Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post Reply
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mala, tu i jesu u pravu, samo uporedi onu predizbornu anketu "za koga cete glasati?" sa rezultatima izbora i to je to.
mala-i

Post by mala-i »

SherlockHolmes wrote:mala, tu i jesu u pravu, samo uporedi onu predizbornu anketu "za koga cete glasati?" sa rezultatima izbora i to je to.
ta anketa bila bi donekle relevantna da su se na njoj izjasnili svi aktivniji s foruma.mislim,mrsko mi je stvarno brojat i prozivat po nickovima al pogledaj samo ovih nekoliko diskusija na istu temu i vidjeces da ima svega i svacega.
sto je po meni super jer bilo bi mi pravo dosadno kad bih morala samo s istomisljenicima pricat.
nego,sta ti mislis hoce li mi odgovoriti iz avaza :D
SherlockHolmes

Post by SherlockHolmes »

mala-i wrote:
SherlockHolmes wrote:mala, tu i jesu u pravu, samo uporedi onu predizbornu anketu "za koga cete glasati?" sa rezultatima izbora i to je to.
ta anketa bila bi donekle relevantna da su se na njoj izjasnili svi aktivniji s foruma.mislim,mrsko mi je stvarno brojat i prozivat po nickovima al pogledaj samo ovih nekoliko diskusija na istu temu i vidjeces da ima svega i svacega.
sto je po meni super jer bilo bi mi pravo dosadno kad bih morala samo s istomisljenicima pricat.
nego,sta ti mislis hoce li mi odgovoriti iz avaza :D
Pa oni i kazu da je "blizak sd opciji", ne da se samo Zlaja i Moke ovdje javljaju :D Mada je potonji komunista, ali nema veze :D :D Izjasnilo se, koliko se sjecam, dosta ljudi (stotinjak?)

Odgovorit ce ti kad i Aida meni odgovori, u limburgu :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

mala-i wrote:Polemika i na internetu

Poznati portal Sarajevo - x.com, inače blizak socijaldemokratskoj opciji, možda najbolje ilustrira koliko je razočarenje Lagumdžijom i novim izbornim debaklom. Na forumu ovog portala vodi se diskusija pod naslovom "Zlatko Lagumdžija treba da ode...!!!".

hevo ga :D
dobro je pa su konacno culi za internet :D:D:D:D
branimir_s

Post by branimir_s »

A šta ćemo sa drugom Mićom?

EVO JEDNOG DOBROG TEKSTA:

Odavno takva sloga među političarima, koji su činili koaliciju oko ustavnih amandmana, odbačenih u Parlamentu BiH uoči izbora, nije javno demonstrirana kao sinoć na BHTV, u emisiji Duške Jurišić. Velike polemike nije bilo, a nije je ni moglo biti, jer u studiju nije bilo njihovih oponenata Harisa Silajdžića, Bože Ljubića, Mirnesa Ajanovića, Sejfudina Tokića..., ali su za to frcali komplimenti, čestitke, a bilo je i tepanja.
Lideri koji su u predizbornoj kampanji razmjeljivali oštre riječi govorili kako "ukidaju Republiku Srpsku svaki dan", prijetili "referendumom o otcjepljenju RS-a", kako bi jedni drugima pomogli dobiti što više glasova preplašenih birača, sinoć su pokazali drugo lice ( koliko li ih imaju). Elem, predstavili su se kao skroz dragi i intimni ljudi.
Lagumdžija se, tijekom emisije, toliko upucavao premijeru RS-a Miloradu Dodiku, čija je stranka osvojila većinu u Narodnoj skupštini RS-a i najviše mandata u Parlamentu BiH, a njegovi ljudi pobjedili u utrci za predsjednika RS-a i srpskog člana Predsjedništva BiH, da su gledatelji skoro posumnjali u njegovu seksualnu orijentaciju. Da je kojim slučajem Milo, Mićo, Mićko, Mile, drug Milorad, kako mu je Lagumdžija sve tepao, kojim slučajem, umjesto u Banja Luci sjedio pored njega u sarajevskom studiju, ne vjerujem da bi Zlatko odolio koji put i ruku na koljeno mu stavit.
Udvarati, čovjeku čija će stranka po svemu sudeći dati i budućeg premijera BiH (vjerojatno Nikolu Špirića), nije mogao odoljeti ni naš Dragan koji, također, računa na postizboru koaliciju "s Mićkom".
Lagumdžija je inače iskoristio priliku čestitati lideru HDZ BiH što je na izborima porazio "otpadnike iz HDZ-a", i još jednom pokazao "kako svi otpadnici jednako završavaju", a Čović za uzvrat nije trošio puno riječi na osporavanje izbora "Lagumdžijinog malog ateiste, koji ne govori materinjim jezikom" za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Usput, Lagumdžija je potvrdio kako je "Komšić punoljetan" obećajući "da ga neće zvati mobitelom u Predsjedništvo i davati naputke kakve odluke donositi".
Čović, pak, ne samo da nije govorio retorikom Ive Mire Jovića, već mu je, očito, okrenuo i leđa. Istina, pripomenuo je kako nije zadovoljan time da su Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva, ali da je Komšić zakonito izabran to nije osporavao. Dapače. Time je pred milijunskim tv svjedocima poručio svom "čovjeku iz naroda" da ga ne stoji i da mu je istekao rok uporabe.

Inače, glavna tema emisije bile su ustavne reforme, pitanje postizborne koalcije i formiranja nove vlasti.

Lideri SNSD-a, SDP,a SDA i HDZ BiH, Milorad Dodik, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić i Dragan Čović, izračunali su kako mogu imati dvotrećinsku većinu u Parlamentu BiH i kako vrlo brzo, nakon konstituiranja Skupštine, mogu usvojiti ustavne amandmane, oko kojih su već postigli suglasnost, ali ih je aktualni zastupnički saziv odbacio. Lagumdžija je ostavio mogućnost da se "Haris, kako ga ja zovem" predomisli i uđe u veliku koaliciju koja će se formirati u odnosu na ustavne reforme. Čović je uvjeravao goste i gledatelje kako mu vlast uopće nije draga i da nije tih ustavnih amandama, do kojih je njemu toliko stalo, on uopće niti bi imao volje, niti motiva biti u politici. Svi su su potvrdili da zahtijev za trećim entitetom formalnopravno nitko nije podnio, a Čović je, šutnjom, to i potvrdio. Ni Tihić nije spominjao kako će i nakon izbora nastaviti "ukidati Republiku Srpsku svaki dan".

Jedino Dodik, usprkos umiljavanju gostiju iz sarajevskog studija nije "smanjivao gas", ponavljajući kako ostaje kod obećanja da će "kad god vi iz Sarajeva budete pričali o ukidanju RS", on pričati o referendumom o otcjeljepnju. Upozorio je kako će biti teško sa Silajdžićem. -On je član Predsjedništva koje ukazom treba potvrditi ustavne reforme kad ih usvoji Parlament, a izbore je dobio na protivljenju predloženim ustavnim amandmanima, upozorio je Dodik.

4.10.2006.
Picom.info
edinbug

Post by edinbug »

Da Zlatko i ode opet će se naći "razlozi" protiv SDP-e.
Ja nisam glasao za SDP zbog Zlatka, već zbog programa, jer je i toliko hvaljeni GROZD objavio da ubjedljivo najbolji program za izlazak iz krize ima SDP, ali džaba Osnivač i njegovi puleni će ukinuti entitete, Jata će graditi autoput, Namik Bušatlić će poništiti prodaju Energopetrola i vrati će mu stari sjaj, Izet Žigić će vratiti onih pedesetak hiljada (tisuća) maraka jer se oni bore protiv korupcije, Zlatko Petrović nije zdipio 800 000 maraka, Vahid Hećo nije izdao koncesiju Jati protivno odluci Suda ... Treba li još ?
nineac

Post by nineac »

Evo sad procita tekst u avazu.
Mi bolju vlast a ni bolje novine nismo ni zasluzili. Jest, SDP je za sve kriv, za rat, za 44% nezaposlenih, za 20% nepismenih.
E ocito avaz na ovih 20% racuna!
Mirci dobro si, konacno su culi za internet.
Jimmy_The_Saint

Post by Jimmy_The_Saint »

sabanss wrote:
Jimmy_The_Saint wrote:
sabanss wrote: Zalaze se za promjenu vlasti i socijalnu jednakost. Mislim da je Mirnes jedini pravi primjer ljevice u Bosni i Hercegovini.
A ti si moj šabane primjer hajvana koji valja zatuć' zbog radi toga da ne bi im'o glupu djecu.
Kakvu cu djecu ja imati je samo moj problem, a IQ je hvala na pitanju iznad prosjeka.

Ako si politolog onda fino razjasni pojam ljevice i reci mi po cemu bi se bilo koja stranka u BiH mogla u to svrstati osim po imenu. Sve su to ista govna, Mirnes je bar zanimljiv.
Ama ne pada mi na pamet!
mala-i

Post by mala-i »

branimir_s wrote:A šta ćemo sa drugom Mićom?

EVO JEDNOG DOBROG TEKSTA:

Odavno takva sloga među političarima, koji su činili koaliciju oko ustavnih amandmana, odbačenih u Parlamentu BiH uoči izbora, nije javno demonstrirana kao sinoć na BHTV, u emisiji Duške Jurišić. Velike polemike nije bilo, a nije je ni moglo biti, jer u studiju nije bilo njihovih oponenata Harisa Silajdžića, Bože Ljubića, Mirnesa Ajanovića, Sejfudina Tokića..., ali su za to frcali komplimenti, čestitke, a bilo je i tepanja.
Lideri koji su u predizbornoj kampanji razmjeljivali oštre riječi govorili kako "ukidaju Republiku Srpsku svaki dan", prijetili "referendumom o otcjepljenju RS-a", kako bi jedni drugima pomogli dobiti što više glasova preplašenih birača, sinoć su pokazali drugo lice ( koliko li ih imaju). Elem, predstavili su se kao skroz dragi i intimni ljudi.
Lagumdžija se, tijekom emisije, toliko upucavao premijeru RS-a Miloradu Dodiku, čija je stranka osvojila većinu u Narodnoj skupštini RS-a i najviše mandata u Parlamentu BiH, a njegovi ljudi pobjedili u utrci za predsjednika RS-a i srpskog člana Predsjedništva BiH, da su gledatelji skoro posumnjali u njegovu seksualnu orijentaciju. Da je kojim slučajem Milo, Mićo, Mićko, Mile, drug Milorad, kako mu je Lagumdžija sve tepao, kojim slučajem, umjesto u Banja Luci sjedio pored njega u sarajevskom studiju, ne vjerujem da bi Zlatko odolio koji put i ruku na koljeno mu stavit.
Udvarati, čovjeku čija će stranka po svemu sudeći dati i budućeg premijera BiH (vjerojatno Nikolu Špirića), nije mogao odoljeti ni naš Dragan koji, također, računa na postizboru koaliciju "s Mićkom".
Lagumdžija je inače iskoristio priliku čestitati lideru HDZ BiH što je na izborima porazio "otpadnike iz HDZ-a", i još jednom pokazao "kako svi otpadnici jednako završavaju", a Čović za uzvrat nije trošio puno riječi na osporavanje izbora "Lagumdžijinog malog ateiste, koji ne govori materinjim jezikom" za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Usput, Lagumdžija je potvrdio kako je "Komšić punoljetan" obećajući "da ga neće zvati mobitelom u Predsjedništvo i davati naputke kakve odluke donositi".
Čović, pak, ne samo da nije govorio retorikom Ive Mire Jovića, već mu je, očito, okrenuo i leđa. Istina, pripomenuo je kako nije zadovoljan time da su Bošnjaci izabrali hrvatskog člana Predsjedništva, ali da je Komšić zakonito izabran to nije osporavao. Dapače. Time je pred milijunskim tv svjedocima poručio svom "čovjeku iz naroda" da ga ne stoji i da mu je istekao rok uporabe.

Inače, glavna tema emisije bile su ustavne reforme, pitanje postizborne koalcije i formiranja nove vlasti.

Lideri SNSD-a, SDP,a SDA i HDZ BiH, Milorad Dodik, Zlatko Lagumdžija, Sulejman Tihić i Dragan Čović, izračunali su kako mogu imati dvotrećinsku većinu u Parlamentu BiH i kako vrlo brzo, nakon konstituiranja Skupštine, mogu usvojiti ustavne amandmane, oko kojih su već postigli suglasnost, ali ih je aktualni zastupnički saziv odbacio. Lagumdžija je ostavio mogućnost da se "Haris, kako ga ja zovem" predomisli i uđe u veliku koaliciju koja će se formirati u odnosu na ustavne reforme. Čović je uvjeravao goste i gledatelje kako mu vlast uopće nije draga i da nije tih ustavnih amandama, do kojih je njemu toliko stalo, on uopće niti bi imao volje, niti motiva biti u politici. Svi su su potvrdili da zahtijev za trećim entitetom formalnopravno nitko nije podnio, a Čović je, šutnjom, to i potvrdio. Ni Tihić nije spominjao kako će i nakon izbora nastaviti "ukidati Republiku Srpsku svaki dan".

Jedino Dodik, usprkos umiljavanju gostiju iz sarajevskog studija nije "smanjivao gas", ponavljajući kako ostaje kod obećanja da će "kad god vi iz Sarajeva budete pričali o ukidanju RS", on pričati o referendumom o otcjeljepnju. Upozorio je kako će biti teško sa Silajdžićem. -On je član Predsjedništva koje ukazom treba potvrditi ustavne reforme kad ih usvoji Parlament, a izbore je dobio na protivljenju predloženim ustavnim amandmanima, upozorio je Dodik.

4.10.2006.
Picom.info

nekad se i ne gleda sta pis,nego ko pise...mislim na pincom.
moze li me neko podsjetiti na to zasto haris nije dosao u ovu emisiju?nije pozvan :-)
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

Pazi,pazi..ma jel moguce SDP,SDS+M.D.Roky,HDZ,SDA. Ma nece SDP sa ovim pobrojanim nacionalistima.
Hoce li nas silovati hvalospjevima Bakir skandalozni i dva Senada o gore pomenutoj koaliciji.

Image

Alkoholicar je vec poceo
Dzemidzic

Post by Dzemidzic »

Info za raju SDP orijentacije ;-)
Na sledecoj turneji za Zlaju licno,M.D Roky peva:Uvenuce narcis beli :-)
Image
joker

Post by joker »

edinbug wrote:Da Zlatko i ode opet će se naći "razlozi" protiv SDP-e.
Ja nisam glasao za SDP zbog Zlatka, već zbog programa, jer je i toliko hvaljeni GROZD objavio da ubjedljivo najbolji program za izlazak iz krize ima SDP, ali džaba Osnivač i njegovi puleni će ukinuti entitete, Jata će graditi autoput, Namik Bušatlić će poništiti prodaju Energopetrola i vrati će mu stari sjaj, Izet Žigić će vratiti onih pedesetak hiljada (tisuća) maraka jer se oni bore protiv korupcije, Zlatko Petrović nije zdipio 800 000 maraka, Vahid Hećo nije izdao koncesiju Jati protivno odluci Suda ... Treba li još ?
Pa ti veze s realnoscu nemas i samo lupas bez ikakve argumentacije. Ako navedes medju nekoliko imena Busatlica kao osobu koja je bila na liniji sa SBiH (borio se na INA-inoj strani), Hecu koji je ministar manje od godinu dana da je davao koncesije prije nekoliko godina, Petrovica da je maznuo lovu, a ustvari je problem oko njegove uloge kao advokata koji je pravio ugovor... treba li jos?... Pa ti stvarno lupas gluposti i pojma nemas ni o cemu...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

joker wrote:
edinbug wrote:Da Zlatko i ode opet će se naći "razlozi" protiv SDP-e.
Pa ti veze s realnoscu nemas i samo lupas bez ikakve argumentacije. Ako navedes medju nekoliko imena Busatlica kao osobu koja je bila na liniji sa SBiH (borio se na INA-inoj strani), Hecu koji je ministar manje od godinu dana da je davao koncesije prije nekoliko godina, Petrovica da je maznuo lovu, a ustvari je problem oko njegove uloge kao advokata koji je pravio ugovor... treba li jos?... Pa ti stvarno lupas gluposti i pojma nemas ni o cemu...
Lupas gluposti... Raspitaj se malo za Hećine početke u ZDK, ko i šta je tamo bio, pa kada je zasjeo i kako na funkcije na kojima je danas.

Proguglaj malo Neretva, Glavatićevo, Rakitnica itd :x
joker

Post by joker »

Ovo i jeste SDP forum. Ne treba ti Avaz da bi to shvatila mala-i. Dovoljno da se osvrnes i vidis koliko mnogo tvojih istomisljenika na jednom mjestu ima i koliko je njihova koncentracija na jednom mjestu velika. Nigdje drugo nema na jednom mjestu vise od 50% ljudi u tom lagumdzijinom ubjedjenju kao na ovom forumu.

Izbori pokazase da je 15 od 100 ljudi sklono Lagumdziji, a ovaj forum ima najmanje 50-60 takvih na nas 100.
Apos

Post by Apos »

joker wrote: Pa ti veze s realnoscu nemas i samo lupas bez ikakve argumentacije. Ako navedes medju nekoliko imena Busatlica kao osobu koja je bila na liniji sa SBiH (borio se na INA-inoj strani), Hecu koji je ministar manje od godinu dana da je davao koncesije prije nekoliko godina, Petrovica da je maznuo lovu, a ustvari je problem oko njegove uloge kao advokata koji je pravio ugovor... treba li jos?... Pa ti stvarno lupas gluposti i pojma nemas ni o cemu...
Lupaš. Zna on šta radi i za to je plačen. A ima još dva tri nika pod kojima posta.
Goran_35

Post by Goran_35 »

Dzemidzic wrote:Pazi,pazi..ma jel moguce SDP,SDS+M.D.Roky,HDZ,SDA. Ma nece SDP sa ovim pobrojanim nacionalistima.
Hoce li nas silovati hvalospjevima Bakir skandalozni i dva Senada o gore pomenutoj koaliciji.

Image

Alkoholicar je vec poceo
:lol:

Bakir Dirka nas :D- sliko se s' oba Halida (Senada) :D

A Mile ce da peva :oops:
Last edited by Goran_35 on 11/10/2006 11:11, edited 1 time in total.
joker

#267 Re: Zlatko Lagumdzija treba da ode....!!!

Post by joker »

Bosnian_spring wrote:
lindjo wrote:
Bosnian_spring wrote: Prosto je nevjerovatno koliko ljudi mogu biti zaslijepljeni pa da ne obrate elemtarnu paznju na tacnost svojih podataka i zakljucaka.

Evo tacnih rezultata od glasova SDP (Parlamentarna Skupstina BiH - Glasovi iz FBiH):

1998 138,004
2000 235,616
2002 112,258
2006 128,522 (zakljucno Oct 4 - jos se broji)

Uzmes digitron pa sracunas. Dakle, SDP pod Lagumdzijom je za oko 14.5% povecao broj glasova u odnosu na protekle izbore (2006 vs. 2002).

Ako je tacna tvoja teorija da je "Lagumdzija grobar socijal-demokracije" onda kako je moguce da broj glasova raste, trebao bi da opada?? Jer zaboga ovi izbori su pokazali prema tebi da je Lagumdzija do kraja sve unistio. A gle cuda, ne bi bas tako?
.
prosto k'o pasulj...lidija korac je rekla na presici u ponoc,da ja na ove izbore izaslo 38o.000. vise glasaca nego prosle :wink:

i posve je logicno da je u toj grupi predjasnjih apstinenata ali i onih koji tek sticu pravo na glasanje nasla i saka jada da glasa za SDP,ako nista dijete koje je imalo 16 god.a familija ima commie backgraund,inercijom je glasalo za SDP...i tu su ti te cifre

:skoljka:
1) Kako sam i napomenuo, reagovao sam da ispravim ascare pogresne podatke koje je Aida predocila u apsolutnim iznosima. Lako cemo se sloziti da to sto ona prica nema veze.

Napamet mi ne pada da govorim o "pobjedi" SDP-a ili bilo cemu drugom. Samo da stvari postavimo na pravo mjesto.

2) Sto se tice tvoje prosirene diskusije o relativnom broju glasova, to je nesto drugo, mada opet dobijas isti djavo.

- Prema trenunom stanju SDP imace 4 poslanika u parlamentu BiH iz
Federacije. Isto toliko je imao i prije. Dakle, nema nikakvog pada.
Razlika je samo sto imaju sada clana Predsjednistva "viska".

- Broj "dodatnih" glasova sa teritorije Federacije je "svega" nekih
177,921 ili ti cca 180,000; a nikako 380,000 kako ti navodis.

- Sto se tice relativnog, tj. procentualnog ucesca u glasovima, SDP-ov
udio je trenutno (brojanje jos ide; ima nekih 30%-tak da se izbroji)
oko 15.6% i ne predstavlja pad u odnosu na prethodni rezultat.
Naprotiv, ocekuje se jos neko dodatno relativno povecanje.

- Apsolutni broj glasova je najvazniji u politici, jer to su sve tvoji biraci
i on predstavlja mogucnost partije da mobilise svoje simpatizere i
pristase da glasaju. Direktno je proporcionalan energiji biraca.

- Cisto da te uputim u mehanizam izbora....na zapadu partije koje
dovedu svoje glasace da glasaju i izvuku ih iz podruma dobijaju
izbore.

- Takodje je poznato da kad provjereni glasaci su razocarani strankom
i njenim liderima isti ne izlaze na izbore i sve vide u crnom. Da su
Aidine pameti (dobro ne zamjeram joj - ipak je ona jos vrlo mlada),
oni bi ostali kuci i pljuvali po Zlatku, a ne izasli u
povecanom broju. Toliko povecanje se ne moze objasniti prirastom
stanovnistva.

Da stanovnistvo raste 15% u Bosni mi bili Kina, zar ne? :)

- Bez komentara o "djuture" logici komunisticke djece koja nema veze
sa nicim, jer 1) mladi nazalost ne izlaze na izbore u poredjenju
sa "starim" ; 2) pogotovo ne vole da "slijede" roditelje

3) Ocito je da je kljucni broj glasaca, tzv. swing voters (ili ti oni koji mijenjaju misljenje stalno), ide izmedju SDA, SBIH i SDP u raznim izbornim ciklusma. Njih ima oko cca 10%-20%.

Zakljucak koji se izvlaci iz postojecih podataka je da izborna baza SDP se povecala sa Lagumdzijom tj. nema govora o nikakvom padu, dok su swing glasovi otisli SBIH za ove izbore. Posebna je prica da ti isti swing glasaci kad/ako napuste SBIH mijenjaju sliku buducih izbora.
Zakljucak ti je katastrofa. Od Lagumdzijine vladavine 2001-2002 naovamo SDP zbog Lagumdzije samo gubi na popularnosti. Pa ovdje je ocigledno da je SDP vise glasova imala i 1998. i 2000. nego sada (2000-te skoro dvostruko vise nego danas), a porast od 14,5% koji se ovdje navodi u odnosu na 2004. je ustvari poraz s obzirom da je porast broja ljudi koji su izasli na ove izbore u odnosu na broj onih koji su 2004. izasli na izbore preko 30%. Da je pracen ovaj trend SDP je trebao dobiti bar 150 hiljada glasova.

U poredjenju sa SDA oni su jos dobro prosli, jer su ovi iako su opet dobili najvise glasova ustvari podbacili, ako se uzme u obzir cinjenica da su dobili otprilike priblizno isto glasova kao i prosle izbore, a imamo ovaj porast.

Jedini realni pobjednik (uslovno receno) je SBiH koja je dobila gotovo 100% vise glasova nego prosle izbore, iako je opsti porast broja biraca nesto preko 30%...
joker

Post by joker »

jeza u ledja wrote:
joker wrote:
jeza u ledja wrote: Izvini, mozemo li znati za koju si stranku glasao?
Pretpostavljam da te to interesuje da shvatis zasto sam ovoliko ogorcen na Zlatka Lagumdziju i zasto ga ovoliko napadam (primjetices da SDP vrlo oprezno stavljam u negativan kontekst i kada stavljam obicno je uz njega Zlatkovo ime ili ono krnji). Ako su ovo razlozi zbog kojih te interesuje za koga sam glasao reci cu ti.

Ali prvo za one izbore iz 2000-te godine. Za SDP na kantonalnom i federalnom nivo, a SBiH na drzavnom. Poslije tih izbora i nakon svih cistki u kojoj je ocistio sve ono sto je valjalo (osim pojedinaca-cast izuzecima), ovakav krnji SDP sa Zlatkom na vrhu od mene nece vise dobiti ni glasa. A ovako razmislja i vecina onih koji su ga tada podrzali. Podsjecanja radi SDP je tada dobio priblizno glasova kao SDA 2002.

Na ovim izborima je SDP dobio manje nego tada iako je ovaj put na izbore u Federaciji izaslo preko 200 hiljada ljudi vise nego 2000-te. Ovo samo da predocite sliku sebi poraza i stete koju Zlatko nanosi SDP-u, ali i ostaloj opoziciji (jer su zbog njega ljudi poceli razmisljati "ma sve su to ista govna").
Ovaj put sam na kantonu glas dao za SDU, a na ostalim nivoima zna se 100% (mada sam na federalnom htio opet za SDU, ali treba biti realan, SDU je tesko mogao preci izborni prag, pa da ne bi moj glas isao u kompenzacijske mandate koji mi ne bi bili po volji, ovako je sigurnije da ce moj glas otici tamo gdje ja zelim).

Veliki je broj ljudi koji razmisljaju slicno kao i ja sto su pokazali ovi izbori. To bi ovi zastitnici Lagumdzije trebali uzeti u obzir kada mu opet staju u zastitu.

P.S. Silajdzic je dobio 288 hiljada glasova od prebrojanih oko 700 hiljada. Dok prebroje sve bice njegovih 350 do 400 hilada glasova. Taj iznos se ne moze zanemariti i reci kako su svi oni glupi. Za razliku pd njega, volio bih vidjeti Zlatkov skor. Imovinsku kartu sam mu vec vidio. Ako osnuju agenciju za "otimanje" nezakonito stecene imovine prvom njemu bi trebali otici i pitati ga "zivotari li se profesore od te vase profesorske plate?"...
Nemoj mi zamjeriti sto cu biti ovako vulgaran jer vidim da si fin momak :D , ali ipak, ako nisi glasac SDP - ZASTO SE KOJI KURAC JAVLJAS NA OVU TEMU?!??!?!?!? :-x

Isto pitanje za ovog Sherlocka.
Ja ne kontam fakat, evo mene uopste ne zanima da li recimo Silajdzic ili Tihic trebaju da odu sa vrha svojih stranaka, ne znam uopste ni sta se desava u tim partijama nit me nesto extra zanima. Njima nikad nece ici moj glas jer su njihove osnovne politicke odrednice razlicite od mojih. I uopste mi nije jasno kako neko (i zasto bi ga mi uopste trebali slusati) moze pametovati o 'socijaldemokratiji', a davati svoj glas strankama sa dijametralno suprotnim nacelima?!?!
A zasto, pa isto kao i do sad, ljudi imaju izgovore - 'ja cu glasati za moje jer ce oni anamo glasati za njihove'. Toliko ljudi ne zeli da prizna da gotivi stranke koje su non stop na vlasti jer im je sve gore i gore pa ih je valjda stid sta li. Recite bolan fino - volite SDA, volite SBiH i tako glasate, ne izigravajte dusebriznike jer vas grize savjest sto uvijek tipujete za pobjednike, a vama lose u zivotu.
Ono boldirano u mom prethodnom postu samo da vidis da sam obicno u pravu kada dajem procjene. Pa da ubuduce vise cijenis kada ja nesto predvidjam kao mogucu pojavu. :-)

A da ti odgovorim na pitanje. Nije tema rezervisana samo za clanove nego i za bivse, aktuelne i potencijalne simpatizere i glasace SDP-a. Posto ja spadam u jednu od ovih kategorija dajem si za pravo da izrazim svoj stav u pogledu pogubnog uticaja svojom pojavom i djelovanjem Lagumdzije na SDP. Takodje, o njemu imaju pravo da kazu i svi oni ostali clanovi i simpatizeri drugih opozicionih partija, jer Lagumdzija indirektno steti i svima njima (odnosno vec je zestoko nastetio) sto je vec opisano u mom prethodnom postu na koji nacin je nastetio (podvuceno gore).

P.S. Silajdzic je za razliku od Lagumdzije samo doprinio uspjehu SBiH koja je na svakim narednim izborima od svog osnivanja do danas dobijala sve vise glasova. Pa ti sada vidi...
joker

Post by joker »

Apos wrote:
joker wrote: Pa ti veze s realnoscu nemas i samo lupas bez ikakve argumentacije. Ako navedes medju nekoliko imena Busatlica kao osobu koja je bila na liniji sa SBiH (borio se na INA-inoj strani), Hecu koji je ministar manje od godinu dana da je davao koncesije prije nekoliko godina, Petrovica da je maznuo lovu, a ustvari je problem oko njegove uloge kao advokata koji je pravio ugovor... treba li jos?... Pa ti stvarno lupas gluposti i pojma nemas ni o cemu...
Lupaš. Zna on šta radi i za to je plačen. A ima još dva tri nika pod kojima posta.
E to je druga stvar. Nisam znao da je on ovdje profesionalno ispred SDP-a :-)

Ma to o Heci potice od one Zlatkove slavne "ministar Heco je to,to i to uradio", a onda malo kasnije i sam ustvrdio "dobro, dobro ja sam malo... tad je Zigic bio...". Katastrofa, prica napamet.

To za te hidrocentrale i koncesije je moglo biti samo za vrijeme Zigica koji je podnio ostavku (mada je i to sve zasad samo rekla kazala), a Heco ga zamijenio unazad max godinu dana. A poznanik mi rece za Hecu da ga zna odranije i da je lik OK. A poznanik mi nije iz SBiH...
Post Reply