Život poslje smrti (ateisti)

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Optimus Prime

#226 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by Optimus Prime »

ABH017 wrote:
harač wrote:da pogledamo muhamedove najveće bisere, koje je on morao "pogoditi"
ABH017 wrote: Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?
(Al-AnbiyaÕ, 30)
bog je raskomadao planetu Zemlju, koja je bila cjelina sa "nebom" :shock: ako je aluzija na veliki prasak, onda je očito provala, jer je Zemlja stara 4.5 milijarde godina, a veliki prasak bio prije 13.5
A zašto ne pogledaju nebo iznad sebe? - kako smo ga sazdali i ukrasili i kako u njemu nema nereda!
(Prevod značenja Kur’ana 50:6)
"ukrašeno" nebo... nema nereda...
On je nebesa i Zemlju iz ničega stvorio!
(Al-An'am, 101)
jelde...
I noć i dan Njegovo su djelo, i Sunce i Mjesec,
i svi oni nebeskim svodom plove
(Al-AnbiyaÕ, 33)
ovo je tolika mudrost da je bog morao lično objaviti :lol: ...
I Sunce se kreće do svoje određene granice,
to je odredba Silnoga i Sveznajućeg.
(Ya-Sin, 38)
ma nemoj :shock:
Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi smo,
uistinu, oni koji ga šire.
(Az-Zariyat, 47)
grci poklopite se genijalac je tu :D
Zdravo "genijalac".
1. Ne misli se da je Bog raskomadao Zemlju, nego cjelinu, od koje su nastale planete.
Pretpostavlja se da je život na planeti star 4,5 milijarde godina, a ne Zemlja. I opet pretpostavlja se.
3. Jel ima?
4. Da.
5. A "genije" možeš li mi odgovoriti od kad se zna da sunce "plovi"? Zar nije tad bilo uvriježeno vjerovanje da se sve vrti oko njega?
6. Nemoj šta???
7. Prema proračunima stručnjaka iz astronomije, Sunce se kreće grandioznom brzinom od 720 hiljada kilometara na sat u orbiti nazvanoj Solar Apex, koja je usmjerena prema Vega zvijezdi. To, prema jednom grubom
proračunu, znači da Sunce u toku jednog dana pređe putanju od 17 miliona 280 hiljada kilometara. Zajedno sa Suncem, istu putanju pređu, također, i svi sateliti i
planete koje se nalaze u Sunčevom sistemu. Pored toga, sve zvijezde ukupnog svemira posjeduju plansku pokretljivost sličnu ovoj. Činjenica da je cijeli kosmos na ovaj način opremljen orbitama također se ističe u Kur'anu na slijedeći način:
Tako Mi neba punog zvjezdanih puteva.
(Az-Zariyat, 7)
U cijelom kosmosu postoji oko 200 milijardi galaksija, od kojih svaka posjeduje u prosjeku po 200 milijardi zvijezda. Veoma velika većina ovih zvijezda ima svoje planete, a planete, također, svoje satelite. Sva ova svemirska tijela, opet, posjeduju veoma precizno određene orbite. I svako od ovih tijela se milionima godina kreće po svojoj orbiti koja je u savršenom skladu i harmoniji sa ostalima. Pored toga, također, i veoma veliki broj zvijezda-repatica kreće se po orbitama koje su određene za njih.

Možeš i dalje diskutovat sa riječima ma nemoj, čuj to, šta ima ba itd.

P.S.
Zaboravio sam ovo sa širenjem. Riječ nebo se očigledno koristi za svemir. Naučnici su početkom 20.vijeka primjetili da se planete udaljavaju jedna od druge, te zaključili da se svemir konstantno širi. Eto. :D
Autor kurana nije znao ni da je sunce zvijezda sa obzirom da stvaranje zvijezda ne stavlja u isti kontekst sa sa stvaranjem sunca.

Sve ostalo sto si naveo su semanticke vratolomije i prilicno "nategnuti" prevodi sasvim nejasno opisanih fenomena, koji cak ni nakon prerade od strane islamskih apologeta, ni blizu ne opisuju navedene prirodne pojave. Cak sta vise, vecinom se radi o dobro poznatim mitovima koji datiraju vise od hiljadu godina prije kurana (Na primjer, razdvajanje neba i tla zemlje, gdje su stari egipcani vjerovali da je bog bukvalno odvojio nebesa i tlo).
A ostale izjave, poput sunca koje plovi, su samo trivijalne obzervacije.

To je naravno razlog zasto se kuran danas, proucava iskljucivo u medresama a ne ne MIT-ju ili CERN-u.
Jer budi siguran, da postoji i najmanja naznaka da u kuranu postoji neko tajno znanje on bi vec odavno bio predmet izucavanja u skopu prirodnih nauka.

Ti si na zalost kao i mnogi drugi nasjeo na jeftinu propagandu iz kuhinje Haruna Yahye. Prilicno naivno.
Last edited by Optimus Prime on 18/10/2015 20:09, edited 1 time in total.
belfy

#227 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by belfy »

ABH017 wrote:
harac wrote:
ABH017 wrote: Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali, i da Mi od vode sve živo stvaramo? I zar neće vjerovati?
(Al-AnbiyaÕ, 30)
bog je raskomadao planetu Zemlju, koja je bila cjelina sa "nebom" :shock: ako je aluzija na veliki prasak, onda je očito provala, jer je Zemlja stara 4.5 milijarde godina, a veliki prasak bio prije 13.5
A zašto ne pogledaju nebo iznad sebe? - kako smo ga sazdali i ukrasili i kako u njemu nema nereda!
(Prevod značenja Kur’ana 50:6)
"ukrašeno" nebo... nema nereda...
On je nebesa i Zemlju iz ničega stvorio!
(Al-An'am, 101)
jelde...
I noć i dan Njegovo su djelo, i Sunce i Mjesec,
i svi oni nebeskim svodom plove
(Al-AnbiyaÕ, 33)
ovo je tolika mudrost da je bog morao lično objaviti :lol: ...
I Sunce se kreće do svoje određene granice,
to je odredba Silnoga i Sveznajućeg.
(Ya-Sin, 38)
ma nemoj :shock:
Mi smo nebo moći Svojoj sazdali, i Mi smo,
uistinu, oni koji ga šire.
(Az-Zariyat, 47)
grci poklopite se genijalac je tu :D
Zdravo "genijalac".
1. Ne misli se da je Bog raskomadao Zemlju, nego cjelinu, od koje su nastale planete.
Pretpostavlja se da je život na planeti star 4,5 milijarde godina, a ne Zemlja. I opet pretpostavlja se.
3. Jel ima?
4. Da.
5. A "genije" možeš li mi odgovoriti od kad se zna da sunce "plovi"? Zar nije tad bilo uvriježeno vjerovanje da se sve vrti oko njega?
6. Nemoj šta???
7. Prema proračunima stručnjaka iz astronomije, Sunce se kreće grandioznom brzinom od 720 hiljada kilometara na sat u orbiti nazvanoj Solar Apex, koja je usmjerena prema Vega zvijezdi. To, prema jednom grubom
proračunu, znači da Sunce u toku jednog dana pređe putanju od 17 miliona 280 hiljada kilometara. Zajedno sa Suncem, istu putanju pređu, također, i svi sateliti i
planete koje se nalaze u Sunčevom sistemu. Pored toga, sve zvijezde ukupnog svemira posjeduju plansku pokretljivost sličnu ovoj. Činjenica da je cijeli kosmos na ovaj način opremljen orbitama također se ističe u Kur'anu na slijedeći način:
Tako Mi neba punog zvjezdanih puteva.
(Az-Zariyat, 7)
U cijelom kosmosu postoji oko 200 milijardi galaksija, od kojih svaka posjeduje u prosjeku po 200 milijardi zvijezda. Veoma velika većina ovih zvijezda ima svoje planete, a planete, također, svoje satelite. Sva ova svemirska tijela, opet, posjeduju veoma precizno određene orbite. I svako od ovih tijela se milionima godina kreće po svojoj orbiti koja je u savršenom skladu i harmoniji sa ostalima. Pored toga, također, i veoma veliki broj zvijezda-repatica kreće se po orbitama koje su određene za njih.

P.S.
Zaboravio sam ovo sa širenjem. Riječ nebo se očigledno koristi za svemir. Naučnici su početkom 20.vijeka primjetili da se planete udaljavaju jedna od druge, te zaključili da se svemir konstantno širi. Eto. :D
1. nije tacno. upravo se radi o starosti Zemlje, a ne zivota na istoj.
3. znas sta je entropija i zakon o istoj?
4. ne, danas znamo da su i Zemlja i "nebesa" nastala od materijala iz umrlih zvijezda i asteroida, kometa i svemirske prasine. "nebesa" su malo sira prica, ali da ne prenemazemo vijuge odjednom.
5. nije bilo uvrijezeno vjerovanje da se sve vrti oko Sunca, nego je vladalo misljenje da se sve vrti oko Zemlje, jer su tada svi gledali kako Sunce izlazi na jednoj strani i "plovi" do druge.
7. koje su to orbite zvijezda (kada vec tvrdis da ih imaju sve)? po kojoj se to "precizno odredjenoj" orbiti krece sunce? po kojoj neka druga zvijezda? i pretpostavljam da komete smatras "zvijezdama repaticama". ako ne volio bih cuti koje su to i kakve orbite imaju.
ABH017

#228 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by ABH017 »

Kur'an nije naučna knjiga, prije svega.
Samo usput su spomenute neke stvari. Zašto nije obznanjeno sve, ne znam.
Tog Haruna Yahyu ne poznajem, tako da ne postoji mogućnost da sam pao na njegovu propagandu.
:D
Optimus Prime

#229 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by Optimus Prime »

ABH017 wrote:Kur'an nije naučna knjiga, prije svega.
Samo usput su spomenute neke stvari. Zašto nije obznanjeno sve, ne znam.
Tog Haruna Yahyu ne poznajem, tako da ne postoji mogućnost da sam pao na njegovu propagandu.
:D
Naravno da kuran nije naucna knjiga.
Radi se o zbirci bliskoistocne mitologije sa inkorporiranim zakonikom.

Sve sto je u njemu napisano je sasvim u skladu sa tadasnjim znanjem pa i neznanjem i praznovjerjem.
Tu spadaju takodjer mnogobrojne pogresne predstave o prirodnim pojavama, poput razlikovanja sunca i ostalih zvijezda, antickom modelu svemira sa sedam nebesa, naivnoj predstavi o stvaranju zemlje za nekoliko dana, te pogresnom opisu porijekla ljudske rase itd, itd.

Kompletnu listu mozes pronaci na : http://wikiislam.net/wiki/Scientific_Er ... _the_Quran
Naravno, da bih prihvatio istinu morao bi se kriticki razracunati sa ovim izjavama, bez premise da je kuran stvarno od boga.

Sve u sveme, teza da je Muhamed znao vise od ostalih iz 7. stoljeca ne stoji, sta vise je van sve pameti.
Last edited by Optimus Prime on 18/10/2015 23:32, edited 2 times in total.
Optimus Prime

#230 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by Optimus Prime »

...
iz zadnje klupe

#231 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by iz zadnje klupe »

Kompletnu listu mozes pronaci na : http://wikiislam.net/wiki/Scientific_Er ... _the_Quran
Wov, za neke sam znao, ipak većinu nisam, ono o slonovima i pticama je :-)
harač

#232 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by harač »

Optimus Prime wrote:Kompletnu listu mozes pronaci na : http://wikiislam.net/wiki/Scientific_Er ... _the_Quran
oj đizs krajst :shock: :-)
Plavo-bijeli

#233 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by Plavo-bijeli »

iz zadnje klupe wrote:
Wov, za neke sam znao, ipak većinu nisam, ono o slonovima i pticama je :-)
Ne znam da li postoji i jedan na svijetu, ne na forumu, musliman koji može opravdati i pola ovih grešaka, da ne kažem sve... :cry:
Ne znam kako i jedan musliman na svijetu može ostati musliman kad vidi da se ne mogu pronaći argumenti kako bi se odbranio Kur'an i "Svemogući Bog".
Nekad sam razmišljao da su možda vanzemaljci diktirali Kur'an preko zvučnika u pećini, ali sigurno da ne bi napravili ovakve greške.
Zamislite tu situaciju da su stvarno nekad vanzemaljci posjetili zemlju i diktirali njihovu verziju Kur'ana kako bi imali kontrolu neku nad nama, u kojoj je opisana evolucija, astronomija, medicina, bez i jedne greške, što i danas nije teško, a kamo li za njih, danas bi svi vjerovali u tog Boga :-)
Ci-Nick

#234 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by Ci-Nick »

ABH017 wrote: U cijelom kosmosu postoji oko 200 milijardi galaksija, od kojih svaka posjeduje u prosjeku po 200 milijardi zvijezda. Veoma velika većina ovih zvijezda ima svoje planete, a planete, također, svoje satelite. Sva ova svemirska tijela, opet, posjeduju veoma precizno određene orbite. I svako od ovih tijela se milionima godina kreće po svojoj orbiti koja je u savršenom skladu i harmoniji sa ostalima. Pored toga, također, i veoma veliki broj zvijezda-repatica kreće se po orbitama koje su određene za njih.

P.S.
Eto da pretpostavimo da ima Boga,....
da li bi se pored takvog prostranstva i energije u svemiru ( a nije isključeno da postoji više svemira ) kao Svemogući i Sveznajući bavio "kušnjom" ljudi ?
Ne izgleda ni zanimljivo ni kreativno a ni bitno .
broj dva

#235 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by broj dva »

Ci-Nick wrote:
ABH017 wrote: U cijelom kosmosu postoji oko 200 milijardi galaksija, od kojih svaka posjeduje u prosjeku po 200 milijardi zvijezda. Veoma velika većina ovih zvijezda ima svoje planete, a planete, također, svoje satelite. Sva ova svemirska tijela, opet, posjeduju veoma precizno određene orbite. I svako od ovih tijela se milionima godina kreće po svojoj orbiti koja je u savršenom skladu i harmoniji sa ostalima. Pored toga, također, i veoma veliki broj zvijezda-repatica kreće se po orbitama koje su određene za njih.

P.S.
da li bi se pored takvog prostranstva i energije u svemiru ( a nije isključeno da postoji više svemira ) kao Svemogući i Sveznajući bavio "kušnjom" ljudi ?
------
To je i meni jedan od problema, cuj stvori faca nebule, kvazare,neutrino zvjezde, crne rupe i onda kaze "a vi - ne jesti svinjetinu i ne karati cure prije braka jer se suprostavlja mojim senzibilitetima! "
Ma daaaj...
Ci-Nick

#237 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by Ci-Nick »

broj dva wrote:
Ci-Nick wrote:

P.S.
------
To je i meni jedan od problema, cuj stvori faca nebule, kvazare,neutrino zvjezde, crne rupe i onda kaze "a vi - ne jesti svinjetinu i ne karati cure prije braka jer se suprostavlja mojim senzibilitetima! "
Ma daaaj...
Da,..
realno rečeno vjernici monoteističkih vjera vrijeđaju Boga mnogo više od nas ateista jer ga smatraju, narcisoidnim, sitničavim, ograničenim,.... za razliku od nas koji vjerujemo da ako Bog (ipak) postoji ima važnija posla od dosadnog suđenja i prženja ljudi za koje već unaprijed zna da će počiniti brdo grijeha. :lol:
ABH017

#238 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by ABH017 »

Pa realno, polazne tačke, gledišta i razumjevanje istih stvari su nam različita. Vjernici u svemu vide dokaz postojanja Boga, a nevjernici obrnuto. Sve je to normalno. Otiđite na pdf fudbal/nogomet, pa će te vidjeti kako jedni još uvijek misle da je Pape bio naš najbolji selektor, i da je on odveo reprezentaciju BiH na SP u Brazilu, dok drugi tvrde da je on neznalica, kojeg su igrači i splet sretnih okolnosti odveli na isto to prvenstvo. Diskusija je moguća. Stavovi se mogu, ali i ne moraju približiti ili izjednačiti.
Komentarisati vjernika iz nevjerničke vizure i obrnuto je poseban "merak", izgleda.
Ako vjernik vjeruje da ga je Bog stvorio, samo da mu robuje, ako vjeruje da je Bog tražio od meleka i džina da mu iskažu poštovanje, jer je to njegovo najsavršenije biće, koje može da uči, razmišlja i koristi resurse koji ga okružuju, zahvaljujući mozgu i savršenom spletu nerava, mišića i kostiju, što ne može ni jedno drugo Njegovo biće, kako se onda može reći da ga smatra narcisoidnim, sitničavim, ograničenim...?
Bogu vjernik ne pripisuje ljudske osobine. Bog je univerzalna sila koja upravlja svemirom, ali to se ne može nazvati Njegovim poslom. On ne može biti zauzet. Zašto ga trebamo materijalizovati? Zar to nije Njegovo ograničavanje? Zar nije On, kad već postoji, Svemoćan i Sveprisutan? Zašto bi takvoj Sili nešto bilo teško, mrsko, nebitno, ako je već posvetio toliko mnogo pažnje za svaki detalj prilikom stvaranja svega što nam je poznato i nepoznato?

Ateista, u pravilu, ne vjeruje u život poslije smrti, ali će ga sigurno snaći isto što i vjernika. Tijelo će nam svima postati hrana za crve, što je za mene, opet dokaz o postojanju Savršene sile. Vjernik vjeruje da će biti proživljen poslije toga. Nevjernik vjeruje da poslije toga nema ništa. Barem ne za njega.
MyTao

#239 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by MyTao »

ABH017 wrote:Pa realno, polazne tačke, gledišta i razumjevanje istih stvari su nam različita. Vjernici u svemu vide dokaz postojanja Boga, a nevjernici obrnuto. Sve je to normalno. Otiđite na pdf fudbal/nogomet, pa će te vidjeti kako jedni još uvijek misle da je Pape bio naš najbolji selektor, i da je on odveo reprezentaciju BiH na SP u Brazilu, dok drugi tvrde da je on neznalica, kojeg su igrači i splet sretnih okolnosti odveli na isto to prvenstvo. Diskusija je moguća. Stavovi se mogu, ali i ne moraju približiti ili izjednačiti.
Komentarisati vjernika iz nevjerničke vizure i obrnuto je poseban "merak", izgleda.
Ako vjernik vjeruje da ga je Bog stvorio, samo da mu robuje, ako vjeruje da je Bog tražio od meleka i džina da mu iskažu poštovanje, jer je to njegovo najsavršenije biće, koje može da uči, razmišlja i koristi resurse koji ga okružuju, zahvaljujući mozgu i savršenom spletu nerava, mišića i kostiju, što ne može ni jedno drugo Njegovo biće, kako se onda može reći da ga smatra narcisoidnim, sitničavim, ograničenim...?
Bogu vjernik ne pripisuje ljudske osobine. Bog je univerzalna sila koja upravlja svemirom, ali to se ne može nazvati Njegovim poslom. On ne može biti zauzet. Zašto ga trebamo materijalizovati? Zar to nije Njegovo ograničavanje? Zar nije On, kad već postoji, Svemoćan i Sveprisutan? Zašto bi takvoj Sili nešto bilo teško, mrsko, nebitno, ako je već posvetio toliko mnogo pažnje za svaki detalj prilikom stvaranja svega što nam je poznato i nepoznato?

Ateista, u pravilu, ne vjeruje u život poslije smrti, ali će ga sigurno snaći isto što i vjernika. Tijelo će nam svima postati hrana za crve, što je za mene, opet dokaz o postojanju Savršene sile. Vjernik vjeruje da će biti proživljen poslije toga. Nevjernik vjeruje da poslije toga nema ništa. Barem ne za njega.

:run: ne znam gdje bi poceo... toliko gluposti na jednom mjestu odavno nisam procitao. Nije isto raspravljati o Papetu i o postojanju boga... zasto? zato sto jedan postoji, a za drugog to ne znamo.

Btw... Mi vec znamo kako ce nam biti posle smrti, jer od nastanka svemira pa do prije najvise 100 godina mi smo bili mrtvi.
ABH017

#240 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by ABH017 »

MyTao wrote:
ABH017 wrote:Pa realno, polazne tačke, gledišta i razumjevanje istih stvari su nam različita. Vjernici u svemu vide dokaz postojanja Boga, a nevjernici obrnuto. Sve je to normalno. Otiđite na pdf fudbal/nogomet, pa će te vidjeti kako jedni još uvijek misle da je Pape bio naš najbolji selektor, i da je on odveo reprezentaciju BiH na SP u Brazilu, dok drugi tvrde da je on neznalica, kojeg su igrači i splet sretnih okolnosti odveli na isto to prvenstvo. Diskusija je moguća. Stavovi se mogu, ali i ne moraju približiti ili izjednačiti.

:run: ne znam gdje bi poceo... toliko gluposti na jednom mjestu odavno nisam procitao. Nije isto raspravljati o Papetu i o postojanju boga... zasto? zato sto jedan postoji, a za drugog to ne znamo.

Btw... Mi vec znamo kako ce nam biti posle smrti, jer od nastanka svemira pa do prije najvise 100 godina mi smo bili mrtvi.
Btw.. Teško mo je da ti nacrtam, ali pokušat ću da ti pojasnim.
Za Papeta postoje fizički dokazi da je živ. Svi ga vidjeli i svi smo upoznati sa njegovom biografijom, još nam je suvremenik. Pa opet imamo različita mišljenja o njemu i njegovom radu.
Za Boga nemamo fizičke dokaze, niti ćemo ih ikada imati, barem za ovog života. Muhammed a.s. je živio prije 1400 godina i o njegovom životu postoji mnogo podataka, koji su često kontradiktorni. Svako iole pametan će shvatiti, da je očekivano i logično, da će se više razilaziti mošljenja o Bogu i Muhammedu, nego o Safetu Sušiću.
Ja sam uporedio različita stajališta.
To što ti ne znaš pročitat šta piše, to je tvoj problem.
To što, ocjenjuješ postove drugih kao gomilu gluposti, samo zato što ne dijele tvoje mišljenje, govori o tebi samom.
shmizlica

#241 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by shmizlica »

Pandakonda wrote:Pozdrav, kao što sam naslov kaže zanima me mišljenje ateista sa ovog foruma šta se dešava sa ljudima nakon što umru, pitao sam dosta prijatelja koji su ateisti i čuo sam dosta odgovora, neki vjeruju u reinkarnaciju neki su čak vjerovali u priče da su ih neka "viša" bića stvorila ovdje. Izvinjavam se ako je već bila tema.
jedan prigodni :D

Pita Perica mamu:
-Mama,kad ljudi umru, da li se pretvore u prašinu?

- Da, odgovori mama.

A Perica će na to:
- Onda je neko umro ispod mog kreveta!

on topic, po meni s nama se desi isto što i sa svim ostalim živim bićima na ovoj našoj plavoj planeti....zašto smo mi bolji od bilo kojeg drveta oko nas...zapravo, drvo je i korisnije...bar proizvodi kisik :D malo sarkazma :)

mada u principu to i mislim, uključimo se u sistem kruženja energije u prirodi i hajd...neki reći, a šta s dušom, bla bla...ne budite romantični, ba :D kad te nema - nema te
patriot_1

#242 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by patriot_1 »

shmizlica wrote:
Pandakonda wrote:Pozdrav, kao što sam naslov kaže zanima me mišljenje ateista sa ovog foruma šta se dešava sa ljudima nakon što umru, pitao sam dosta prijatelja koji su ateisti i čuo sam dosta odgovora, neki vjeruju u reinkarnaciju neki su čak vjerovali u priče da su ih neka "viša" bića stvorila ovdje. Izvinjavam se ako je već bila tema.

Pita Perica mamu:

- Da, odgovori mama.

A Perica će na to:

on topic, po meni s nama se desi isto što i sa svim ostalim živim bićima na ovoj našoj plavoj planeti....zašto smo mi bolji od bilo kojeg drveta oko nas...zapravo, drvo je i korisnije...bar proizvodi kisik :D malo sarkazma :)

mada u principu to i mislim, uključimo se u sistem kruženja energije u prirodi i hajd...neki reći, a šta s dušom, bla bla...ne budite romantični, ba :D kad te nema - nema te
KOrisost nije mjerilo vrijednosti!Npr imaš kravu koja ti daje mlijeko ,kokoš koja daje jaje,sadnice paradajza ili paprike,psa koji kuću čuva ili mačku koja miševe ganja,zar ti oni više vrijede od vlastitog djeteta?
Odnos Bog-čovjek je u nekom smislu odnos otac i sin!
shmizlica

#243 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by shmizlica »

ne kontam baš šta si mi htio reći, al nije ni bitno....pitanje je šta ja mislim šta bude s nama.

ili misliš Bog nas je stvorio pa smo mu kao bitni? stvorio je (ako ćemo tako razmišljati) i onu kokoš, bajdvej :D
rumenige_brajtner

#244 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by rumenige_brajtner »

patriot_1 wrote:
shmizlica wrote:

Pita Perica mamu:

- Da, odgovori mama.

A Perica će na to:

KOrisost nije mjerilo vrijednosti!Npr imaš kravu koja ti daje mlijeko ,kokoš koja daje jaje,sadnice paradajza ili paprike,psa koji kuću čuva ili mačku koja miševe ganja,zar ti oni više vrijede od vlastitog djeteta?
Odnos Bog-čovjek je u nekom smislu odnos otac i sin!
Image
patriot_1

#245 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by patriot_1 »

shmizlica wrote:ne kontam baš šta si mi htio reći, al nije ni bitno....pitanje je šta ja mislim šta bude s nama.

ili misliš Bog nas je stvorio pa smo mu kao bitni? stvorio je (ako ćemo tako razmišljati) i onu kokoš, bajdvej :D
Samo je čovjeka stvorio na svoju sliku,sličnog Njemu(sličnost ne znači istost).
Sve ostalo je stvorio radi čovjeka!Isus npr uči da smo ne samo stvorenja nego Božja djeca!
shmizlica

#246 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by shmizlica »

možda.....al u mom slučaju to ne pije vode :D kao što rekoh, moje mišljenje je da se ništa bitno neće desiti s nama :D the end...game over :mrgreen:
ElDzidziIbnDzo

#247 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by ElDzidziIbnDzo »

Kud ces vece nesrece nego da budes ateista :)
shmizlica

#248 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by shmizlica »

ElDzidziIbnDzo wrote:Kud ces vece nesrece nego da budes ateista :)
to isto ko da ja tebi kažem obrnuto :) svakom njegovo pa ćemo da vidimo :zoka:
ElDzidziIbnDzo

#249 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by ElDzidziIbnDzo »

:thumbup:
Ali Kemal

#250 Re: Život poslje smrti (ateisti)

Post by Ali Kemal »

Ci-Nick wrote:

P.S.
Upravo tako, potpuno besmisleno. Toliki svemiri i sad Bog gleda jel Kemo ukro kiflu u granapu ili zigu prije braka :D
Post Reply