Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

sokkia

#26 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by sokkia »

minjonja wrote:ne kontam sad jel se ovdje bilo zakuhalo na temi pa su izbrisani neki postovi, ili fkt bezveze napade ocultisa nesta da se rijesi predrasuda, govorite da pljuje citav citav jedan narod, pa karanana pita jesul pogani samo bosnjaci, pa ga jos nazivate fastistom :? molim vas recite mi da sam zakasnila i nesto propustila.

apsolutno bezveze ga napadate jer lik ama bas nicim nikog nije vrijedjao nego se pita kao i mi svi sta i ko moras biti da tudje svetinje rusis? i ko god to radi, pogan je, bilo da napade mezarja ili katolicka ili pravoslavna groblja. nicim nije spomenuo da su pogani samo bosnjaci koji napadaju katolicke crkve. svako malo napadnuta ona dzamija, ova crkva, razbijeno tamo staklo, vamo posarano grafitom... znaci da ima jos mnogo ljudi koji su zadojeni nacionalizmom i sovinizmom. s obzirom da zivimo u drzavi gdje su na vlasti nacionalisti koji uzivaju kad se narodi medjusobno kolju jer oni onda znaju da ostaju idalje na vlasti, ne bi me cudilo da ima i placenih ovakvih napada kako bi se ovakvo stanje odrzalo. necu sad da sirim neke dezinformacije, ali meni su naprimjer pravo nesto ofirni napadi na crkvu svetog trojstva kod trece gimnazije. koliko se ondje napada desilo, mogli su dosad i kamere i bigu zaposlit da vise vide ko vrsi te napade, ali mozda nekom jednostavno nije u cilju ni da se sazna ko to radi.

vecina nas ovdje je, pretpostavljam, iz sarajeva i drugih gradova gdje je nacionalizam sveden na minimum, ali morate znati da u ruralnim podrucjima gdje preovladava jedan narod, uvijek ima tenzija kad se pojavi neko "drugi" jer oni imaju kontakta samo sa "svojima" i sve sto nije "njihovo" oni to ne prihvataju jer je drugacije. (govorim iz iskustva i nazalost ima kontakta sa takvim ljudima i s jedne i s druge strane) tako da imamo rusenje dzamija, stete na grobovima itd... ja se nadam da ce to prestati jednom, ali hoce li ikad u potpunosti prestati i kad, ne znam. treba se mnogo koraka poduzeti, od vrha politike do osnovne skole, da bi se sovinizam iskorijenio.
Meni nije jasno zašto se poslije provedene istrage javno ne kaže ko je poćinilac i zašto je to uradio,a siguran sam da se u svim slućajevima sazna ko to radi.Ko ih to krije i zašto?
minjonja

#27 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by minjonja »

ma mozda se i sazna, ali to potone medju milionima informacija koje preplave nas mozak, pa nije vise vazno. zato se i slazem sa ocultisom, treba takve stvari medijski eksponirati da bismo dobili citave informacije, i ne samo to nego i ubistva i kradje i utaje poreza i sav drugi razni kriminal... ali nismo jednostavno kao narod na tom nivou da se za to borimo. samo suti i trpi, dobro je dok se ne puca...
karanana

#28 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by karanana »

zato sto je vezivo ovaj dogadjaj sa katolickim blagdanom ili praznikom i kao sve orkestrirano izrezirano bez slucajnosti da se sve desava na taj sveti dan svake godine a u svrhu necega....ne znam cega pitaj njega...mozda plasenja i zastrasivanja jednog naroda....mozda to i jeste istina ali je zakljucivao unaprijed. isto ko sto su i neki od bosnjaka prije par godina unaprijed zakljucili da su hrvati zapalili onu dzamiju dole malo prije doljana i hrvatske granice.

znaci bilo je tendecioznosti i nastranosti na sto sam ja odgovorio da govana ima svugdje.
Hemel

#29 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by Hemel »

Sve dok Bosnjaci ne budu stitili objekte i obiljezja drugih, sve dok Hrvati ne budu stitili obiljezja i objekte drugih, sve dok Srbi ne budu stitili objekte i obiljezja drugih...mira i srece nece biti.
sinus

#30 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by sinus »

Kod nas je 96' godine Časna sestra ubijena ( izbodena nožem ) na drugom ulazu u dvorište Crkve koji je bio malo zavučen i neosvijetljen. Tih dana dok je istraga trajala FAŠISTI su po automatizmu govorili kako su to muslimani uradili jer eto mrze hrvate, i sve hrvatske novine su isto insinuirale...što rade i dan danas...Da bi na kraju kada se sve saznalo ispalo da ju je ubio ni manje ni više nego hrvat. Ali to ne piše u novinama i to FAŠISTI neće nikada napisati...

Kao što rekoh niko ovdje nije odobrio uništavanje spomenika ili čega već, ali izgleda da to nije dovoljno postavljaču teme...

Code: Select all

10. godišnjica mučeničke smrti s. Danke Jurčević

Kakanj, 24.09.2006.

Ubijena je u Kaknju pokraj zgrade župnog Caritasa30. rujna 1996. u 20,10 sati. Ubojstvo je unaprijed isplanirano i izvršeno s osam uboda i posjekotina nožem. Motiv: zastrašiti preostali hrvatski -katolički puk i pokrenuti na potpuno iseljenje s ovih prostora Bosne i već brojne izbjegle i prognane Hrvate omesti u nakani stalnoga povratka.

Code: Select all

VITEZ, 2. OKTOBRA (ONASA) Zbog osnovane sumnje da je u ponedjeljak oko 20 sati u Kaknju, u neposrednoj blizini crkve sv. Petra i Pavla, izvršio ubistvo časne sestre Danke Jurčević, jučer (utorak) oko 15 sati uhapšen je Josip Čokar, rođen 1957. godine u Kaknju, s prebivalištem u Kaknju, saopšteno je iz Odjela kriminalistike Policijske uprave (PU) Travnik, sa sjedištem u Vitezu.Osumnjičeni Čokar, kome je određen pritvor, uhapšen je na teritoriji opštine Vitez od strane pripadnika Policijske stanic... 
http://www.idoconline.info/digitalarchi ... tId=164157
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#31 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by PipiDugaDevetka »

minjonja wrote:ne kontam sad jel se ovdje bilo zakuhalo na temi pa su izbrisani neki postovi, ili fkt bezveze napade ocultisa nesta da se rijesi predrasuda, govorite da pljuje citav citav jedan narod, pa karanana pita jesul pogani samo bosnjaci, pa ga jos nazivate fastistom :? molim vas recite mi da sam zakasnila i nesto propustila.

apsolutno bezveze ga napadate jer lik ama bas nicim nikog nije vrijedjao nego se pita kao i mi svi sta i ko moras biti da tudje svetinje rusis? i ko god to radi, pogan je, bilo da napade mezarja ili katolicka ili pravoslavna groblja. nicim nije spomenuo da su pogani samo bosnjaci koji napadaju katolicke crkve. svako malo napadnuta ona dzamija, ova crkva, razbijeno tamo staklo, vamo posarano grafitom... znaci da ima jos mnogo ljudi koji su zadojeni nacionalizmom i sovinizmom. s obzirom da zivimo u drzavi gdje su na vlasti nacionalisti koji uzivaju kad se narodi medjusobno kolju jer oni onda znaju da ostaju idalje na vlasti, ne bi me cudilo da ima i placenih ovakvih napada kako bi se ovakvo stanje odrzalo. necu sad da sirim neke dezinformacije, ali meni su naprimjer pravo nesto ofirni napadi na crkvu svetog trojstva kod trece gimnazije. koliko se ondje napada desilo, mogli su dosad i kamere i bigu zaposlit da vise vide ko vrsi te napade, ali mozda nekom jednostavno nije u cilju ni da se sazna ko to radi.

vecina nas ovdje je, pretpostavljam, iz sarajeva i drugih gradova gdje je nacionalizam sveden na minimum, ali morate znati da u ruralnim podrucjima gdje preovladava jedan narod, uvijek ima tenzija kad se pojavi neko "drugi" jer oni imaju kontakta samo sa "svojima" i sve sto nije "njihovo" oni to ne prihvataju jer je drugacije. (govorim iz iskustva i nazalost ima kontakta sa takvim ljudima i s jedne i s druge strane) tako da imamo rusenje dzamija, stete na grobovima itd... ja se nadam da ce to prestati jednom, ali hoce li ikad u potpunosti prestati i kad, ne znam. treba se mnogo koraka poduzeti, od vrha politike do osnovne skole, da bi se sovinizam iskorijenio.
Policija redovno hapsi počinioce ovih napada na crkvu Presvetog trojstva kod Treće gimnazije. Šta dalje sud uradi, ja ne znam. Policija NE POSTAVLJA kamere nigdje. Opština, možda postavlja, a morala bi i Crkvena opština razmisliti da nešto uradi u vezi sa bezbjednošću ove crkve koja je tako često meta napada vandala,...
minjonja

#32 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by minjonja »

sinuse, gdje je neko reko da su bosnjaci oskrnavili spomenike?
stetoskop
Grijem se na: Fujitsu 12llce
Vozim: Traktor, ide j€bi ga

#33 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by stetoskop »

minjonja wrote:sinuse, gdje je neko reko da su bosnjaci oskrnavili spomenike?
Ocultis_787 wrote:po mojem misljenju...

sve ima svoje! nije to slucajno! svake godine ista prica,da ga jebes,nema tu zrnca slucajnosti.

samo,kazem,opet ne mogu shvatiti da ljudi mogu rusiti i unistavati nadgrobne spomenike. to su ljudi kojima sigurno nista u zivotu nije sveto,koji nemaju morala... a imaju puno poganluka u sebi. to cak mogu biti ljudi za koje bi se mozda reklo da oni nisu u stanju takvo nesto uciniti,ali ipak ucine to.

u jednom sam periodu cak bio razmisljao da je u ovoj zemlji moguc suzivot,ali onda se opet vratis u realnost i vidis da je to nemoguce! barem jos neki period.
Ovaj suživot nije mislio sa narkomanima i razbojnicima, vec sa jednim narodom suživot i time osuđuje citavu naciju, pa sad pretpostavljajte koju. E sad pošto je ovo citat pokretaca teme, neki pomišljaju da i sam naslov teme se odnosi na te sa kojima nije moguc suživot.
Barem meni to tako izgleda.
minjonja

#34 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by minjonja »

pa lik je u pravu, ovo sad kako jeste to nije suzivot, nego zivljenje jednih pored drugih. ne vidim opet da je iko ista rekao protiv ijednog naroda.

i opet se sve u BiH svodi na prebrojavanje krvnih zrnaca, sve se svodi ko kakvo ime ima... da je temu postavio neki stariji forumas, deklarisani bosnjak ili musliman, onda ne bi bilo uopste ovakve diskusije. ali posto svi pretpostavljaju da je postavljac teme katolik, onda krene prica tipa "ti si pun predrasuda","fasista", iz naftalina izvlacenje nekog ubistva da se nekom nesto dokaze sto veze sa temom nema... uvijek se svodi na ono da crnci smiju medjusobno govoriti nigger, a ostali ne smiju, ili albanci sa izrazom siptar. tako i ovdje po forumu: bosnjak smije reci da su bosnjaci stoka, a neki "otamo" ako to kazu, onda slijede uvrede. na to se svodi dosta tema ovdje pa mi mrsko bude ucestvovati u diskusijama kad to vidim.

u BiH je sizvot nemoguc kad se stalno tenzije mogu odrzavati jeftinim placenim napadima ili cak izmisljenim situacijama koje neki mediji objavljuju. puno godina mora proci ovdje da ljudi prvo vide osobu, pa onda porijeklo.
sinus

#35 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by sinus »

minjonja wrote:pa lik je u pravu, ovo sad kako jeste to nije suzivot, nego zivljenje jednih pored drugih. ne vidim opet da je iko ista rekao protiv ijednog naroda.

i opet se sve u BiH svodi na prebrojavanje krvnih zrnaca, sve se svodi ko kakvo ime ima... da je temu postavio neki stariji forumas, deklarisani bosnjak ili musliman, onda ne bi bilo uopste ovakve diskusije. ali posto svi pretpostavljaju da je postavljac teme katolik, onda krene prica tipa "ti si pun predrasuda","fasista", iz naftalina izvlacenje nekog ubistva da se nekom nesto dokaze sto veze sa temom nema... uvijek se svodi na ono da crnci smiju medjusobno govoriti nigger, a ostali ne smiju, ili albanci sa izrazom siptar. tako i ovdje po forumu: bosnjak smije reci da su bosnjaci stoka, a neki "otamo" ako to kazu, onda slijede uvrede. na to se svodi dosta tema ovdje pa mi mrsko bude ucestvovati u diskusijama kad to vidim.

u BiH je sizvot nemoguc kad se stalno tenzije mogu odrzavati jeftinim placenim napadima ili cak izmisljenim situacijama koje neki mediji objavljuju. puno godina mora proci ovdje da ljudi prvo vide osobu, pa onda porijeklo.
Pa ako je naftalin kako to da 2006 skoro 2007 godine hrvatski vođe lažu hrvatski puk o ubistvu koje je razriješeno. Što li pitam se... :? Izgleda naftalin je samo kada nešto ne odgovara, ali kada treba može se povući nešto i od prije 100 godina i tada neće biti naftalin...Dupli standardi jebi ga.

A drugo, ako ti nađeš na ovoj cijeloj temi od svih postova kojih ima, da je neko napisao da pogan nije oštetila spomenike i da je neko nešto postavljaču ružno rekao zbog toga, ja ću te u guzicu poljubit.

I kao što rekoh pogan to jeste uradila ko god da su, a to što je "gospodin" očekivao da će neko odobravati to i zajebao se, to je već drugi par rukava.
minjonja

#36 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by minjonja »

otkud ti znas sta je bio njegov cilj? ma bjaazi, odoh sa teme, a vi brojte eritrocite jedni drugima...
Ocultis_787

#37 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by Ocultis_787 »

Hemel wrote:Sve dok Bosnjaci ne budu stitili objekte i obiljezja drugih, sve dok Hrvati ne budu stitili obiljezja i objekte drugih, sve dok Srbi ne budu stitili objekte i obiljezja drugih...mira i srece nece biti.
svaka cast kralju! sve dok svi tako ne budemo,ono,iz srca radili i mislili,nema suzivota u BIH...

ali,na zalost,po pitanju suzivota mislim da nikada vise nece biti na onoj prijeratnoj razini! sada svi hoce suzivot na silu,ali nije to to. vise se trazi suzivot zbog nekih ekonomskih i raznih interesnih razloga,nego zbog samog ugodnog zivljenja jednih s drugima.

danas susjed susjeda jedva da podnosi,a kamoli narodi narode. trenutno je takav trend u svijetu i to je to...
stetoskop

#38 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by stetoskop »

Ova izjava vezana za suživot, da je još nemoguc mi je puno zasmetala i vidim koliko je sati kod postavljaca teme. U kakvoj to zabludi i sredini živi, ja ne znam, niti mi je poznato, niti ikako mogu razumiti. Živim u manjem mjestu gdje su vecinski nastanjeni muslimani, a i ja sam te vjeroispovjesti. Vecinom su mi prijatelji katolici i nemam ovde nikakvih predrasuda, niti postoji ovde polemika ko je šta i ko je skim. Kakav suživot, o cemu vi to, kakva su to razdvajanja, zar mi nismo jedna cjelina?
Ocultis_787

#39 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by Ocultis_787 »

stetoskop wrote:Ova izjava vezana za suživot, da je još nemoguc mi je puno zasmetala i vidim koliko je sati kod postavljaca teme. U kakvoj to zabludi i sredini živi, ja ne znam, niti mi je poznato, niti ikako mogu razumiti. Živim u manjem mjestu gdje su vecinski nastanjeni muslimani, a i ja sam te vjeroispovjesti. Vecinom su mi prijatelji katolici i nemam ovde nikakvih predrasuda, niti postoji ovde polemika ko je šta i ko je skim. Kakav suživot, o cemu vi to, kakva su to razdvajanja, zar mi nismo jedna cjelina?
e pa ti zivis u takvoj sredini,ne znam odakle si... ali ja zivim u sasvim drugacijoj i suprotnoj od tvoje, sredini,i mislim da,na zalost, ima jos takvih sredina. jednostavno,vidi i politicku scenu.
sokkia

#40 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by sokkia »

Ocultis_787 wrote:
stetoskop wrote:Ova izjava vezana za suživot, da je još nemoguc mi je puno zasmetala i vidim koliko je sati kod postavljaca teme. U kakvoj to zabludi i sredini živi, ja ne znam, niti mi je poznato, niti ikako mogu razumiti. Živim u manjem mjestu gdje su vecinski nastanjeni muslimani, a i ja sam te vjeroispovjesti. Vecinom su mi prijatelji katolici i nemam ovde nikakvih predrasuda, niti postoji ovde polemika ko je šta i ko je skim. Kakav suživot, o cemu vi to, kakva su to razdvajanja, zar mi nismo jedna cjelina?
e pa ti zivis u takvoj sredini,ne znam odakle si... ali ja zivim u sasvim drugacijoj i suprotnoj od tvoje, sredini,i mislim da,na zalost, ima jos takvih sredina. jednostavno,vidi i politicku scenu.
Kakva je to sredina?Po ćemu se nemože živjeti jedni pored drugih?Ako ćemo pošteno onda se mora svako složiti da su sve ovo zakuhale nacionalne politike a zna se odakle su došle.Ko želi neka se malo informiše o napadima na povratnike Hrvate i ubistva policajaca Hrvata u Travniku.Da je podmetanje bombi prestalo kada su dvojca specijalista (Hrvati)stradali u eksploziji koja se desila u ljetnoj kuhinji u Nevič polju u blizini Travnika.Vlasnik FIS_a za podetnutu bombu u FIS_u kaže ovako"Onaj Đidić je obića budala i ono što je uradio uradio je to za male pare,šiptar je puno opasniji ali to nije bila ni njegova ideja nego su to meni naručili moji".Politika je pogana stvar a ljudi koji nemaju "svoju glavu"je slijede i nasjedaju.
stetoskop

#41 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by stetoskop »

To je sredina gdje "zna se" i "narod zna". Džamije i crkve su im prevelike i isticu se na najisturenijim mjestima. Nije to zbog velike vjere, vec zbog prkosa jedni prema drugima. Tu živi jako poslušan narod, slušaju svoju vlast i ako im kažu koljite se, oni ce se klati, ako im kažu volite se, oni ce se voliti.
Moguc je tamo suživot, itekako moguc, samo što im nije naređen, odnosno zabranjen im je.
sokkia

#42 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by sokkia »

stetoskop wrote:To je sredina gdje "zna se" i "narod zna". Džamije i crkve su im prevelike i isticu se na najisturenijim mjestima. Nije to zbog velike vjere, vec zbog prkosa jedni prema drugima. Tu živi jako poslušan narod, slušaju svoju vlast i ako im kažu koljite se, oni ce se klati, ako im kažu volite se, oni ce se voliti.
Moguc je tamo suživot, itekako moguc, samo što im nije naređen, odnosno zabranjen im je.
300% si u pravu!
Nuclear Winter

#43 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by Nuclear Winter »

A ima li kakve pogani u lištici,sa kukastim krstovima(naslijeđe od "didova"),i povicima na skandiranje vedranovog imana:javi se :x
staza

#44 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by staza »

stetoskop wrote:To je sredina gdje "zna se" i "narod zna". Džamije i crkve su im prevelike i isticu se na najisturenijim mjestima. Nije to zbog velike vjere, vec zbog prkosa jedni prema drugima. Tu živi jako poslušan narod, slušaju svoju vlast i ako im kažu koljite se, oni ce se klati, ako im kažu volite se, oni ce se voliti.
:thumbup:
P. S. Bosanke mi Tanje Fajon divan avatar imaš.
:)
frombosna

#45 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by frombosna »

Nuclear Winter wrote:A ima li kakve pogani u lištici,sa kukastim krstovima(naslijeđe od "didova"),i povicima na skandiranje vedranovog imana:javi se :x
Raspitaj se malo bolje čiji su didovi bili u takvim jedinicama i ne lupaj
Nekako s proljeća

#46 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by Nekako s proljeća »

Sarajmen wrote:'' IDEMO TUGO
NIZ RIJEKU DOLE
DOLE SAD' RANE
MANJE BOLE..''
Image

Uploaded with ImageShack.us
Ocultis_787

#47 Re: Zivimo sa pogani u ovoj zemlji!

Post by Ocultis_787 »

Nuclear Winter wrote:A ima li kakve pogani u lištici,sa kukastim krstovima(naslijeđe od "didova"),i povicima na skandiranje vedranovog imana:javi se :x
Ima,ima... sve to ide na sistemu,uzrocno - posljedicno.

kamenuje se djamija
pa se pali hrvatska zastava na utakmici zeljo - zrinjski
pa se poruse nadgrobni spomenici
pa se pojavi kukasti kriz na pecari...

pa sad opet,kao u sahu cekamo potez sljedecih fasista,iz bilo kojeg naroda... i eto,tako u krug! :?
Post Reply