bravo to je taj post koji smo cekali ... visne nemamo sumnje ... sve je receno ...SeleneY wrote:Stvarno je ovaj narod naivan,i ko izmisli ove religije!Sve je to nastalo da bi covjek bio psihicki stabilan i da moze u nesta vjerovati!Kao neki psihicki oslonac za mnogobrojna pitanja koja se vrte u danasnjici!Ne postoji nikakav svijet poslije smrti,dusa covjeka se prosto ugasi,tijelo postane sama kost!To je dar prirode i ovog svijeta,i na to covjek treba biti zahvalan!Ove ko veli bajke sto postoje u svim religijama samo ljude dodatno cini glupim i mjenja njihovu savjest!U svakom slucaju narod nek vjeruje,ionako ce umrijeti sa spoznajom da je ipak nest ostavio iza sebe,a religija nije pretjerano ni uticala na njegov zivot!Treba zivjeti radosno i lijepo,i ne zamarati se ovim,jer zaista ovo je sve suplja prica!Sudbina kroji ostatak puta...
Zivot na Ahiretu...
- arte.fakt
#151 Re: Zivot na Ahiretu...
- KotromanichII
#152 Re: Zivot na Ahiretu...
nije tacnodusa covjeka se prosto ugasi,tijelo postane sama kost!
evo nek ti Allah kaze koju rijec o tome:
3. Zar čovjek misli da kosti njegove nećemo sakupiti?
4. Hoćemo, Mi možemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo.
doktor bioinzinjeringa, sto je studirao na univerzitetu u britaniji objasnjava kako ce Allaha ozivjeti mrtve, naucne dokaze daje, ovo obavezno morate pogledati koji imalo sumnjate u prozivljenje
Kako ce Bog ozivjeti mrtve , objasnjenje sa slikama i komentarima , prvi dio
Kako ce Bog ozivjeti mrtve , objasnjenje sa slikama i komentarima , drugi dio
upravo ovako ce biti i prozvljenje, dok gledas ovaj video upravo gledas svoje prozivljenje , na koji nacin ces biti prozivljen na Sudnjem danu
Video rast biljke iz sjemena
http://www.youtube.com/watch?v=iFCdAgeM ... r_embedded
Allah kaze:
7:57. On je Taj koji šalje vjetrove kao radosnu vijest milosti Svoje; a kad oni pokrenu teške oblake, Mi ih prema mrtvom predjelu potjeramo, pa na njega kišu spustimo i učinimo da uz njenu pomoć rastu plodovi svakovrsni; isto ćemo tako mrtve oživjeti, opametite se!
-
viki488
#153 Re: Zivot na Ahiretu...
zanimljiva tema....ja mislim da u dzenetu necemo imati potreba necemo zelit ferarija..necemo plakat necemo ici u wc nijedan teret necemo imati.....jer hava kad je zagrizla i progutala jabuku sa zabranjenog drveta ....donjela nam je na ovaj svijet nuzde tugu plac nestrpljivost stid itd... to drvo im je bilo zabranjeno bas zbog toga sto su u njemu se nalazile negativne osobine covijeka..jer Allah nas je stvorio u najboljem izdanjem..i dao nam je lijep zivot ..i nemojte pitat sto je Hava i ADEM a.s. to uradili zar zbog njih ispastamo..to je priroda covijekova i svako od nas da je bio na njihovom mjestu isto bi ucinio....znaci dzenet je savrsensto molimo Allaha dz.s. da nas uvede u njeg....a kad dospijemo u njega Allahovom voljom nista nece biti dosadno niti pozeljno jer tu ces imati sve... u dzehenemu kazu da ce biti uglavnom zene ((nezna se zassto ne vijerujem da je zbog jezika nego zbog bluda)) i jevreji... eh sad... samo ON zna ko gdje ide...bitno je biti dobar covijek vjrtovat da postoji Bog i da smo svi mi njegovi..... ciniti dobra dijela i kad grijesis pokaj se... i to je to.. sellam svima...
- bijela
#154 Re: Zivot na Ahiretu...
tamo-vamo, ali nemoj na hazreti Havu,viki488 wrote:zanimljiva tema....ja mislim da u dzenetu necemo imati potreba necemo zelit ferarija..necemo plakat necemo ici u wc nijedan teret necemo imati.....jer hava kad je zagrizla i progutala jabuku sa zabranjenog drveta ....donjela nam je na ovaj svijet nuzde tugu plac nestrpljivost stid itd... to drvo im je bilo zabranjeno bas zbog toga sto su u njemu se nalazile negativne osobine covijeka..jer Allah nas je stvorio u najboljem izdanjem..i dao nam je lijep zivot ..i nemojte pitat sto je Hava i ADEM a.s. to uradili zar zbog njih ispastamo..to je priroda covijekova i svako od nas da je bio na njihovom mjestu isto bi ucinio....znaci dzenet je savrsensto molimo Allaha dz.s. da nas uvede u njeg....a kad dospijemo u njega Allahovom voljom nista nece biti dosadno niti pozeljno jer tu ces imati sve... u dzehenemu kazu da ce biti uglavnom zene ((nezna se zassto ne vijerujem da je zbog jezika nego zbog bluda)) i jevreji... eh sad... samo ON zna ko gdje ide...bitno je biti dobar covijek vjrtovat da postoji Bog i da smo svi mi njegovi..... ciniti dobra dijela i kad grijesis pokaj se... i to je to.. sellam svima...
nije ona takva kako se o njoj priča.
- lik iz bajke
#155 Re: Zivot na Ahiretu...
ko sto napisa jednom vrli pisac neki:arte.fakt wrote:bravo to je taj post koji smo cekali ... visne nemamo sumnje ... sve je receno ...SeleneY wrote:Stvarno je ovaj narod naivan,i ko izmisli ove religije!Sve je to nastalo da bi covjek bio psihicki stabilan i da moze u nesta vjerovati!Kao neki psihicki oslonac za mnogobrojna pitanja koja se vrte u danasnjici!Ne postoji nikakav svijet poslije smrti,dusa covjeka se prosto ugasi,tijelo postane sama kost!To je dar prirode i ovog svijeta,i na to covjek treba biti zahvalan!Ove ko veli bajke sto postoje u svim religijama samo ljude dodatno cini glupim i mjenja njihovu savjest!U svakom slucaju narod nek vjeruje,ionako ce umrijeti sa spoznajom da je ipak nest ostavio iza sebe,a religija nije pretjerano ni uticala na njegov zivot!Treba zivjeti radosno i lijepo,i ne zamarati se ovim,jer zaista ovo je sve suplja prica!Sudbina kroji ostatak puta...
- „Sve će proći... Ali, kakva je to utjeha? Proći će i radost. Proći će i ljubav, proći će i život. Zar je nada u tome da sve prođe?“meša selimović
-
King_of_jungle20
#156 Re: Zivot na Ahiretu...
ne razumijem...bijela wrote:tamo-vamo, ali nemoj na hazreti Havu,viki488 wrote:zanimljiva tema....ja mislim da u dzenetu necemo imati potreba necemo zelit ferarija..necemo plakat necemo ici u wc nijedan teret necemo imati.....jer hava kad je zagrizla i progutala jabuku sa zabranjenog drveta ....donjela nam je na ovaj svijet nuzde tugu plac nestrpljivost stid itd... to drvo im je bilo zabranjeno bas zbog toga sto su u njemu se nalazile negativne osobine covijeka..jer Allah nas je stvorio u najboljem izdanjem..i dao nam je lijep zivot ..i nemojte pitat sto je Hava i ADEM a.s. to uradili zar zbog njih ispastamo..to je priroda covijekova i svako od nas da je bio na njihovom mjestu isto bi ucinio....znaci dzenet je savrsensto molimo Allaha dz.s. da nas uvede u njeg....a kad dospijemo u njega Allahovom voljom nista nece biti dosadno niti pozeljno jer tu ces imati sve... u dzehenemu kazu da ce biti uglavnom zene ((nezna se zassto ne vijerujem da je zbog jezika nego zbog bluda)) i jevreji... eh sad... samo ON zna ko gdje ide...bitno je biti dobar covijek vjrtovat da postoji Bog i da smo svi mi njegovi..... ciniti dobra dijela i kad grijesis pokaj se... i to je to.. sellam svima...
nije ona takva kako se o njoj priča.
-
theTruePath
#157 Re: Zivot na Ahiretu...
Nije kriva samo Hava kriv je Adem 
-
Static-X
#158 Re: Zivot na Ahiretu...
E cuj mozda dosadi u raju, nista, prebaci se na drugu stanu, tam ce sigurno biti uzbudljivo 
-
theTruePath
#159 Re: Zivot na Ahiretu...
to je isto kao da kazes mozda dosadi biti bogatas,mozda dosadi zivot itd..nikad ne dosadiStatic-X wrote:E cuj mozda dosadi u raju, nista, prebaci se na drugu stanu, tam ce sigurno biti uzbudljivo
a dzehenem nije kao sto si vidio u nekim komedijskim filmovima,,dzehenem je istinska patnja jarane,bukvalno gorenje..pa ti sad vidi
-
Static-X
#160 Re: Zivot na Ahiretu...
Ja mislio bas ko u filmovimatheTruePath wrote:to je isto kao da kazes mozda dosadi biti bogatas,mozda dosadi zivot itd..nikad ne dosadiStatic-X wrote:E cuj mozda dosadi u raju, nista, prebaci se na drugu stanu, tam ce sigurno biti uzbudljivo
a dzehenem nije kao sto si vidio u nekim komedijskim filmovima,,dzehenem je istinska patnja jarane,bukvalno gorenje..pa ti sad vidi
Neskonta ti mene, ono bi za one koji vec skontase kako ce to izgledati na onom svjetu, pa su vec skuzili da ce im i dosano biti....
-
LSD
#161 Re: Zivot na Ahiretu...
One idu u zemlju...životinjama ce se brzo predusiti i bice naređeno zemlji da ih poklopi...nevjernici ce vidjeti tu scenu pa povikati " Da smo barem životinje bili"Plavo-bijeli wrote:Šta je sa životinjama? Idul one gdjespominjel se išta oko toga Kur'anu ?
- KotromanichII
#162 Re: Zivot na Ahiretu...
Allah kaze:One idu u zemlju...životinjama ce se brzo predusiti i bice naređeno zemlji da ih poklopi...nevjernici ce vidjeti tu scenu pa povikati " Da smo barem životinje bili"
40. Mi vas na skoru patnju upozoravamo, na Dan u kome će čovjek djela ruku svojih vidjeti, a nevjernik uzviknuti: "Da sam, bogdo, zemlja ostao!"
"Mi vas, zaista, kaznom bliskom opominjemo.” Tj. kazne na Sudnjem danu, a zbog toga što je ona neizbježna to je izraženo sa ”bliska." "...na Dan u kome će čovjek djela ruku svojih vidjeti", tj. kada će mu sva njegova djela, dobra i loša, biti prikazana, kako Uzvišeni na drugom mjestu veli: "toga dana čovjek će o onome što je pripremio, a što propustio, obaviješten biti." (75:13) "...a nevjernik uzviknuti: 'Kamo sreće da sam prašina bio!'" U nekim predanjima koje prenosi Ebu-Hurejre, Abdullah ibn Amr i drugi, stoji da će to biti kada Allah bude sudio životinjama, kad će se čak i šukasta ovca osvetiti rogatoj, kojoj će, kad i to bude gotovo, reći: "Budi zemlja!", pa će postati zemlja. Tada će nevjernik poželjeti da i on bude zemlja i reći: "Kamo sreće da sam zemlja bio!" Ovakvo značenje navodi se u poznatom hadisu "O rogu" (Es-Sur).
- ljubav_aha
#163 Re: Zivot na Ahiretu...
ovdje je nevjernik automatski osudjen,bez obzira kakva su mu bila djela,dobar hadisKotromanichII wrote:
Allah kaze:
40. Mi vas na skoru patnju upozoravamo, na Dan u kome će čovjek djela ruku svojih vidjeti, a nevjernik uzviknuti: "Da sam, bogdo, zemlja ostao!"
"Mi vas, zaista, kaznom bliskom opominjemo.” Tj. kazne na Sudnjem danu, a zbog toga što je ona neizbježna to je izraženo sa ”bliska." "...na Dan u kome će čovjek djela ruku svojih vidjeti", tj. kada će mu sva njegova djela, dobra i loša, biti prikazana, kako Uzvišeni na drugom mjestu veli: "toga dana čovjek će o onome što je pripremio, a što propustio, obaviješten biti." (75:13) "...a nevjernik uzviknuti: 'Kamo sreće da sam prašina bio!'" U nekim predanjima koje prenosi Ebu-Hurejre, Abdullah ibn Amr i drugi, stoji da će to biti kada Allah bude sudio životinjama, kad će se čak i šukasta ovca osvetiti rogatoj, kojoj će, kad i to bude gotovo, reći: "Budi zemlja!", pa će postati zemlja. Tada će nevjernik poželjeti da i on bude zemlja i reći: "Kamo sreće da sam zemlja bio!" Ovakvo značenje navodi se u poznatom hadisu "O rogu" (Es-Sur).
- KotromanichII
#164 Re: Zivot na Ahiretu...
sam pao sam se ubioovdje je nevjernik automatski osudjen,bez obzira kakva su mu bila djela,dobar hadis
nek Allah odgovori na to:
10. Onima koji nisu vjerovali doviknuće se: "Allahova odvratnost prema vama kad ste, pozvani da vjerujete, ostali nevjernici – bila je, doista, veća od vaše odvratnosti sada prema sebi."
11. "Gospodaru naš," – reći će oni -, "dva puta si nas usmrtio i dva puta si nas oživio; mi priznajemo grijehe naše, pa imali ikakva načina da se iziđe?"
12. "To vam je zato što niste vjerovali kad se pozivalo Allahu Jedinom, a vjerovali ste ako bi Mu se neko drugi smatrao jednakim! Odluka pripada jedino Allahu, uzvišenom i velikom."
23. Reci ti Meni ko će uputiti onoga koji je strast svoju za boga svoga uzeo, onoga koga je Allah, znajući ga, u zabudi ostavio i sluh njegov i srce njegovo zapečatio, a pred oči njegove koprenu stavio? Ko će mu, ako neće Allah, na pravi put ukazati? Zašto se na urazumite?
24. "Postoji samo naš život zemaljski, živimo i umiremo, jedino nas vrijeme uništi" – govore oni. A oni o tome baš ništa ne znaju, oni samo nagađaju.
25. A kad im se ajeti Naši jasni kazuju, samo se ovim riječima izgovaraju: "Pretke naše u život povratite, ako je istina to što govorite."
26. Reci: "Allah vam daje život, zatim će učiniti da poumirete, a poslije će vas na Sudnjem danu sabrati, u to nema nikakve sumnje, ali većina ljudi ne zna."
27. Allahova je vlast na nebesima i na Zemlji! A na dan kada nastupi Čas oživljenja, oni koji su laži slijedili biće izgubljeni.
28. I vidjećeš sve narode kako na koljenima kleče; svaki narod biće prozvan prema svojoj Knjizi: "Danas ćete biti nagrađeni ili kažnjeni prema tome kako ste postupali!
29. Ova Knjiga Naša o vama će samo istinu reći, jer smo naredili da se zapiše sve što ste radili."
- ljubav_aha
#165 Re: Zivot na Ahiretu...
to pravilo vijredi za sve,niko nije savrsenKotromanichII wrote:sam pao sam se ubioovdje je nevjernik automatski osudjen,bez obzira kakva su mu bila djela,dobar hadis![]()
- KotromanichII
#166 Re: Zivot na Ahiretu...
pa vrijedi za sve nevjernike i djelimicno za neke vjernike koje ce zaglaviti u dzehennemu pa poslije izaci nakon sto odrade svoju exkurziju tamo, a za one koje odu direktno u dzennet ovo pravilo nevazito pravilo vijredi za sve,niko nije savrsen
- ljubav_aha
#167 Re: Zivot na Ahiretu...
zivjela iskljucivostKotromanichII wrote:pa vrijedi za sve nevjernike i djelimicno za neke vjernike koje ce zaglaviti u dzehennemu pa poslije izaci nakon sto odrade svoju exkurziju tamo, a za one koje odu direktno u dzennet ovo pravilo nevazito pravilo vijredi za sve,niko nije savrsen
- lik iz bajke
#168 Re: Zivot na Ahiretu...
ja kolko sam cito Kur'an(jednom) nigdje nisam nasao da ce se odsluziti kazna u Dzehennemu, pa kad se odsluzi ide se u Dzennet,vec se ponavlja na mnogo mjesta ''... vjecno u Dzehennemu''...ako koji ajet ili hadis govori o ovome(odsluzenju kazne),a znas ga,prilozi molim te..hvalaKotromanichII wrote:pa vrijedi za sve nevjernike i djelimicno za neke vjernike koje ce zaglaviti u dzehennemu pa poslije izaci nakon sto odrade svoju exkurziju tamo, a za one koje odu direktno u dzennet ovo pravilo nevazito pravilo vijredi za sve,niko nije savrsen
-
5 0 5
#169 Re: Zivot na Ahiretu...
Nada umire poslednja.lik iz bajke wrote:...ako koji ajet ili hadis govori o ovome(odsluzenju kazne),a znas ga,prilozi molim te..hvala
- lik iz bajke
#170 Re: Zivot na Ahiretu...
pc lc vc lc cl vl505sCrtom wrote:Nada umire poslednja.lik iz bajke wrote:...ako koji ajet ili hadis govori o ovome(odsluzenju kazne),a znas ga,prilozi molim te..hvala
- KotromanichII
#171 Re: Zivot na Ahiretu...
ja govorim o vjernicima velikim grijesnicima koje ce zaglaviti u dzehennemu pa izaci, a za nevjernike nema lijeka koliko mi je poznato iz kurana i hadisa.ja kolko sam cito Kur'an(jednom) nigdje nisam nasao da ce se odsluziti kazna u Dzehennemu, pa kad se odsluzi ide se u Dzennet,vec se ponavlja na mnogo mjesta ''... vjecno u Dzehennemu''...ako koji ajet ili hadis govori o ovome(odsluzenju kazne),a znas ga,prilozi molim te..hvala
- ljubav_aha
#172 Re: Zivot na Ahiretu...
KotromanichII wrote:ja govorim o vjernicima velikim grijesnicima koje ce zaglaviti u dzehennemu pa izaci, a za nevjernike nema lijeka koliko mi je poznato iz kurana i hadisa.ja kolko sam cito Kur'an(jednom) nigdje nisam nasao da ce se odsluziti kazna u Dzehennemu, pa kad se odsluzi ide se u Dzennet,vec se ponavlja na mnogo mjesta ''... vjecno u Dzehennemu''...ako koji ajet ili hadis govori o ovome(odsluzenju kazne),a znas ga,prilozi molim te..hvala