zemljam).
Ovo rade kod malih djevojcica,ne mogu vise da se sjetim od koliko godina pocinju sa ovim.
Neke babe vracare to rade,djevojcicama dole odsjeku sve i onda zasiju a ostave samo malu rupicu da djevojcica moze da mokri i radi menstruacije.
Puno puta se to inficira
samo pomislite kroz kakav jad te djevojcice prolaze.
A najgore je to sto te iste djevojcice kad odrastu to rade i svojim cerkama,ne znaju za drukcije.
Zato ne vidim nista smjesno u ovome.
Gledala sam na televiziji a i citala na internetu o ovome (islo je o africkim zemljam).
Ovo rade kod malih djevojcica,ne mogu vise da se sjetim od koliko godina pocinju sa ovim.
Neke babe vracare to rade,djevojcicama dole odsjeku sve i onda zasiju a ostave samo malu rupicu da djevojcica moze da mokri i radi menstruacije.
Puno puta se to inficira
A najgore je to sto te iste djevojcice kad odrastu to rade i svojim cerkama,ne znaju za drukcije.
Zato ne vidim nista smjesno u ovome.
-
daleko
#91 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Mislim da jedna posjeta kriznom centru za zene, u zemljama koje se nazivaju "tamo gdje se jedna kutura izdize iznad druge", govori puno o stvarnim problemima zena i djece u zemljama zapadne Evrope. Negirati ih ili govoriti da nastaju u marektiskim kampanjama jednih ili drugih je velika drskost.
Jedna posjete i nekoliko razgovara, bez obzira o kojoj se kulturi ili religiji radilo, je dovoljna. A ko sjedi u tim kriznim centrima, u zapadnoj Evropi, vjerujem da ne trebamo predugo nagadati.
A koliko ih ima, u istim tim zemljama, koji nikada ne dodu do kriznog centra, se moze samo nagadati sa nase strane.
Mislim da je bitno podvuci, da krizni centri imaju VELIKU vaznost, kao obicni ljudi, koji dezuraju danju i nocu, DOBROVOLJNO, u centrima, i cekaju kada ce majka sa djecom zakucati.
A za one sto nikada ne zakucaju, o njima ne znamo nista osim sto nagadamo da im nije lako.
Jedna posjete i nekoliko razgovara, bez obzira o kojoj se kulturi ili religiji radilo, je dovoljna. A ko sjedi u tim kriznim centrima, u zapadnoj Evropi, vjerujem da ne trebamo predugo nagadati.
A koliko ih ima, u istim tim zemljama, koji nikada ne dodu do kriznog centra, se moze samo nagadati sa nase strane.
Mislim da je bitno podvuci, da krizni centri imaju VELIKU vaznost, kao obicni ljudi, koji dezuraju danju i nocu, DOBROVOLJNO, u centrima, i cekaju kada ce majka sa djecom zakucati.
A za one sto nikada ne zakucaju, o njima ne znamo nista osim sto nagadamo da im nije lako.
-
hocunecu
#92 Re: zlostavljanje zena u Bosni
izgleda niko,cini se da si jedini muskarcina ovdjebataljon-hamza wrote:Ko jos bije zenskinje osim mene
a dize li ti se cuna dok ih bijes,ili ti je zahmet ali moras za njihovo dobro?
-
Dee dee zagreb
#93 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Eh da si mi barem blizu da te dohvatim s nečim.bataljon-hamza wrote:Treba zene tuci, da se nauce nekom redu!
-
encian
#94 Re: zlostavljanje zena u Bosni
pa sta je onda razlog odstranjenja klitorisa ako nije uskracivanje seksualnog uzitka?Amazonka27 wrote:
http://www.monteislam.com/index.php?akc ... ain_id=156Zato ne trebaju se kritikovati oni koji su na temelju hadisa svoje kćeri obrezali na šerijatski način niti se to smije nazvati „divljačkim zločinom“ koji se čini u dvadeset i prvom vijeku! Osim ako se ne pređe šerijatska granica koja se ogleda u tri aspekta:
Prvi:
Da se blago obrezivanje ne transformira u iznurivanje, odnosno mrcvarenje i pretjerano kidanje klitorisa kojim se neopravdano uskraćuje legalni užitak žene. To se ogleda u „faraonskom obrezivanju“ (infibulacija).
Drugi:
Da obrezivanje ne vrše nekvalifikovani akušeri i njima slični. To moraju izvršiti doktorice specijalistkinje koje su povjerljive. Ako njih nema, onda doktor musliman, također, specijalista i čovjek od povjerenja. Ovo zadnje je dozvoljeno samo u nuždi.
Treće:
Da pribor bude sterilizovan, ispravan i adekvatan za operaciju, te da mjesto bude adekvatno, poput ambulante, bolnice i kliničkog centra. Nije dozvoljena upotreba primitivnog pribora i alata i obavljanje toga delikatnog posla u selima i zabačenim mjestima.
Ako se ova tri aspekta uzmu u obzir cirkumzicija žena ne može biti okvalifikovana kao zabranjena djelatnost (haram) niti kao divljački zločin, a pogotovu ne ako se ukaže potreba za tim koju je potvrdio liječnik specijalista koji je kompetentan za takve stvari.
-
tandrkalo
#95 Re: zlostavljanje zena u Bosni
ja koliko shvatih klitoris se ne odtranjuje nego kozica koja ga prekrivaencian wrote:
pa sta je onda razlog odstranjenja klitorisa ako nije uskracivanje seksualnog uzitka?
mada mi jos uvijek nije jasna svha svega ovoga..
-
bataljon-hamza
#96 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Da se nekurva po komsiluku! Pred udaju odsijes i jasi!tandrkalo wrote:ja koliko shvatih klitoris se ne odtranjuje nego kozica koja ga prekrivaencian wrote:
pa sta je onda razlog odstranjenja klitorisa ako nije uskracivanje seksualnog uzitka?![]()
- neprilagodjena
#97 Re: zlostavljanje zena u Bosni
A sto vama muskarcima ne odsjeku onu stvar pa da se vi ne kurvate po komsilikubataljon-hamza wrote:Da se nekurva po komsiluku! Pred udaju odsijes i jasi!tandrkalo wrote:ja koliko shvatih klitoris se ne odtranjuje nego kozica koja ga prekrivaencian wrote:
pa sta je onda razlog odstranjenja klitorisa ako nije uskracivanje seksualnog uzitka?![]()
-
zelenashica
#98 Re: zlostavljanje zena u Bosni
ma meni uopšte nije potrebna svrha jednostavno grozim se na to,ma makar bio ne znam ni ja koliko vjerski nastrojen razlog......tandrkalo wrote:ja koliko shvatih klitoris se ne odtranjuje nego kozica koja ga prekrivaencian wrote:
-
zelenashica
#99 Re: zlostavljanje zena u Bosni
neprilagodjena wrote:A sto vama muskarcima ne odsjeku onu stvar pa da se vi ne kurvate po komsilikubataljon-hamza wrote:Da se nekurva po komsiluku! Pred udaju odsijes i jasi!tandrkalo wrote:
ja koliko shvatih klitoris se ne odtranjuje nego kozica koja ga prekriva![]()
a na ovo gore o kurvanju žena,...koja će se kurvati kurvaće se ima vala i guza,prema tome zar joj treba i crijevo skratiti
-
duboka_misao
#100 Re: zlostavljanje zena u Bosni
Oglas : prodajem klitoris malo koristen