Život samaca u srednjim godinama

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
snijeg_led

#1051 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by snijeg_led »

Bobi wrote: 30/11/2024 00:47
snijeg_led wrote: 30/11/2024 00:40 Vjerovatno zene a i muskarci ocekuju da ne nekom nivou budu jednaki, da imaju istu bazu. Znaci moraju da su isto ili slicno nacitani, kao prvo.
Da da, moraju takodjer biti isto ili slično zgodni :D.
Me to ne moraju, ako je ona ruzna moze on biti bogat :D

I ukini ovo 9 majketi
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1052 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Bobi »

snijeg_led wrote: 30/11/2024 00:50
snijeg_led wrote: 30/11/2024 00:40 Vjerovatno zene a i muskarci ocekuju da ne nekom nivou budu jednaki, da imaju istu bazu. Znaci moraju da su isto ili slicno nacitani, kao prvo.

I ukini ovo 9 majketi
Ok, probaj sad, stavio sam osam :lol: .
Hakiz
Location: Šta možeš kupiti novcem, to nema stvarnu vrijednost

#1053 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Hakiz »

Možda je, ipak, veličina najvažnija?
nekome

#1054 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by nekome »

Hakiz wrote: 30/11/2024 00:54
Možda je, ipak, veličina najvažnija?
ako je velicina dobra onda izgled nije bitan ali da bi to dokazao moras imati izgled (i/ili pricu), catch 22
snijeg_led

#1055 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by snijeg_led »

Bobi wrote: 30/11/2024 00:54

I ukini ovo 9 majketi
Vidi fucket yesi
yoda82

#1056 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by yoda82 »

banjaluka078 wrote: 29/11/2024 10:46
plain vanilla wrote: 29/11/2024 09:13
Cekaj, zavrsila si s tim kojeg si i cekala? wow, love story
O, da, bio bi to pravi roman. :) Ono kad Oliver zapjeva "cilega života ja sam tija samo nju", to je to.
Od 17-18 godina. Sljedeće će nam 50.

Uglavnom, ima dubljih i bolnijih razloga za nečiju samoću, nisu svi samo razmaženi ili beteri. To što neko ne "reklamira" svoje unutrašnje stanje, ne znači da je sve onako kako se čini nekom sa strane.
Naravno. Svačija priča je drugačija. Kod tebe je bio slučaj da si čekala XY osobu koja stvarno postoji. Ja pričam o slučajevima gdje ljudi (i muškarci i žene) "pate" što su sami, a zatvorili se u svoj neki imaginarni svijet. Ide priča kako nema dobrih djevojaka/momaka, a u stvari oni zamislili nešto što ne postoji ni u filmovima.

Što neko napisa, pa izađite na kafu, otiđite u kino, na predstavu...možda ta druga osoba ipak ima kvalitete koji dovoljni da se se zaboravi taj neki izmišljeni ideal.
dr_Evil

#1057 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by dr_Evil »

Bobi wrote: 30/11/2024 00:54

I ukini ovo 9 majketi
To 9 zvjezdica je sasvim ok, problem nastaje kad neko napise post prije tebe, pa onda moras ponovo da pises 9, a kontas otislo :D
banjaluka078
Moderator

#1058 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by banjaluka078 »

yoda82 wrote: 02/12/2024 08:14
Naravno. Svačija priča je drugačija. Kod tebe je bio slučaj da si čekala XY osobu koja stvarno postoji. Ja pričam o slučajevima gdje ljudi (i muškarci i žene) "pate" što su sami, a zatvorili se u svoj neki imaginarni svijet. Ide priča kako nema dobrih djevojaka/momaka, a u stvari oni zamislili nešto što ne postoji ni u filmovima.

Što neko napisa, pa izađite na kafu, otiđite u kino, na predstavu...možda ta druga osoba ipak ima kvalitete koji dovoljni da se se zaboravi taj neki izmišljeni ideal.
Pa ne znamo mi zaista njihove razloge samoće. Svako sebe nosi, kao najveći teret.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1059 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by plain vanilla »

snijeg_led wrote: 30/11/2024 00:40
Vjerovatno zene a i muskarci ocekuju da ne nekom nivou budu jednaki, da imaju istu bazu. Znaci moraju da su isto ili slicno nacitani, kao prvo.
Ovo je toliko netacno...
Ozimician

#1060 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ozimician »

Ma uglavnom ganjaju "karijere" i dok to uganjaju, izbor se drasticno smanji, a kriteriji postanu jos i veci, jer sad se ima "karijera".
I uz sve to zivci popuste i spremnost na bilo kakav kompromis.
Ateista

#1061 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ateista »

To za obrazovanje, da se gleda da su partneri neki slican nivo, je skakljiva tema.
Donekle razumijem, samo je pitanje koji su tu motivi.

Meni licno to nije pitanje nepostovanja prema ljudima koji rade neke poslove da tako kazem nizeg obrazovanja, niti me zanima sta ce neko reci jer me za to zaboli neka stvar, vec mi je tesko zamisliti o cemu bih ja imao razgovarati sa takvim ljudima i koliko bih mogao naci zajednickih tema.

Samo sto meni nije bitno formalno obrazovanje i fakultet, vec neki ukupni utisak koji neko ostavlja. Ima ljudi koji iako nemaju fakultet, jako su inteligentni i mogu se naci razne zanimljive i zajednicke teme, a isto i suprotno onih koji su zvanicno obrazovani ali su u stvari prazni u glavi i samo obicni streberi koji mogu zavrsiti pet fakulteta, ali da realno pojma nemaju sustinski ni o cemu i da se ne moze kvalitetno razgovarati sa tim osobama. Isto tako mi nije svejedno cime se neko bavi, postoje poslovi koji su u sustini dosadni i ubitacni, i tesko mi je zamisliti da osoba koja izabere da radi takav posao moze biti zanimljiva osoba, bar meni naravno.

Snobovski mi je kada neko pod svaku cijenu trazi partnera slicnog formalnog obrazovanja, cisto da moze reci kako mu je partner neko sa zvucnom titulom, hvaliti se medju prijateljima i kolegama, a upitno koliko stvarno nalaze zajednickih tema.
Altsa

#1062 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Altsa »

plain vanilla wrote: 02/12/2024 08:53
Vjerovatno zene a i muskarci ocekuju da ne nekom nivou budu jednaki, da imaju istu bazu. Znaci moraju da su isto ili slicno nacitani, kao prvo.
Ovo je toliko netacno...
Pa u pravu je. Jedno cita stripove Zagora a drugo Nicea :lol: Ma ne ide nikako i veza je osudena na propast. Kakve gluposti covjek moze da procita.
Ozimician

#1063 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ozimician »

Ateista wrote: 02/12/2024 09:20 Isto tako mi nije svejedno cime se neko bavi, postoje poslovi koji su u sustini dosadni i ubitacni, i tesko mi je zamisliti da osoba koja izabere da radi takav posao moze biti zanimljiva osoba, bar meni naravno.
Koji su to poslovi "dosadni" i "ubitacni" ?
eluna

#1064 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by eluna »

Ateista wrote: 02/12/2024 09:20
Meni licno to nije pitanje nepostovanja prema ljudima koji rade neke poslove da tako kazem nizeg obrazovanja, niti me zanima sta ce neko reci jer me za to zaboli neka stvar, vec mi je tesko zamisliti o cemu bih ja imao razgovarati sa takvim ljudima i koliko bih mogao naci zajednickih tema.

počesto ljudi to ne izaberu, nego ih život natjera, a poslije se teško izvući
plain vanilla

#1065 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by plain vanilla »

Ateista wrote: 02/12/2024 09:20 Isto tako mi nije svejedno cime se neko bavi, postoje poslovi koji su u sustini dosadni i ubitacni, i tesko mi je zamisliti da osoba koja izabere da radi takav posao moze biti zanimljiva osoba, bar meni naravno.
Posao je posao, radis da platis racune. To ne mora znaciti da ima neispunjen zivot, mozda zahvaljujuci dosadnom poslu ima ekstra hobije.
Altsa

#1066 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Altsa »

Pretpostavljam da ovakve stvari pisu osobe koje nisu ni u braku a ni u nekoj ozbiljnijoj vezi. Jer napisati da osobe koje nisu istog stepena obrazovanja nemaju o cemu pricati je tolika budalastina da nije vrijedna komentara.
broj dva

#1067 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by broj dva »

Altsa wrote: 02/12/2024 09:23
plain vanilla wrote: 02/12/2024 08:53
Ovo je toliko netacno...
Pa u pravu je. Jedno cita stripove Zagora a drugo Nicea :lol: Ma ne ide nikako i veza je osudena na propast. Kakve gluposti covjek moze da procita.

Filozofska analiza Zagor Te Ney-a i Darkwooda u svjetlu Volje za moći, zasto da ne...
dr_Evil

#1068 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by dr_Evil »

Altsa wrote: 02/12/2024 09:44 Pretpostavljam da ovakve stvari pisu osobe koje nisu ni u braku a ni u nekoj ozbiljnijoj vezi. Jer napisati da osobe koje nisu istog stepena obrazovanja nemaju o cemu pricati je tolika budalastina da nije vrijedna komentara.
Bas tako, znam ih desetak koji nisu na istom rangu sto se tice obrazovanja. Funkcionise to sasvim ok. Pos'o ko pos'o, odradis svojih 8 sahata i ides dalje.

Ne moze funkcionisati kod onih sta su svoj zivot izgradili oko posla, eh i takvih nazalost znam previse. Ti nemaju sta da pricaju sa bilo kim van kancelarije, a kamoli sa dzuvegijom.
Ateista

#1069 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ateista »

eluna wrote: 02/12/2024 09:26
Ateista wrote: 02/12/2024 09:20

počesto ljudi to ne izaberu, nego ih život natjera, a poslije se teško izvući
plain vanilla wrote: 02/12/2024 09:37

Posao je posao, radis da platis racune. To ne mora znaciti da ima neispunjen zivot, mozda zahvaljujuci dosadnom poslu ima ekstra hobije.
Pogresno sam se izrazio, mislio sam na struku koju neko izabere, ne posao, tacno je da mnoge situacija natjera svasta da rade, ne mora znaciti da je posao koji rade ono sto stvarno zele, tako da sam vise mislio na struku koji izaberu i ono sto bi htjeli raditi, sto ih stvarno zanima.
Tacno je i to da neko pored toga moze biti ispunjen hobijima, zato sam se i ogradio da ne mislim toliko na formalno obrazovanje koliko na ukupni utisak koji neko ostavlja, sta ga zanima i cime se bavi, bilo da je posao ili hobiji, ili oboje.
ShnjaZZZ

#1070 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by ShnjaZZZ »

Joj ljudi manite preozbiljnih tema, evo smijte se meni kako sam ispao glupan jer sam odlučio prići nekoj curi :lol:

Dakle prije nekog vremena (rekao bih otprilike 2-3 sedmice) sjedio sam ja jaranom u jednoj kafanici gdje ovako hajmo reći dolazi okej neka raja.
I ja sjednem prvi i čekam njega. Preko puta mene dvije djevojke i skontam da me jedna od njih odmjera, uhvatio sam je par puta da bulji i još X puta da nam se pogled sretne i sva je bila onako otvorena, igra se sa kosom i svi oni neki neverbalni znakovi. Kontam jarane priviđa ti se, cura ko med da se za tebe zanima.
Neki dan sa jaranima tu kad opet ona preko puta mene. Isto se ponaša, gleda, jednom se i osmjehnula, par puta intenzivan kontakt očima smo imali, jednom dvaput malo duže i dosta puta kraći gdje je uhvatim da me gleda pa skrene pogled i opet ono isto namještanje kose i sve. Kontam kako da priđem, šta i utom dođe neki drug i sjedne sa njima i tu mi sve lađe potonu. Poslije 10ak min ona ustaje i sprema se otići i kontam sad ili nikad. I kako ona izađe tako i ja za njom, stignem je i reko "izvini mogu li dobiti samo minut tvog vremena". Kaže ona "da, naravno". Nisam znao baš kako da se ponašam (prvi prilazak) i pružim ruku i predstavim se, ona normala uzvrati i budem direktan, reko dopala si mi se, volio bih dobiti tvoj broj ili neki kontakt...ona se osmjehnu, godra joj ali ne lezi vraže..."jao oprosti, zauzeta sam". Ah reko, ništa oprosti ti :mrgreen: , reko "nisam htio unutra da prilazim pred svima da ne budem previše napadan" (koje laži, nisam imao muda), ma ok je, ok je - uzvraća. Zahvalim na vremenu, pozdravim se i nazad. :D

Kasnije sam razmišljao kako sam glup i kako sam loše protumačio cijelu situaciju, pitam se da li sam mogao sve bolje odraditi, možda sam djelovao kao neki creep iako sam bio krajnje učtiv i kulturan. Jbg. Na kraju moram priznat da mi je bilo lakše nego da sam glavu razbijao da li je stvarno zainteresovana i da nisam pokušao. Ne bih rekao da ću opet pokušat sa prilaskom osim ako ne bude neka dosta jasnija situacija.
Ateista

#1071 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Ateista »

Altsa wrote: 02/12/2024 09:44 Pretpostavljam da ovakve stvari pisu osobe koje nisu ni u braku a ni u nekoj ozbiljnijoj vezi. Jer napisati da osobe koje nisu istog stepena obrazovanja nemaju o cemu pricati je tolika budalastina da nije vrijedna komentara.
Imam utisak da nisi bas dobro procitao sta sam napisao. Ne mislim bukvalno da nemam o cemu pricati, ja mogu sa svakim naci neku temu za razgovor na kafi, samo mi je tesko zamisliti se da zivim zajedno sa osobom koja se po tom pitanju malo vise razlikuje od mene, jer to zahtijeva malo vise nekih stvari u kojima se treba naci i slagati, ne samo povremeni razgovor. Isto tako sam naglasio da to nije toliko vezano za formalno obrazovanje koliko za neki generalni utisak koji osoba ostavlja, neku generalnu pismenost i slicno. Isto tako se ne mogu zamisliti sa osobom koja slusa narodnjake, ali ni pod koju cijenu, to je recimo jedan svijet totalno razlicit od mog gdje nema nikakvih sansi da bih mogao zivjeti sa takvom osobom.

Za tvoju informaciju, u vezi sam preko 20 godina, zajednicki zivot preko 10 godina, tu je i dijete, tako da znam sta pricam, znam sta je bitno i zasto nam je veza opstala tako dugo.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1072 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Truba »

niko normalan ne iznosi privatne stvari na forumima
nije ovo fejs ili instagram

dalje nastavite projicirati svoje frustracije na druge forumaše (slova na ekranu)
mislite da nekog vrijedjate

frajko se razveo neviđa djecu neće ni da ga čuju
i to se ovdje prezentira kao neki uspjeh sto se razveo
izbjeglica_iz_besmisla

#1073 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

...
plain vanilla

#1074 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by plain vanilla »

ShnjaZZZ wrote: 02/12/2024 12:00 Joj ljudi manite preozbiljnih tema, evo smijte se meni kako sam ispao glupan jer sam odlučio prići nekoj curi :lol:

Dakle prije nekog vremena (rekao bih otprilike 2-3 sedmice) sjedio sam ja jaranom u jednoj kafanici gdje ovako hajmo reći dolazi okej neka raja.
I ja sjednem prvi i čekam njega. Preko puta mene dvije djevojke i skontam da me jedna od njih odmjera, uhvatio sam je par puta da bulji i još X puta da nam se pogled sretne i sva je bila onako otvorena, igra se sa kosom i svi oni neki neverbalni znakovi. Kontam jarane priviđa ti se, cura ko med da se za tebe zanima.
Neki dan sa jaranima tu kad opet ona preko puta mene. Isto se ponaša, gleda, jednom se i osmjehnula, par puta intenzivan kontakt očima smo imali, jednom dvaput malo duže i dosta puta kraći gdje je uhvatim da me gleda pa skrene pogled i opet ono isto namještanje kose i sve. Kontam kako da priđem, šta i utom dođe neki drug i sjedne sa njima i tu mi sve lađe potonu. Poslije 10ak min ona ustaje i sprema se otići i kontam sad ili nikad. I kako ona izađe tako i ja za njom, stignem je i reko "izvini mogu li dobiti samo minut tvog vremena". Kaže ona "da, naravno". Nisam znao baš kako da se ponašam (prvi prilazak) i pružim ruku i predstavim se, ona normala uzvrati i budem direktan, reko dopala si mi se, volio bih dobiti tvoj broj ili neki kontakt...ona se osmjehnu, godra joj ali ne lezi vraže..."jao oprosti, zauzeta sam". Ah reko, ništa oprosti ti :mrgreen: , reko "nisam htio unutra da prilazim pred svima da ne budem previše napadan" (koje laži, nisam imao muda), ma ok je, ok je - uzvraća. Zahvalim na vremenu, pozdravim se i nazad. :D

Kasnije sam razmišljao kako sam glup i kako sam loše protumačio cijelu situaciju, pitam se da li sam mogao sve bolje odraditi, možda sam djelovao kao neki creep iako sam bio krajnje učtiv i kulturan. Jbg. Na kraju moram priznat da mi je bilo lakše nego da sam glavu razbijao da li je stvarno zainteresovana i da nisam pokušao. Ne bih rekao da ću opet pokušat sa prilaskom osim ako ne bude neka dosta jasnija situacija.
Ne znam tacno kako si zakljucio da si ispao glup? Pa bolje ovako nego da si je iskulirao pa je trazio na Spottedu :D
Chloe
Photo mod

#1075 Re: Život samaca u srednjim godinama

Post by Chloe »

Bobi wrote: 29/11/2024 09:18
Chloe wrote: 28/11/2024 19:51 Auuuu što su se muškarci obrušili na ženski rod, pa se trude maksimalno popljuvati slobodne djevojke u zrelijim godinama,
vjerovatno jer su stariji momci na ponos muškom rodu. :oops:
Jel ti ona rodica još slobodna :mrgreen: ?
Ccccc, mirde se :D
Post Reply