Zlatkovo silovanje SDP-a

Post Reply
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:
Pegasus317 wrote:P.S: Mislim da je Silajdžić gori od Lagumdžije, ali je stari lisac uspio svladati ego i odraditi genijalan potez ruku pod ruku sa Dodikom.
Genijalan potez :D

Za koga genijalan? Za sebe?!

Sta ce za 4 godine biti od tog "genijalnog poteza" kad mu prodje mandat?
Politički genijalan :D :D

Volio bih da sam vidio malo više te genijalnosti u SDP-u, ali nisam...
Eshek

Post by Eshek »

taxi_driver wrote:ja samo ne kontam,sta je ljudima zlaja toliko kriv?zato sto je uspjesan?sto ima love?sto ima lijepu zenu? :-D

i budite realni,ko god dosao na celo sdp-a ,srali bi i po njemu kao po zlaji.nego vama(mislim nacionalistima) ne odgovara sdp i to je to.a radoncic dobro placa,jer da ne placa,nebi se teme o zlaji citirale po avazu.
Jeste, čim neko ne piše o Lagumdžiji sa epitetima, odmah je nacionalista. Jebem ja tu vašu isključivost... :roll:
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

haris ubleha wrote:
valterbranisarajevo wrote:Mnogi koji su glasali za SDP 2002 kada je vec pocela silazna putanja sada nisu glasali jer su tako htjeli izraziti protest zbog najavljene neprirodne koalicije SDA - SDP. Ako cak zanemarimo mnoge lose oosobine lagumdzije i razmislimo ko je sa strane SDP-a bio glavni zagovornik te koalicije - onda tu nema sta da se prica.
Budi posten i postiraj bilo koji dokument koji najavljuje koaliciju SDP-SDA. Da te postedim truda, ne trebas ga traziti jer ga neces naci... SDA i SDP su podrzali ustavne promjene i to je ovu Silajdzicevu kamarilu dovelo do patoloskog straha da ce doci vrijeme u kojem oni nece biti potrebni SDA-u ili SDP-u kao jezicak na vagi za formiranje vlasti. I otud je krenula prica o koaliciji koju je Lagumdzija vise puta demantovao. I sada se vidi da je SDP ostao principijelan i nece u koaliciju. Na stranu sto ja kao posmatrac sa strane mislim da su tu previse tvrdoglavi i da su trebali koalirati sa SDA. Ako je SDP prije 6 godina mogao koalirati za Strankom ZAgraBiH, onda je mogao i sada sa SDA koja je puno manje zlo od Harisovih kriminalaca i prodavaca magle.

Dokument bi bio potpisan da je Tihic dobio vise glasova i da je SDP dobio vise glasova.

Lagumdzija nikada nije demantovao ocigledne naznake te koalicije,nego je uvijeno govorio da ce SDP uci u koaliciju sa svima koji podrze njihove predizborne ideje. Da su on ili neki od organa stranke jasno i glasno rekli da od koaliranja sa nacionalnim strankama nema nista sve je mozda moglo bit i drugacije.

Ovo znam jer sam ja naivno, kao ozebao covjek sunce svaki dan , cekao jasan stav..

Uostalom to je aminovano na jucerasnjoj sjednici G.O. tako da sada postoji i dokument.
Eshek

Post by Eshek »

Vodenjak wrote:SDP je katastrofalno izgubio zbog Zlatka.
Dakle, da Zlatka nije bilo, SDP bi odnio ubjedljivu pobjedu.
Znaci, uspjeh Tihicevih i Harretovih pupoljaka je zasluga nikako njih dvojice i kvalitete njihovih stranaka vec proizvod loseg Lagumdzije :oops:

Zanimljive teze...
Vrlo zanimljive...

Jedino sto mi nije jasno je sto se ovdje mnogi ljute na mene kad kazem da nikad nisam volio ove nacionaliste? :shock:
Sad vidim da, pi3de jedne, nisu ni oni.
Glasaju za njih samo zbog Lagumdzije... 8-)

Sve u svemu, treba se rijesiti Zlatka i SDP ce ponovo biti, sto je @Eshek nazva, "perspektabilna" partija :lol:

:-) :-) :-)
Ima nas koji živimo od poštenog rintanja i ne spavamo po 3 dana, a imamo dovoljno gluposti i naivnosti da mislimo da ćemo nešto postići pragmatičnim pristupom problemu. I onda više nemamo koncentracije, ali se nađe uvijek neko polupismen, ko će ti ukazivati na tvoje mahinalne greške...

A ima i takvih kao što si ti, koji misle da su popili svu pamet svijeta i da će biti "moderna raja" time što će vazda i slijepo biti za SDP, jer je to u trendu.

Hajd' briši sline, "perspektabilni" :D
haris ubleha

Post by haris ubleha »

valterbranisarajevo wrote:Dokument bi bio potpisan da je Tihic dobio vise glasova i da je SDP dobio vise glasova.
Izvor? Ti, neko iz SDP-a, vidovita Dzemila...
Lagumdzija nikada nije demantovao ocigledne naznake te koalicije,nego je uvijeno govorio da ce SDP uci u koaliciju sa svima koji podrze njihove predizborne ideje.
Inace, SDA je postena stranka, nikad nisu bili ukljuceni ni u kakav kriminal, ne povezuju ih ni sa kakvim malverzacijama i jedva su cekali da podrze SDP-ove predizborne ideje o oduzimanju nelegalno stecene imovine, o diferenciranoj stopi PDV-a, smanjenju javne potrosnje. Sa kolikom zeljom su SDA-ovci podrzali SDP-ove prijedloge kazuje podatak da su samo dva dana nakon izbora dogovorili koaliciju sa... SZBiH :roll:
Da su on ili neki od organa stranke jasno i glasno rekli da od koaliranja sa nacionalnim strankama nema nista sve je mozda moglo bit i drugacije.
Ovo znam jer sam ja naivno, kao ozebao covjek sunce svaki dan , cekao jasan stav..
Ne mogu, a da ne kazem ovim satro socijaldemokratama: ne serite vise!!
Lagumdzija odbija bilo kakavu koaliciju sa nacionalnim strankama... ne valja... previse je iskljuciv.
Lagumdzija ponudi nacionalnim strankama rad na platformi SDP-ovog izbornog programa (oduzimanje imovine lopovima, diferencirana stopa PDV-a, jacanje drzave)... ne valja... nema "jasan stav".
Zlatko na celu SDP-a... ne valja... kompromituje ideju socijaldemokratije.
Zlatko ponudi ostavku... ne valja... jer je time "iznenadio" clanove glavnog odbora.
Uostalom to je aminovano na jucerasnjoj sjednici G.O. tako da sada postoji i dokument.
Zlatko odlucuje o koalicijama... ne valja... napravio je od partije drustvo jednog lica.
Zlatko pusta kantonalnim i opstinskim odborima da samostalno odluce o koalicijama... ne valja... ne znam zasto, ali ne valja... :roll:
mostarac

Post by mostarac »

ovo sa ostavkom je najveca sega :lol: :lol: :lol:

sto je ne ponudi kongresu na tajno glasanje i to vec sad da se mogu definisati stavovi :D

a, ha, al u limburgu mjesecu :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pegasus317 wrote:
kub lajkan wrote:
Pegasus317 wrote:P.S: Mislim da je Silajdžić gori od Lagumdžije, ali je stari lisac uspio svladati ego i odraditi genijalan potez ruku pod ruku sa Dodikom.
Genijalan potez :D

Kakve bolan genijalnosti?

Da izbijes u prvi plan, i ni za kog osim za sebe ne uradis nista korisno?
nesvrstan

Post by nesvrstan »

kub lajkan wrote:
Pegasus317 wrote:
kub lajkan wrote: Genijalan potez :D

Genijalan, genijalan, nego sta.

Covjek je imao mudrost pa prije par godina otisao na odmor - i vratio se u velikom stilu. Da hoce, bogdo, ovaj Samoljub nesto od njega nauciti.

Evo ja mijenjam taktiku i obracam se VELIKOM VODJI SDP-a sad na ovaj nacin:

O SVEVISNJI I SVEPAMETNI. TI SI NASE ZLATO. BEZ TEBE SMO NISTA I STREPIMO ZA TVOJE ZDRAVLJE.
STA MISLIS DA MALO ODMORIS, CISTO SEBE RADI!
Vedoni

Post by Vedoni »

Svaka tema se zatruje ego-konfrontacijama. Tema vise nije relevantna. Fazon je ko ce ispast' superiorniji i ostavit zadnju rijec. Ti si bolestan, zao mi te je, ubi se...itd.itd.... znamo kuda ovo vodi, zato bolje ne trosit vrijeme na te gluposti. Ne znam kako vam vise nije mrsko :-D

Moj stav je, recimo, vakav:
Svi hocemo gradjanski ustrojenu BiH gdje vladaju evropski principi i gdje nema mjesta za drustvene tumore poput RS-a, zar ne?
SDP po meni ima najzdraviju platformu i vuce najmudrije poteze. Ide se polako bez vike, na integraciju u evropu ciji principi nalazu sredjenu, ekonomski funkcionalnu drzavu sa jakim drzavnim institucijama i ciji principi negiraju postojanje neceg kao RS i ruse joj osnovne fundamente. Mi moramo ici ovim putem, jer...fakat nema druge i jedino sto mozemo sada, je biti pragmaticni. Ukoliko se Beograd iole misli uklapati u euro-atlanske integracije, morace napustit' RS i tu pocinje pocetak kraja za RS. Al prvo moramo sacekati da se rijesi Kosovsko pitanje.
Zagreb je, recimo, vec skont'o stvar.
Silajdzic je itekako kompetentan i inteligentan tip, al' imam osjecaj da ima neke licne motive, a i budi fasisticke elemente u RS-u.
Dodik, kao demokratski predstavnik vec spomenutog fasistickog elementa u RS-u, zabusava jer zna da moze. Dobio vecinske glasove, koristi situaciju sa Kosovom a i medjunarodna zajednica ne zeli da ga previse sankcionise jer nece jacanje Radikala u Srbiji. Jer sad je malo "delikatna" situacija oko Kosova. Poenta je da ce se kljucne odluke desiti u Beogradu.

Lagumdzija ne uspijeva da odvede SDP u vlast i vrijeme je da ustupi mjesto nekom ko to moze. Lagumdzija mi je nebitan faktor, BiH mi je jako bitan faktor.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

nesvrstan wrote:Genijalan, genijalan, nego sta.
Covjek je imao mudrost pa prije par godina otisao na odmor - i vratio se u velikom stilu. Da hoce, bogdo, ovaj Samoljub nesto od njega nauciti.
Ima se sta nauciti, nije da nema... 8)
Kako lagati narod i birace, kako prodavati muda za bubrege, kako iznositi nerealna obecanja, kako uvijek biti u vlasti bez obzira ko bio koalicioni partner i bez obzira koliko glasova osvojili, kako "prodati" Zeljezaru Zenica za jednu marku, kako rasprodavati prirodna bogatstva Austrijancima i Slovencima, kako odgovoriti na pitanje o neispunjenim predizbornim obecanjima ("nismo obecavali... rekli smo radicemo... i evo radimo...")
Zlaja, uci se od Hareta... 8)
nesvrstan

Post by nesvrstan »

haris ubleha wrote:
Kako lagati narod i birace, kako prodavati muda za bubrege, kako iznositi nerealna obecanja, kako uvijek biti u vlasti bez obzira ko bio koalicioni partner i bez obzira koliko glasova osvojili, kako "prodati" Zeljezaru Zenica za jednu marku, kako rasprodavati prirodna bogatstva Austrijancima i Slovencima, kako odgovoriti na pitanje o neispunjenim predizbornim obecanjima ("nismo obecavali... rekli smo radicemo... i evo radimo...")
Ispustio si najvaznije - KAKO DOBITI IZBORE !
haris ubleha

Post by haris ubleha »

nesvrstan wrote:
haris ubleha wrote:
Ispustio si najvaznije - KAKO DOBITI IZBORE !
Nisam 8) , objasnio sam demagogiju:
Kako lagati narod i birace, kako prodavati muda za bubrege, kako iznositi nerealna obecanja, kako uvijek biti u vlasti bez obzira ko bio koalicioni partner i bez obzira koliko glasova osvojili, kako odgovoriti na pitanje o neispunjenim predizbornim obecanjima ("nismo obecavali... rekli smo radicemo... i evo radimo...")
valterbranisarajevo

haris ubleha wrote:
valterbranisarajevo wrote:Dokument bi bio potpisan da je Tihic dobio vise glasova i da je SDP dobio vise glasova.
Izvor? Ti, neko iz SDP-a, vidovita Dzemila...
Lagumdzija nikada nije demantovao ocigledne naznake te koalicije,nego je uvijeno govorio da ce SDP uci u koaliciju sa svima koji podrze njihove predizborne ideje.
Inace, SDA je postena stranka, nikad nisu bili ukljuceni ni u kakav kriminal, ne povezuju ih ni sa kakvim malverzacijama i jedva su cekali da podrze SDP-ove predizborne ideje o oduzimanju nelegalno stecene imovine, o diferenciranoj stopi PDV-a, smanjenju javne potrosnje. Sa kolikom zeljom su SDA-ovci podrzali SDP-ove prijedloge kazuje podatak da su samo dva dana nakon izbora dogovorili koaliciju sa... SZBiH :roll:
Da su on ili neki od organa stranke jasno i glasno rekli da od koaliranja sa nacionalnim strankama nema nista sve je mozda moglo bit i drugacije.
Ne mogu, a da ne kazem ovim satro socijaldemokratama: ne serite vise!!
Lagumdzija odbija bilo kakavu koaliciju sa nacionalnim strankama... ne valja... previse je iskljuciv.
Lagumdzija ponudi nacionalnim strankama rad na platformi SDP-ovog izbornog programa (oduzimanje imovine lopovima, diferencirana stopa PDV-a, jacanje drzave)... ne valja... nema "jasan stav".
Zlatko na celu SDP-a... ne valja... kompromituje ideju socijaldemokratije.
Zlatko ponudi ostavku... ne valja... jer je time "iznenadio" clanove glavnog odbora.
Zlatko odlucuje o koalicijama... ne valja... napravio je od partije drustvo jednog lica.
Zlatko pusta kantonalnim i opstinskim odborima da samostalno odluce o koalicijama... ne valja... ne znam zasto, ali ne valja... :roll:
Papcino ja sam SDP-u dao toliko glasova od drzavnih, do izbora za mjesnu zajednicu, i moje druzenje sa tom strankom traje od 31.3.1992. (imam i dokaz ako hoces),pa prema tome ja nisam kvazi socijaldemokrata, a to sr... spominji onima koji su te takog nekulturnog odgojili.

Ja iznosim svoje argumente i nikoga ne vrijedjam. Ovo je forum gdje su dozvoljena razlicita misljenja, a tebi ako se ne svidja razguli odavde i napravi sebi blog pa na njemu mozes staviti montazu kako se gu... sa Lagumdzijom ako zelis. :x

A da mi je do SDP-a stalo stalo mi je, ne bih inace trubio toliko o tome.

Osim ako ti nisi glavom i bradom ON???
haris ubleha

Post by haris ubleha »

Vedoni wrote:Svaka tema se zatruje ego-konfrontacijama. Tema vise nije relevantna. Fazon je ko ce ispast' superiorniji i ostavit zadnju rijec. Ti si bolestan, zao mi te je, ubi se...itd.itd.... znamo kuda ovo vodi, zato bolje ne trosit vrijeme na te gluposti. Ne znam kako vam vise nije mrsko :-D

Svi hocemo gradjanski ustrojenu BiH gdje vladaju evropski principi i gdje nema mjesta za drustvene tumore poput RS-a, zar ne?
SDP po meni ima najzdraviju platformu i vuce najmudrije poteze. Ide se polako bez vike, na integraciju u evropu ciji principi nalazu sredjenu, ekonomski funkcionalnu drzavu sa jakim drzavnim institucijama i ciji principi negiraju postojanje neceg kao RS i ruse joj osnovne fundamente. Mi moramo ici ovim putem, jer...fakat nema druge i jedino sto mozemo sada, je biti pragmaticni. Ukoliko se Beograd iole misli uklapati u euro-atlanske integracije, morace napustit' RS i tu pocinje pocetak kraja za RS. Al prvo moramo sacekati da se rijesi Kosovsko pitanje.
Silajdzic je itekako kompetentan i inteligentan tip, al' imam osjecaj da ima neke licne motive, a i budi fasisticke elemente u RS-u.
Dodik, kao demokratski predstavnik vec spomenutog fasistickog elementa u RS-u, zabusava jer zna da moze. Dobio vecinske glasove, koristi situaciju sa Kosovom a i medjunarodna zajednica ne zeli da ga previse sankcionise jer nece jacanje Radikala u Srbiji. Jer sad je malo "delikatna" situacija oko Kosova. Poenta je da ce se kljucne odluke desiti u Beogradu.

Lagumdzija ne uspijeva da odvede SDP u vlast i vrijeme je da ustupi mjesto nekom ko to moze. Lagumdzija mi je nebitan faktor, BiH mi je jako bitan faktor.
Za razliku od ovih satro-socijaldemokrata, a u stvari Haretovih i Fahrinih placenika, konacno jedno suvislo razmisljenje sa kojim se slazem osim zadnjeg pasusa. Nije da se ne slazem ni sa tim da Lagumdzija prepusti mjesto onom ko moze odvesti SDP na vlast, ali ima jedan problem. Ko je taj ko ce uspjesti odvesti SDP na vlast? A, mach ima dvije ostrice... Eventualna smjena i novi covjek na celu SDP-a mogu dovesti... tri su opcije: 1) da odvede SDP do pobjede na izborima, 2) da SDP ostane na izbornim rezultatima kao i posljednjih 4-5 godina, znaci 15%, kao jedina kakva-takva opozicija u nacionalistickom ludilu, 3) da SDP dodje na nivo Tokicevog SDU, odnosno u situaciju da mu prelazak izbornog praga zavisi od koalicije sa nekim psihopatama tipa Mirnesa Ajanovica... Nesto mi ova treca opcija izgleda najrealnijom u slucaju da "zdrave snage" preuzmu SDP.
mostarac

Post by mostarac »

haris ubleha wrote:
Vedoni wrote:Svaka tema se zatruje ego-konfrontacijama. Tema vise nije relevantna. Fazon je ko ce ispast' superiorniji i ostavit zadnju rijec. Ti si bolestan, zao mi te je, ubi se...itd.itd.... znamo kuda ovo vodi, zato bolje ne trosit vrijeme na te gluposti. Ne znam kako vam vise nije mrsko :-D

Za razliku od ovih satro-socijaldemokrata, a u stvari Haretovih i Fahrinih placenika, konacno jedno suvislo razmisljenje sa kojim se slazem osim zadnjeg pasusa. Nije da se ne slazem ni sa tim da Lagumdzija prepusti mjesto onom ko moze odvesti SDP na vlast, ali ima jedan problem. Ko je taj ko ce uspjesti odvesti SDP na vlast? A, mach ima dvije ostrice... Eventualna smjena i novi covjek na celu SDP-a mogu dovesti... tri su opcije: 1) da odvede SDP do pobjede na izborima, 2) da SDP ostane na izbornim rezultatima kao i posljednjih 4-5 godina, znaci 15%, kao jedina kakva-takva opozicija u nacionalistickom ludilu, 3) da SDP dodje na nivo Tokicevog SDU, odnosno u situaciju da mu prelazak izbornog praga zavisi od koalicije sa nekim psihopatama tipa Mirnesa Ajanovica... Nesto mi ova treca opcija izgleda najrealnijom u slucaju da "zdrave snage" preuzmu SDP.
bjezimo u mrak, paranoja :D
Last edited by mostarac on 14/11/2006 01:09, edited 1 time in total.
haris ubleha

Post by haris ubleha »

valterbranisarajevo wrote:Osim ako ti nisi glavom i bradom ON???
Otkrio si me... :D
Inace, da ti uzvratim istom mjerom: papcino, pederu... sta si ono jos spominjao "tako kulturno odgojen", rodila ga majka sto "nikoga ne vrijedja". 8)
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:
Pegasus317 wrote:
kub lajkan wrote: Genijalan potez :D

Fokusiraj se na potez i na mudrost, ne na namjere. Ne tjeraj me da ti crtam, uključi malo male sive moždane ... :D
kub lajkan

Post by kub lajkan »

Pegasus317 wrote:
kub lajkan wrote:
Pegasus317 wrote: Politički genijalan :D :D

Fokusiraj se na potez i na mudrost, ne na namjere. Ne tjeraj me da ti crtam, uključi malo male sive moždane ... :D
Kad je "politicka genijalnost" u pitanju tesko je to odvojiti od namjera... :oops:
haris ubleha

Post by haris ubleha »

mostarac wrote:bjezimo u mrak, paranoja :D
8) Mostarac, tvoja je to partija, moja nije, osim sto glasam za njih. Meni ni u dzep, ni iz dzepa. Bujrum, mijenjajte, samo racunaj da su Tokic, Lazovic, Komsic mislili kako ce osvojiti vlast cim raskrste sa Lagumdzijom... pa su spali na to da ni sa Mirnesom ne mogu ili ce jedva preci izborni prag, bez obzira sto su se slizali s nacionalistima i hvali ih Avaz.
Eshek

Post by Eshek »

haris ubleha wrote:da nema... 8)
Stvarno nisam simpatizer Harisa, ali mislim da je trebalo željezaru dati i uz to pride dati par miliona, samo da se zaposle ljudi koji su sjedili. Idi i pitaj radnike željezare šta misle o Silajdžiću, ne znam ko ti daje za pravo da pametuješ o tome, a nemaš pojma o čemu pričaš.

Čitao sam i SDP-ov izborni program i crk'o sam od smijeha zbog neprofesionalnosti i neozbiljnosti istog; ništa konkretno, samo uopštena preseravanja, kao da se radi o nekoj neozbiljnoj stranci...

Odoh, nemam vremena više za ova sranje. Pun mi je kurac kvazi-socijaldemokrata koji svakom ko se ne slaže sa njima prišivaju nacionalizam i licemjerje, a zapravo nema većih licemjera i zadrtih papaka od njih.

Adios!
mostarac

Post by mostarac »

haris ubleha wrote:
mostarac wrote:bjezimo u mrak, paranoja :D
8) Mostarac, tvoja je to partija, moja nije, osim sto glasam za njih. Meni ni u dzep, ni iz dzepa. Bujrum, mijenjajte, samo racunaj da su Tokic, Lazovic, Komsic mislili kako ce osvojiti vlast cim raskrste sa Lagumdzijom... pa su spali na to da ni sa Mirnesom ne mogu ili ce jedva preci izborni prag, bez obzira sto su se slizali s nacionalistima i hvali ih Avaz.
o Tokicu i ekipi nemam ni najmanje pozitivno misljenje i ne mislim da se partija treba cijepati ali isto ne trazim da Zlatko sidje sa vlasti. Samo neka brate sto bi Djole Balasevic rekao sidje sa nas vise jednom. Tri puta ne ide. Pa de da probamo bi li islo sa nekim drugim
Eshek

Post by Eshek »

kub lajkan wrote:Kad je "politicka genijalnost" u pitanju tesko je to odvojiti od namjera... :oops:
od loših namjera, želiš reći...?

Izgleda da politička mudrost i loše namjere idu zajedno koliko i dobre namjere sa glupošću :D :D
valterbranisarajevo

haris ubleha wrote:
valterbranisarajevo wrote:Osim ako ti nisi glavom i bradom ON???
Otkrio si me... :D
Inace, da ti uzvratim istom mjerom: papcino, pederu... sta si ono jos spominjao "tako kulturno odgojen", rodila ga majka sto "nikoga ne vrijedja". 8)
Prvi si poceo ! :lol:
nosara

Post by nosara »

Kad vidim ko laje protiv Socijaldemokratske partije i Zlatka Lagumdzije, jos sam vise u uvjerenju da se ne bi trebao nikad povuc.
Vodenjak

Post by Vodenjak »

haris ubleha wrote:

@Harise...
Sta cemo ako nam, ne daj boze, Zlatko preseli? :-) :D

Ti si dovoljno pametan momak i znas i sam da prva solucija nikako ne ide sa Zlatkom, da je druga tavorenje koje je samo po sebi nazadak i da je jedina realna alternativa mijenjanje dosta toga u vrhu stranke. Prije svega predsjednika!
Zlatko je i i pametan i inteligentan i sposoban ali je - potrosen i izvakan!
To ga cini nesposobnim da motivise postojece clanove i simpatizere SDP-a a o pridobijanju novih da i ne govorim.
Post Reply