Zeničani
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- N.N.
#71101 Re: Zeničani
12 milja ljudi na Smetovima bilo, eto ‘đe je bio egzodus 

-
#71102 Re: Zeničani
ne, pozoriste se ne pamti samo, nego se posjecuje. pamtiti mozes samo bolje ili losije izvedbe koje se tamo izvedu. oni koji samo pamte da su nekada bili u pozoristu (pa makar i kod zubara) i jesu problem. e, znas li onu izreku da je seljacina opasniji od atomske bombe? da, nisi rekao da se treba rusiti, osima samo par puta. evo, recimo u ovom prvom postu iznad i to u istoj nepismeno napisanoj recenici nepismeni druze. i, opet - ne stoji prazno. posjeti ga i uvjeri se.xPaco1337 wrote: ↑13/05/2025 08:58 Koliko sam shvatio vi pamtite pozorište od prije 40-50 godina kad je bilo potpuno drugo vrijeme, ja nisam rekao sruši pozorište ne treba nam. Rekao sam da se obnovi ili da se sruši ako ce stajati onako prazno u sred grada u raspadu bez fasade (pogotovo ako misle trg tu da prave na novo) i bez ikakvog uređenja i napravi manje jer očito ne ispunjava potrebe i kapacitet koji ima jer kad je pravljeno pravljeno je kad je se išlo u pozorište mnogo više nego sad.
Vi vjerujte i dalje da ce ono pozorište više ljudi posjecivati jer je vece, eto prošlo 30 godina ne vidim ja da se popravila situacija i jedina manifestacija za širu masu je kad Kesić dođe.
Mi sebi ne znamo stvoriti atrakciju, možeš imati 10 pozorišta i muzeja kad ne znamo iskoristiti, nismo takav grad niti takva država. Od objekata se ne živi da oni samo onako stoje kad ljudi više idu u bogomolje nego u njih.
no, naravno da nisi samo tu, nego i u postu prije i poslije ovog:
xPaco1337 wrote: ↑12/05/2025 19:07 Ako cemo realno i iskreno niko ne ide u pozorište više to nije profitabilno...sad jel to treba tako ili ne treba to je nešto drugo. Ali ono je ogroman objekat možda profitabilnije srušit i napravit nešto bolje, a pozorište izgradit manje negdje drugo.
Jest da se nece vecina složiti, ali nismo mi Broadway pa da ima tu neku historiju da ljudi i dalje dolaze. Da uložimo 10 miliona u njega i dalje ce zjapit prazno JER NEMAMO LJUDI.
da, a ti sada pozivas te sto ne mogu ni da okrece da naprave nesto bolje. i ona klupa je bila neprofitabilna, a i koji hurac ce tamo, jel tako?xPaco1337 wrote: ↑13/05/2025 09:29 Znam da ste ljudi u godinama i da ne vidite čitati više, ovaj Belfy prvi koji je pročitao ovi šta su poslije mene pisali i vadili iz konteksta da bi ispali pametniji. To je prvo bio moj post, a sljedeci je bio da sam napisao da bi mozda bio pametniji potez srusiti toliki objekat i napraviti novi i ljepsi negdje drugo.
i ti i nadalje pricas kako pozoriste nije dovoljno posjeceno. evo, platit cu ti ja kartu da odes i sam se uvjeris koliko je posjeceno ako ti to vec predstavlja problem. pa, dovraga, uvescu te i iza scene da vidis kako to izgleda, pa i upoznati sa par glumaca ili ljudi iz kamernog orkestra ili hora... da nakopon prosiris te tako suzene vidike koje si donio odakle vec i da skontas da posjeta Terzicu nije posjeta pozoristu...
ti bi da pricas i pominjes peroid od prije 40-50 godina kada ti se jos tata muckao u dedinim jajima i poredis ga sa ovim danas gdje to isto pozoriste gledas samo s vana, pa mu zato i mozes samo procjenjivati fasadu i lupati gluposti o posjecenosti gdje ti vec vise ljudi govori da nisi u pravu, ali valja otici i provjeriti (ponudu vec imas iznad)... e, znas li onu izreku da se covjeka ne procjenjuje po odijelu?, e pa slicno je i sa institucijama (pogotovo kulture). jesi vidio kako izgleda Zemaljski muzej u Sarajevu? mozda i jesi u prolazu... jesi ikada usao unutra? ali, evo da ne idemo do Sarajeva, ajde da se zadrzimo na Zenici. znas li gdje je bio zenicki muzej prije pravljenja ovog novog? znas li kako novi posluje i da li si ga ikada posjetio (a to ti je 500m od zgrade gdje zivis). mogu te i tamo odvesti da upoznas ljude i dobijes jos par lijepih prica... cisto da prosiris vidike i spoznas sta grad ima.
"ono", jesi ti doselio u isti, ali izgleda da se jako lose uklapas u isti, pa bi radije da se grad mijenja prema tebi... i sa tim je isti problema u sve i jednom vecem gradu od 1995. pa nadalje. pa tako sada imamo Ramu Isaka iz sela kod Rame, pa Fudu iz Gorenjeg Vakufa, pardon, cuj mene sela - Gornjeg Vakufa sam mislio... da ne nabrajam, jer je tebi svakako svejedno i vjerovatno tu neces vidjeti nista pogresno...
elem, meni je uvijek bilo cudno kako ljudi koji nemaju ni osnovno obrazovanje zele da razgovaraju o stvarima za kojima treba ipak malo vise znanja. takodjer malo vise sirine u pogledima i ono sto je mozda i bitnije - vizije. eh, sada opet: znas li izjavu poznatog filofofa gdje kaze da su mu bili najmrzi glupi ljudi koji su sretni? naravno da ne znas kao ni sve sto sam ranije ovako "zaplavio", jel tako. nista od prvog vica, pa sve ovoga do sada...
eh, zasto o tome govorim? pa zato sto ti, nepismeni druze, ne znas ni smislenu recenicu napisati. u onoj drzavi je Tito opismenio narod i pravio te fabrike i pozorista, a docim se sada ti zalis kako ih niko ni okreciti ne moze (sto je komicno-ironicno, jer to obicno pise druga skupina) dok si sam polupismen. e zamisli sada sta ce biti za jos jednu ili dvije generacije... ti, sa takvim stavovima i obrazovanjem tesko da ces ostaviti boljeg potomka. eto, ti sam kazes da su tebe tvoji roditelji barem ponekada vodili u pozoriste. nakon toga ne ides ni sam. shodno tome logicno je zakljuciti da ni svoje dijete neces tamo usmjeravati (cak ga ne mozes vise ni zubaru odvesti u pozoriste) nego mu pricati ovo sto pricas ovdje. a to se naziva jednostvnim imenom - degradacija.
evo, prosli put sam izdvojio rijeci koje ne znas napisati pravilno. sada cu recenice koje nista ne znace:
xPaco1337 wrote: ↑13/05/2025 09:29 Znam da ste ljudi u godinama i da ne vidite čitati više, ovaj Belfy prvi koji je pročitao ovi šta su poslije mene pisali i vadili iz konteksta da bi ispali pametniji. To je prvo bio moj post, a sljedeci je bio da sam napisao da bi mozda bio pametniji potez srusiti toliki objekat i napraviti novi i ljepsi negdje drugo.
vjerujem da mozda i neces biti u mogucnosti vidjeti sopstvene greske, pa ti, opet, nudim nesto. ako me lijepo zamolis objasnit cu ti ono sto si trebao savladati do 5. razreda osnovne skole...
-
#71103 Re: Zeničani
a ne znam drug Ci-Nick. ja sam trenirao dosta sportova i vecina toga mi se cini sada puno praznijim. kao prvi primjer cu navesti Partizan (gimnastika) i Papirnu. prije je bilo puno. i gimnasticka sala, pa i pomocna, kao i sama Papirna. sada tamo nema nikoga. isto vrijedi i za atletiku. pogledati stazu tamo prije 20-25 godina i danas je nebo i zemlja, pogotovo vikendima...Ci-Nick wrote: ↑13/05/2025 07:16 Ako me poslije ovog što napišem potkači blefy, ja ću ostati ležati i praviti se mrtav.![]()
Zenica je realno nikad ljepša i uređenija.
Bar što se tiče infrastrukture.
E sad što se tiče ljudi, tu nisam načisto, tu kao da je došlo do cijepanja u one koji napreduju i bivaju sve bolji i one koji žive bez empatije za druge i drugačije i neke svoje frustracije iskazuju kako na cesti tako i na trotoaru.
Odem na Kamberovića polje i oduševim se kad vidim koliko se ljudi, prije svega djece bavi nekim sportom.
Na tom terenu do atletskog se stalno nešto dešava, to je vjerovatno u posljednje vrijeme najviše gažen teren u BiH.
O pozorištu neću jer nisam više čest kao nekada ranije.
A najčešće sam odlazio kao dijete, kad bi otac donosio karte koje su davali u Željezari.
Hoću reći i sada bi preduzeća, bar ona koja dobro posluju mogla kupiti poneku kartu i podjeliti svojim uposlenicima.
Kao što neko ranije reče, za sretan život moraš stvoriti svoj mikro svijet, mali krug velikih ljudi, ali nažalost ni to nije lako, treba potrošiti mnogo energije.
A većina nas, oženjenih skoro svu energiju i vrijeme troši na porodicu.
a sto se tice djece i odlaska u pozoriste... mozda je tvoj otac dobivao karte (neki i danas dan dobijaju. najcesce nastavnici u osnovnoj i srednjoj muzickoj), ali danas bi trebalo da mozes i sam odvesti djecu u pozoriste na svoj trosak. jednostavno sistem nije isti, ali nije ni skupo da se to uradi...
- Djewojka
#71104 Re: Zeničani
MashAllah , prelijepe animacije zgrade pozorišta!
Sama zgrada pozorišta je vjerovatno najljepša zgrada te vrste u BiH i izuzetno arhitektonsko djelo. Impozantna je i vjerujem da njeno održavanje iziskuje velika sredstva. Čini mi se da unutar same zgrade ima dosta prostora koji nije iskorišten i koji bi se mogao prenamijeniti za druge korisne sadržaje. Za budžet našeg grada održavanje je vjerovatno skupo.
Nekada je pozorište bilo mjesto okupljanja, domjenaka i različitih događaja, dok se danas sve to prebacilo u hotele i druge objekte. Time je pozorište vjerovatno izgubilo dio prihoda.
Kao dijete odraslo u poslijeratnom periodu, sjećam se da smo u osnovnoj školi redovno išli u pozorište, mislim čak jednom sedmično. Bilo je mnogo raznovrsnih predstava, a ulaznice su bile simbolične, možda 1 KM, a često su se i besplatno dijelile po školama. Ko je imao volju, lako je mogao doći do tog malog daška kulture. Tako se u mladim godinama stvarala i navika odlaska u pozorište. Za mene su to jako lijepe uspomene.
U posljednjih godinu dana, više puta sam posjećivala dječije predstave na maloj sceni koje se održavaju subotom. Posjećenost je uglavnom velika, roditelji dovode djecu različitih uzrasta. Međutim, karta je skupa- mislim da košta 7 KM. To znači 14 KM za roditelja i jedno dijete, odnosno 21 KM za dvoje djece, što nije malo za prosječnu porodicu.
Također, često se ponavljaju iste predstave. Od svih koje smo gledali, djeci je interesantna jedino „Ježeva kućica“, koju stalno repriziraju, i još jedna predstava kojoj ne znam naziv. Ostale su, iskreno, bile dosadne i djeci i odraslima. Često gostuju i druge glumačke ekipe, ali njihove predstave nerijetko budu promašene i prepune eksperimentisanja. Mislim da bi pozorište trebalo imati standardni repertoar klasičnih dječijih predstava kojih ima zaista mnogo. Naši glumci, koliko znam, trenutno izvode samo „Ježevu kućicu“. Ne mogu da razumijem, zar nije moguće pripremiti još bar jednu ili dvije kvalitetne predstave za djecu? - Ako već primaju platu iz javnih sredstava.
Ljetos su, recimo, organizovali „Ljetno pozorište“ ispred Doma Armije. Napravili su lijep prostor, igraonicu i pozvali gostujuće pozorište mislim iz Trebinja. Došlo je mnogo djece, ali predstava je bila dosadna i nezanimljiva. Totalni promašaj. Zar naše pozorište nije moglo izvesti neku već provjerenu, kvalitetnu dječiju predstavu?
To su moja lična zapažanja i iskustva. S jedne strane imamo ustanovu koja djeci pruža jako malo, a uz visoke cijene karata mnogima je i nedostupna. S druge strane, izostaje briga institucija, poput Ministarstva obrazovanja, koje bi trebalo redovno organizovati posjete pozorištu za učenike i predškolce. Mogli bi finansirati kupovinu ulaznica, dijeliti ih školama i obdaništima, te tako kod djece razvijati kulturu odlaska u pozorište.
Nažalost, trenutno više nemam gdje odvesti svoju djevojčicu – jer je to ili „Ježeva kućica“ po stoti put, ili neka predstava koja već na pola počne da smara i nas i djecu.

Sama zgrada pozorišta je vjerovatno najljepša zgrada te vrste u BiH i izuzetno arhitektonsko djelo. Impozantna je i vjerujem da njeno održavanje iziskuje velika sredstva. Čini mi se da unutar same zgrade ima dosta prostora koji nije iskorišten i koji bi se mogao prenamijeniti za druge korisne sadržaje. Za budžet našeg grada održavanje je vjerovatno skupo.
Nekada je pozorište bilo mjesto okupljanja, domjenaka i različitih događaja, dok se danas sve to prebacilo u hotele i druge objekte. Time je pozorište vjerovatno izgubilo dio prihoda.
Kao dijete odraslo u poslijeratnom periodu, sjećam se da smo u osnovnoj školi redovno išli u pozorište, mislim čak jednom sedmično. Bilo je mnogo raznovrsnih predstava, a ulaznice su bile simbolične, možda 1 KM, a često su se i besplatno dijelile po školama. Ko je imao volju, lako je mogao doći do tog malog daška kulture. Tako se u mladim godinama stvarala i navika odlaska u pozorište. Za mene su to jako lijepe uspomene.
U posljednjih godinu dana, više puta sam posjećivala dječije predstave na maloj sceni koje se održavaju subotom. Posjećenost je uglavnom velika, roditelji dovode djecu različitih uzrasta. Međutim, karta je skupa- mislim da košta 7 KM. To znači 14 KM za roditelja i jedno dijete, odnosno 21 KM za dvoje djece, što nije malo za prosječnu porodicu.
Također, često se ponavljaju iste predstave. Od svih koje smo gledali, djeci je interesantna jedino „Ježeva kućica“, koju stalno repriziraju, i još jedna predstava kojoj ne znam naziv. Ostale su, iskreno, bile dosadne i djeci i odraslima. Često gostuju i druge glumačke ekipe, ali njihove predstave nerijetko budu promašene i prepune eksperimentisanja. Mislim da bi pozorište trebalo imati standardni repertoar klasičnih dječijih predstava kojih ima zaista mnogo. Naši glumci, koliko znam, trenutno izvode samo „Ježevu kućicu“. Ne mogu da razumijem, zar nije moguće pripremiti još bar jednu ili dvije kvalitetne predstave za djecu? - Ako već primaju platu iz javnih sredstava.
Ljetos su, recimo, organizovali „Ljetno pozorište“ ispred Doma Armije. Napravili su lijep prostor, igraonicu i pozvali gostujuće pozorište mislim iz Trebinja. Došlo je mnogo djece, ali predstava je bila dosadna i nezanimljiva. Totalni promašaj. Zar naše pozorište nije moglo izvesti neku već provjerenu, kvalitetnu dječiju predstavu?
To su moja lična zapažanja i iskustva. S jedne strane imamo ustanovu koja djeci pruža jako malo, a uz visoke cijene karata mnogima je i nedostupna. S druge strane, izostaje briga institucija, poput Ministarstva obrazovanja, koje bi trebalo redovno organizovati posjete pozorištu za učenike i predškolce. Mogli bi finansirati kupovinu ulaznica, dijeliti ih školama i obdaništima, te tako kod djece razvijati kulturu odlaska u pozorište.
Nažalost, trenutno više nemam gdje odvesti svoju djevojčicu – jer je to ili „Ježeva kućica“ po stoti put, ili neka predstava koja već na pola počne da smara i nas i djecu.
- N.N.
#71105 Re: Zeničani
Kakve su pizdarije po KPDomu ovih dana ? Vcs je jedno 4-5 marica odjerilo u KBZ i vidim klix pice o tuci
a neki dan Tabak lupao Stacionar i strazare…ahahha
Jebat ce nas Ramo i Ramini majke mi moje

Jebat ce nas Ramo i Ramini majke mi moje

- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: točak skot
- Horoskop: imam
#71106 Re: Zeničani
Znaš onu. ... Niko ne smije da vas bije...osim vaše milicije...
-
#71107 Re: Zeničani
I ja sam trenirao gimnastiku, mislim 1973. i 1974., trener mi bio Joža, pa sam kasnije trenirao nogomet u pionirima Čelika, trener Pintol, pa onda i atletiku, tu mi je trener bio Halid.belfy wrote: ↑13/05/2025 22:25a ne znam drug Ci-Nick. ja sam trenirao dosta sportova i vecina toga mi se cini sada puno praznijim. kao prvi primjer cu navesti Partizan (gimnastika) i Papirnu. prije je bilo puno. i gimnasticka sala, pa i pomocna, kao i sama Papirna. sada tamo nema nikoga. isto vrijedi i za atletiku. pogledati stazu tamo prije 20-25 godina i danas je nebo i zemlja, pogotovo vikendima...Ci-Nick wrote: ↑13/05/2025 07:16 Ako me poslije ovog što napišem potkači blefy, ja ću ostati ležati i praviti se mrtav.![]()
Zenica je realno nikad ljepša i uređenija.
Bar što se tiče infrastrukture.
E sad što se tiče ljudi, tu nisam načisto, tu kao da je došlo do cijepanja u one koji napreduju i bivaju sve bolji i one koji žive bez empatije za druge i drugačije i neke svoje frustracije iskazuju kako na cesti tako i na trotoaru.
Odem na Kamberovića polje i oduševim se kad vidim koliko se ljudi, prije svega djece bavi nekim sportom.
Na tom terenu do atletskog se stalno nešto dešava, to je vjerovatno u posljednje vrijeme najviše gažen teren u BiH.
O pozorištu neću jer nisam više čest kao nekada ranije.
A najčešće sam odlazio kao dijete, kad bi otac donosio karte koje su davali u Željezari.
Hoću reći i sada bi preduzeća, bar ona koja dobro posluju mogla kupiti poneku kartu i podjeliti svojim uposlenicima.
Kao što neko ranije reče, za sretan život moraš stvoriti svoj mikro svijet, mali krug velikih ljudi, ali nažalost ni to nije lako, treba potrošiti mnogo energije.
A većina nas, oženjenih skoro svu energiju i vrijeme troši na porodicu.
a sto se tice djece i odlaska u pozoriste... mozda je tvoj otac dobivao karte (neki i danas dan dobijaju. najcesce nastavnici u osnovnoj i srednjoj muzickoj), ali danas bi trebalo da mozes i sam odvesti djecu u pozoriste na svoj trosak. jednostavno sistem nije isti, ali nije ni skupo da se to uradi...
Bio sam nemiran, nigdje se nisam zadržao.
Gimnastike ima, gimnastički klub Winner, u sali Papirne. Premalo promocije pa se i ne zna da postoji.
Moj otac je bio poslovođa, dobivao je karte da podjeli radnicima a kako niko karte nije želio jer je većina radnika dolazila iz Viteza, Žepča, Busovače,..onda je donosio te karte kući a ja sam tražio ko je voljan da ode besplatno u pozorište.
Nažalost i sada bi većina ljudi u gradu odbila besplatnu kartu za pozorište. Lakše je uzeti daljinski i šaltati do besvjesti.
-
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
#71110 Re: Zeničani
https://www.zenicablog.com/osudenik-kpz ... tacionaru/
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#71111 Re: Zeničani
Aha to, ja konto dole Zeljezarin stacionar polupao. Koji je ovo od brace?
-
#71112 Re: Zeničani
Sad ću ja kao belfy ukratko analizirati napisano jer ima puno ljudi koji ne čitaju dugačke postoveDjewojka wrote: ↑13/05/2025 23:14 MashAllah , prelijepe animacije zgrade pozorišta!![]()
- dijete odraslo nakon rata, koje sebi uzima za pravo da nama koji smo odrasli davno prije rata soli pamet o Zenici nekad i sad
- dijete odraslo poslije rata soli pamet o ratu nama koji smo u tom ratu nosili uniformu Armije RBiH
- dijete odraslo poslije rata se raduje što su tokom rata otišli došljaci drugih vjera, koji su gradili Zenicu, a vjerovatno uživa trenutno s ovima što ih Burina lijepo nazva atomskom bombom
- ide rijetko u pozorište, ali predpostavlja da je tamo puno praznog, neiskorištenog prostora
- ide rijetko u pozorište jer je skupa karta 7 KM
- ide rijetko u pozorište jer su glupe i dosadne predstave
Nije za takve pozorište, držite se PinkTV i zvijezda granda
- xPaco1337
- Vozim: Avdi
#71113 Re: Zeničani
Nazivaš osobu koja ima 28-30+ godina dijete ? I kakav pink i zvijezde granda spominjete svakih 5 minuta nije mi jasno, niko mlađi od 30 godina ne gleda TV uopšte toliko ste upoznati sa svijetom vidim.
I ti i ovaj belfy ste psihopate neke sa PTSD-om vjerovatno i vrtite jednu te istu priču, rat,fudo,čelik au au fudbal šutanje lopte au au, ne valja ništa...Kad se spomene da se nešto promijeni onda je sve dobro ne treba ništa dirat. Nemojte ovde lijecit komplekse ima podrum za takve.
Napisao bi puno toga, ali nemam vremena jer nisam penzioner kao neki ovde da nemaju šta pametnije radit. Belfy traži gramatičke greške po mojim postovima kao da se ja trudim ovde da budem gramatički ispravan na forumu.
I ti i ovaj belfy ste psihopate neke sa PTSD-om vjerovatno i vrtite jednu te istu priču, rat,fudo,čelik au au fudbal šutanje lopte au au, ne valja ništa...Kad se spomene da se nešto promijeni onda je sve dobro ne treba ništa dirat. Nemojte ovde lijecit komplekse ima podrum za takve.
Napisao bi puno toga, ali nemam vremena jer nisam penzioner kao neki ovde da nemaju šta pametnije radit. Belfy traži gramatičke greške po mojim postovima kao da se ja trudim ovde da budem gramatički ispravan na forumu.
-
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#71114 Re: Zeničani
- Djewojka
#71115 Re: Zeničani
Za Kugalanje ze - iako je sam post bio na mjestu i realan da si poceo da me licno vrijeđaš i degradiras na također realan post o pozoristu.
Izvini, ali nesto s tvojim rezonom nije u redu. Neću se spuštati na taj nivo kumunikacije. Tebi nije puno za dijete od 2 godine i odraslog 14 KM za predstavu? Pa koliko ti to zarađuješ, možda vise od prosjeka pa si eto privilegiran da ti nije skupo i da ponižavaš one koji zarađuju prosječno. U svakom slučaju, tvoji postovi su crnjak i bez argumenata. Zaobiđi me.
Edited: by anex
Izvini, ali nesto s tvojim rezonom nije u redu. Neću se spuštati na taj nivo kumunikacije. Tebi nije puno za dijete od 2 godine i odraslog 14 KM za predstavu? Pa koliko ti to zarađuješ, možda vise od prosjeka pa si eto privilegiran da ti nije skupo i da ponižavaš one koji zarađuju prosječno. U svakom slučaju, tvoji postovi su crnjak i bez argumenata. Zaobiđi me.
Edited: by anex
- Djewojka
#71116 Re: Zeničani
Nego, kako napreduju radovi na GGM, da li može sporije, da li će završiti ove godine do Pera?
3 radnika Almya se mota na dnevnoj bazi ili ih nema nikako. Tuga. Fudi barem završi svoje ciljane projekte asfaltiranja po selima, a kanton je ovaj projekat otvorio kao osvetu Fudi da pokažu da su oni bolji u asfaltiranju. To je tuga jedna golema.
3 radnika Almya se mota na dnevnoj bazi ili ih nema nikako. Tuga. Fudi barem završi svoje ciljane projekte asfaltiranja po selima, a kanton je ovaj projekat otvorio kao osvetu Fudi da pokažu da su oni bolji u asfaltiranju. To je tuga jedna golema.
-
- Forum administrator
#71117 Re: Zeničani
Skupoća je subjektivna!
-
- Forum administrator
#71118 Re: Zeničani
Kontakt informacijeDjewojka wrote: ↑14/05/2025 10:34 Nego, kako napreduju radovi na GGM, da li može sporije, da li će završiti ove godine do Pera?
E-mail: [email protected]
Telefon: 032 460 700 | 460 701
Faks: 032 460 702
Evo pitaj ja ne smijem

-
#71119 Re: Zeničani
Evo da završimo ti i ja. Nisam ni Srbin, a ni Hrvat, a ni Bošnjak. Uvredljivo je za sve normalne ljude etiketiranje na nacionalnoj osnovi koje činiš. A ti razmisli šta pišeš na tu temu. Pričaš o nekom nivou komunikacije, a ljude dijeliš po nacionalnoj pripadnosti, niži nivo komunikacije od toga ne možeDjewojka wrote: ↑14/05/2025 10:27 Za Kugalanje ze - jedan moj post te toliko povrijedio i uvrijedio (ne znam zašto, možda si Srbin ili Hrvat pa je to jako uvrijedljivo za tebe (sto također razumijem)), iako je sam post bio na mjestu i realan da si poceo da me licno vrijeđaš i degradiras na također realan post o pozoristu.
Što se tiče mojih primanja, kad već želiš zaviriti i u moj novčanik da ti i to kažem. Kad sam skinuo uniformu Armije RBiH, vratio sam se školovanju i uspio sebi obezbjediti ugodan život. Kad nešto voliš onda nema cijene koju nisi spreman platiti za to. Nije mi skupo 7 KM za pozorište, nije mi skupo 20 KM za neki dobar koncert, nije mi skupo odvesti cure u Zemaljski muzej 10 KM karta po osobi, nije mi skupo 7 KM za Čelik, 80 KM članarina za Čelik, gorivo da odem na gostujuću utakmicu, 30-50 KM mjesečno za dobru knjigu, 50 KM da nas troje odemo u kino, 20 KM sat kuglanja na Zetri...
Nije mi skup parking 7EUR sat u Dubrovniku da cure vide Stradun i sve u Dubrovniku.
Nije mi skupa karta 10 EUR po osobi za ulazak u muzej Nikole Tesle u Zagrebu ili 20 EUR za prirodnohistorijski muzej u Beču
Jbga, školovo se za to.
Učiti, učiti i samo učiti. Škola nikad nije izdala, a i naučila me da ljude ne dijelim po nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.
- Djewojka
#71120 Re: Zeničani
Mali osvrt – iako je tema “Zeničani” i bilo bi najbolje da se držimo toga. Ako post nije u skladu s pravilima, neka administratir slobodno reaguje.
Nisam čest učesnik ove teme, ali je redovno čitam i povremeno napišem ponešto. Ono što sam primijetila jeste da se diskusija vrlo često pretvori u lična prepucavanja između nekoliko članova, koja nerijetko prelaze granicu i ulaze u lične uvrede i nadmetanja.
Ne pratim ko piše, niti me zanimaju nadimci, ali je očito da se iz posta u post ponavlja ista šema– nekoliko ogorčenih likova pokušava da se nadmudri, uglavnom na teme poput Čelika, komunizma, Tita i slično. Iskreno, to je postala hronična boljka ove teme.
Moj prethodni komentar, koliko god bio bezazlen, izazvao je upravo takvu reakciju i odvukao temu u istom smjeru. Sto mi je, da budem iskrena, smiješno. Kuglanje- Ostajem pri svom mišljenju – tvoj pogled na mene nije realan.
Pohvalio si se upravi zahvaljujući meni, a onda pokušao da mi kroz to spustiš vrijednost. To što ti ideš u pozorište ne znači nužno da si kulturan, niti je to svima finansijski dostupno. Pozorište jeste skupo za prosječna bh. primanja. Koliko zarađuješ i koliko si obrazovan ne mora značiti da si automatski bolji- možda sam i ja obrazovanija ili ispunjenija od tebe, a i da nisam, zadovoljna sam sobom i svojim životom.
Imam osjećaj da si iskoristio priliku da se “umudriš”, dok si mene, vrlo tipično za naše balkanske prilike pokušao umanjiti jer sam žena.
Učenje, samo učenje.
Nisam čest učesnik ove teme, ali je redovno čitam i povremeno napišem ponešto. Ono što sam primijetila jeste da se diskusija vrlo često pretvori u lična prepucavanja između nekoliko članova, koja nerijetko prelaze granicu i ulaze u lične uvrede i nadmetanja.
Ne pratim ko piše, niti me zanimaju nadimci, ali je očito da se iz posta u post ponavlja ista šema– nekoliko ogorčenih likova pokušava da se nadmudri, uglavnom na teme poput Čelika, komunizma, Tita i slično. Iskreno, to je postala hronična boljka ove teme.
Moj prethodni komentar, koliko god bio bezazlen, izazvao je upravo takvu reakciju i odvukao temu u istom smjeru. Sto mi je, da budem iskrena, smiješno. Kuglanje- Ostajem pri svom mišljenju – tvoj pogled na mene nije realan.
Pohvalio si se upravi zahvaljujući meni, a onda pokušao da mi kroz to spustiš vrijednost. To što ti ideš u pozorište ne znači nužno da si kulturan, niti je to svima finansijski dostupno. Pozorište jeste skupo za prosječna bh. primanja. Koliko zarađuješ i koliko si obrazovan ne mora značiti da si automatski bolji- možda sam i ja obrazovanija ili ispunjenija od tebe, a i da nisam, zadovoljna sam sobom i svojim životom.
Imam osjećaj da si iskoristio priliku da se “umudriš”, dok si mene, vrlo tipično za naše balkanske prilike pokušao umanjiti jer sam žena.
Učenje, samo učenje.

-
- Forum administrator
#71121 Re: Zeničani
Ai kaj kaže 

-
#71122 Re: Zeničani
- kamberovica polje
#71123 Re: Zeničani
"Defund the theatre department."

- Rothmans
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#71125 Re: Zeničani
Dobro bi bilo
– Ja sam samo tražio od ministra da onaj dio gdje je Direkcija Rudnika zaštitimo. Grad je spreman to da kupi. Ono je, ipak nekih 150 godina simbol grada. Nije mi ministar ništa rekao, ali sam otprilike shvatio da nemaju ništa protiv toga. Mi smo spremni to da adaptiramo, jer moramo sačuvati neke starine u gradu – kazao je Kasumović.

– Ja sam samo tražio od ministra da onaj dio gdje je Direkcija Rudnika zaštitimo. Grad je spreman to da kupi. Ono je, ipak nekih 150 godina simbol grada. Nije mi ministar ništa rekao, ali sam otprilike shvatio da nemaju ništa protiv toga. Mi smo spremni to da adaptiramo, jer moramo sačuvati neke starine u gradu – kazao je Kasumović.