Zivjeti u SarajVu??
- Tvrtko II Kotromanić
#102 Re: Zivjeti u SarajVu??
Bistrik
Carsija
to je to
Carsija
to je to
- Aurora Borealis
#103 Re: Zivjeti u SarajVu??
Da imam brdo love ja bih si definitivno zbavila kucicu na Ilidzi tamo oko Aleje (ona ulica sto vodi do nje tacnije). Eto, skromno 
- Haris.ba
#104 Re: Zivjeti u SarajVu??
Skromno i dosadno. Tamo su kuće vise tipa ladanjskih. Ono tipa voženje djeci u privatnu školu. Al dobro , nekome odgovara. I komšija ti Šerif Konjević.Aurora Borealis wrote:Da imam brdo love ja bih si definitivno zbavila kucicu na Ilidzi tamo oko Aleje (ona ulica sto vodi do nje tacnije). Eto, skromno
- Aurora Borealis
#105 Re: Zivjeti u SarajVu??
Pa dobro, da imam love za takvo sto i zivot i mi bio "ladanjski"
Ne bih srkletila oko blizine skole, drugi bi ih vozili
Ali to je samo SBBKBB 
P.S. I sama sam skromna i dosadna
P.S. I sama sam skromna i dosadna
Last edited by Aurora Borealis on 31/08/2010 19:06, edited 1 time in total.
- Boom71
#106 Re: Zivjeti u SarajVu??
bez_ideje wrote:vidi komsije
- Pikaboo
#107 Re: Zivjeti u SarajVu??
Jeste i meni je ta ulica najljepsa
- Aurora Borealis
#108 Re: Zivjeti u SarajVu??
Usvoji meAura Perez wrote:Moja ulicaAurora Borealis wrote:Da imam brdo love ja bih si definitivno zbavila kucicu na Ilidzi tamo oko Aleje (ona ulica sto vodi do nje tacnije). Eto, skromno![]()
- innovision
#109 Re: Zivjeti u SarajVu??
postoji jedno naslje gdje nikad nikad ne bih a to je alipasino polje zivjeo sam nekih desetak godina fuj!!
eh sada vas dosta govori kako je lijepo zivjeti tu i tamo ali morate shvatiti ovo vecina drustvenog zivota i zabave se desava do marin dvora to je realnost,naprimjer sada zivimo u buca potoku nova kuca ovo ono ,mojim roditeljima je super stvarno,imaju zelenila,mira, sve je tu u okrugu kilometar cak se i ogromni konzum otvorio nedavno,izlaze 2-3 puta sedmicno cak su im firme blizu.
bili smo i na alipasinom pa sada ovdje znaci meni je to jedno veliko sranje bilo a bit ce i vasoj djeci zbog ovoga,osnovna skola mi je bila 10 minuta od kuce ali cim sam presao u srednju koja je bila u gradu tu je pocelo i zajebancija,presam sam x kilometara u jebenom tramvaju i ostalim prevoznim sredtsvima,sticajem okolnosti se druzim sa nekom urbanom rajom i idem kada izlazim iskljucivo u grad,toliko sam puta moram ici ranije da stignem prevoz i toliko toga propustio i dao sam sigurno para za taksi da sebi kupim auto.
nemojte patiti djecu da se vozaju sa ilidje vogosce ili slicno
eh sada vas dosta govori kako je lijepo zivjeti tu i tamo ali morate shvatiti ovo vecina drustvenog zivota i zabave se desava do marin dvora to je realnost,naprimjer sada zivimo u buca potoku nova kuca ovo ono ,mojim roditeljima je super stvarno,imaju zelenila,mira, sve je tu u okrugu kilometar cak se i ogromni konzum otvorio nedavno,izlaze 2-3 puta sedmicno cak su im firme blizu.
bili smo i na alipasinom pa sada ovdje znaci meni je to jedno veliko sranje bilo a bit ce i vasoj djeci zbog ovoga,osnovna skola mi je bila 10 minuta od kuce ali cim sam presao u srednju koja je bila u gradu tu je pocelo i zajebancija,presam sam x kilometara u jebenom tramvaju i ostalim prevoznim sredtsvima,sticajem okolnosti se druzim sa nekom urbanom rajom i idem kada izlazim iskljucivo u grad,toliko sam puta moram ici ranije da stignem prevoz i toliko toga propustio i dao sam sigurno para za taksi da sebi kupim auto.
-
ek0
#110 Re: Zivjeti u SarajVu??
Dolac Malta.
Postujem ja sva vasa naselja, Malta je za klasu iznad.
Postujem ja sva vasa naselja, Malta je za klasu iznad.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#111 Re: Zivjeti u SarajVu??
Ništa nisam rekao za Lužane, ali za Pejton jesam. Problematična voda za piće, a prema izjavi za novine Nazima Mahmutovića, pomoćnika načelnika opštine Ilidža za komunalne djelatnosti.Aura Perez wrote: Sto bolan Pipi, jel belaj?
I po meni je Ilidza idealna za kucu. I koga je briga pripada li gradu ili ne. Zivim s porodicom u kuci u zadnjem pojasu Luzana, malo komsija, basta obuhvata pola parka, ostala polovina se prostire oko kuce. Sakriveni gusto posadjenim cempresima, mogu gola da se suncam u po bijela dana, niko me ne vidi. Usijem se trceci po gradu i onda dodjem u svoju oazu, temperatura pet stepeni niza. Ne bih to mijenjala ni za kakvo pripadanje gradu, metropoli il cemu vec. Koliko uske poglede neko mora imati da to bude od vaznosti za mjesto zivljenja?
- Imamopobjednika
#112 Re: Zivjeti u SarajVu??
Ne mogu da vjerujem koliko "kvazi-Sarajlija" (citaj dalje od M. Dvora) ovdje ima.
Nista bolje od Carsije: imas svoj mir, sve ti je blizu i na dohvat ruke, manje problema. Ako jos potrefis neku gospodsku mahalu, onda i komsije mozes priviti na ranu.
Cuj ona betonska groblja i kutije sibica u Hrasnom, C. Vili, Alipasinom, D. Malti
..Te naseobine nemaju nikakvu dusu, a da ne govorimo o tome da su ubjedljivo najruzniji "dijelovi" grada. Realno, tu zivi jedino onaj ko mora.
Nista bolje od Carsije: imas svoj mir, sve ti je blizu i na dohvat ruke, manje problema. Ako jos potrefis neku gospodsku mahalu, onda i komsije mozes priviti na ranu.
Cuj ona betonska groblja i kutije sibica u Hrasnom, C. Vili, Alipasinom, D. Malti
-
riko-ga
#113 Re: Zivjeti u SarajVu??
Imamopobjednika wrote:Ne mogu da vjerujem koliko "kvazi-Sarajlija" (citaj dalje od M. Dvora) ovdje ima.![]()
Cuj ona betonska groblja i kutije sibica u Hrasnom, C. Vili, Alipasinom, D. Malti..Te naseobine nemaju nikakvu dusu, a da ne govorimo o tome da su ubjedljivo najruzniji "dijelovi" grada. Realno, tu zivi jedino onaj ko mora.
Jarane jedino ako si uz Sebilj ja ti zavidim.Sve ostalo nebi nema ti para.Pa one ulice su katastrofa.Majkemi neznam kako vi zimi funkcionisete.Uostalo svko od nas je ondje gdje moze sebi priustiti a malo nas je ondje gdje bi zeljeli biti.Svako naselje ima i prednosti i mahane ali ja svoju bascicu i u njoj tresnju,visnju,sljivu,jabuku,krusku,dunju..............nebi dao nema para
- Imamopobjednika
#114 Re: Zivjeti u SarajVu??
Tu se ja donekle slazem sa tobom - znaci ja mogu shvatiti nekoga ko zeli da zivi na Ilidzi, Luzanima, Poljinama, itd. I kada poredis Carsiju i ta naselja, onda mozemo govoriti o tome da obje varijante imaju i prednosti i mana. Ali govoriti o onom betonskom ruglu u vidu C. Vile, Pofalica, Alipasinog, Dolac Malte u kontekstu atraktivnih lokacija je tragikomicno..riko-ga wrote:Jarane jedino ako si uz Sebilj ja ti zavidim.Sve ostalo nebi nema ti para.Pa one ulice su katastrofa.Majkemi neznam kako vi zimi funkcionisete.Uostalo svko od nas je ondje gdje moze sebi priustiti a malo nas je ondje gdje bi zeljeli biti.Svako naselje ima i prednosti i mahane ali ja svoju bascicu i u njoj tresnju,visnju,sljivu,jabuku,krusku,dunju..............nebi dao nema para
- bez_ideje
#115 Re: Zivjeti u SarajVu??
Jel se ti salis carsijaneru?
Tebi je bolje zivjeti u kuci ,na koju je naslonjeno jos 5 kuca ,na tepsiji se spustat u grad zimi...kako se penjete,to jos nisam odgonetnula,ulicama kroz koje se jedva auto moze provuci ,a pritom ti se jos na glavu moze obrusiti neka od oronulih kuca....Svaka cast starim mahalama,al kad ovako napises za "kvazi-sarajlije"......ko biva nuzda ih natjerala da zive u lijepom naselju i lijepom okruzenju

Tebi je bolje zivjeti u kuci ,na koju je naslonjeno jos 5 kuca ,na tepsiji se spustat u grad zimi...kako se penjete,to jos nisam odgonetnula,ulicama kroz koje se jedva auto moze provuci ,a pritom ti se jos na glavu moze obrusiti neka od oronulih kuca....Svaka cast starim mahalama,al kad ovako napises za "kvazi-sarajlije"......ko biva nuzda ih natjerala da zive u lijepom naselju i lijepom okruzenju
- Jalijas TM'87
#116 Re: Zivjeti u SarajVu??
Grbavica je majka svim naseljima u gradu Sarajevu... 
-
Mr Hiccup
#117 Re: Zivjeti u SarajVu??
"O Grbavici se kao o primjeru kako ne treba graditi i planirati poučava na mnogim fakultetima svijeta. Njena gradnja je zaustavila i prirodni protok vjetra sa Borija i Bakija prema Sarajevskom polju i time omogućila nakupljanje štetnog smoga iznad grada."Jalijas TM'87 wrote:Grbavica je majka svim naseljima u gradu Sarajevu...
- Mufid Garibija, arhitekta i poznavalac historije Sarajeva.
-
kEN0
#118 Re: Zivjeti u SarajVu??
tacno...zovko85 wrote:Nije živjeti u SarajVu, nego preživljavati u sarajvu.
Što dalje to bolje. vjeruj mi.
pogotovo centar,
nemaš 2% saralija u centru, svi su van centra.
tacno je ovo i za grbavicu jer je neplanski gradjena, ali kovacici su dosta mirni i sve ti je blizu
-
valterrr
#119 Re: Zivjeti u SarajVu??
posto vidim da si sa strane onda je za tebe najbolji centar,vi sa strane imate para mi rodjene sarajlije bi ipak malo mastali o poljinama i sl lokacijama sa teniskim igralistima bazenima i slrepka wrote:Sta je dobro,a sto lose, ako covjek odluci kupiti kucu ili stan u Sarajevu?
Koji dio grada je najbolji,najmirniji i tako to.
j...te ilidza kad ti je komsija serif konjevic eno centar,grbavica marin dvor preplavili seljaci iz krajine i sandzaka
bez uvrede moja konstatacija je realost sarajeva
-
Alkos
#120 Re: Zivjeti u SarajVu??
Mr Hiccup wrote:"O Grbavici se kao o primjeru kako ne treba graditi i planirati poučava na mnogim fakultetima svijeta. Njena gradnja je zaustavila i prirodni protok vjetra sa Borija i Bakija prema Sarajevskom polju i time omogućila nakupljanje štetnog smoga iznad grada."Jalijas TM'87 wrote:Grbavica je majka svim naseljima u gradu Sarajevu...
- Mufid Garibija, arhitekta i poznavalac historije Sarajeva.
-
Alkos
#121 Re: Zivjeti u SarajVu??
izvini otkad su to centar grada preplavili seljaci iz krajine i sandzaka?!valterrr wrote:posto vidim da si sa strane onda je za tebe najbolji centar,vi sa strane imate para mi rodjene sarajlije bi ipak malo mastali o poljinama i sl lokacijama sa teniskim igralistima bazenima i slrepka wrote:Sta je dobro,a sto lose, ako covjek odluci kupiti kucu ili stan u Sarajevu?
Koji dio grada je najbolji,najmirniji i tako to.
j...te ilidza kad ti je komsija serif konjevic eno centar,grbavica marin dvor preplavili seljaci iz krajine i sandzaka
bez uvrede moja konstatacija je realost sarajeva
Sve rodjene Sarajlije prodaju stanove i kuce u centru ili starom dijelu grada, da bi djeci kupili 2 stancica na Ilidzi, Vogosci, Stupu, a onda kukaju kako papci naselise centar. Ne bi prod'o svoju babovinu papku, pa makar do kraja zivota iz konzerve jeo!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#122 Re: Zivjeti u SarajVu??
Sazrela tema za katanac!
-
sofist
#123 Re: Zivjeti u SarajVu??
Tebe zivot bas nije mazio.innovision wrote:postoji jedno naslje gdje nikad nikad ne bih a to je alipasino polje zivjeo sam nekih desetak godina fuj!!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#124 Re: Zivjeti u SarajVu??
I ode jos jedna tema pod katanac.
Nesto bi vam bilo da ne okrenete svaku temu o Sa na dosljake, seljake, rodjene Sarajlije...nevjerovatno.
Nesto bi vam bilo da ne okrenete svaku temu o Sa na dosljake, seljake, rodjene Sarajlije...nevjerovatno.