ps
sjeti se onog lika što je spavao na press konferencijama
Legendarni visoki Christian Schwarz-Schilling je znao malo da odsovi tokom tu tamo nekog sastankaJoseMujica wrote:uh dobro si......zapamti pa vrati
ps
sjeti se onog lika što je spavao na press konferencijama![]()
![]()
...onaj stari dedo, Englez, bio je neka čvoka u OHR-u u Mostaru...al se ne sjećam imena
![]()
![]()
Mozes li molim te reci to sta je Komsic govorio a pogotovo radio a da je to put socijaldemokratije kako ti kazes?JBT wrote:Opet ti kazem, gledas i slusas, a ne vidis i ne cujes. Ne znas zasto postavljas pitanje na taj nacin da kazes "mi", ali ja sam licno i vidio i cuo zasto je Komsic ponukao ljude da glasaju u tolikom broju na opstim izborima za SDP. I vidio sam sta radi i cuo sam sta govori. Za mene je to sto sam vido i cuo ono sto smatram putem socijaldemokratije. Ono sto tu ideologiju cini bliskom ljudima kojih se tice, a to je srednji 8potencijalno) radnicki sloj gradjanske orijentacije. Po tom vidjenju zakljucujem da je upravo on personifikacija (slazem se da je i Bogic imao te kvalitete dok je bio sposoban da se aktivno bavi politikom) socijaldemokratije u BiH koja kao takva ima sansu za bitnije rezultate u BiH, a koji bi tu zajednicu trebali uciniti onim sto svi ljudi u BiH, koju istu vide domovinom, i prizeljkuju. Po tom pitanju je Zeljko uradio vishe nego bilo ko prije njega. Po tom pitanju imamo opadajuci trend u rezultatima SDP-a bez Zeljke Komsica. Rezultati sve govore.Svega ti, sta smo od Zeljka uspjeli vidjeti tokom njegove politicke karijere?
Ja sam vidio samo dobre veze sa Robotom, obilje jalijaskog populizma (sto vjerovatno nije ni cudo, kad ti politicki program i djelovanje osmisljava sef kabineta koji je ujedno i vlasnik kafica) i dok je trajao prvi mandat, pokusaj prikazivanja poput obicnog, "narodskog" covjeka.
Pronadji govore iz predizborne kampanje SDP-a za opste izbore 2010.rahmanjin wrote:JBT wrote:Opet ti kazem, gledas i slusas, a ne vidis i ne cujes. Ne znas zasto postavljas pitanje na taj nacin da kazes "mi", ali ja sam licno i vidio i cuo zasto je Komsic ponukao ljude da glasaju u tolikom broju na opstim izborima za SDP. I vidio sam sta radi i cuo sam sta govori. Za mene je to sto sam vido i cuo ono sto smatram putem socijaldemokratije. Ono sto tu ideologiju cini bliskom ljudima kojih se tice, a to je srednji 8potencijalno) radnicki sloj gradjanske orijentacije. Po tom vidjenju zakljucujem da je upravo on personifikacija (slazem se da je i Bogic imao te kvalitete dok je bio sposoban da se aktivno bavi politikom) socijaldemokratije u BiH koja kao takva ima sansu za bitnije rezultate u BiH, a koji bi tu zajednicu trebali uciniti onim sto svi ljudi u BiH, koju istu vide domovinom, i prizeljkuju. Po tom pitanju je Zeljko uradio vishe nego bilo ko prije njega. Po tom pitanju imamo opadajuci trend u rezultatima SDP-a bez Zeljke Komsica. Rezultati sve govore.Svega ti, sta smo od Zeljka uspjeli vidjeti tokom njegove politicke karijere?
Ja sam vidio samo dobre veze sa Robotom, obilje jalijaskog populizma (sto vjerovatno nije ni cudo, kad ti politicki program i djelovanje osmisljava sef kabineta koji je ujedno i vlasnik kafica) i dok je trajao prvi mandat, pokusaj prikazivanja poput obicnog, "narodskog" covjeka.
Nadji govore iz predizborne kampanje SDP-a za prosle opste izbore.
Mozes li molim te reci to sta je Komsic govorio a pogotovo radio a da je to put socijaldemokratije kako ti kazes?
Zeljko bi bio najbolji kao predsjednik SDP BiH, a ti iz SDU-a neka se vrate u SDP. Ako im je prioritet interes drzave i njenih gradjana, a ne zelja za lichnom promocijom kao vodje nista i nicega.Only1 wrote:Zeljko bi dobro dosao u SDU. Oni trebaju jednu popularnu licnost da bi konacno ostvarili neki dobar rezultat na izborima.
[/quote]JBT wrote:rahmanjin wrote:Opet ti kazem, gledas i slusas, a ne vidis i ne cujes. Ne znas zasto postavljas pitanje na taj nacin da kazes "mi", ali ja sam licno i vidio i cuo zasto je Komsic ponukao ljude da glasaju u tolikom broju na opstim izborima za SDP. I vidio sam sta radi i cuo sam sta govori. Za mene je to sto sam vido i cuo ono sto smatram putem socijaldemokratije. Ono sto tu ideologiju cini bliskom ljudima kojih se tice, a to je srednji 8potencijalno) radnicki sloj gradjanske orijentacije. Po tom vidjenju zakljucujem da je upravo on personifikacija (slazem se da je i Bogic imao te kvalitete dok je bio sposoban da se aktivno bavi politikom) socijaldemokratije u BiH koja kao takva ima sansu za bitnije rezultate u BiH, a koji bi tu zajednicu trebali uciniti onim sto svi ljudi u BiH, koju istu vide domovinom, i prizeljkuju. Po tom pitanju je Zeljko uradio vishe nego bilo ko prije njega. Po tom pitanju imamo opadajuci trend u rezultatima SDP-a bez Zeljke Komsica. Rezultati sve govore.JBT wrote: Ja sam vidio samo dobre veze sa Robotom, obilje jalijaskog populizma (sto vjerovatno nije ni cudo, kad ti politicki program i djelovanje osmisljava sef kabineta koji je ujedno i vlasnik kafica) i dok je trajao prvi mandat, pokusaj prikazivanja poput obicnog, "narodskog" covjeka.
Mozes li molim te reci to sta je Komsic govorio a pogotovo radio a da je to put socijaldemokratije kako ti kazes?
I sad bih ja trebao tebi ovdje nalijepiti desetine govora da bi te kao u nesto ubijedio. Nemam ja vremena za tvoju edukaciju. Imas youtube pa opleti. Kad budes obradio gradivo onda ce ti se i lista zelja promjeniti, ili bar nacin na koji pokusavas doci do ostvarivanja tih zelja. Evo tebi pitanja: sta nije uradio na putu socijaldemokratije? sta je trebao a nije uradio kao predsjednik pa da mu se zbog toga prilijepi oznaka nesposobnosti? Pamletnog izlaganja imamo i previse u svakodnevnici tako da je svaki dodatak nepotreban i besmislen.De nam reci te izvode iz govora. A na drugi dio pitanja nisi odgovorio a to je sta je radio na tom putu socijaldemokratije? Zlatko je rak rana SDP-a, i ako SDP misli da prezivi mora je odstraniti malo dubljim rezom, pa da se pociste i njegovi poltroni i bezveznjakovici tipa Hadzica, Becirovica, Niksica, Ivanisevica...
Zeljko Komsic je dobio prosle izbore na prici tipa po prstima i nosu,a ne fol neke socijaldemokratije. Covjek je kao clan predsjednistva pokazao da je nesposoban. Ta prica on je posten, on je "nas", on je "gradska raja", ok hajde neka je sve to ali dzaba covjek je nesposban. I ne treba da dodje na celo SDP-a zbog toga.
Ti kao dijete, ja postavim pitanje a ti odgovaras kontra pitanjem. Covjek nije uradio nista, daj njegov kakav prijedlog bilo prema parlamentu bilo prema klubu poslanika SDP-a da se nesto uradi, daj nesto. Nema nista samo pupa hava, i po prstima i nosu.JBT wrote:I sad bih ja trebao tebi ovdje nalijepiti desetine govora da bi te kao u nesto ubijedio. Nemam ja vremena za tvoju edukaciju. Imas youtube pa opleti. Kad budes obradio gradivo onda ce ti se i lista zelja promjeniti, ili bar nacin na koji pokusavas doci do ostvarivanja tih zelja. Evo tebi pitanja: sta nije uradio na putu socijaldemokratije? sta je trebao a nije uradio kao predsjednik pa da mu se zbog toga prilijepi oznaka nesposobnosti? Pamletnog izlaganja imamo i previse u svakodnevnici tako da je svaki dodatak nepotreban i besmislen.De nam reci te izvode iz govora. A na drugi dio pitanja nisi odgovorio a to je sta je radio na tom putu socijaldemokratije? Zlatko je rak rana SDP-a, i ako SDP misli da prezivi mora je odstraniti malo dubljim rezom, pa da se pociste i njegovi poltroni i bezveznjakovici tipa Hadzica, Becirovica, Niksica, Ivanisevica...
Zeljko Komsic je dobio prosle izbore na prici tipa po prstima i nosu,a ne fol neke socijaldemokratije. Covjek je kao clan predsjednistva pokazao da je nesposoban. Ta prica on je posten, on je "nas", on je "gradska raja", ok hajde neka je sve to ali dzaba covjek je nesposban. I ne treba da dodje na celo SDP-a zbog toga.
Znaci narodna volja je pokazala da je Komsic socijaldemokrata. Ma hajde molim te, nemamo mi onda sta raspravljati. Evo sad SDA dobila. Jesu li oni socijaldemokrati kao i Komsic?JBT wrote:A ja taman pomislio da se ti ponasas djetinjasto. "Daj, daj......!" a ne znas sta trazis. I to samo zbog toga jer se nisi naspavao u vrticu pa si nervozan.(imam malu djecu pa znam) rekoh ti, ne pisi pamflete, to vise niko ne pije. Ja ti lijepo govorim o argumentima nasadjenim na statistici izbora, dakle, narodnoj volji i iskazivanju povjerenja, a ti to, kao pojedinac, sve odbacujes i "daj mi govore, daj mi dokaze.....".
eto ti nemoj glasati za Komsica. Daj da vidimo zasto je SDP bila najjaca politicka opcija u BiH sa Komsicem, a zasto to nije bez Komsica i kako cemo covjeka vratiti na kormilo SDP-a pa da opet bude najjaca partija i kako je trend pokazivao, iz godine u godinu sve jaca. Logicno je ocekivati da bi SDP dozivjela renesansu i bum biraca sa Komsicem na celu. Bar prema relevantnim statistickim podatcima.
Opet ti isto, on se izjasnjava kao socijaldemokrata. Super, i Dodik se izjasnjava kao socijaldemokrata. Komsic nije URADIO ( ovo je bitno ) ama bas nista na afirmaciji te ideje.JBT wrote:Sta je pokazalo da Komsic nije socijaldemokrata ako se covjek takvim izjasnjava? I ti si, izgleda, od onih koji je na ovom forumu samo zbog ega i beskonacnog prepucavanja i mrcvarenja samo da bi u svojim ocima ispao kao nesto bitan i vrijedan. Ne podcjenjuj socijaldemokrate koji su glasali za Komsica jer su vjerovali u ono sta govori. A i znali su da i sam Komsic vjeruje u ono sta govori. Edukuj se u ovoj oblasti, poslusaj govore i ono sto ne bude u skladu sa principima socijaldemokratije slobodno iskoristi kao kontraargument. Ovako nisi nista manje populista od onih iz nacionalistickih stranaka, Samo hoces da si kao bajagi uz SDP jer je to in u urbanom miljeu. Ne mogu pricati o licnoj koristi jer nemam pojma ko si.
Ja sam mislio da sam jasan. Dodik se licno izjasnjava kao socijaldemokrata i znaci ja treba da povjerujem u to samo na osnovu toga sto on kaze. To je tvoj rezon za Komsica, on kaze da je socijaldemokrata i on odmah to jeste. Bez obzira na djela kojih nema.JBT wrote:Poredis Dodika i Komsica.Na osnovu cega zakljucujes da Komsic nije uradio nista za afirmaciju ideje socijaldemokratije, ako se on sam predstavlja kao socijademokrata?
Nema nikakvih djela to je problem.JBT wrote:Pa zar nije jedno sta kaze Dodik, a drugo sta kaze Komsic?I koja su to ocekivana djela, a koja nisu stigla pa toliko razocarenje u Komsica?
[/quote]rahmanjin wrote:JBT wrote: Ja sam vidio samo dobre veze sa Robotom, obilje jalijaskog populizma (sto vjerovatno nije ni cudo, kad ti politicki program i djelovanje osmisljava sef kabineta koji je ujedno i vlasnik kafica) i dok je trajao prvi mandat, pokusaj prikazivanja poput obicnog, "narodskog" covjeka.Opet ti kazem, gledas i slusas, a ne vidis i ne cujes. Ne znas zasto postavljas pitanje na taj nacin da kazes "mi", ali ja sam licno i vidio i cuo zasto je Komsic ponukao ljude da glasaju u tolikom broju na opstim izborima za SDP. I vidio sam sta radi i cuo sam sta govori. Za mene je to sto sam vido i cuo ono sto smatram putem socijaldemokratije. Ono sto tu ideologiju cini bliskom ljudima kojih se tice, a to je srednji 8potencijalno) radnicki sloj gradjanske orijentacije. Po tom vidjenju zakljucujem da je upravo on personifikacija (slazem se da je i Bogic imao te kvalitete dok je bio sposoban da se aktivno bavi politikom) socijaldemokratije u BiH koja kao takva ima sansu za bitnije rezultate u BiH, a koji bi tu zajednicu trebali uciniti onim sto svi ljudi u BiH, koju istu vide domovinom, i prizeljkuju. Po tom pitanju je Zeljko uradio vishe nego bilo ko prije njega. Po tom pitanju imamo opadajuci trend u rezultatima SDP-a bez Zeljke Komsica. Rezultati sve govore.
De nam reci te izvode iz govora. A na drugi dio pitanja nisi odgovorio a to je sta je radio na tom putu socijaldemokratije? Zlatko je rak rana SDP-a, i ako SDP misli da prezivi mora je odstraniti malo dubljim rezom, pa da se pociste i njegovi poltroni i bezveznjakovici tipa Hadzica, Becirovica, Niksica, Ivanisevica...
Ama po cemu jeste? Gdje su primjeri toga da je on socijaldemokrata? Nema ih. Evo ja cu sad reci za nas dvojicu da smo zidari. A nismo nikad ni cigle ugradili a da ne govorim da nismo nikad kucu sagradili. Al ja sam zidar jer ja tako kazem, ko mi ne vjeruje njegov problem, ja kazem da sam zidar i tacka, nema rasprave.DougHeffernan wrote:@rahmanjin: mislim da te covjek pita zbog cega tvrdis da Komsic nije socijaldemokrata?
rahmanjin wrote:Nema nikakvih djela to je problem.JBT wrote:Pa zar nije jedno sta kaze Dodik, a drugo sta kaze Komsic?I koja su to ocekivana djela, a koja nisu stigla pa toliko razocarenje u Komsica?
Po cemu je Zlatko socijaldemokrata? Po cemu je Hadzic socijaldemokrata? Po cemu si ti socijaldemokrata?rahmanjin wrote:Ama po cemu jeste? Gdje su primjeri toga da je on socijaldemokrata? Nema ih. Evo ja cu sad reci za nas dvojicu da smo zidari. A nismo nikad ni cigle ugradili a da ne govorim da nismo nikad kucu sagradili. Al ja sam zidar jer ja tako kazem, ko mi ne vjeruje njegov problem, ja kazem da sam zidar i tacka, nema rasprave.DougHeffernan wrote:@rahmanjin: mislim da te covjek pita zbog cega tvrdis da Komsic nije socijaldemokrata?
A covjece pa ti si neumoran cuj koja djela? Pa majka mu stara ako kazes da si socijaldemokrata onda trebas dokazati bilo kakvim, jos jednom ponavljam bilo kakvim djelima tu tezu.JBT wrote:rahmanjin wrote:Nema nikakvih djela to je problem.JBT wrote:Pa zar nije jedno sta kaze Dodik, a drugo sta kaze Komsic?I koja su to ocekivana djela, a koja nisu stigla pa toliko razocarenje u Komsica?
Pa koja je djela trebao imati?![]()
tako u nedogled.....