Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Grb1 wrote: ↑12/08/2024 22:59
Pozdrav Zenicani, da li znate neke firme koje se bave prodajom i montiranjem klima, ventilacija i sl?
Ne znam smije li se pisati, meni su radili Servis klima Uredaj Zeniac. Imaš ih na fb. Momak je bas korektan i bili su brzi . Ponudi uređaje s uključenom ugradnjom, dogovoreno brzo i ugradnja za dva dana.
Za komplikovanije stvari , ne mislim na obične klima uređaje mislim da je najbolja opcija Trgomonting iz Lukovog polja. Isto pogledaj na fb.
Već smo imali jednom raspravu na tu temu. Hvaljeni Tešanj i pljuvana Zenica.
Fiskalni promet ne pokazuje nista.
Krajnja potrosna ili maloprodaja, taj podatak bi imao vrijednost ali nema takvog podatka.
Investitori vjerovatno rade projekte pa će ih morati poslati na odobravanje. Pošto je gradnja na kupljenim parcelama strogo uslovljena. Što je možda i prvi put, barem u ovom kantonu.
A svakako im se ne žuri dok se ne počnu servisne saobraćajnice praviti.
Pravi boom gradnje možemo očekivati realno za neke dvije godine. A da za neke tri do četiri godine idete u shopping tamo.
Ci-Nick wrote: ↑14/08/2024 18:41
Krajnja potrosna ili maloprodaja, taj podatak bi imao vrijednost ali nema takvog podatka.
Investitori vjerovatno rade projekte pa će ih morati poslati na odobravanje. Pošto je gradnja na kupljenim parcelama strogo uslovljena. Što je možda i prvi put, barem u ovom kantonu.
Pravi boom gradnje možemo očekivati realno za neke dvije godine. A da za neke tri do četiri godine idete* u shopping tamo.
Ci-Nick wrote: ↑14/08/2024 18:41
To je 199 ljudi.
Toliko je ljudi iz Mittala otišlo.
Pa rudnik još 600 do 700 ljudi. Znači da je ostatak privrede imao povećanje broja uposlenih za broj onih koji su odjavljeni sa platne liste rudnika.
Ta fiskalna potrošnja ide ovako. Peradar u okolici Tešnja proizveo pile i prodao ga i fakturisao Madiju a Madi prodao Bingu koji je to pile prodao u Zenici.
Jedno isto pile tri puta fakturisano, dva puta u Tešnju i jednom u Zenici. Da ne spominjemo sve uvoznike veleprodaje po Hercegovini.
Tako da ispadne da je u Zenici fiskalizovano cca 300 miliona mjesečno, što je preko 2000 maraka po stanovniku a prosječan prihod po glavi stanovnika ni 500 maraka.
Pravi boom gradnje možemo očekivati realno za neke dvije godine. A da za neke tri do četiri godine idete* u shopping tamo.
Ci-Nick wrote: ↑14/08/2024 22:08
Crkla mi klima u kući. S obzirom da je punoljetna nemam namjeru popravljati je.
Ima li ko kakva iskustva sa Elfix-om ili klimashop, ili neko treći?
Ci-Nick wrote: ↑14/08/2024 22:08
Crkla mi klima u kući. S obzirom da je punoljetna nemam namjeru popravljati je.
Ima li ko kakva iskustva sa Elfix-om ili klimashop, ili neko treći?
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑15/08/2024 22:29
pretpostavljam da nema ali da upitam zna li ko postoji li autobusna linija id zenice do vodenog parka ribica u vitezu?
Prije 10 godina sam ja znao ici busem za Travnik, stanica je bila taman ispred Ribice. Ugl provjeri Zeni tours, bus za Travnik, i na kojim stanicama staje.
kakavdanakneiskustvu wrote: ↑15/08/2024 22:29
pretpostavljam da nema ali da upitam zna li ko postoji li autobusna linija id zenice do vodenog parka ribica u vitezu?
Prije 10 godina sam ja znao ici busem za Travnik, stanica je bila taman ispred Ribice. Ugl provjeri Zeni tours, bus za Travnik, i na kojim stanicama staje.