Život nakon rodjenja
-
Stari
Oj oj oj ... pa nisam ja kriv sto si se ti javila prva tj nekoliko trenutaka nakon sto je nas je mosor1 izvolio obradovati svojim (tada) novim ostvarenjem. Da je to uradio neko drugi (dakle to da reaguje na mosorov text prvi)...mozda bih ga spomenuo. mozda ne ....ko ce sad to znati.
Kad malo bolje razmislim mozda ipak nisi potuno u krivu u tvojim natuknicama o jednoj mogucnosti da moj prijasnji komentar i nije bas sasma lisen licne dimenzije, u svoj svojoj jelte ....objektivnosti. Nisi u krivu...zaljubljen sam naime u te .....vec godinama. Jel tu nesto fali...?
Mislim ...smijem li to biti? ....Mogu ti medjutim dati cvrsta uvjerenja da je ta dimenzija mojih licnih osjecanja prema tebi .... potuno platonska.
Kad malo bolje razmislim mozda ipak nisi potuno u krivu u tvojim natuknicama o jednoj mogucnosti da moj prijasnji komentar i nije bas sasma lisen licne dimenzije, u svoj svojoj jelte ....objektivnosti. Nisi u krivu...zaljubljen sam naime u te .....vec godinama. Jel tu nesto fali...?
Mislim ...smijem li to biti? ....Mogu ti medjutim dati cvrsta uvjerenja da je ta dimenzija mojih licnih osjecanja prema tebi .... potuno platonska.
-
ibnHome
da vam pomognem maloA wrote:Ovo je zanimljivo - komentarisali su Mosorov tekst, i to mozesmislitpozitivno!, i Danas, i Toozla, i Stella, i Soul-Sista ... Ali eto, samo je moj komentar - prokomentarisan. Stari - nije valjda to nesto .... licno ? Ili sto bi ti rekao - bitnije po cemu se sere...a ne o cemu se sere.....a najmanje kako se sere (ili je najvaznije - po kome?)Stari wrote:Taman sam bio nacisto da pocnem vjerovati kako je taj poprilicno osrednji i od pseudosekularisticnih forumskih mislilaca cesto ruglu izvrgavani novinar, izvjesni F. Alispahic bio izvor mosorove inspiracije ..... ali neee, neces majcin sine....jer nije se smrad mosorovog texta ni stisao a vec ga je A nagradila sa jednim finim...i time valjda svojim sljedbenicima stavila do znanja da je ovaj text ne smrdi jednako kao i svaki drugi Alispahicev....a kako i bi...ta sranje inspirisano bukowskim i Millerom ...nije isto sto i sranje inspirisano Fatmirom. ...ili je mozda
bitnije po cemu se sere...a ne o cemu se sere.....a najmanje kako se sere.
Stari ako mislis na ovaj posljednji text o 'umisljenoj muhi' - to je text Dzelaludina Rumija...a za onaj prvi ce se valjda neko javit'
-
mosor1
Cuj, govno je govno, pa mora i da smrdi - cemu mistifikacije. A sto se teksta tice, on je samo parafraza uvodnog, i (vjerovao ili ne) uopce nije o govnima, nista vise nego sto je abdulhaqqov o fetusima. Intimno, mislim da me abdul poslije prepishao s onom magarecom pisalinom - to je i meni negadljivom bilo malo gadljivo citati (respect, abdulhaqq!Stari wrote:Taman sam bio nacisto da pocnem vjerovati kako je taj poprilicno osrednji i od pseudosekularisticnih forumskih mislilaca cesto ruglu izvrgavani novinar, izvjesni F. Alispahic bio izvor mosorove inspiracije ..... ali neee, neces majcin sine....jer nije se smrad mosorovog texta ni stisao a vec ga je A nagradila sa jednim finim...i time valjda svojim sljedbenicima stavila do znanja da je ovaj text ne smrdi jednako kao i svaki drugi Alispahicev....a kako i bi...ta sranje inspirisano bukowskim i Millerom ...nije isto sto i sranje inspirisano Fatmirom. ...ili je mozda
A taj Fatmir - sori, stari, ja ti nikad nisam procitao nista od tog lika - da nisi spomenuo da je novinar, ne bih ni znao.
-
tigris
morti wrote:Ovaj tekst je star...pročitao sam ga prije par godina...al je dobar...
Sasvim razumljiv,i jasan čak malom djetetu...
Mislim da se ovdje cilja na "život poslije ovog života"...na zagrobni život...
Sličan razgovor vodimo i mi na ovom svijetu i pitamo se "ima li života poslije smrti"...
Ja PRETPOSTAVLJAM da ima...
pa ja i ja sam to isto rekla samo ukratko.......
-
monolog
Ne bih da pokvarim ovako zanimljivu temu i zaista lijepu pricu, ali se moram nadovezati na zapoceti ciklus "bajki iznutra" i upotpunim trilogiju... Ne mogu izdrzati...
(Nisam bas toliko perverzan, pa ce qurac voditi MONOLOG u vagini...)
Helem, polemise q:
Znam da ima zivot vani, ali nije to to. Meni je bolje ovdje, u mraku, u smradu, u vlazi. Meni se ovdje svidja i necu napolje. I iako Veliki Vodja, za kojeg sam jako vezan i iz kojeg vucem korijenje, mene mnogo voli, hoce da mi udovolji jer i ja udovoljavam njemu, nekad moram biti na suhom. Nekad Vodja uzme stvar u svoje ruke i ulije mi nadu za zivot, ali ja ipak najvise volim da me cusne u ovaj mracni kutak. Jer ovdje imam misiju. Ovdje stvaram novi zivot (ili ga On stvara). Ne znam kako to zasluzim ili ne, tu ima mnogo slucajnosti, ali nekad me turi i u drugu, jos mracniju, smrdljiviju vrlet... To je stranputica, besciljni hedonizam... Kako su samo blizu, a toliko daleko ti putevi...
Ja samo ovdje hodam, mislim svojom glavom, povracam svojim ustima. Inace Ga moram pratiti oklembesen i skakutati u ritmu Njegovog hoda.
Znaci znam da ima svijet napolju. Poslije izlaska ima zivota. Bio sam tamo. Postoji On, osjetio sam dodir Njegove ruke, narocito kad je potpuno sam, On pjeva i miluje moj svijet. Ali meni je OVDJE najbolje.
Helem, polemise q:
Znam da ima zivot vani, ali nije to to. Meni je bolje ovdje, u mraku, u smradu, u vlazi. Meni se ovdje svidja i necu napolje. I iako Veliki Vodja, za kojeg sam jako vezan i iz kojeg vucem korijenje, mene mnogo voli, hoce da mi udovolji jer i ja udovoljavam njemu, nekad moram biti na suhom. Nekad Vodja uzme stvar u svoje ruke i ulije mi nadu za zivot, ali ja ipak najvise volim da me cusne u ovaj mracni kutak. Jer ovdje imam misiju. Ovdje stvaram novi zivot (ili ga On stvara). Ne znam kako to zasluzim ili ne, tu ima mnogo slucajnosti, ali nekad me turi i u drugu, jos mracniju, smrdljiviju vrlet... To je stranputica, besciljni hedonizam... Kako su samo blizu, a toliko daleko ti putevi...
Ja samo ovdje hodam, mislim svojom glavom, povracam svojim ustima. Inace Ga moram pratiti oklembesen i skakutati u ritmu Njegovog hoda.
Znaci znam da ima svijet napolju. Poslije izlaska ima zivota. Bio sam tamo. Postoji On, osjetio sam dodir Njegove ruke, narocito kad je potpuno sam, On pjeva i miluje moj svijet. Ali meni je OVDJE najbolje.
-
Stari
Jeste ...F. Alispahic je ...hajde recimo novinar, i pise stilom cesto inspirisanim fekalijama i izmetom razno-raznih zivih bica .... skoro u istoj mjeri kao i ti (doduse ti to radis ..."svijetski" jer su ti ...jelte... Bukowski i Miller bili uzori) no bilo kako bilo...ja sam samo primjetio slicnost u stilumosor1 wrote:Cuj, govno je govno, pa mora i da smrdi - cemu mistifikacije. A sto se teksta tice, on je samo parafraza uvodnog, i (vjerovao ili ne) uopce nije o govnima, nista vise nego sto je abdulhaqqov o fetusima. Intimno, mislim da me abdul poslije prepishao s onom magarecom pisalinom - to je i meni negadljivom bilo malo gadljivo citati (respect, abdulhaqq!Stari wrote:Taman sam bio nacisto da pocnem vjerovati kako je taj poprilicno osrednji i od pseudosekularisticnih forumskih mislilaca cesto ruglu izvrgavani novinar, izvjesni F. Alispahic bio izvor mosorove inspiracije ..... ali neee, neces majcin sine....jer nije se smrad mosorovog texta ni stisao a vec ga je A nagradila sa jednim finim...i time valjda svojim sljedbenicima stavila do znanja da je ovaj text ne smrdi jednako kao i svaki drugi Alispahicev....a kako i bi...ta sranje inspirisano bukowskim i Millerom ...nije isto sto i sranje inspirisano Fatmirom. ...ili je mozda
).
A taj Fatmir - sori, stari, ja ti nikad nisam procitao nista od tog lika - da nisi spomenuo da je novinar, ne bih ni znao.
Sporedna si uloga u ovoj epizodi....blazeni osmjeh u stilu...
-
mosor1
Abdule, brate, sta uradismo???! Pokrenuli smo izgleda lavinu, ocekujmo sada razglednicu sarme na proputovanju kroz jednjak, feljton cira na dvanaesniku i zbirku introspektivne poezije o vodi u koljenu.monolog wrote:Ne bih da pokvarim ovako zanimljivu temu i zaista lijepu pricu, ali se moram nadovezati na zapoceti ciklus "bajki iznutra" i upotpunim trilogiju... Ne mogu izdrzati...
Helem, polemise q:
-
Stari
Eh
eh
hvala ti ...ali ipak nemoj tako zeno...ispasce da i ja kao novopeceni talibanac fundamentalista...dobijam sljedbenike.
....Nego , bio bih se zakleo da je tvoj komentar malocas bio za skoro recenicu i pol dulji....varam li se ili si ga vlastorucno skratila?
Srdacan pozdrav Zeni.
Srdacan pozdrav Zeni.
-
Kwaheri
Stari wrote:Eheh
hvala ti ...ali ipak nemoj tako zeno...ispasce da i ja kao novopeceni talibanac fundamentalista...dobijam sljedbenike.
![]()
![]()
....Nego , bio bih se zakleo da je tvoj komentar malocas bio za skoro recenicu i pol dulji....varam li se ili si ga vlastorucno skratila?
Srdacan pozdrav Zeni.
jes vala...al citah uporedo temu islamofobija i ovu...pa me malo prenijelo...a i rekoh cuvat cu onaj kometar za tu temu..nekako mi...
...btw..mene su vec osudili, tako da ja kao potencijalni terorista (a to je za nijansu zafrkanija kategorija
...fakat ne kontam kako su me dosada mimoisli tvoji komentari
Svako dobro!
- stella_k
Ja svom djetetu ne prijetim. Buduci da je djevojcica, ponesemo i Barbiku. Prvo Barbi dobije injekciju, pa onda i kcerka. Barbi ne place pa ne place ni ona.abdulhaqq_ wrote:Bismillah!
sustina price je ova (po meni) -- istinska majka ce se brinuti o svojoj djeci i voljece ih. i nece ih dijeliti na pravicnije i nepravicnije. nece ih siliti da zasluze njenu ljubav tako sto ce joj se moliti, vec se im tu ljubav i zastitu nesebicno pruziti. ucinice sve za njih, i nece ih strasiti i prijetiti im paklom niti ce ih proklinjati ni potapati ni kaznjavati...
Svaka prava majka ce sigurno sve uciniti da njenoj dijeci bude dobro.Odnos majke i dijeteta je taj da majka uvijek zna sta je za dijete dobro , dok dijete zasigurno NE ZNA!!!
Recimo ,dijete se razboli , gori od temperature, ono mora ici doktoru , i najvjerovatnije mora primiti injekciju.
Ali ali za dijete to pretstavlja nesto uzasno ,ono u tom momentu ne shvata kako neko poput njegove majke moze ga tjerati na nesto takvo,zasto mu ona nanosi bol. U tom momentu on je istinski mrzi, jer NE ZNA DA MU ONA ZELI NAJBOLJE!!!
A sta majka da radi , nerijetko MORA prijetiti djetetu raznim stvarima(pojesce te vuk, odvesce te cigani...).ZAsto mu ona prijeti, zato sto ga mrzi??? Mozda zato sto dokazuje svoju moc nad djetetom???Ne dragi moji, nego zato sto ona to dijete VOLI, kao sto samo majka moze voljeti svoje dijete, pa ona ga je rodila.
Tako smo izlijecili strah od injekcije, vakcine itd...
-
Kwaheri
...mozda nema puno veze s temom ali...stella_k wrote:
Ja svom djetetu ne prijetim. Buduci da je djevojcica, ponesemo i Barbiku. Prvo Barbi dobije injekciju, pa onda i kcerka. Barbi ne place pa ne place ni ona.
Tako smo izlijecili strah od injekcije, vakcine itd...
...zanimljiv pristup...tvoja djevojcica bi trebala iz toga nauciti sta? ...da je ok slagati, da bi se izlijecio strah? jer tvoja djevojcica valjda place zato sto je boli... ona ne zna da barbi ne osjeca bol...nego ju trpi bez placa...zbog toga sto barbi ne place... a mama ju je slagala da djevojcica ne bi plakala...ali mama misli da je to za njeno dobro...bar privremeno... mada se doima simpa recept...
- stella_k
@zena
Lazem djevojcicu, zanimljiv pristup.....
Ona moze plakati od straha od bijelih mantila, pa cuje drugu djecu kako placu....Ako vidi da NJENA Barbi ne place, onda moze shvatiti da nema potrebe za placem, da je ta injekcija prolazna, uostalom, to je recept za strah za djevojcicu sasvim malu...Koliko ona moze shvatiti svojim jos nerazvijenim shvatanjem.....
To je slicno kao strah duhovno neizgradjenih osoba (bez uvrede bilo kome)...od neceg sto se zove Islam ili neka druga vjera...
Vjerovatno sam iz tog razloga pocela slati postove na temu religija..zelja za dijalogom...
Nisam islamofob, postujem sve sto voli Boga (ups, pazi veliko slovo).
Mozda su mirni i stalozeni odgovori dobra injekcija, uvazavanje drugog i drugacijeg, to bi u ovom slucaju mogla biti super "Barbika" za one koji se boje...
Svakom njegovo, meni moje, na tom principu se gradi ovaj svijet...koji nije bas savrsen, kao ni mi uostalom....
Ona moze plakati od straha od bijelih mantila, pa cuje drugu djecu kako placu....Ako vidi da NJENA Barbi ne place, onda moze shvatiti da nema potrebe za placem, da je ta injekcija prolazna, uostalom, to je recept za strah za djevojcicu sasvim malu...Koliko ona moze shvatiti svojim jos nerazvijenim shvatanjem.....
To je slicno kao strah duhovno neizgradjenih osoba (bez uvrede bilo kome)...od neceg sto se zove Islam ili neka druga vjera...
Vjerovatno sam iz tog razloga pocela slati postove na temu religija..zelja za dijalogom...
Mozda su mirni i stalozeni odgovori dobra injekcija, uvazavanje drugog i drugacijeg, to bi u ovom slucaju mogla biti super "Barbika" za one koji se boje...
Svakom njegovo, meni moje, na tom principu se gradi ovaj svijet...koji nije bas savrsen, kao ni mi uostalom....
-
Kwaheri
wow...daj sta lakse...mi smo ti bona iz bosne...vruca krv, bistar um i brz jezikstella_k wrote:@zena
![]()
Mozda su mirni i stalozeni odgovori dobra injekcija, uvazavanje drugog i drugacijeg, to bi u ovom slucaju mogla biti super "Barbika" za one koji se boje...![]()
- stella_k
E nemere se tako u Evropuzena wrote:wow...daj sta lakse...mi smo ti bona iz bosne...vruca krv, bistar um i brz jezikstella_k wrote:@zena
![]()
Mozda su mirni i stalozeni odgovori dobra injekcija, uvazavanje drugog i drugacijeg, to bi u ovom slucaju mogla biti super "Barbika" za one koji se boje...![]()
- CiCiban
oFajj, samo malo.. ta barbie barbi taktika djeluje ne samo pogresna..vec i opasna
.. jer njene male zrtve cak i ako odRRAstu
, ne dostignu nikada zrelost ..niti postignu sposobnost samostalnog rasudjivanja..
te im uvijek treba ..neka varijanta barbie predstave da bi se uljudili..
a to je blago receno - zamorno

a to je blago receno - zamorno
- stella_k
E ovo sa barbikom je iz licnog iskustva...pa vidi ja odrasla, jos mos mislit, umijem mislit...slabo koga citiram, posebno na engleskom....CiCiban wrote:oFajj, samo malo.. ta barbie barbi taktika djeluje ne samo pogresna..vec i opasna.. jer njene male zrtve cak i ako odRRAstu
, ne dostignu nikada zrelost ..niti postignu sposobnost samostalnog rasudjivanja..
a to je blago receno - zamorno![]()
Uz postovanje tudjim mislima, imam i svoje...
Ova mala ZRTVA raste, Bogu hvala pametnica prava..
Cak bi i neke ovdje kojecemu mogla naucit....
-
Kwaheri
stella_k wrote:Ma uostalom, sta ce nama Evropa, mi smo pametniji...vidi se iz prilozenog...
...malo mi se zavrti...i sad se sramim svog temperamenta...ja bih u Evropu. fakat. ako je gornji recept provjeren, nece mi biti tesko nauciti... ima li neko uputstvo?
- stella_k
Ima naravno...
Voli svoju zemlju...Radi, plati porez....Ne posudjuj ako ne mozes vratiti, ne varaj, ne kradi....
Gradi fabrike, dozvoli da ljudi zive od svoga rada, ne od milostinje...
Konstruktivno upotrijebi temperament, znanje, brz jezik...
Tako ti je to..
Voli svoju zemlju...Radi, plati porez....Ne posudjuj ako ne mozes vratiti, ne varaj, ne kradi....
Gradi fabrike, dozvoli da ljudi zive od svoga rada, ne od milostinje...
Konstruktivno upotrijebi temperament, znanje, brz jezik...
Tako ti je to..