Rekoh prije nekoliko dana mosoru1 da je teško davati tako sirove odgovore, ali ću pokušati.....meni lično su gori vjernici koji čine loše stvari kao što je nasilje i zlo drugima jer i među grijesima ima razlike. Zašto? Svjesni su navodno Boga, a čine ono što im je on zabranio, a posebno zato što čine zlo ljudima (Bog je naredio lijep odnos i prema flori i fauni). Bog Milostivi i Samilosni kaže da neće opraštati ono što je čovjek čovjeku nažao učinio, a ono što činimo prema Njemu je isto kategorisano kufr, širk, sihr nije isto kao ne postiti ili ne klanjati.....mada i ovi grijesi prema Bogu imaju više vezu sa čovjekom. On nema nikakve koristi od toga. Kada bi sav svijet bio u kufru, silništvu i oholosti i kada bi se usprotivio, Njemu to ništa ne može nauditi. Kada bi On htio, niko ne bi mogao postati kafir, niko se ne bi mogao usprotiviti. On, i kada tolerira (dopušta) nevjerstvo i grijehe, nije zadovoljan njihovim činjenjem. Da nam je nametnuo vjerovanje izgubili bismo slobodnu volju i pravo na izbor i time ne bi bilo suštinske razlike između čovjeka i meleka, bića stvorenih prije njega.danas wrote:cuj, ja ters?!?
a malo sam sad zabrinuta za tebe i tvoj moral, jer si poceo koristiti ove "plaza" smajlije...![]()
![]()
ovu pricicu sa leptiricem sam vec nekoliko puta cula... no to i dalje ne govori nista. nista o TVOM misljenju -- ko je po TEBI LICNO bolji... jer je mene ovdje zanimalo tvoje licno misljenje...
["Plaza" smajliji? Možda što sam se ovdje orijentis'o na ozbiljne teme Religija i Politika. Nisam ja melek. Ima hadis:" Nema čovjeka da pregazi rijeku, a da ne skvasi noge". A valja nama preko rijeke.
Čeka me raja u gradu, ako sam vjernik nisam monah, uživam i ja u životu i to nije grijeh, drugo je što neki izgube mjeru....]