Zaboravljate da je Njemacka, za razliku od nas, ipak pravna drzava. Zilicev je genijalniji potez od one piksle ovo sto je poslije radio na pravnoj ravni. Iz onog sto sam cuo on je drugu stranu upecao na nekim bitnim detaljima (priznanje patenta, procjena "stete", osiguranje itd.) tako da sam ja nesto ubjedjen da ce on njih ipak nachuturiti.rekla-kazala wrote:Možda je on nešto i smislio,... možda to automobilska industrija sada i koristi ali ne može se svaka pa i najmanja izmjena postojeće tehnologije prijaviti i zaštititi kao patent, pogotovo ne ako radiš u toj kompaniji i ako se od tebe očekuje da praviš tehnološka poboljšanja.
U tekstu se spominje milion eura i nikakve milijare.
U Njemačkoj je automobilska industrija jača od države.
Za razliku od nas gdje političari mijenjaju direktore kompanija kako bi im služili u Njemačkoj velike kompanije mijenjaju političare da bi im stvarali povoljne zakone.
Mislim da su mu šanse malo veće od mojim da dobijem na bingu.
A s druge strane, da je meni ovakav genijalac dosao u moju bivsu firmu sa ovakvom pricom... i ja bih sve ucinio da ga odjebem. Yebote danas i najveci giganti u autoindustriji padaju ko pokoseni a on bi da mu se ova piksla vrednuje vise nego sva dobit na autu!
Treba tu naci neki kompromis, recimo... stati na deset milijardi