Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

miki.ba
Posts: 4595
Joined: 11/02/2011 19:45

#1 Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by miki.ba »

Zlatko (Salko) Lagumdžija rođen je 26. decembra 1955. godine u Sarajevu. Maturirao u gimnaziji u Detroit-u, Michigan, SAD 1973. godine. Diplomirao, magistrirao i doktorirao na temama iz oblasti informatike i elektrotehnike na Univerzitetu u Sarajevu 1977., 1981. i 1988. godine
Lagumdžija je od 1989. godine profesor na Ekonomskom fakultetu i Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, od 1989. godine. Od 1995. godine je direktor je Centra za Menadžment i informacionu Tehnologiju u Sarajevu. Od 1994. godine je šef katedre Poslovne informatike na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Član Svjetske akademije nauka i umjetnosti od 2006 godine.
Od 1997. godine je predsjednik je Socijaldemokratske partije (SDP), od 1996. godine je zastupnik je u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a od 2005. godine i potpredsjednik Senata Bošnjačkog instituta.
Obavljao je funkcije predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH od 2001. do 2002. godine, ministra Vanjskih poslova BiH od 2001. do 2003. godine, predsjednika i potpredsjednika Vlade Republike BiH od 1992. do 1993. godine.
Govori engleski i francuski.
Oženjen je i otac troje djece, sina Zlatka Salke, te kćerki Asje Zare i Dine.
U imovinskom kartonu iz 2006. godine Lagumdžija je naveo da posjeduje stan od 149 metara kvadratnih. Stan se nalazi u ulici Ćemališa i prema njegovoj procjeni vrijedi 280.000 KM. Suvlasnik je stana vrijednost 180.000 KM u Sarajevu.
Zajedno sa sestrom posjeduje stan u Dubrovniku vrijedan 200.000 KM. Prema podacima iz zemljišnog registra također je suvlasnik kuće, voćnjaka i lavade od 6.060 metara kvadratnih u Sarajevu.
Lagumdžija je 2006. godine prijavio i 30.000 – u funtama i eurima - ušteđevine koju dijeli sa sestrom i suprugom Aminom. Prijavio je i da su njegova supruga i on oročili 115.000 eura za školovanje djece.
Također je prijavio tri kredita u ukupnom iznosu od 280.430 KM sa rokom izmirenja u 2008., odnosno 2013. godini. Također je pozajmio 30.000 eura iz nenavedenog izvora.
U imovinskom kartonu iz 2006. godine Lagumdžija je prijavio godišnja primanja u iznosu od 52.482 KM, a radi se o prihodu iz radnog odnosa na Ekonomskom faluktetu u Sarajevu, autorskih prava, konsultantskih usluga, projekata u zemlji i inostranstvu, te prihoda od imovine.
Prema podacima Centra civilnih inicijativa u Parlamentu BiH u prosjeku zarađuje 801 KM mjesečno.
U imovinskom kartonu iz 2006. godine je naveo da je njegova supruga 2005. godine zaradila 10.000 KM. Ona je vlasnica agencije za oglašavanje i vizuelne komunikacije Ars Creativa.

Za više info http://database.cin.ba/prikaz.php?subjekt=19

Nije uredu da Zlaja nema temu na klix-u, naljutice se :D
Last edited by Anonymous on 07/08/2012 14:31, edited 1 time in total.
Reason: .
User avatar
tf2_spy
Posts: 521
Joined: 15/06/2012 12:38

#2 Re: Zlatko Lagumđija ALL ABOUT

Post by tf2_spy »

Lagumđija :-)
Bosnjak333
Posts: 1264
Joined: 06/06/2012 18:53

#3 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Bosnjak333 »

Da otvoris jos jednu temu opet ce biti malo za veliku licnost kao sto je on. :D :D
miki.ba
Posts: 4595
Joined: 11/02/2011 19:45

#4 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by miki.ba »

Pomislio sam da se i ova tema može okrenuti na zahebanciju kao M. Dodik all about.
User avatar
tf2_spy
Posts: 521
Joined: 15/06/2012 12:38

#5 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by tf2_spy »

miki.ba wrote:Pomislio sam da se i ova tema može okrenuti na zahebanciju kao M. Dodik all about.
zajebancija je što uopšte postoji tema :D
muzicar_iz_parka
Posts: 3818
Joined: 02/06/2012 18:59

#6 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by muzicar_iz_parka »

Ovo je vrijeđanje njegove visosti, tema da se zatvori po hitnom postupku, inače ću da tražim pomoć novog ministra sigurnosti prilikom osmišljanja disciplinskih mjera zbog ovog bezobrazluka.
User avatar
sinuhe
Posts: 11458
Joined: 03/06/2011 11:33

#7 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by sinuhe »

Sta kazu u Detroitu? :D
User avatar
denis.istok
Posts: 887
Joined: 09/04/2010 13:12

#8 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by denis.istok »

U detroitu razmisljaju da novi model forda nazovu Zlaya :D
dozivotna garancija
miki.ba
Posts: 4595
Joined: 11/02/2011 19:45

#9 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by miki.ba »

"Mi smo jedina siromašna zemlja koja nema avion!"

Po povratku sa samita Organizacije zemalja islamske konferencije održane u Meki u Saudijskoj Arabiji, ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija novinarima je govorio o rezultatima samita, sastancima sa liderima i predstavnice zemlje domaćina, Omana, Libije, Kuvajta i drugih najavivši mogućnost velikog broja projekata i novih kredita koje bi naša zemlja mogla dobiti po povoljnim uslovima.
Piše: Almir Panjeta
Lagumdžija na press konferenciji novinarima održao predavanje o čemu da pišu (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Lagumdžija na press konferenciji novinarima održao predavanje o čemu da pišu (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)

Kako je kazao da je negativno iznenađen činjenicom da su se novinari, posebno oni nekada njegovoj stranci omiljene FTV, bavili činjenicom da je na ovaj put išao privatnim avionom u vlasništvu kompanije Fahrudina Radončića, te je novinarima održao predavanje o tome kako treba da pišu, čime da se bave i šta da ih zanima, zanimljiviji dio press konferencije ostavićemo za pred kraj teksta kako bismo ispoštovali ministrovo "naređenje".

Između ostalog, Lagumdžija je kazao kako je Saudijska Arabija zainteresirana u ulaganje i kreditiranje razvoja infrastrukture pa između ostalog i moguće ulaganje u koridor 5C, kazao je kako je razgovarao s predstavnicima Turske o što boljoj iskoristivosti već odobrenog kredita od 100 miliona dolara za zapošljavanje povratnika, i drugim pozitivnim odjecima posjete samitu Organizacije u kojoj BiH ima status posmatrača.

"Desilo se dosta pozitivnih stvari, Usvojena je rezolucija o Siriji koju su podržali predstavnici Irana koji su ranije glasali protiv slične rezolucije u Vijeću sigurnosti UN-a. Imao sam susret s kraljem Abdulahom, princom Fejsalom, govorili smo o nastavku projekata iz domena zdravstva, finansiranju projekta Univerzitetske biblioteke... Sa predstavnicima Jordana razgovarao sam o saradnji iz oblasti turizma, a sa predstavnicima Omana, Kuvajta, Ujedinjenih arapskih emirata bilo je govora o organizovanju manje spektakularnih, a konkretnijih susreta privrednika. Predstavnici Libije cijene naše ponašanje u vrijeme krize u toj zemlji, razgovarali smo čak i o "Bosnalijeku". Bili su tu i predstavnici velikih zemalja kao što su Egipat, Tunis i Alžir i bitno je da nas oni stave na svoju agendu", kazao je između ostalog Lagumdžija, a rezultate spomenutog tek treba da vidimo.

Lekcija novinarima

Press konferencija je išla mirnim tokom, dok nije došlo do ovdašnjim političarima najmržeg dijela: novinarskih pitanja. Na pitanje novinara oko aranžmana sa kompanijom Fahrudina Radončića koja je "za 8.000 maraka ustupila avion" Lagumdžija je najprije održao desetominutno izlaganje o spašavanju bh. građana iz Sirije iako tim avionom do sada ni jedan od njih nije stigao, a onda je prešao i na predavanje:

"Iznenadio sam se koliko je pažnje u jednom ovakvom momentu posvećeno tome na koji način sam ja putovao! Dobro me još niko nije pitao zbog čega nisam išao autom! Evo vama pitanje kao novinarima: Zašto vi ne istražite zbog čega BiH kao država nema avion?! Mi smo iz rata izašli s avionom, pitajte ko ga je prodao! Moramo se više jednom naučiti da respektujemo državu, i da ona mora da ima avion za svoje potrebe, jeftinije je", kazao je Lagumdžija, očito ne misleći na primjer na kanader kojeg također BiH nema i kad bijesne požare traži pomoć od Hrvatske.

"Mi smo imali ponude, ja sam za tu agenciju prvi put čuo, i tražili smo da nam se daju maršrute na nepoznato vrijeme povratka, s mogućim svraćanjima, i najjeftinija je cifra bila 30.000 maraka. Onda me Radončić obavijestio da su oni spremni dati avion i iz humanitarnih razloga kako bi se pomoglo našim ljudima, i došlo je do aranžmana kojim se vi sada ovdje bavite. Vidim danas na naslovnim stranama objavili su i neke fotografije nas kao revolucionara, sa šalovima, čak su i lijepe slike", kazao je Lagumdžija.

Ko još ozbiljno shvata predizborne skupove?

Na naš upit kako to da je Radončić od čovjeka kojeg je na predizbornim skupovima nazivao "kriminalcem i hohštaplerom koji se penje na tornjeve da bi bio veći i obećava budalaštine od 14 traka puta od aerodromu prema centru Sarajeva", postao "humanitarac i spasilac ministarstva", Lagumdžija je bio više nego jasan:

"To sam govorio na predizbornom skupu!", kazao je, te nastavio:

"Vi i ja se nikada nećemo suštinski razumjeti! Mi govorimo isti jezik, ali se ne razumijemo. Čak i sad da mislim tako kako sam govorio, ja ne smijem odbiti jeftiniju ponudu, jer ovo nije privatno ministarstvo! Oko tog aranžmana je sve po zakonu", kazao nam je Lagumdžija, a na našu konstataciju kako je BiH jedna od najsiromašnijih zemalja u Evropi sa većim problemima od toga što nema avion, dodao je:

"Mi smo jedina siromašna zemlja koja nema avion!".

Tihić-sedmi putnik

Među pitanjima novinara upućenima Lagumdžiji bilo je i ono da li spominjući vladajuću šestorku podsvjesno misli na Sulejmana Tihića kao njenog člana, kazao je kako oko toga on nema dileme:

"Kakav Tihić? On je već odavno sedmi putnik".

Bilo je i upita o inicijativi iz RS-a za njegovu smjenu, i mogućnosti da je SDA podrži, Lagumdžija je kazao kako što se njega tiče, ako se formira nova parlamentarna većina, SDP-u neće biti problem da ponovno ode u opoziciju.

"Mi nismo kao SDA i nećemo se grebati da osvojimo pozicije. Ako se na nekoj političkoj platformi formira nova parlamentarna većina, neka im. Ja sam bio i ministar vanjskih poslova, pa opozicija, pa premijer, pa opet opozicija, i biti opozicija je časno. Ali ako me pitate hoću li podnijeti ostavku, odgovor je - ne. Što se tiče rezolucije o Siriji, postupio sam po ranije dogovorenim principima i nisam prekršio ni zakone ni Ustav", kazao je Lagumdžija između ostalog na press konferenciji.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mi-smo-j ... /120816146
User avatar
iPod
Posts: 1801
Joined: 20/11/2006 17:20

#10 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by iPod »

"To sam govorio na predizbornom skupu!"

:-) :-) :-)
Bosnjak333
Posts: 1264
Joined: 06/06/2012 18:53

#11 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Bosnjak333 »

iPod wrote:"To sam govorio na predizbornom skupu!"

:-) :-) :-)
Prije izbora jedna prica,a poslije druga.To je socijaldemokratija!
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#12 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Canton »

Bosnjak333 wrote:
iPod wrote:"To sam govorio na predizbornom skupu!"

:-) :-) :-)
Prije izbora jedna prica,a poslije druga.To je socijaldemokratija!
hajd bar nije ko neki .. " do podne mislim jedno, od podne drugo"
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#13 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Canton »

iPod wrote:"To sam govorio na predizbornom skupu!"

:-) :-) :-)
Pa sta je trebao biti s nekim u koaliciji a svaki dan u medijima ponavljati kako je taj neko kriminalac?
Kada bi se gledale casne i ideoloske koalicije mi nikad nebismo u ovoj drzavi ni imali vlast. Ako se moglo i moze u vlast sa cetnicima, onda moze i sa lopovima.
Mislim cisto politikanstvo to sto pises. Najnizi stadij bosnjakluka.
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#14 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Canton »

miki.ba wrote:"Mi smo jedina siromašna zemlja koja nema avion!"

Po povratku sa samita Organizacije zemalja islamske konferencije održane u Meki u Saudijskoj Arabiji, ministar vanjskih poslova BiH Zlatko Lagumdžija novinarima je govorio o rezultatima samita, sastancima sa liderima i predstavnice zemlje domaćina, Omana, Libije, Kuvajta i drugih najavivši mogućnost velikog broja projekata i novih kredita koje bi naša zemlja mogla dobiti po povoljnim uslovima.
Piše: Almir Panjeta
Lagumdžija na press konferenciji novinarima održao predavanje o čemu da pišu (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)
Lagumdžija na press konferenciji novinarima održao predavanje o čemu da pišu (Foto: Almir Panjeta/Klix.ba)

Kako je kazao da je negativno iznenađen činjenicom da su se novinari, posebno oni nekada njegovoj stranci omiljene FTV, bavili činjenicom da je na ovaj put išao privatnim avionom u vlasništvu kompanije Fahrudina Radončića, te je novinarima održao predavanje o tome kako treba da pišu, čime da se bave i šta da ih zanima, zanimljiviji dio press konferencije ostavićemo za pred kraj teksta kako bismo ispoštovali ministrovo "naređenje".

Između ostalog, Lagumdžija je kazao kako je Saudijska Arabija zainteresirana u ulaganje i kreditiranje razvoja infrastrukture pa između ostalog i moguće ulaganje u koridor 5C, kazao je kako je razgovarao s predstavnicima Turske o što boljoj iskoristivosti već odobrenog kredita od 100 miliona dolara za zapošljavanje povratnika, i drugim pozitivnim odjecima posjete samitu Organizacije u kojoj BiH ima status posmatrača.

"Desilo se dosta pozitivnih stvari, Usvojena je rezolucija o Siriji koju su podržali predstavnici Irana koji su ranije glasali protiv slične rezolucije u Vijeću sigurnosti UN-a. Imao sam susret s kraljem Abdulahom, princom Fejsalom, govorili smo o nastavku projekata iz domena zdravstva, finansiranju projekta Univerzitetske biblioteke... Sa predstavnicima Jordana razgovarao sam o saradnji iz oblasti turizma, a sa predstavnicima Omana, Kuvajta, Ujedinjenih arapskih emirata bilo je govora o organizovanju manje spektakularnih, a konkretnijih susreta privrednika. Predstavnici Libije cijene naše ponašanje u vrijeme krize u toj zemlji, razgovarali smo čak i o "Bosnalijeku". Bili su tu i predstavnici velikih zemalja kao što su Egipat, Tunis i Alžir i bitno je da nas oni stave na svoju agendu", kazao je između ostalog Lagumdžija, a rezultate spomenutog tek treba da vidimo.

Lekcija novinarima

Press konferencija je išla mirnim tokom, dok nije došlo do ovdašnjim političarima najmržeg dijela: novinarskih pitanja. Na pitanje novinara oko aranžmana sa kompanijom Fahrudina Radončića koja je "za 8.000 maraka ustupila avion" Lagumdžija je najprije održao desetominutno izlaganje o spašavanju bh. građana iz Sirije iako tim avionom do sada ni jedan od njih nije stigao, a onda je prešao i na predavanje:

"Iznenadio sam se koliko je pažnje u jednom ovakvom momentu posvećeno tome na koji način sam ja putovao! Dobro me još niko nije pitao zbog čega nisam išao autom! Evo vama pitanje kao novinarima: Zašto vi ne istražite zbog čega BiH kao država nema avion?! Mi smo iz rata izašli s avionom, pitajte ko ga je prodao! Moramo se više jednom naučiti da respektujemo državu, i da ona mora da ima avion za svoje potrebe, jeftinije je", kazao je Lagumdžija, očito ne misleći na primjer na kanader kojeg također BiH nema i kad bijesne požare traži pomoć od Hrvatske.

"Mi smo imali ponude, ja sam za tu agenciju prvi put čuo, i tražili smo da nam se daju maršrute na nepoznato vrijeme povratka, s mogućim svraćanjima, i najjeftinija je cifra bila 30.000 maraka. Onda me Radončić obavijestio da su oni spremni dati avion i iz humanitarnih razloga kako bi se pomoglo našim ljudima, i došlo je do aranžmana kojim se vi sada ovdje bavite. Vidim danas na naslovnim stranama objavili su i neke fotografije nas kao revolucionara, sa šalovima, čak su i lijepe slike", kazao je Lagumdžija.

Ko još ozbiljno shvata predizborne skupove?

Na naš upit kako to da je Radončić od čovjeka kojeg je na predizbornim skupovima nazivao "kriminalcem i hohštaplerom koji se penje na tornjeve da bi bio veći i obećava budalaštine od 14 traka puta od aerodromu prema centru Sarajeva", postao "humanitarac i spasilac ministarstva", Lagumdžija je bio više nego jasan:

"To sam govorio na predizbornom skupu!", kazao je, te nastavio:

"Vi i ja se nikada nećemo suštinski razumjeti! Mi govorimo isti jezik, ali se ne razumijemo. Čak i sad da mislim tako kako sam govorio, ja ne smijem odbiti jeftiniju ponudu, jer ovo nije privatno ministarstvo! Oko tog aranžmana je sve po zakonu", kazao nam je Lagumdžija, a na našu konstataciju kako je BiH jedna od najsiromašnijih zemalja u Evropi sa većim problemima od toga što nema avion, dodao je:

"Mi smo jedina siromašna zemlja koja nema avion!".

Tihić-sedmi putnik

Među pitanjima novinara upućenima Lagumdžiji bilo je i ono da li spominjući vladajuću šestorku podsvjesno misli na Sulejmana Tihića kao njenog člana, kazao je kako oko toga on nema dileme:

"Kakav Tihić? On je već odavno sedmi putnik".

Bilo je i upita o inicijativi iz RS-a za njegovu smjenu, i mogućnosti da je SDA podrži, Lagumdžija je kazao kako što se njega tiče, ako se formira nova parlamentarna većina, SDP-u neće biti problem da ponovno ode u opoziciju.

"Mi nismo kao SDA i nećemo se grebati da osvojimo pozicije. Ako se na nekoj političkoj platformi formira nova parlamentarna većina, neka im. Ja sam bio i ministar vanjskih poslova, pa opozicija, pa premijer, pa opet opozicija, i biti opozicija je časno. Ali ako me pitate hoću li podnijeti ostavku, odgovor je - ne. Što se tiče rezolucije o Siriji, postupio sam po ranije dogovorenim principima i nisam prekršio ni zakone ni Ustav", kazao je Lagumdžija između ostalog na press konferenciji.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/mi-smo-j ... /120816146
Ako Bog da imat ce ova drzava (opet) avion. Ako moze imati RS, zasto ne moze i drzava BiH.
User avatar
stochar
Posts: 3385
Joined: 17/10/2007 18:02
Location: pod suncem
Contact:

#15 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by stochar »

Canton wrote:
iPod wrote:"To sam govorio na predizbornom skupu!"

:-) :-) :-)
Pa sta je trebao biti s nekim u koaliciji a svaki dan u medijima ponavljati kako je taj neko kriminalac?
Kada bi se gledale casne i ideoloske koalicije mi nikad nebismo u ovoj drzavi ni imali vlast. Ako se moglo i moze u vlast sa cetnicima, onda moze i sa lopovima.
Mislim cisto politikanstvo to sto pises. Najnizi stadij bosnjakluka.
a najvisi stadij bosnjakluka je biti u koaliciji s kriminalcem, s covjekom s kojim si godinama bio u ratu, on ti 1600 puta napis'o da si kriminalac, ti dobio kampanju obecavajuci da ce se tom kriminalcu vratiti Valter, pa se onda uredno o drzavnom trosku vozas s njegovim avionom i govoris kako je on jedan super cool lik i humanitarac?!?!?!

dobro svi znamo odakle njemu pare i za zgrade, i hotele, tornjeve i avione, i kad drzavni zvanicnik s njegovim avionom negdje ode, onda je to i zvanicno opravdavanje svih metoda kojia se proteklih godina u BiH dolazilo do bogatstva! aferim!
Bosnjak333
Posts: 1264
Joined: 06/06/2012 18:53

#16 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Bosnjak333 »

stochar wrote:
Canton wrote:
iPod wrote:"To sam govorio na predizbornom skupu!"

:-) :-) :-)
Pa sta je trebao biti s nekim u koaliciji a svaki dan u medijima ponavljati kako je taj neko kriminalac?
Kada bi se gledale casne i ideoloske koalicije mi nikad nebismo u ovoj drzavi ni imali vlast. Ako se moglo i moze u vlast sa cetnicima, onda moze i sa lopovima.
Mislim cisto politikanstvo to sto pises. Najnizi stadij bosnjakluka.
a najvisi stadij bosnjakluka je biti u koaliciji s kriminalcem, s covjekom s kojim si godinama bio u ratu, on ti 1600 puta napis'o da si kriminalac, ti dobio kampanju obecavajuci da ce se tom kriminalcu vratiti Valter, pa se onda uredno o drzavnom trosku vozas s njegovim avionom i govoris kako je on jedan super cool lik i humanitarac?!?!?!

dobro svi znamo odakle njemu pare i za zgrade, i hotele, tornjeve i avione, i kad drzavni zvanicnik s njegovim avionom negdje ode, onda je to i zvanicno opravdavanje svih metoda kojia se proteklih godina u BiH dolazilo do bogatstva! aferim!
Ne razumijem Cantona,kiky i ove SBB-ovce nikako.Pricaju o nekom napretku za BiH,a ni predizborne rijeci njihove stranke nisu sposobne odrzati.Obicna glupost na kojoj se odmah da primjetiti koliko cemo zaista napredovati.Na kraju svega toga za sve imaju izgovor.Da sutra osvane clanak Fahro i Zlaja pripojili BiH Srbiji SBB-ovci i SDP-ovci bi rekli da to tako mora biti.Nekima je stvarno partija iznad drzave,lazne patriote!
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#17 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Canton »

stochar wrote:
a najvisi stadij bosnjakluka je biti u koaliciji s kriminalcem, s covjekom s kojim si godinama bio u ratu, on ti 1600 puta napis'o da si kriminalac, ti dobio kampanju obecavajuci da ce se tom kriminalcu vratiti Valter, pa se onda uredno o drzavnom trosku vozas s njegovim avionom i govoris kako je on jedan super cool lik i humanitarac?!?!?!

dobro svi znamo odakle njemu pare i za zgrade, i hotele, tornjeve i avione, i kad drzavni zvanicnik s njegovim avionom negdje ode, onda je to i zvanicno opravdavanje svih metoda kojia se proteklih godina u BiH dolazilo do bogatstva! aferim!
To nije stadij bosnjakluka to je stadij politkicih neprilika u BiH. Nema tog znacajnijeg politickog faktora koji se, pa bar medijski ne tereti za neki kriminal. Fahrina imovina, ako i imovina mnogih drugih koji su se obogatili uz rat i nakon njega treba biti ispitana, treba Fahri Walter pokucati na vrata.. pa ako je kriv nek mu j... mater
Isto tako i Lagumdziji. Prema tome neka sudski organi nekoga etiketiraju jel krimos ili ne...
Po medijskim natpisima i sta politicari pricaju jedan o drugom mi nikad nebi imali nikakvu koaliciju
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#18 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Canton »

Bosnjak333 wrote: Ne razumijem Cantona,kiky i ove SBB-ovce nikako.Pricaju o nekom napretku za BiH,a ni predizborne rijeci njihove stranke nisu sposobne odrzati.Obicna glupost na kojoj se odmah da primjetiti koliko cemo zaista napredovati.Na kraju svega toga za sve imaju izgovor.Da sutra osvane clanak Fahro i Zlaja pripojili BiH Srbiji SBB-ovci i SDP-ovci bi rekli da to tako mora biti.Nekima je stvarno partija iznad drzave,lazne patriote!
Ja nisam SBBovac. Danas je koalicija SBB-SDP sutra neka druga. Pogledaj sta danas pricaju jedni o drugima i SDA, SBiH, SBB i SDP... po tim pricama mi u buducnosti nikad necemo imati koaliciju kad bi se na tome sve baziralo.
Kada dobijes mandat da ucestvujes u politickom zivotu onda neke nesuglasice moras staviti u drugi plan. Ako su mogli Alija, Krajisnik i Biljana sto nebi mogli Zlatko, Dodik i Radoncic. Nevoli se ni prva a ni druga grupa, jednostavno moras tako. SBB su kriminalci za SDP i SDA, SDP i SBB su kriminalci za SDA i tako u krug.
Bosnjak333
Posts: 1264
Joined: 06/06/2012 18:53

#19 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Bosnjak333 »

Canton wrote:
Bosnjak333 wrote: Ne razumijem Cantona,kiky i ove SBB-ovce nikako.Pricaju o nekom napretku za BiH,a ni predizborne rijeci njihove stranke nisu sposobne odrzati.Obicna glupost na kojoj se odmah da primjetiti koliko cemo zaista napredovati.Na kraju svega toga za sve imaju izgovor.Da sutra osvane clanak Fahro i Zlaja pripojili BiH Srbiji SBB-ovci i SDP-ovci bi rekli da to tako mora biti.Nekima je stvarno partija iznad drzave,lazne patriote!
Ja nisam SBBovac. Danas je koalicija SBB-SDP sutra neka druga. Pogledaj sta danas pricaju jedni o drugima i SDA, SBiH, SBB i SDP... po tim pricama mi u buducnosti nikad necemo imati koaliciju kad bi se na tome sve baziralo.
Kada dobijes mandat da ucestvujes u politickom zivotu onda neke nesuglasice moras staviti u drugi plan. Ako su mogli Alija, Krajisnik i Biljana sto nebi mogli Zlatko, Dodik i Radoncic. Nevoli se ni prva a ni druga grupa, jednostavno moras tako. SBB su kriminalci za SDP i SDA, SDP i SBB su kriminalci za SDA i tako u krug.
Alija i Krajisnik nisu ovoliko zestoko ratovali kao Zlaja i Fahro,a onda u koalicije ulazili sa osmijehom i hvalospjevima o koalicionim partnerima...
Tebe sam nazvao nickom jer znam da si SDP-ovac,a ove SBB-ovce sam strpao u jedan kos jer ih se previse nakotillo posljednih dana pa ih ne mozes ni zapamtiti.
Last edited by Bosnjak333 on 17/08/2012 19:43, edited 1 time in total.
User avatar
stochar
Posts: 3385
Joined: 17/10/2007 18:02
Location: pod suncem
Contact:

#20 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by stochar »

Canton wrote:
stochar wrote:
a najvisi stadij bosnjakluka je biti u koaliciji s kriminalcem, s covjekom s kojim si godinama bio u ratu, on ti 1600 puta napis'o da si kriminalac, ti dobio kampanju obecavajuci da ce se tom kriminalcu vratiti Valter, pa se onda uredno o drzavnom trosku vozas s njegovim avionom i govoris kako je on jedan super cool lik i humanitarac?!?!?!

dobro svi znamo odakle njemu pare i za zgrade, i hotele, tornjeve i avione, i kad drzavni zvanicnik s njegovim avionom negdje ode, onda je to i zvanicno opravdavanje svih metoda kojia se proteklih godina u BiH dolazilo do bogatstva! aferim!
To nije stadij bosnjakluka to je stadij politkicih neprilika u BiH. Nema tog znacajnijeg politickog faktora koji se, pa bar medijski ne tereti za neki kriminal. Fahrina imovina, ako i imovina mnogih drugih koji su se obogatili uz rat i nakon njega treba biti ispitana, treba Fahri Walter pokucati na vrata.. pa ako je kriv nek mu j... mater
Isto tako i Lagumdziji. Prema tome neka sudski organi nekoga etiketiraju jel krimos ili ne...
Po medijskim natpisima i sta politicari pricaju jedan o drugom mi nikad nebi imali nikakvu koaliciju
haveru, zhao mi tebe i vas nekoliko koji ovdje pokusavate opravdati kretenizme kojima nas zasipa zlaya i njegov SDP protekle dvije godine. sve sto su mogli promasiti, promasili su, i ti to sto je najtuznije znas, ali jbg, nije ti lako, izdrzi, bice jos glupljih poteza dragog ti vodje...
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#21 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Canton »

stochar wrote:
haveru, zhao mi tebe i vas nekoliko koji ovdje pokusavate opravdati kretenizme kojima nas zasipa zlaya i njegov SDP protekle dvije godine. sve sto su mogli promasiti, promasili su, i ti to sto je najtuznije znas, ali jbg, nije ti lako, izdrzi, bice jos glupljih poteza dragog ti vodje...
Promasili, promasili.. izubit ce naredne izbore i to je to. Nema tu velike mudrologije, cak sta vise ja jedva cekam poraz na izborima. Neka nam SDA i SBiH bez glupih poteza i dalje vode drzavu kao i prethodnih 20ak godina
a ti im svakako kao i do sad budi jaka potpora.
Canton
Posts: 2356
Joined: 26/01/2012 23:06

#22 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Canton »

Bosnjak333 wrote: Alija i Krajisnik nisu ovoliko zestoko ratovali kao Zlaja i Fahro,a onda u koalicije ulazili sa osmijehom i hvalospjevima o koalicionim partnerima...
Tebe sam nazvao nickom jer znam da si SDP-ovac,a ove SBB-ovce sam strpao u jedan kos jer ih se previse nakotillo posljednih dana pa ih ne mozes ni zapamtiti.
Nisu upravu si...
Mozda je Alija podrzavao njegovo ponasanje prema Bosnjacima pa Krajisnik i nije zasluzio da zulazi u sukob sa Alijom.
Sram da te bude
Diox
Posts: 290
Joined: 15/08/2012 02:16

#23 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Diox »

Ja bas i ne gotivim Zlaju, medjutim ja licno, ako bih morao birati izmedju Radoncica i Tihica, mislim da bi pokupio pjevajuci Radoncica. Tihic je zmija najgore vrste i svakako da ne radi nista u interesu BiH, niti muslimana koje navodno zastupa, i ako sam i prema tome skeptican, jer je vjerovatno na izborima pokrao glasove.

Bosna je takva drzava da ne mozes birati s kim ces ideoloski u koaliciju. Tako da nam se desava da socijal-demokrati moraju ici u koaliciju sa fasistima, ili imaju jos jedan izbor, drzati se principijelno i biti vjecita opozicija.

Ono sto bih ja najvise volio vidjeti je koalicija izmedju SDP, SBIH i SBBiH, da se napokon Bosnjaci malo odmore od lopovske SDA i da ih se posalje u opoziciju.

Odgovorno tvrdim, najveci bosnjacki problem su Tihic i SDA! Dok god su oni igraci koji su sposobni rovariti protiv bosnjackih interesa, Bosnjaci ce cviliti, a laktaski djilkos raditi sta ga volja.
Bosnjak333
Posts: 1264
Joined: 06/06/2012 18:53

#24 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by Bosnjak333 »

Canton wrote:
Bosnjak333 wrote: Alija i Krajisnik nisu ovoliko zestoko ratovali kao Zlaja i Fahro,a onda u koalicije ulazili sa osmijehom i hvalospjevima o koalicionim partnerima...
Tebe sam nazvao nickom jer znam da si SDP-ovac,a ove SBB-ovce sam strpao u jedan kos jer ih se previse nakotillo posljednih dana pa ih ne mozes ni zapamtiti.
Nisu upravu si...
Mozda je Alija podrzavao njegovo ponasanje prema Bosnjacima pa Krajisnik i nije zasluzio da zulazi u sukob sa Alijom.
Sram da te bude
Mislio sam u miru.Ti kao Avaz,odmah izvrces istinu. :-) :-) :-)
User avatar
FOČANSKI PROPISI
Posts: 2510
Joined: 11/04/2012 09:37
Location: JELEČ-BEČ

#25 Re: Zlatko Lagumdžija ALL ABOUT

Post by FOČANSKI PROPISI »

stochar wrote: a najvisi stadij bosnjakluka je biti u koaliciji s kriminalcem, s covjekom s kojim si godinama bio u ratu, on ti 1600 puta napis'o da si kriminalac, ti dobio kampanju obecavajuci da ce se tom kriminalcu vratiti Valter, pa se onda uredno o drzavnom trosku vozas s njegovim avionom i govoris kako je on jedan super cool lik i humanitarac?!?!?!

dobro svi znamo odakle njemu pare i za zgrade, i hotele, tornjeve i avione, i kad drzavni zvanicnik s njegovim avionom negdje ode, onda je to i zvanicno opravdavanje svih metoda kojia se proteklih godina u BiH dolazilo do bogatstva! aferim!
O,kako imamo kratko pamćenje!
Pa nije valjda jedini grijeh, jednog bezobraznog i bezobzirnog Zlatka Lagumdžije,vožnja avionom Fahrudina Radončića.
Zar ste mu već oprostili Željka Komšića?
Kad ga niste zaustavili i dotukli,onomad,kad je ,spletkama, otjerao osnivača,SDP-a rahmetli Nijaza Durakovića,mislio sam ovaj put je, sigurno, dolijao,kad avaj,čovjek ruši dalje,bez ikakve reakcije.
Post Reply