Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Navodno mnoge privatne firme u Zenici nisu uplatile platu prvog, a vjeorvatno neće do kraja sedmice jer ne znaju kako da obračunaju plate i čekaju odluke ne znam kakve.
Navodno mnoge privatne firme u Zenici nisu uplatile platu prvog, a vjeorvatno neće do kraja sedmice jer ne znaju kako da obračunaju plate i čekaju odluke ne znam kakve.
Haj što privatne, ne znaju ni javna preduzeća. Već je nekima rečeno i da će kasniti (treba bit desetog) i da neće bit obračunata kako treba jer još čekaju nekakve instrukcije od Vlade FBiH
Haj što privatne, ne znaju ni javna preduzeća. Već je nekima rečeno i da će kasniti (treba bit desetog) i da neće bit obračunata kako treba jer još čekaju nekakve instrukcije od Vlade FBiH
Da svi čekaju instrukcije, a zadnja plata bila prije NG.
I Mittal čeka ovu odluku da se dogovori sa sindikatom.
Prije par mjeseci bili obećali po 3500 jednokratno ali nisu ništa isplatili. Sad će valjda dati povišicu radnicima, bar pola ovog neoporezivog.
Prosječna plata u Mittalu je bila prije dolaska ovog generalnog minimalno 20 % iznad prosjeka FBiH a sad će biti jedva oko prosjeka koji bi mogao biti iznad 1.500 KM.
Djewojka wrote: ↑04/02/2025 11:22
Bas me inetresuje kolike su plate radnica u Bingu, Hasu, Ekri?
Nisu baš u istoj kategoriji, Bingo koliko toliko osigurava radnike mada ima i dalje neosiguranih jer stalno viđam druge radnike to je vjerovatno fora "probnog ne placenog rada" i onda noga, sljedeci i tako u krug. Ekro i Has su prica za sebe, tamo ja mislim da niko nije osiguran.
Ekro mafijas skupa sa bratom šta su radili u ratu i poslije. Brat pogotovo kako je kindapovao kceru iz Ukrajine
Kolikl se sjećam prije 3 ili 4 godine je Bingo imao trošak rada po uposlenom 12.000 maraka godišnje.
Tad je minimalac bio nešto iznad 400 maraka.
Tako da su vjerovatno uposlenih bili na minimalcu plus topli obrok i doprinosi i sve skupa oko 1.000 KM.
Dobit te godine mu je bila 80 miliona.
Imao je više dobiti nego što ga je koštalo 6000 radnika.
E sad kad je stigao do dobiti od 150 miliona i kad kupci kupuju i bez akcijskih cijena sad je ko fol dobar poslodavac.