Svaka tema se zatruje ego-konfrontacijama. Tema vise nije relevantna. Fazon je ko ce ispast' superiorniji i ostavit zadnju rijec. Ti si bolestan, zao mi te je, ubi se...itd.itd.... znamo kuda ovo vodi, zato bolje ne trosit vrijeme na te gluposti. Ne znam kako vam vise nije mrsko
Moj stav je, recimo, vakav:
Svi hocemo gradjanski ustrojenu BiH gdje vladaju evropski principi i gdje nema mjesta za drustvene tumore poput RS-a, zar ne?
SDP po meni ima najzdraviju platformu i vuce najmudrije poteze. Ide se polako bez vike, na integraciju u evropu ciji principi nalazu sredjenu, ekonomski funkcionalnu drzavu sa jakim drzavnim institucijama i ciji principi negiraju postojanje neceg kao RS i ruse joj osnovne fundamente. Mi moramo ici ovim putem, jer...fakat nema druge i jedino sto mozemo sada, je biti pragmaticni. Ukoliko se Beograd iole misli uklapati u euro-atlanske integracije, morace napustit' RS i tu pocinje pocetak kraja za RS. Al prvo moramo sacekati da se rijesi Kosovsko pitanje.
Zagreb je, recimo, vec skont'o stvar.
Silajdzic je itekako kompetentan i inteligentan tip, al' imam osjecaj da ima neke licne motive, a i budi fasisticke elemente u RS-u.
Dodik, kao demokratski predstavnik vec spomenutog fasistickog elementa u RS-u, zabusava jer zna da moze. Dobio vecinske glasove, koristi situaciju sa Kosovom a i medjunarodna zajednica ne zeli da ga previse sankcionise jer nece jacanje Radikala u Srbiji. Jer sad je malo "delikatna" situacija oko Kosova. Poenta je da ce se kljucne odluke desiti u Beogradu.
Lagumdzija ne uspijeva da odvede SDP u vlast i vrijeme je da ustupi mjesto nekom ko to moze. Lagumdzija mi je nebitan faktor, BiH mi je jako bitan faktor.