Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: anex, _BataZiv_0809

scarr

#67101 Re: Zeničani

Post by scarr »

Satori wrote: 11/06/2024 16:18
scarr wrote: 11/06/2024 15:46
Satori wrote: 11/06/2024 14:16

A gdje kupuje naša draga zen'ćka FGR? Samo Mercator dolazi obzir, pošto se uz svaku kupovinu dobija kupon za 25% popusta na cirkonske navlake?
Ili su i popusti ispod FGR nivoa?
Drzi se ekora i hassa drug nisi ni za sta bolje
Ti ocito jesi, samo ne znam sta radis u Zenici, sem sto vrijedjas sugradjane na osnovu njihove kupovne moci. Dno dna.
Nije to kupovna moć, cijene su iste ako ne i niže u bingu, mercatoru, konzumu sa puno vise akcija, odnosno akcije ne postoje kod ova dva seljaka, al ekor i has privlači seljaka i dzaba ti je to. Prvi zbog toga sto se poistovjećuju sa vlasnikom, a drugi jer tobože nema alkohola.
Nisu to moji sugrađani, moji sugrađani su iz čaršije, a za ovu marvu to ne mogu reći (:
Satori

#67102 Re: Zeničani

Post by Satori »

Scarr, udji ponekad u Konzume na Bulevaru i na Odmutu, mozes i u Crkvicama, a zatim u najblize Ekor radnje. Ekori su svemirski brodovi spram Konzuma, a pozelenjele jufke i torte u Konzumu, i istekli rokovi uopste nisu rijetka pojava. Da ne pricamo o tome da im je ponuda bh. proizvoda ocajna.

Bingo je u Lukovom polju, Trznom i Crkvicama, predaleko za jednog penzionera ili za svakodnevnu kupovinu nekom bez auta, sem ako zivi blizu.

Mercator je debelo precijenjen.

Sve u svemu, svako ima svoje preferencije i razloge zasto nesto negdje kupuje, ali nazvati cijelu tu populaciju bezubima vise govori o tebi i tvojoj sklonosti predrasudama nego o tim ljudima. Fascinantno kako Zenicani prije prihvate nekog iz (okoline) Doboja, Jajca, Gornjeg Milanovca ili sa Cetinja nego nekog iz Dobriljena ili Stranjana. Kakvi su to kompleksi, nikad mi nece biti jasno.
Casual's

#67103 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Cuj u Hassu i Ekoru kupuju samo krezubi ljudi. Odavno je tema bila spremna za ovakvu glupost da se izvali. :mrgreen: :lol:
Ljudi u Hass idu jer je Milka 4,5 KM umjesto 9,5 KM, i Ariel 19 umjesto 28 KM, ne jer imaju ili nemaju zube.

Bingo posjeduje alkoholni i svinjski program, pa muftija zenicki uredno kupuje u njemu.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: točak skot
Horoskop: imam

#67104 Re: Zeničani

Post by anex »

Samo se nemojte vrijeđati.

Nije bitno ko ide u Hass ili Ekor...
Kad bi ne znam ko došao, cijeli Holywood kad bi došao u Hass, ta radnja je skladiste bukvalno...nabacano i nema prostora...a Ekor je još gori...Dok se sagnes uzeti kesu riže - iza leđa oboriš tri reda paštete nabacane na 10cm
Casual's

#67105 Re: Zeničani

Post by Casual's »

Maxi (Srda) je skladiste bukvalno, pa bude puno. Ne mogu ljudi kad su penzije nabaviti piletine koliko se moze prodati, ali je fazon sto penzionera imamo i sa zubima.
anex
Nindža revizor
Grijem se na: čumur
Vozim: točak skot
Horoskop: imam

#67106 Re: Zeničani

Post by anex »

Ma dobro sad, zubi manje-više, i ovi sa zubima su večina "socijalni" :D
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#67107 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Casual's wrote: 11/06/2024 19:01 Maxi (Srda) je skladiste bukvalno, pa bude puno. Ne mogu ljudi kad su penzije nabaviti piletine koliko se moze prodati, ali je fazon sto penzionera imamo i sa zubima.
Je li njih Bingo uzeo
Lupa to sve i pravi SPO
kuglanje_ze

#67108 Re: Zeničani

Post by kuglanje_ze »

Casual's wrote: 11/06/2024 19:01 Maxi (Srda) je skladiste bukvalno, pa bude puno. Ne mogu ljudi kad su penzije nabaviti piletine koliko se moze prodati, ali je fazon sto penzionera imamo i sa zubima.
Znam ja i FGR koji se snabdjevaju u Srdi...
scarr

#67109 Re: Zeničani

Post by scarr »

Jeftiniji su zato sto su to milke sa rumunskog i bugarskog trzista, šamponi i deterdženti iz Turske koji drastično odstupaju kvalitetom. Milka od jagode iz ekora i milka od jagode iz konzuma nije ista milka. Head & Shoulders takodjer. Ista stvar i sa domestosom. Prihvatit cu nekog svog onda kad taj moj ne bude sramota i ruglo grada.
Pogledati samo radnju ekora u čaršiji pored DM-a, od izloga, preko reklame do same unutrašnjosti radnje. Bože sačuvaj, ista stvar i sa zenicankom, jedna velika katastrofa. U zenicanci nema nikako frizidera za sok/vodu/pivo. Katastrofa jebena. U hasu radnice ne smiju sjesti :? Ako nema posla preslaguj radnju, zato i jest uvijek kad udjem preskacem preko kutija i radnica. Klima se u hasu ne smije upaliti ako nije bas vrucina za umrijeti, kao i frizideri. Ako je vama to dobro onda fakat je ovo drustvo komplet zglajzalo
ZoomZoomKiwi

#67110 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Kvalitet usluge/proizvoda/objekta/infrastrukture ili bilo čega nije uopće bitan, ni najmanje.

Bitno je samo da je naš :lol:

Zato i jesmo tu gdje jesmo :bih:
kakavdanakneiskustvu

#67111 Re: Zeničani

Post by kakavdanakneiskustvu »

anex wrote: 11/06/2024 18:54 Samo se nemojte vrijeđati.

Nije bitno ko ide u Hass ili Ekor...
Kad bi ne znam ko došao, cijeli Holywood kad bi došao u Hass, ta radnja je skladiste bukvalno...nabacano i nema prostora...a Ekor je još gori...Dok se sagnes uzeti kesu riže - iza leđa oboriš tri reda paštete nabacane na 10cm
U Ekoru u Blatuši ne mže se hodati od robe koja je na podu
kamberovica polje

#67112 Re: Zeničani

Post by kamberovica polje »

Kupovina kod Ekre je ravna kupovini "krvavih dijamanata" ili kupovina djece robova.
Throttle

#67113 Re: Zeničani

Post by Throttle »

Ko ovo prodaje stanove, nemaju ni web sajt
Stambeno poslovna zgrada Zenica (Na upit)
https://olx.ba/artikal/61445259
ZoomZoomKiwi

#67114 Re: Zeničani

Post by ZoomZoomKiwi »

Almy gradi, ne znam ko prodaje
N.N.

#67115 Re: Zeničani

Post by N.N. »

Almy, Refa i Kasim.
xPaco1337
Vozim: Avdi

#67116 Re: Zeničani

Post by xPaco1337 »

scarr wrote: 11/06/2024 19:20 Jeftiniji su zato sto su to milke sa rumunskog i bugarskog trzista, šamponi i deterdženti iz Turske koji drastično odstupaju kvalitetom. Milka od jagode iz ekora i milka od jagode iz konzuma nije ista milka. Head & Shoulders takodjer. Ista stvar i sa domestosom. Prihvatit cu nekog svog onda kad taj moj ne bude sramota i ruglo grada.
Pogledati samo radnju ekora u čaršiji pored DM-a, od izloga, preko reklame do same unutrašnjosti radnje. Bože sačuvaj, ista stvar i sa zenicankom, jedna velika katastrofa. U zenicanci nema nikako frizidera za sok/vodu/pivo. Katastrofa jebena. U hasu radnice ne smiju sjesti :? Ako nema posla preslaguj radnju, zato i jest uvijek kad udjem preskacem preko kutija i radnica. Klima se u hasu ne smije upaliti ako nije bas vrucina za umrijeti, kao i frizideri. Ako je vama to dobro onda fakat je ovo drustvo komplet zglajzalo
Ja sam u hasu jucer vratio batake pilece jer su smrdili i bili stari... Za maksi se do nekle i slažem mada i ja tao uzimam RC sokove one jer samo ih tu ima kupiti, i u Americi i Engleskoj imate takve prodavnice kao skladišta i jeftiniji su upravo jer se ne ulazu pare u to i ne slazu radnici sa paleta nego kako dođe tako se uzima i to je fer.
scarr

#67117 Re: Zeničani

Post by scarr »

Ma maxi je druga prica, van grada, moras maksuz doci, drugi koncept (bar je tako bilo, sad je manje više ko i ostale radnje)
Ci-Nick

#67118 Re: Zeničani

Post by Ci-Nick »

scarr wrote: 11/06/2024 19:20 Jeftiniji su zato sto su to milke sa rumunskog i bugarskog trzista, šamponi i deterdženti iz Turske koji drastično odstupaju kvalitetom. Milka od jagode iz ekora i milka od jagode iz konzuma nije ista milka. Head & Shoulders takodjer. Ista stvar i sa domestosom. Prihvatit cu nekog svog onda kad taj moj ne bude sramota i ruglo grada.
Prije dvadestak godina ulazim u Crvicama u trgovinu HAS, tu do ASA banke, na kasi stoji radnica i otpuhuje, ljeto, vrućina, vrata otvorena, ona 7. ili 8. mjesec trudnoće, stomak ogroman. Pitam gdje je stolica, ona samo odmahuje glavom.
Cini mi se da se trgovinom uglavnom bave najbrutalniji ljudi, bez imalo empatije prema radnicima, ljudi koji bi i bratu rođenom prodali pokvarenu robu.
phillie

#67119 Re: Zeničani

Post by phillie »

A kod Ekre, nisam jednom usao da cijena na kasi ne odgovara cijeni na policama (naravno uvijek je veca na kasi). Obicno ne kupujem mnogo artikala (max 3-4) pa se moze primjetiti. Neko, ko uzima "na veliko" nema sanse da zna... i malo po malo nabere se extra profit. Al meni je najveci problem sto se radnice, kad im ukazes na to, pocnu svadjati s kupcima kao nije to tacno, nismo stigle promjeniti, sta ima veze 10 feninga, itd.
Isto tako, doduse rekla-kazala je prica da ona prodavnica kod DM-a, kad su mjenjali izlog (staklo), da je radnicima odbijao od plate za to, kao " pa pravim da vama bude ljepse", ali to je kazem rekla-kazala.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#67120 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Ne pamtim kad sam kod njega nesto uzeo
Svjesno izbjegavam
Ustvari lazem-zadnje sto se sjecam kad sam uzimo pizzu za ponijet iz Fratela
Uzmem kod njega coca colu da se ne peglam

Bjezi ba
Ali ima zenskica koja ima istetovirano njegovo ime i logo Ekora na ramenu :run:
Casual's

#67121 Re: Zeničani

Post by Casual's »

To bas i nije tacno. Istina je da se zadesi da udje neki sleper Cole iz Poljske i Turske, Milke iz Rumunije i slicno, ali to nisu te cokolade, obicno su im i ambalaze drugacije, i te kolicine se rasprodaju u rekordnom roku. Ista Milka, u Bingu i kod Ekre (tj. isti dobavljac) ima razliku zbog toga sto Ekro plati kesom, kompenzira nesto, uzme sleper i dalje siri kroz veleprodaju, dok Bingo to ne radi. Bingo bi rado radio paralelu, ali bi onda gubili ugovore sa distributerima brendova - te im se ne isplati. Nedavno su uvezli CK parfeme koje su prodali po 30 KM, dok su u CM isti 90 KM.

Svakako, ne slazem se sa politikom tih trgovaca vezano za alkohol i svinjetinu, ali to nije razlog da se kupci u tim objektima omalovazavaju. Nana koja dodje tu uzme 6 kg teletine, dok baka u Konzumu uzme po 300g.
Rothmans

#67122 Re: Zeničani

Post by Rothmans »

Samo Bingo i Konzum. U Ekremove i Ahmine kaznionice ne ulazim odavno. Odes , kuca ti racun suznih ociju :shock: , biz jbt , jadan onaj ko njima padne saka
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#67123 Re: Zeničani

Post by _BataZiv_0809 »

Hehe vamo nana vamo baka
scarr

#67124 Re: Zeničani

Post by scarr »

Zato sto nismo omalovazavali raznorazne seljacine i pokazali gdje im je mjesto, Zenica je danas tu gdje jeste. Stoka neobrazovana koja hoce da se grad po njima ravna. Dobro je Burina rekao, seljak je opasniji od atomske bombe.
skoronikako

#67125 Re: Zeničani

Post by skoronikako »

Lazni elitizam kroz prizmu mjesta gdje neko obavlja kupovinu. :roll:
Post Reply