Zeničani
Moderators: anex, _BataZiv_0809
- xPaco1337
- Vozim: Avdi
#70401 Re: Zeničani
A ja bi rekao ovi koji su ljubomorni na druge govore kako je bajs bolje vozit...
Možemo takve analogije razvlaciti do sutra, neko voli auta i to mu je hobi. Ja poslije cijeli dan sjedenja na kompu radeći volim sjest u auto i vozat se u krug, logično da onaj sto vozi euro express cijeli dan se nece poslije posla se otic vozat u autu.
Parkinzi su puni jer nisu organizovani i po gradu parkiraju ti Babinci koje si spomenuo jer im je žao marku dat za parking (a i grad nema garaže ali ima IC), pa parkiraju po Odmutu,Jaliji i Uglovnici. Tako da je kriv grad što ne obezbijedi parking mjesta stanarima KOJA SE PLAĆAJU I GRAD IMA NEŠTO OD TOG. I da naprave javnu garažu GDJE OPET IMAJU NEŠTO OD TOG.
Eto kod mene ispred prvog solitera na Odmutu dođite slobodno, stanite svaki dan i vidite šta se radi i ko parkira i najmanje je ljudi koji žive ovde. I ako imaju auto sigurno nemaju 50 auta. Znam radnik iz Zirat banke ostavi dijete u vrtić, parkira auta i ode na posao pješke dole kod kamenitog. Zato što je došao iz pripizdine ovde.
Možemo takve analogije razvlaciti do sutra, neko voli auta i to mu je hobi. Ja poslije cijeli dan sjedenja na kompu radeći volim sjest u auto i vozat se u krug, logično da onaj sto vozi euro express cijeli dan se nece poslije posla se otic vozat u autu.
Parkinzi su puni jer nisu organizovani i po gradu parkiraju ti Babinci koje si spomenuo jer im je žao marku dat za parking (a i grad nema garaže ali ima IC), pa parkiraju po Odmutu,Jaliji i Uglovnici. Tako da je kriv grad što ne obezbijedi parking mjesta stanarima KOJA SE PLAĆAJU I GRAD IMA NEŠTO OD TOG. I da naprave javnu garažu GDJE OPET IMAJU NEŠTO OD TOG.
Eto kod mene ispred prvog solitera na Odmutu dođite slobodno, stanite svaki dan i vidite šta se radi i ko parkira i najmanje je ljudi koji žive ovde. I ako imaju auto sigurno nemaju 50 auta. Znam radnik iz Zirat banke ostavi dijete u vrtić, parkira auta i ode na posao pješke dole kod kamenitog. Zato što je došao iz pripizdine ovde.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#70402 Re: Zeničani
Sve je to jasno.. Papci (parking papci) voze audije od 30-40k ali mu zao marku dati za parking.xPaco1337 wrote: ↑19/02/2025 17:25 Parkinzi su puni jer nisu organizovani i po gradu parkiraju ti Babinci koje si spomenuo jer im je žao marku dat za parking (a i grad nema garaže ali ima IC), pa parkiraju po Odmutu,Jaliji i Uglovnici. Tako da je kriv grad što ne obezbijedi parking mjesta stanarima KOJA SE PLAĆAJU I GRAD IMA NEŠTO OD TOG. I da naprave javnu garažu GDJE OPET IMAJU NEŠTO OD TOG.
Moj prijedlog je "a ako me izaberete za gradonacelnika" je turiti AI u sve.. Potrositi pola budzeta na AI kamere, staviti ih na svaku banderu i automatski slati kazne. Stanes na trotoar "samo da pokupis malu sa engleskog" = 40KM. Takodje, insallah, imam namjeru napraviti parkinge van zone KT Radakovo-KT Bojin Vir-KT Mokusnice-KT Travnicka, obezbijediti prevoz za Dž (ili za marku dnevno) i naplacivati (tim istim AI kamerama) svaki ulaz unutar ove gore zone 10 KM (osim stanarima koji zive unutar iste).
Mali problem mom planu je sto svaki seljak sad ima nekretninu u SUC-u (strogo-uzem centru) i sto nemam para za AI jer moram nastaviti asfaltirati Pepelare, Dobriljeno itd..

-
#70403 Re: Zeničani
SUC, srednja skola, rahmetli Remzija Gusic 

- kamberovica polje
#70404 Re: Zeničani
Oj dan te ne jebo kakvi postovi.
Ispada da su Crkvice na minimalno 5000 mnv, pa ti treba alipinistička oprema i sherpa.
Ljudi dragi, Zenica je kurac za prehodat, a za bicikl malo jače zagrijavanje.
Ispada da su Crkvice na minimalno 5000 mnv, pa ti treba alipinistička oprema i sherpa.
Ljudi dragi, Zenica je kurac za prehodat, a za bicikl malo jače zagrijavanje.
-
#70405 Re: Zeničani
Ja kad je ljeto i one teške vrućine dođem iz Vranduka biciklom na posao u Mittal, to je nekih 12 km u jednom pravcu, naravno ne svaki dan, ali sigurno pet, šest puta u toku ljeta. Inače imam auto, ali uvijek mi je draže bilo biciklo, onaj osjećaj poslije vožnje bicikla i ta navala dopamina, to se ne može opisati. Mislim da ovdje nema veze brdo i te stvari i ne možemo se mi porediti sa Holandijom i općenito zapadnim zemljama, jer kod nas je ovdje auto još uvijek neki statusni simbol. Evo ja gledam svoje radne kolege, čovjek živi u Blatuši i dođe autom na kapiju 4 u noćnu smjenu i onda ujutro mora strugati šajbu, dok to uradi već je mogao pješke dođi do kuće. Hajde kad čovjek iz Radakova dođe autom, al' brate imaš kilometar do posla i dođeš autom e jbg.
- Sanjarko
#70406 Re: Zeničani
Previse se voza svasta nesto za 15-to minutni grad.
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#70407 Re: Zeničani
Takvi i jesu najveci problem.. Moj komsija policajac u MUP-u, ima tako 1km ili 12-13 min. bas laganog hoda..Alen_S wrote: ↑20/02/2025 15:35 Evo ja gledam svoje radne kolege, čovjek živi u Blatuši i dođe autom na kapiju 4 u noćnu smjenu i onda ujutro mora strugati šajbu, dok to uradi već je mogao pješke dođi do kuće. Hajde kad čovjek iz Radakova dođe autom, al' brate imaš kilometar do posla i dođeš autom e jbg.
Em tamo kod MUP-a nema nigdje parkirati (za DZ) nego vjerovatno parkira po livadama i trotoarima.. em je prije par mjeseci "otvorio" trend parkiranja na jednoj zelenoj povrsini kod zgrade gdje niko,nikad, do tad nije parkirao. I sad vidim i ostali parkiraju tu..
Covjek koji bi trebao da po "sluzbenoj duznosti" takve stvari sankcionise.
Jednostavno, od nas europejce moze samo AI kamera napraviti..
Real Madrid prebije covjeka, dodje policija kaze "mozete li vi to kako da se dogovorite".. I tako je lancano sve... Diplome iz Travnika i Kiseljaka i seljak na vlasti su nasa realnost
- skrbavi-admin
#70408 Re: Zeničani
pocivaj u miru i nek ti je laka bosanska zemlja duso
https://www.zenicablog.com/preminuo-u-4 ... njeg-daha/

- Zaitsev
#70409 Re: Zeničani
Ja se samo oznojim i noge me zabole malo... Ima neka posebna tehnika za taj dopamin ili?Alen_S wrote: ↑20/02/2025 15:35 Ja kad je ljeto i one teške vrućine dođem iz Vranduka biciklom na posao u Mittal, to je nekih 12 km u jednom pravcu, naravno ne svaki dan, ali sigurno pet, šest puta u toku ljeta. Inače imam auto, ali uvijek mi je draže bilo biciklo, onaj osjećaj poslije vožnje bicikla i ta navala dopamina, to se ne može opisati. Mislim da ovdje nema veze brdo i te stvari i ne možemo se mi porediti sa Holandijom i općenito zapadnim zemljama, jer kod nas je ovdje auto još uvijek neki statusni simbol. Evo ja gledam svoje radne kolege, čovjek živi u Blatuši i dođe autom na kapiju 4 u noćnu smjenu i onda ujutro mora strugati šajbu, dok to uradi već je mogao pješke dođi do kuće. Hajde kad čovjek iz Radakova dođe autom, al' brate imaš kilometar do posla i dođeš autom e jbg.
-
#70410 Re: Zeničani
35 minuta lagane šetnje od početka Radakova do Blatuse,godinama svaki drugi dan tako, a do prije 5 godina nisam nigdje bez auta išao.
-
#70411 Re: Zeničani
Tuga velika.skrbavi-admin wrote: ↑20/02/2025 16:10 pocivaj u miru i nek ti je laka bosanska zemlja duso![]()
Saucesce porodici i prijateljima
- skrbavi-admin
#70412 Re: Zeničani
nepokvarena djeca i on i brat.... ja ih znam od rata.....kuglanje_ze wrote: ↑20/02/2025 17:51Tuga velika.skrbavi-admin wrote: ↑20/02/2025 16:10 pocivaj u miru i nek ti je laka bosanska zemlja duso![]()
Saucesce porodici i prijateljima![]()

-
#70413 Re: Zeničani
brat mu je baš dobar momak,covjek
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: točak skot
- Horoskop: imam
#70414 Re: Zeničani
Malo biciklo, odnosno adekvatna veličina je od velike pomoči da te ne bole noge...Zaitsev wrote: ↑20/02/2025 17:22Ja se samo oznojim i noge me zabole malo... Ima neka posebna tehnika za taj dopamin ili?Alen_S wrote: ↑20/02/2025 15:35 Ja kad je ljeto i one teške vrućine dođem iz Vranduka biciklom na posao u Mittal, to je nekih 12 km u jednom pravcu, naravno ne svaki dan, ali sigurno pet, šest puta u toku ljeta. Inače imam auto, ali uvijek mi je draže bilo biciklo, onaj osjećaj poslije vožnje bicikla i ta navala dopamina, to se ne može opisati. Mislim da ovdje nema veze brdo i te stvari i ne možemo se mi porediti sa Holandijom i općenito zapadnim zemljama, jer kod nas je ovdje auto još uvijek neki statusni simbol. Evo ja gledam svoje radne kolege, čovjek živi u Blatuši i dođe autom na kapiju 4 u noćnu smjenu i onda ujutro mora strugati šajbu, dok to uradi već je mogao pješke dođi do kuće. Hajde kad čovjek iz Radakova dođe autom, al' brate imaš kilometar do posla i dođeš autom e jbg.
Jer nije isto visok 190 cm na biciklu veličine L rama ili XL

-
#70415 Re: Zeničani
Čujem ova zgrada kod parka nema potrebne dozvole za nastavak gradnje, a i pare se istopile. I sad stoji kako stoji, već neko vrijeme ne viđam nikakve radove.
I šta sad, to ruglo će tako ostati stajati u parku do... ko zna kad?
I šta sad, to ruglo će tako ostati stajati u parku do... ko zna kad?

- Hercegoviina
#70416 Re: Zeničani
Je li ovo grijanje kaputt?
- xPaco1337
- xPaco1337
#70418 Re: Zeničani
Šta je ovo i Atlantis se zatvorio zbog milje plate 

- N.N.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#70420 Re: Zeničani
- N.N.
#70421 Re: Zeničani
Pitam koja jer se ona kod Sabe komerca radi.
Udaraju fasadu tamo do parka.
Postavlja se stolarija.
Prekjucer prolazio i vidio
I ti je Arel investitor, sumnjam da je njemu nestalo para
Udaraju fasadu tamo do parka.
Postavlja se stolarija.
Prekjucer prolazio i vidio

I ti je Arel investitor, sumnjam da je njemu nestalo para

-
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#70422 Re: Zeničani
Pa i ja sam vidio da stavljaju stiropor, sad bas ne sjecam se kad je bilo kad ovi dani prolaze mi ko sati
.

-
-
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#70424 Re: Zeničani
Kako jedni druge štite. Sva ta gamad po javnim ustanovima bilo lijevi ili desni jedni drugim ližu guzice
. Jel ima šta pošteno
?

- N.N.
#70425 Re: Zeničani
Kako Omer Škaljo plese po tankoj zici, kukala mu majka
Samo cim odleti sa funkcije, odletit ce u zatvor. Valjda je svjestan toga...haahahah

Samo cim odleti sa funkcije, odletit ce u zatvor. Valjda je svjestan toga...haahahah