A bas lici na vuka, ja bi se usro.
Zimske Olimpijske Igre 2026
Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11
- AleksoMKD
#276 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
-
svesuper25
-
Sociolog
#278 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Ti na svakom komentaru spominjes Janicu Kostelic, jesi ko tuć, toliko je ne spominje ni njen rodjeni bratBetter Man wrote: ↑18/02/2026 15:32Shifrin je maestralno odvozila obje vožnje. kao da joj je to bio neki lagani trening. Teško da će iko u budućnosti u ženskoj i u muškoj konkurenciji postaviti i stići njene rezultate, a kamo li da ih nadmaši. Isto kao što će teško bilo koja sijašica ili skijaš nadmašiti janicu Kostelić i njene rezultate na OI. Shiffrin je rođena šampionka kao što je i Lindsey Vonn i Janica Kostelić. To je tip skijašica koje su jednstavno bile preodređene da budu najbolje i da postavljaju rekorde i pomjeraju granice.studeni76 wrote: ↑18/02/2026 15:17Al Janica ....sukis wrote: ↑18/02/2026 15:14
Zenska presla igricu jos davno, ovo je samo jos jedan od dokaza toga. Sekundu i po ispred druge je bukvalno igranje sa konkurencijom, svako drugi bi nakon sekunde prednosti iz prve utrke taktizirao i odvezao uzrku do kraja lagano, ali ne i Shifrin ona brutalno usla i u drugu utrku. I pred njom je sigurno jos jedna olimpijada a mozda jos i dvije, nista me ne bi cudilo da i sa 38 godina bude u vrhu kada je slalom u pitanju. Zenska ce do kraja karijere postaviti apsolutne rekorde u pobjedama svjetskog kupa koje niko nikad nece vise stici.![]()
-
svesuper25
#279 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Odlican derbi u hokeju,Ceska-Kanada
Nazalost cesi ispadose u produzetku
Ovo je bilo polufinale prije polufinala.Steta
Nazalost cesi ispadose u produzetku
-
Sociolog
#280 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Baš se ne dade Švicarcima...
Kako god, Finska je pokazala atomski hokej, s 0:2, na 3:2
Kako god, Finska je pokazala atomski hokej, s 0:2, na 3:2
-
svesuper25
-
Sociolog
#282 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Iskreno prognozuram finale Slovacka USAsvesuper25 wrote: ↑18/02/2026 21:03Uh,kakvi mecevi,sve derbi do derbija. Finci brane zlato .Odlican hokej ,a jos bolji komentatori sa BHTgustaju uz odlicne meceve
-
svesuper25
#283 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Bice svasta u polufinalu .Jak turnirSociolog wrote: ↑18/02/2026 21:16Iskreno prognozuram finale Slovacka USAsvesuper25 wrote: ↑18/02/2026 21:03Uh,kakvi mecevi,sve derbi do derbija. Finci brane zlato .Odlican hokej ,a jos bolji komentatori sa BHTgustaju uz odlicne meceve
-
Sociolog
#284 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Vidim i ti pratis..
Ovo sudjenje nije ujednaceno i fair za sve... Fincima su svaki kontakt sudili, ok postujem, gledam sad Ameri ubise ove Svede samo tako, slabo da sta sude
Tolerisu previse ovu grublju igru Amera
Ovo sudjenje nije ujednaceno i fair za sve... Fincima su svaki kontakt sudili, ok postujem, gledam sad Ameri ubise ove Svede samo tako, slabo da sta sude
Tolerisu previse ovu grublju igru Amera
-
sukis
#285 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Apsolutno niko ne moze sa njom u istu pricu ni u zenskoj ni u muskoj konkurenciji, sve su ostale bile dobre svojevremeno ali nikad niko kao Mikaela. Nikad nije postojao niti ce postojati tip skijasice kakva je Mikaela Shiffrin, djevojka je sa nepunih 30 godina postavila takve rekorde da se to vise ne moze porediti sa bilo cim drugim u njenom sportu a nastavi li ovako nece se moci porediti u bilo kom zenskom sportu. Osam utrka u slalomu ove godine i sedam pobjeda, mislim samo jedna utrka je bila ispod sekunde, sve ostale utrke je bila bolja od drugih sekundu ili vise, ja ne znam da li si ti svjestan kakvo je to ubijanje konkurencije i to samo ovu sezonu, ostale da ne pominjem.Better Man wrote: ↑18/02/2026 15:32Shifrin je maestralno odvozila obje vožnje. kao da joj je to bio neki lagani trening. Teško da će iko u budućnosti u ženskoj i u muškoj konkurenciji postaviti i stići njene rezultate, a kamo li da ih nadmaši. Isto kao što će teško bilo koja sijašica ili skijaš nadmašiti janicu Kostelić i njene rezultate na OI. Shiffrin je rođena šampionka kao što je i Lindsey Vonn i Janica Kostelić. To je tip skijašica koje su jednstavno bile preodređene da budu najbolje i da postavljaju rekorde i pomjeraju granice.studeni76 wrote: ↑18/02/2026 15:17Al Janica ....sukis wrote: ↑18/02/2026 15:14
Zenska presla igricu jos davno, ovo je samo jos jedan od dokaza toga. Sekundu i po ispred druge je bukvalno igranje sa konkurencijom, svako drugi bi nakon sekunde prednosti iz prve utrke taktizirao i odvezao uzrku do kraja lagano, ali ne i Shifrin ona brutalno usla i u drugu utrku. I pred njom je sigurno jos jedna olimpijada a mozda jos i dvije, nista me ne bi cudilo da i sa 38 godina bude u vrhu kada je slalom u pitanju. Zenska ce do kraja karijere postaviti apsolutne rekorde u pobjedama svjetskog kupa koje niko nikad nece vise stici.![]()
-
sukis
#286 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Jeste, danas je Ivica Kostelic bio gost na HRT2, nije covjek ni pokusao da usporedi Janicu sa Mikaelom, zna da bi to bilo glupo sa njegove strane jer je covjek profesionalni sportista i zna sta znaci ova dominacija Mikaele. Hrvatski komentator prokomentarisao na kraju utrke bas ovako:Najbolja skijasica svih vremena i jedna od najboljih americkih sportasica svih vremena, kada hrvatima na njihovoj nacionalnoj televiziji uopste ne pada na pamet da prave usporedbu Janice sa Mikaelom onda je sve jasno, medjutim ovdje na forumu vjerojatno imamo vise strucnjaka.Sociolog wrote: ↑18/02/2026 17:09Ti na svakom komentaru spominjes Janicu Kostelic, jesi ko tuć, toliko je ne spominje ni njen rodjeni bratBetter Man wrote: ↑18/02/2026 15:32Shifrin je maestralno odvozila obje vožnje. kao da joj je to bio neki lagani trening. Teško da će iko u budućnosti u ženskoj i u muškoj konkurenciji postaviti i stići njene rezultate, a kamo li da ih nadmaši. Isto kao što će teško bilo koja sijašica ili skijaš nadmašiti janicu Kostelić i njene rezultate na OI. Shiffrin je rođena šampionka kao što je i Lindsey Vonn i Janica Kostelić. To je tip skijašica koje su jednstavno bile preodređene da budu najbolje i da postavljaju rekorde i pomjeraju granice.![]()
![]()
![]()
- Better Man
#287 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Svjestan sam. Njeni rezultati su posljedica talenta, marljivog i predanog treninga i još jedna vrlo bitna stvar, ona uživa dok skija, njoj je to vrhunska zabava i zato jeste najbolja na svijetu. Ja još nisam spomenuo neke od legendarnih skijašica koje su pravila čuda, ali ona glede svjetskog kupa daleko odskače. I još jedna bitna stvar, nije imala težih povreda.sukis wrote: ↑18/02/2026 21:33Apsolutno niko ne moze sa njom u istu pricu ni u zenskoj ni u muskoj konkurenciji, sve su ostale bile dobre svojevremeno ali nikad niko kao Mikaela. Nikad nije postojao niti ce postojati tip skijasice kakva je Mikaela Shiffrin, djevojka je sa nepunih 30 godina postavila takve rekorde da se to vise ne moze porediti sa bilo cim drugim u njenom sportu a nastavi li ovako nece se moci porediti u bilo kom zenskom sportu. Osam utrka u slalomu ove godine i sedam pobjeda, mislim samo jedna utrka je bila ispod sekunde, sve ostale utrke je bila bolja od drugih sekundu ili vise, ja ne znam da li si ti svjestan kakvo je to ubijanje konkurencije i to samo ovu sezonu, ostale da ne pominjem.Better Man wrote: ↑18/02/2026 15:32Shifrin je maestralno odvozila obje vožnje. kao da joj je to bio neki lagani trening. Teško da će iko u budućnosti u ženskoj i u muškoj konkurenciji postaviti i stići njene rezultate, a kamo li da ih nadmaši. Isto kao što će teško bilo koja sijašica ili skijaš nadmašiti janicu Kostelić i njene rezultate na OI. Shiffrin je rođena šampionka kao što je i Lindsey Vonn i Janica Kostelić. To je tip skijašica koje su jednstavno bile preodređene da budu najbolje i da postavljaju rekorde i pomjeraju granice.
- Better Man
#288 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Vidi. Ja Janicu spominjem zbog njenog legendarnog nastupa na ZOI u Salt Lake City kad je uzela 3 zlatne i jednu srebrenu medalju. Tako nešto na jednim.ZOI nikad niko nije napravio u skijanju ni u muškoj niti u ženskoj konkurenciji. I u Torinu je pod virozom uspjela uzeti jedno zlato i jedno srebro.sukis wrote: ↑18/02/2026 21:38Jeste, danas je Ivica Kostelic bio gost na HRT2, nije covjek ni pokusao da usporedi Janicu sa Mikaelom, zna da bi to bilo glupo sa njegove strane jer je covjek profesionalni sportista i zna sta znaci ova dominacija Mikaele. Hrvatski komentator prokomentarisao na kraju utrke bas ovako:Najbolja skijasica svih vremena i jedna od najboljih americkih sportasica svih vremena, kada hrvatima na njihovoj nacionalnoj televiziji uopste ne pada na pamet da prave usporedbu Janice sa Mikaelom onda je sve jasno, medjutim ovdje na forumu vjerojatno imamo vise strucnjaka.Sociolog wrote: ↑18/02/2026 17:09Ti na svakom komentaru spominjes Janicu Kostelic, jesi ko tuć, toliko je ne spominje ni njen rodjeni bratBetter Man wrote: ↑18/02/2026 15:32
Shifrin je maestralno odvozila obje vožnje. kao da joj je to bio neki lagani trening. Teško da će iko u budućnosti u ženskoj i u muškoj konkurenciji postaviti i stići njene rezultate, a kamo li da ih nadmaši. Isto kao što će teško bilo koja sijašica ili skijaš nadmašiti janicu Kostelić i njene rezultate na OI. Shiffrin je rođena šampionka kao što je i Lindsey Vonn i Janica Kostelić. To je tip skijašica koje su jednstavno bile preodređene da budu najbolje i da postavljaju rekorde i pomjeraju granice.![]()
![]()
![]()
![]()
Last edited by Better Man on 18/02/2026 22:53, edited 3 times in total.
-
svesuper25
#289 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Ma nevjerujem da sta sudjenje tu utice,jednostavno su bolji i jaci.Rekoh ti NHL igraci,igra se jako
-
Sociolog
#290 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
5 Minuta do kraja...i dalje sam pri misljenju, da amerima tolerisu grube startove, ima puno zabijanja, i koristenje rukusvesuper25 wrote: ↑18/02/2026 22:49Ma nevjerujem da sta sudjenje tu utice,jednostavno su bolji i jaci.Rekoh ti NHL igraci,igra se jako![]()
Onakvi stavovi maloprije su se fincima odmah sudili i slali ih na hladenje
- studeni76
#291 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
I opet produžeci.
Danas su obje ekipe koje su izjednačile uspjele i proći na kraju. Sada da vidimo Svede sta mogu.
Ipak Ameri, jbg
Danas su obje ekipe koje su izjednačile uspjele i proći na kraju. Sada da vidimo Svede sta mogu.
Ipak Ameri, jbg
-
Sociolog
#292 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Nazalost Ameri, jbg.
Ipak paklena utakmica
Ipak paklena utakmica
-
sukis
#293 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Nadal je skoro imao izjavu na pitanje ko je najbolji teniser svih vremena, odgovorio je da je to Djokovic pa je dodao, on ima najvise pobjeda GS, Masters titula itd.. pa je rekao, da nije bilo povreda koje sam imao mozda bih to bio ja, ali na kraju njegovo tijelo je bilo jace i to je to. Sta bi bilo kada bi bilo u toj izjavi kod Nadala ne postoji ili je postojalo tih nekoliko sekundi dok nije napravio zadnji zakljucak u svom odgovoru. Shiffrin je djevojka koja traje duze od decenije, jednostavno je porusila sve granice zenskog skijanja, ja bih rekao i zenskog sporta, zaista ne znam sa kim bih je uporedio mozda jedino sa Serenom Williams i to je to.Better Man wrote: ↑18/02/2026 22:45Svjestan sam. Njeni rezultati su posljedica talenta, marljivog i predanog treninga i još jedna vrlo bitna stvar, ona uživa dok skija, njoj je to vrhunska zabava i zato jeste najbolja na svijetu. Ja još nisam spomenuo neke od legendarnih skijašica koje su pravila čuda, ali ona glede svjetskog kupa daleko odskače. I još jedna bitna stvar, nije imala težih povreda.sukis wrote: ↑18/02/2026 21:33Apsolutno niko ne moze sa njom u istu pricu ni u zenskoj ni u muskoj konkurenciji, sve su ostale bile dobre svojevremeno ali nikad niko kao Mikaela. Nikad nije postojao niti ce postojati tip skijasice kakva je Mikaela Shiffrin, djevojka je sa nepunih 30 godina postavila takve rekorde da se to vise ne moze porediti sa bilo cim drugim u njenom sportu a nastavi li ovako nece se moci porediti u bilo kom zenskom sportu. Osam utrka u slalomu ove godine i sedam pobjeda, mislim samo jedna utrka je bila ispod sekunde, sve ostale utrke je bila bolja od drugih sekundu ili vise, ja ne znam da li si ti svjestan kakvo je to ubijanje konkurencije i to samo ovu sezonu, ostale da ne pominjem.Better Man wrote: ↑18/02/2026 15:32
Shifrin je maestralno odvozila obje vožnje. kao da joj je to bio neki lagani trening. Teško da će iko u budućnosti u ženskoj i u muškoj konkurenciji postaviti i stići njene rezultate, a kamo li da ih nadmaši. Isto kao što će teško bilo koja sijašica ili skijaš nadmašiti janicu Kostelić i njene rezultate na OI. Shiffrin je rođena šampionka kao što je i Lindsey Vonn i Janica Kostelić. To je tip skijašica koje su jednstavno bile preodređene da budu najbolje i da postavljaju rekorde i pomjeraju granice.
-
sukis
#294 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Janica jeste najuspjesnija kada su u potanju olimpjske igre, ima 5 zlata, Shiffrin iza nje sa 4, posle njih slikedi mislim Vreni Schneider sa 3. To niko ne spori Janici, Shiffrin vjerojatno ima jos jedne igre ispred sebe, recimo Lena Durr je ove godine sa 34 godine bila danas druga u prvoj voznji i napravila gresku odmah na prvoj kapiji u drugoj voznji i bukvalno sama sebi oduzela medalju, znaci da ce Shiffrin sa 34 godine biti ozbiljan kandidat za tri moguca zlata na sledecim igrama, slalom, veleslalom i kombinacija, u slalomu vjerojatno i favorit br.1. Poznavajuci amerikance, nju i koliko im je bitno da su njihovi sportisti najbolji, ocekujem njenu maksimalnu pripremu za te igre kako bi bila najbolja i u medaljama sa olimpijskih igara. A, do tada ko zna koliko ce jos pobjeda imati u svjetskom kupu, kristalnih globusa..itd.. ove godine mali kristalni globus vec je osvojen a lako moguce da osvoji i veliki, prosto djevojka nije sa ove planete kada je u pitanju njeno skijanje, njena posvecenost sportu, treninzi, vec je postavila a do kraja karijere tek ima da postavi nesto sto vjerojatno niko nikad nece stici ni u muskom ni zenskom skijanju.Better Man wrote: ↑18/02/2026 22:48Vidi. Ja Janicu spominjem zbog njenog legendarnog nastupa na ZOI u Salt Lake City kad je uzela 3 zlatne i jednu srebrenu medalju. Tako nešto na jednim.ZOI nikad niko nije napravio u skijanju ni u muškoj niti u ženskoj konkurenciji. I u Torinu je pod virozom uspjela uzeti jedno zlato i jedno srebro.sukis wrote: ↑18/02/2026 21:38Jeste, danas je Ivica Kostelic bio gost na HRT2, nije covjek ni pokusao da usporedi Janicu sa Mikaelom, zna da bi to bilo glupo sa njegove strane jer je covjek profesionalni sportista i zna sta znaci ova dominacija Mikaele. Hrvatski komentator prokomentarisao na kraju utrke bas ovako:Najbolja skijasica svih vremena i jedna od najboljih americkih sportasica svih vremena, kada hrvatima na njihovoj nacionalnoj televiziji uopste ne pada na pamet da prave usporedbu Janice sa Mikaelom onda je sve jasno, medjutim ovdje na forumu vjerojatno imamo vise strucnjaka.![]()
- Better Man
#295 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Mala ispravka. Janica ima 4 zlatne olimpijske medalje i još dvije srebrene, a Shiffrin ima 3 zlatne olimpijske medalje i još jedno srebro. Samo da je posluži zdravlje i zaobiđu povrede, napraviće ona još vrhunski rezulatat i rekorda. I naravno da zadrži formu u narednim godinama.sukis wrote: ↑19/02/2026 00:02Janica jeste najuspjesnija kada su u potanju olimpjske igre, ima 5 zlata, Shiffrin iza nje sa 4, posle njih slikedi mislim Vreni Schneider sa 3. To niko ne spori Janici, Shiffrin vjerojatno ima jos jedne igre ispred sebe, recimo Lena Durr je ove godine sa 34 godine bila danas druga u prvoj voznji i napravila gresku odmah na prvoj kapiji u drugoj voznji i bukvalno sama sebi oduzela medalju, znaci da ce Shiffrin sa 34 godine biti ozbiljan kandidat za tri moguca zlata na sledecim igrama, slalom, veleslalom i kombinacija, u slalomu vjerojatno i favorit br.1. Poznavajuci amerikance, nju i koliko im je bitno da su njihovi sportisti najbolji, ocekujem njenu maksimalnu pripremu za te igre kako bi bila najbolja i u medaljama sa olimpijskih igara. A, do tada ko zna koliko ce jos pobjeda imati u svjetskom kupu, kristalnih globusa..itd.. ove godine mali kristalni globus vec je osvojen a lako moguce da osvoji i veliki, prosto djevojka nije sa ove planete kada je u pitanju njeno skijanje, njena posvecenost sportu, treninzi, vec je postavila a do kraja karijere tek ima da postavi nesto sto vjerojatno niko nikad nece stici ni u muskom ni zenskom skijanju.Better Man wrote: ↑18/02/2026 22:48Vidi. Ja Janicu spominjem zbog njenog legendarnog nastupa na ZOI u Salt Lake City kad je uzela 3 zlatne i jednu srebrenu medalju. Tako nešto na jednim.ZOI nikad niko nije napravio u skijanju ni u muškoj niti u ženskoj konkurenciji. I u Torinu je pod virozom uspjela uzeti jedno zlato i jedno srebro.sukis wrote: ↑18/02/2026 21:38
Jeste, danas je Ivica Kostelic bio gost na HRT2, nije covjek ni pokusao da usporedi Janicu sa Mikaelom, zna da bi to bilo glupo sa njegove strane jer je covjek profesionalni sportista i zna sta znaci ova dominacija Mikaele. Hrvatski komentator prokomentarisao na kraju utrke bas ovako:Najbolja skijasica svih vremena i jedna od najboljih americkih sportasica svih vremena, kada hrvatima na njihovoj nacionalnoj televiziji uopste ne pada na pamet da prave usporedbu Janice sa Mikaelom onda je sve jasno, medjutim ovdje na forumu vjerojatno imamo vise strucnjaka.![]()
-
RJ57
#296 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
ja mislim da su najbolje dvije tekme turnira iza nas. ona prva juče je bila za anale, o njoj bi se moglo pričati godinama, poput miracle on ice i finala 2010.svesuper25 wrote: ↑18/02/2026 21:17Bice svasta u polufinalu .Jak turnirSociolog wrote: ↑18/02/2026 21:16Iskreno prognozuram finale Slovacka USAsvesuper25 wrote: ↑18/02/2026 21:03
Uh,kakvi mecevi,sve derbi do derbija. Finci brane zlato .Odlican hokej ,a jos bolji komentatori sa BHTgustaju uz odlicne meceve
u polufinalu očekujem da kanada pomete finsku sa leda, a da li slovaci mogu pružiti kakav otpor, vidjećemo
p.s. sreća da kanađani dobiše, česi su imali 6 aktivnih igrača u polju kada su zabili treći gol, ko zna na šta bi to izašlo da su oni prošli u polufinale
-
svesuper25
#297 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Slazem se,prejaki mecevi bili. Ali opet mi nekako zao Ceha,kud naletise na Kanadu.RJ57 wrote: ↑19/02/2026 09:48ja mislim da su najbolje dvije tekme turnira iza nas. ona prva juče je bila za anale, o njoj bi se moglo pričati godinama, poput miracle on ice i finala 2010.
u polufinalu očekujem da kanada pomete finsku sa leda, a da li slovaci mogu pružiti kakav otpor, vidjećemo
p.s. sreća da kanađani dobiše, česi su imali 6 aktivnih igrača u polju kada su zabili treći gol, ko zna na šta bi to izašlo da su oni prošli u polufinale
-
sukis
#298 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Da, moja greska. Dodao sam objema po jednu medalju.Better Man wrote: ↑19/02/2026 09:22Mala ispravka. Janica ima 4 zlatne olimpijske medalje i još dvije srebrene, a Shiffrin ima 3 zlatne olimpijske medalje i još jedno srebro. Samo da je posluži zdravlje i zaobiđu povrede, napraviće ona još vrhunski rezulatat i rekorda. I naravno da zadrži formu u narednim godinama.sukis wrote: ↑19/02/2026 00:02Janica jeste najuspjesnija kada su u potanju olimpjske igre, ima 5 zlata, Shiffrin iza nje sa 4, posle njih slikedi mislim Vreni Schneider sa 3. To niko ne spori Janici, Shiffrin vjerojatno ima jos jedne igre ispred sebe, recimo Lena Durr je ove godine sa 34 godine bila danas druga u prvoj voznji i napravila gresku odmah na prvoj kapiji u drugoj voznji i bukvalno sama sebi oduzela medalju, znaci da ce Shiffrin sa 34 godine biti ozbiljan kandidat za tri moguca zlata na sledecim igrama, slalom, veleslalom i kombinacija, u slalomu vjerojatno i favorit br.1. Poznavajuci amerikance, nju i koliko im je bitno da su njihovi sportisti najbolji, ocekujem njenu maksimalnu pripremu za te igre kako bi bila najbolja i u medaljama sa olimpijskih igara. A, do tada ko zna koliko ce jos pobjeda imati u svjetskom kupu, kristalnih globusa..itd.. ove godine mali kristalni globus vec je osvojen a lako moguce da osvoji i veliki, prosto djevojka nije sa ove planete kada je u pitanju njeno skijanje, njena posvecenost sportu, treninzi, vec je postavila a do kraja karijere tek ima da postavi nesto sto vjerojatno niko nikad nece stici ni u muskom ni zenskom skijanju.Better Man wrote: ↑18/02/2026 22:48
Vidi. Ja Janicu spominjem zbog njenog legendarnog nastupa na ZOI u Salt Lake City kad je uzela 3 zlatne i jednu srebrenu medalju. Tako nešto na jednim.ZOI nikad niko nije napravio u skijanju ni u muškoj niti u ženskoj konkurenciji. I u Torinu je pod virozom uspjela uzeti jedno zlato i jedno srebro.
Sto se tice forme Shiffrin, vjerujem da tu nece biti problema ako je zdravlje posluzi, odnosno zaobidju vece povrede.
Nazalost velike karijere su prekinute upravo zbog povreda, Janica bi vjerojatno osvojila jos dosta toga da se nisu desile povrede, ne znam da li bi mogla trajati koliko i Shiffrin ali sigurno bi bilo jos rezultata, meni je recimo najveci peh povreda Elaine Thompson koja je mogla doci do tri puta uzastopno osvojenih olimpijskih zlata u zenskom sprintu na 100 i 200 metara, povreda joj se desila neposredno pred olimpijske igre u Parizu, obzirom na to kakva su vremena bila u Parizu ladno bi osvojila po treci put zaredom olimpijska zlata na 100 i 200 metara i postala apsolutni GOAT zenskog sprinta, ali nazalost povrede su sastavni dio sporta.
- Better Man
#299 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Evo Lindsey Vonn nije ništa lošija skijašica od Shiffrin. SDamo su joj zeznute povrede skratile karijeru. Prednost kod Shiffrin je što skija tehničke discipline i tu su šanse za ozbiljnu povredu minimalne za razliku od brzih disciplina. Anja Parson je isto bila velika skijašica, a tu su specijalistice za brze discipline Renate Gotschl i Michaela Dorfmaeister. Pa Vreny Shneider, kraljica tehničkih disciplina. Tu je i Pernilla Wiberg, jedna od sedam skijašica koja je pobijedila u svih 5 disciplina. Tu su i Marlies Schild, Tina Maze kao i još jedna legenda Annemarie Moser - Proll koja je 6 puta osvajala svjetski kup i da dodam još Petru Kronberger, koja je jedina skijašica uz Janicu Kostelić koja je pobijedila u svih 5 disciplina u jednoj sezoni. Pored Petre, Pernile, Janice skijašice koje su pobijedile u svih 5 disciplina su Anja Parson, Lindsey Vonn i Mikaela Schiffrin i Tina Maze.sukis wrote: ↑19/02/2026 12:44Da, moja greska. Dodao sam objema po jednu medalju.Better Man wrote: ↑19/02/2026 09:22Mala ispravka. Janica ima 4 zlatne olimpijske medalje i još dvije srebrene, a Shiffrin ima 3 zlatne olimpijske medalje i još jedno srebro. Samo da je posluži zdravlje i zaobiđu povrede, napraviće ona još vrhunski rezulatat i rekorda. I naravno da zadrži formu u narednim godinama.sukis wrote: ↑19/02/2026 00:02
Janica jeste najuspjesnija kada su u potanju olimpjske igre, ima 5 zlata, Shiffrin iza nje sa 4, posle njih slikedi mislim Vreni Schneider sa 3. To niko ne spori Janici, Shiffrin vjerojatno ima jos jedne igre ispred sebe, recimo Lena Durr je ove godine sa 34 godine bila danas druga u prvoj voznji i napravila gresku odmah na prvoj kapiji u drugoj voznji i bukvalno sama sebi oduzela medalju, znaci da ce Shiffrin sa 34 godine biti ozbiljan kandidat za tri moguca zlata na sledecim igrama, slalom, veleslalom i kombinacija, u slalomu vjerojatno i favorit br.1. Poznavajuci amerikance, nju i koliko im je bitno da su njihovi sportisti najbolji, ocekujem njenu maksimalnu pripremu za te igre kako bi bila najbolja i u medaljama sa olimpijskih igara. A, do tada ko zna koliko ce jos pobjeda imati u svjetskom kupu, kristalnih globusa..itd.. ove godine mali kristalni globus vec je osvojen a lako moguce da osvoji i veliki, prosto djevojka nije sa ove planete kada je u pitanju njeno skijanje, njena posvecenost sportu, treninzi, vec je postavila a do kraja karijere tek ima da postavi nesto sto vjerojatno niko nikad nece stici ni u muskom ni zenskom skijanju.
Sto se tice forme Shiffrin, vjerujem da tu nece biti problema ako je zdravlje posluzi, odnosno zaobidju vece povrede.
Nazalost velike karijere su prekinute upravo zbog povreda, Janica bi vjerojatno osvojila jos dosta toga da se nisu desile povrede, ne znam da li bi mogla trajati koliko i Shiffrin ali sigurno bi bilo jos rezultata, meni je recimo najveci peh povreda Elaine Thompson koja je mogla doci do tri puta uzastopno osvojenih olimpijskih zlata u zenskom sprintu na 100 i 200 metara, povreda joj se desila neposredno pred olimpijske igre u Parizu, obzirom na to kakva su vremena bila u Parizu ladno bi osvojila po treci put zaredom olimpijska zlata na 100 i 200 metara i postala apsolutni GOAT zenskog sprinta, ali nazalost povrede su sastavni dio sporta.
-
Rob_Atl
#300 Re: Zimske Olimpijske Igre 2026
Nisam znao gdje da pitam pa hajde ovdje mozda neko zna, odgledah na amazon prime The Track , dokumentarac u vezi nasih ovih sankasa, onako tuzna prica pomalo, pa usput se spominje i obnova staze na Trebevicu, trener rece da je potrebno skoro milion maraka sto mi premalo zvuci za obnovu. A moje pitanje je, da li se staza odrzavala sve do rata ili je bacena bila u zaborav poslije olimpijade odma. Kazu da samo 16 staza ovakvih postoji u svijetu
.