ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
-
feral.tribune
#101 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
[quote="uživo"][quote="saviola"][quote="savrseni krug"][quote="saviola"]a recimo da sad delegacija saveza logorasa RS ode i postavi spomen-plocu na kazanima, mislite da ne bi bila uklonjena?
ne bi, al' u limburgu :roll: jos bi morali glave spasavati gore :-)[/quote]
napravi plocu,[b]upisi imena ako naravno znas ijedno[/b] i postavi je
pa ces vidjeti hoce li ostati[/quote]
sta hoces da kazes sa ovim? :shock:[/quote]Pa hoće da ti kaže da je za "suživot",baš kao što su bili prije 15-tak godina na istom tom mjestu :lol: Čudan neki smisao za "suživot"[/quote]
-------------------------------- ------------------------------------ -------------------------------------
Kako ti znas sta on hoce da kaze ? I ovo sto si napisao je potpuno besmisleno ! Ni sam ne znas sta hoces da kazes !
Ako si se ti usudio da tumacis njega mogu i ja tebe .Ja cu ti sada postaviti 80101 ime i prezime ubijenog covjeka , djeteta , momka.... u Srebrenici.U po dana u po noci .Hajde ti meni postavi barem 50 imena od vasih " 5000 ubijenih civila u Sartejevu ( Kazanima ) .Ja cu tebi postaviti desetine hiljade ubijenih civila u Prijedoru , BanjaLuci , Visegradu , Bijeljini , Focvi , Zvorniku , Kozarcu ......hajde ti meni postavi imena ( vise od 20 ubijenih cilivla ) u Tuzli , Zenici , Bigacu , Travniku ...hajde daj imena ..
ne bi, al' u limburgu :roll: jos bi morali glave spasavati gore :-)[/quote]
napravi plocu,[b]upisi imena ako naravno znas ijedno[/b] i postavi je
pa ces vidjeti hoce li ostati[/quote]
sta hoces da kazes sa ovim? :shock:[/quote]Pa hoće da ti kaže da je za "suživot",baš kao što su bili prije 15-tak godina na istom tom mjestu :lol: Čudan neki smisao za "suživot"[/quote]
-------------------------------- ------------------------------------ -------------------------------------
Kako ti znas sta on hoce da kaze ? I ovo sto si napisao je potpuno besmisleno ! Ni sam ne znas sta hoces da kazes !
Ako si se ti usudio da tumacis njega mogu i ja tebe .Ja cu ti sada postaviti 80101 ime i prezime ubijenog covjeka , djeteta , momka.... u Srebrenici.U po dana u po noci .Hajde ti meni postavi barem 50 imena od vasih " 5000 ubijenih civila u Sartejevu ( Kazanima ) .Ja cu tebi postaviti desetine hiljade ubijenih civila u Prijedoru , BanjaLuci , Visegradu , Bijeljini , Focvi , Zvorniku , Kozarcu ......hajde ti meni postavi imena ( vise od 20 ubijenih cilivla ) u Tuzli , Zenici , Bigacu , Travniku ...hajde daj imena ..
- Corvus
#102 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
joj kako ove teme se uvijek poslije 2 posta svedu sve na isto
aheheh ... nego!
ja mislim da je sasvim u redu da se obiljezi mjesto stradanja, da se naravno ne zaboravi i NE PONOVI ali mi nekako uvijek prodje kroz glavu misao da, ako cemo realno govoriti, na svakom kvadratnom (kilo)metru u ovoj zemlji je neko ubijen , bilo u ovom ratu ili nekom prethodnom. Zato mislim da bi jedno (ili nekoliko) centralno spomen obiljezje bilo razumno rjesenje, ako stvarno zelimo da se to obiljezi na pravi nacin... Jer ako se ovako nastavi znaci svaka zgrada i ulica i livada i put i sve zivo ce imati neku plocu okacenu
Da odmah kazem, ne zelim da me neko pogresno shvati, opet naglasavam da sam svakako saglasan da treba da se obiljezi ali na jednom mjestu... nemamo mi toliko povrsine da postavimo makar kamencic na mjesto gdje je neko ubijen... odavno je ova zemlja pretopljena krvlju
I jos bi samo dodao info koju sam upravo cuo na vijestima, a to je da problem oko konkretno ove spomen-ploce na mostu u Visegradu je taj sto po pravilima UNESCO-a ne moze se na zasticenom spomeniku svjetske bastine (a most je odnedavno) postavljati nikakve spomen ploce, niti ista sto narusava autentican izgled gradjevine niti u sirem krugu od 100 metara
i da.. za kraj samo da kazem da ovo u naslovu "Cetnicki teror" mislim... ako to nije govor mrznje onda... ali dobro valjda to kod nas ide tako... svi Srbi su Cetnici, Hrvati Ustase a muslimani/Bosnjaci Balije...
bice bolje ljudiii
opusteno samo
aheheh ... nego!
ja mislim da je sasvim u redu da se obiljezi mjesto stradanja, da se naravno ne zaboravi i NE PONOVI ali mi nekako uvijek prodje kroz glavu misao da, ako cemo realno govoriti, na svakom kvadratnom (kilo)metru u ovoj zemlji je neko ubijen , bilo u ovom ratu ili nekom prethodnom. Zato mislim da bi jedno (ili nekoliko) centralno spomen obiljezje bilo razumno rjesenje, ako stvarno zelimo da se to obiljezi na pravi nacin... Jer ako se ovako nastavi znaci svaka zgrada i ulica i livada i put i sve zivo ce imati neku plocu okacenu
Da odmah kazem, ne zelim da me neko pogresno shvati, opet naglasavam da sam svakako saglasan da treba da se obiljezi ali na jednom mjestu... nemamo mi toliko povrsine da postavimo makar kamencic na mjesto gdje je neko ubijen... odavno je ova zemlja pretopljena krvlju
I jos bi samo dodao info koju sam upravo cuo na vijestima, a to je da problem oko konkretno ove spomen-ploce na mostu u Visegradu je taj sto po pravilima UNESCO-a ne moze se na zasticenom spomeniku svjetske bastine (a most je odnedavno) postavljati nikakve spomen ploce, niti ista sto narusava autentican izgled gradjevine niti u sirem krugu od 100 metara
i da.. za kraj samo da kazem da ovo u naslovu "Cetnicki teror" mislim... ako to nije govor mrznje onda... ali dobro valjda to kod nas ide tako... svi Srbi su Cetnici, Hrvati Ustase a muslimani/Bosnjaci Balije...
bice bolje ljudiii
opusteno samo
- Maraschino
#103 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
sa ovim se naravno ne slazem . ako se moze ubijati da ne kazem bukvalno, klati, zasto se ne bi mogla i spomen ploca postaviti koja bi svedocila o istorijijskim cinjenicama koje su se tu desavale. zasto je izabran bas most, zasto ne druga lokacija za spomen plocu ? upravo zato sto se tu desio zlocin a ne sto metara od njega.Corvus wrote:joj kako ove teme se uvijek poslije 2 posta svedu sve na isto![]()
aheheh ... nego!
bice bolje ljudiii
opusteno samo
-
feral.tribune
#104 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
Mjesta za spomenike ima , budi siguran .Cetnici kada ubijaju oni ne ubijaju po jednog covjeka na kvadratni km nego 8000 ljudi na tepsiji zemlje .A kada ih ukopavaju oni ih trpaju u masovne grobnice .Stedljivi ljudi nema sta .Naravno da izraz cetnicki teror " nije prikladan ali ne zato zato sto je to govor mrznje nego zato sto je to govor lazi .Cetnicki genocid , maskari , cjepanja ljudi kao da su panjevi , potkivanja ljudi kao da su konji i nabijanje ljudi na kolac kao da su janjci .( slucaj pored Zvornika inace porocesurina je grupa monstruma pred sudom u Beogradu prije dvije godine ) e to je pravi i istinski govor jer ...necemo se bre lagati . Sto se tice UNESCO njima bi bilo bolje da su zaustavili rusenje Starog Mosta , granariranje i paljenje Vijecnice , rusenje hiljadu dzamija .......sve su to bili spomenici nulte kategorije kojima po ljepoti i starini mogu da zavide veci i stariji narodi ........a sada bi ti i UNESCO zaustavio Bosance da prikuju dva eksera gdje su 3000 ljudi prekalili i bacali sa " turskog " mosta da Drina ne bude zelena nego crvena .Ja ne znam kako je moguce ubiti 3000 komaraca a cetnici ubise 3000 ljudi u dvije kasabe jos davno prije srebrenice .Ponekad se prubudim sav u znoju i pitam se sta bi bilo da su usli u pola milionski grad kao sto je Sarajevo ili jedna prilcno velika Tuzla i ne mali Bihac .Posebno me zanima zasto si ovo , " NE PONOVI ' pisao velikm slovima pa jos i pocrnio .Mi znamo citati i mala slova .Kada smo vec kod ponavljanja znas li koji je ovo put da bas ta istocna Bosna bude poklana i Drina od muslimanskih leseva ne moze da tece ispod nego tece iznad , preko mosta , po svjedocenju Josipa Broza Tita koji je to svjim ocima vidio i ispricao to engleskim novinarima poslije rata odgovarajuci na pitanje o srpskom nacionalizmu kojeg cesto spominje a muslimanski nikad .Dakle , to tvoje " NE PONOVI " ...........sta je pitanju , Ili se neko zasitio ili se neko uplasio .A sitost traje pa dodje glad .Price i ublehe ' " ne ponovilo se " ' su previse naivne i drske .Pa nisu pijani mladici sletili sa ceste u tudje dvoriste i pobili jato pilica .Corvus wrote:joj kako ove teme se uvijek poslije 2 posta svedu sve na isto![]()
aheheh ... nego!
bice bolje ljudiii
opusteno samo
- Prozor
#105 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
Nesto mislim, mozda bi najveca pravda bila minirat taj most...
- saviola
#106 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
kad procitam vase postove i kad se sjetim sta se sve izdesavalo na ovim nasim nesretnim prostorima, jasno mi je da ovde nikad, ali NIKAD nece bit normalno stanje. mozemo mi pricati, diskutovati danima, ali niko od nas nece popustiti ni pedalj... previse je ljudi stradalo i sa jedne i sa druge strane da bi se mogao naci neki kompromis po pitanju istorije BiH. zao mi je svih ljudi koji su ubijeni u visegradu samo zato sto su bili muslimani, ali zasto su oni vece zrtve od onih koji su ubijeni na kazanima samo zato sto su bili srbi.
pitam se, da li cu, kad svi srpski zlocinci budu pohvatani i osuđeni, moci sjesti sa nekim muslimanom, popiti pice i pricati neobavezno, a da me ne on nece pogledati pitajuci se: pa mamu ti j.... vi ste nas klali '92. a ja s tobom sjedim u kafani.... da li ce ikad doci vrijeme da upoznas covjeka nekog, a ne zapitas se sta je on po nacionalnosti...
ja znam toliko ljudi muslimana koji su mi dragi, jer znam da su posteni ljudi, ali isto tako znam da poslije svega sto su prozivjeli od ruke pripadnika srpskog naroda, ne mogu da predju preko toga tek tako, i da osjetim iskrenost u njihovom glasu... sve je to izvjestaceno i bice tako, pa ja mislim zauvijek. ne vidim sta bi se moglo dogoditi, pa da se zaborave sve te nevine zrtve sa jedne i sa druge strane...
i nakon svega, sta je ispravno ciniti? da li treba ici na pomirenje svih naroda ili da svak ide svojim putem?
pitam se, da li cu, kad svi srpski zlocinci budu pohvatani i osuđeni, moci sjesti sa nekim muslimanom, popiti pice i pricati neobavezno, a da me ne on nece pogledati pitajuci se: pa mamu ti j.... vi ste nas klali '92. a ja s tobom sjedim u kafani.... da li ce ikad doci vrijeme da upoznas covjeka nekog, a ne zapitas se sta je on po nacionalnosti...
ja znam toliko ljudi muslimana koji su mi dragi, jer znam da su posteni ljudi, ali isto tako znam da poslije svega sto su prozivjeli od ruke pripadnika srpskog naroda, ne mogu da predju preko toga tek tako, i da osjetim iskrenost u njihovom glasu... sve je to izvjestaceno i bice tako, pa ja mislim zauvijek. ne vidim sta bi se moglo dogoditi, pa da se zaborave sve te nevine zrtve sa jedne i sa druge strane...
i nakon svega, sta je ispravno ciniti? da li treba ici na pomirenje svih naroda ili da svak ide svojim putem?
-
feral.tribune
#107 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
O kakvom ti pomirenju pricas ? Djeca se u skoli posvadjau oko setara pa se pomire .Ja se ni s kim nisam svadjao niti imam sta da se mirim .Sta se ja imam miriti s tobom niti te poznajem niti sam se svadjao s tobom .Citam tvoje postove i vidim ko si sta si .Sa mnom kafu neces popiti .Uvijek postoji za tebe i jedna i druga strana .Nevine zrtve sa jedne i druge strane i shodno tome zlocinci na svim stranama .To nece tako ici .Bosanci ne pristaju da im se prasina baca u oci .Vi ste pokrenuli lavinu zla , vi ste zapoceli rat vi ste ljude trpali u konclogore i srusili hiljadu dzamija .Masovna silovanja , genocid .Vi ste naprasno uzeli zivote 100 tini hiljda ljudi i zatukli ih metkom u potiljak ili ih poderali i odrali kao brava .I ti to poredis sa Kazanima i jednom srusenom crkvom ako je i to bilo ....Uzrok gledaj .Uzrok .saviola wrote:kad procitam vase postove i kad se sjetim sta se sve izdesavalo na ovim nasim nesretnim prostorima, jasno mi je da ovde nikad, ali NIKAD nece bit normalno stanje. mozemo mi pricati, diskutovati danima, ali niko od nas nece popustiti ni pedalj... previse je ljudi stradalo i sa jedne i sa druge strane da bi se mogao naci neki kompromis po pitanju istorije BiH. zao mi je svih ljudi koji su ubijeni u visegradu samo zato sto su bili muslimani, ali zasto su oni vece zrtve od onih koji su ubijeni na kazanima samo zato sto su bili srbi.
Hitler je napao London .To je uzrok .A onda su mu Englezi za svaku granatu vratili X 1000 i izravnali preorali cijelu Njemacku .Posljedica .
Nista ja ne opravdavam ja osudjujem ali ne dam da se bezobrazno brkaju uzroci i posljedice i da se pateticno kuka kako ne mozemo vise skupa a Bosanci su na koljenima molili da ih se ne ubija samo zato sto hoce nezavisnost( pogledaj onu sliku iz Bijeljine gdje ljudi klece i mole za milost one arkanove ljudozdre) jer Jugoslavije vise nema .Prva je otisla Srbija koja je ukinula dvije autonomije i stavila poslusno pseto u Crnoj Gori vjertojatno najveci ljigavac u Kosmosu ( Momira Bulatovica ) i odjebala Markovica a Budimir Loncar je samo dolazio na posao u hladnu kancelariju bez telefona dok je Slobo stavio Aleksandra Prlju za ministra vanjskih poslova .Potom odlaze Slovenija i Hrvtska a cetnici na Bosnu istovaraju hiljade i milione tona ubojitih sredstava kroz cijevi JNA ( jebi ga da se ne baci primako se rok trajanja ) ...i sta sad .Zar ti mislis da ce poslije 100 000 mrtvih i cetvorgodisnje opsade Sarajeva i ostalih bosanskih gradova sada tebi Bosanci dati da uzmes pola Bosne .Ni mm , milimetar Bosne ako ode to je smrt i propast i Bosne i medjunardnog prava jer Bosna je priznata drzava .A ti mozes da ides naravno , granice su otvorene .Uslikaj Bosnu i ponesi je za uspomenu . O kakvim ti putevima pricas .Bosna je stara hiljadu godina i dosao cetnik sa Durmitora u Sa da studira medicinu pobio i protjerao i sada pola necije drzave hoce da ponese u drzavu Nemanjica i Obrenovica . Je si li ti pri sebi .
-
feral.tribune
#108 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
O kakvom ti pomirenju pricas ? Djeca se u skoli posvadjau oko setara pa se pomire .Ja se ni s kim nisam svadjao niti imam sta da se mirim .Sta se ja imam miriti s tobom niti te poznajem niti sam se svadjao s tobom .Citam tvoje postove i vidim ko si sta si .Sa mnom kafu neces popiti .Uvijek postoji za tebe i jedna i druga strana .Nevine zrtve sa jedne i druge strane i shodno tome zlocinci na svim stranama .To nece tako ici .Bosanci ne pristaju da im se prasina baca u oci .Vi ste pokrenuli lavinu zla , vi ste zapoceli rat vi ste ljude trpali u konclogore i srusili hiljadu dzamija .Masovna silovanja , genocid .Vi ste naprasno uzeli zivote 100 tini hiljda ljudi i zatukli ih metkom u potiljak ili ih poderali i odrali kao brava .I ti to poredis sa Kazanima i jednom srusenom crkvom ako je i to bilo ....Uzrok gledaj .Uzrok .saviola wrote:kad procitam vase postove i kad se sjetim sta se sve izdesavalo na ovim nasim nesretnim prostorima, jasno mi je da ovde nikad, ali NIKAD nece bit normalno stanje. mozemo mi pricati, diskutovati danima, ali niko od nas nece popustiti ni pedalj... previse je ljudi stradalo i sa jedne i sa druge strane da bi se mogao naci neki kompromis po pitanju istorije BiH. zao mi je svih ljudi koji su ubijeni u visegradu samo zato sto su bili muslimani, ali zasto su oni vece zrtve od onih koji su ubijeni na kazanima samo zato sto su bili srbi.
Hitler je napao London .To je uzrok .A onda su mu Englezi za svaku granatu vratili X 1000 i izravnali preorali cijelu Njemacku .Posljedica .
Nista ja ne opravdavam ja osudjujem ali ne dam da se bezobrazno brkaju uzroci i posljedice i da se pateticno kuka kako ne mozemo vise skupa a Bosanci su na koljenima molili da ih se ne ubija samo zato sto hoce nezavisnost( pogledaj onu sliku iz Bijeljine gdje ljudi klece i mole za milost one arkanove ljudozdre) jer Jugoslavije vise nema .Prva je otisla Srbija koja je ukinula dvije autonomije i stavila poslusno pseto u Crnoj Gori vjertojatno najveci ljigavac u Kosmosu ( Momira Bulatovica ) i odjebala Markovica a Budimir Loncar je samo dolazio na posao u hladnu kancelariju bez telefona dok je Slobo stavio Aleksandra Prlju za ministra vanjskih poslova .Potom odlaze Slovenija i Hrvtska a cetnici na Bosnu istovaraju hiljade i milione tona ubojitih sredstava kroz cijevi JNA ( jebi ga da se ne baci primako se rok trajanja ) ...i sta sad .Zar ti mislis da ce poslije 100 000 mrtvih i cetvorgodisnje opsade Sarajeva i ostalih bosanskih gradova sada tebi Bosanci dati da uzmes pola Bosne .Ni mm , milimetar Bosne ako ode to je smrt i propast i Bosne i medjunardnog prava jer Bosna je priznata drzava .A ti mozes da ides naravno , granice su otvorene .Uslikaj Bosnu i ponesi je za uspomenu . O kakvim ti putevima pricas .Bosna je stara hiljadu godina i dosao cetnik sa Durmitora u Sa da studira medicinu pobio i protjerao i sada pola necije drzave hoce da ponese u drzavu Nemanjica i Obrenovica . Je si li ti pri sebi .
-
feral.tribune
#109 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
O kakvom ti pomirenju pricas ? Djeca se u skoli posvadjau oko setara pa se pomire .Ja se ni s kim nisam svadjao niti imam sta da se mirim .Sta se ja imam miriti s tobom niti te poznajem niti sam se svadjao s tobom .Citam tvoje postove i vidim ko si sta si .Sa mnom kafu neces popiti .Uvijek postoji za tebe i jedna i druga strana .Nevine zrtve sa jedne i druge strane i shodno tome zlocinci na svim stranama .To nece tako ici .Bosanci ne pristaju da im se prasina baca u oci .Vi ste pokrenuli lavinu zla , vi ste zapoceli rat vi ste ljude trpali u konclogore i srusili hiljadu dzamija .Masovna silovanja , genocid .Vi ste naprasno uzeli zivote 100 tini hiljda ljudi i zatukli ih metkom u potiljak ili ih poderali i odrali kao brava .I ti to poredis sa Kazanima i jednom srusenom crkvom ....Uzrok gledaj .Uzrok .saviola wrote:kad procitam vase postove i kad se sjetim sta se sve izdesavalo na ovim nasim nesretnim prostorima, jasno mi je da ovde nikad, ali NIKAD nece bit normalno stanje. mozemo mi pricati, diskutovati danima, ali niko od nas nece popustiti ni pedalj... previse je ljudi stradalo i sa jedne i sa druge strane da bi se mogao naci neki kompromis po pitanju istorije BiH. zao mi je svih ljudi koji su ubijeni u visegradu samo zato sto su bili muslimani, ali zasto su oni vece zrtve od onih koji su ubijeni na kazanima samo zato sto su bili srbi.
Nista ja ne opravdavam ja osudjujem ali ne dam da se bezobrazno brkaju uzroci i posljedice i da se pateticno kuka kako ne mozemo vise skupa a Bosanci su na koljenima molili da ih se ne ubija samo zato sto hoce nezavisnost( pogledaj onu sliku iz Bijeljine gdje ljudi klece i mole za milost one arkanove ljudozdre) jer Jugoslavije vise nema .Prva je otisla Srbija koja je ukinula dvije autonomije i stavila poslusno pseto u Crnoj Gori vjertojatno najveci ljigavac u Kosmosu ( Momira Bulatovica ) i odjebala Markovica a Budimir Loncar je samo dolazio na posao u hladnu kancelariju bez telefona dok je Slobo stavio Aleksandra Prlju za ministra vanjskih poslova Srbije ( ne Jugoslavije ) .Potom odlaze Slovenija i Hrvtska a cetnici na Bosnu istovaraju hiljade i milione tona ubojitih sredstava kroz cijevi JNA ( jebi ga da se ne baci primako se rok trajanja ) ...i sta sad .Zar ti mislis da ce poslije 100 000 mrtvih i cetvorgodisnje opsade Sarajeva i ostalih bosanskih gradova sada tebi Bosanci dati da uzmes pola Bosne .Ni mm , milimetar Bosne ako ode to je smrt i propast i Bosne i medjunardnog prava jer Bosna je priznata drzava .A ti mozes da ides naravno , granice su otvorene .Uslikaj Bosnu i ponesi je za uspomenu . O kakvim ti putevima pricas .Bosna je stara hiljadu godina i dosao cetnik sa Durmitora u Sa da studira medicinu pobio i protjerao i sada pola necije drzave hoce da ponese u drzavu Nemanjica i Obrenovica . Je si li ti pri sebi .
-
paratrooper
#110 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
A kad je to bilo normalno stanje ?saviola wrote:kad procitam vase postove i kad se sjetim sta se sve izdesavalo na ovim nasim nesretnim prostorima, jasno mi je da ovde nikad, ali NIKAD nece bit normalno stanje.
zao mi je svih ljudi koji su ubijeni u visegradu samo zato sto su bili muslimani, ali zasto su oni vece zrtve od onih koji su ubijeni na kazanima samo zato sto su bili srbi.
ma k. je tebi zao, da tako kazem.
Sta ti ba hoces , otidji u Njemacku pa se raspitaj koliko su saveznici polupali njemackih gradova , pa opet njemci se ne javljaju kada se govori o holokaustu vec osjecaju sram i sute.
Zasto se javljas uopce ? Otvori temu kazani pa pisi o tome ...
pitam se, da li cu, kad svi srpski zlocinci budu pohvatani i osuđeni, moci sjesti sa nekim muslimanom, popiti pice
Ne znam za muslimane , ali sa mnom ne bi mogao.
Recimo da srbi organiziraju skup u Srebrenici kao sto su na Gazimestanu 1989 i da se skupa sa ostalim bosancima razgovaraju o svim zrtvama na svim stranama.i nakon svega, sta je ispravno ciniti? da li treba ici na pomirenje svih naroda ili da svak ide svojim putem
Sta ba imas pokrivat srpske zlocine Kazanima
a i ove zene ga zakuhavaju bezze , nista ta ploca ne znaci i da je ostala, sve dok je um zatrovan , simboli ne vrijede nicem.
mozda sam pretjerao, mozda dobijem ban ali nebitno , sto sam napisao iskreno sam ti napisao saviola.
-
protestant
#111 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
Pa narode dragi ovdje se sa zenama manipulise od 1996 godine.Gdje su parlamentarci,gdje su izbrani duznosnici koje su one birale da ih zastupaju.Muslimani koji su se vratili u Visegrad sad su u nezgodnoj situaciji. 
-
uživo
#112 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
Najcrnje je kad vam iz Hrvatske počnu pričati o konc-logorima,genocidima,mučenjima...nemoj "Feral" matere ti.Nije fer,najblaže rečeno
- savrseni krug
#113 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
crnije je kad ovi iz banjaluke i lukavice pricaju o genocidu
mnogo crnije
mnogo crnije
- Corvus
#114 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
@feral
samo da dodam da sam ono podebljano NE PONOVI napisao iz jednog vrlo jednostavnog razloga, a to je da se ne bi ponovilo
posto je to po meni svrha svih spomenika, da upozore na ludost koja je vladala medju ljudima i ukaze na posljedice tog ludila
a ako pitas da li sam se zasitio?!?
kakvo pitanje... naravno da sam PREZASICEN ovih s.rannja koja se desavaju, a uplasio nisam... desavale su se i gore stvari , samo kad bi sljedeci put krenulo isto... bilo bi samo jedno "Zbogom" od mene !
svijet pruza mnogo vise prilika nego da se citav zivot dokazujem nekome (ovo nije nista licno nikome upuceno)
: )
Zivjeli!
samo da dodam da sam ono podebljano NE PONOVI napisao iz jednog vrlo jednostavnog razloga, a to je da se ne bi ponovilo
posto je to po meni svrha svih spomenika, da upozore na ludost koja je vladala medju ljudima i ukaze na posljedice tog ludila
a ako pitas da li sam se zasitio?!?
kakvo pitanje... naravno da sam PREZASICEN ovih s.rannja koja se desavaju, a uplasio nisam... desavale su se i gore stvari , samo kad bi sljedeci put krenulo isto... bilo bi samo jedno "Zbogom" od mene !
svijet pruza mnogo vise prilika nego da se citav zivot dokazujem nekome (ovo nije nista licno nikome upuceno)
: )
Zivjeli!
- saviola
#115 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
feral.tribune wrote:O kakvom ti pomirenju pricas ? Djeca se u skoli posvadjau oko setara pa se pomire .Ja se ni s kim nisam svadjao niti imam sta da se mirim .Sta se ja imam miriti s tobom niti te poznajem niti sam se svadjao s tobom .Citam tvoje postove i vidim ko si sta si .Sa mnom kafu neces popiti .Uvijek postoji za tebe i jedna i druga strana .Nevine zrtve sa jedne i druge strane i shodno tome zlocinci na svim stranama .To nece tako ici .Bosanci ne pristaju da im se prasina baca u oci .Vi ste pokrenuli lavinu zla , vi ste zapoceli rat vi ste ljude trpali u konclogore i srusili hiljadu dzamija .Masovna silovanja , genocid .Vi ste naprasno uzeli zivote 100 tini hiljda ljudi i zatukli ih metkom u potiljak ili ih poderali i odrali kao brava .I ti to poredis sa Kazanima i jednom srusenom crkvom ....Uzrok gledaj .Uzrok .saviola wrote:kad procitam vase postove i kad se sjetim sta se sve izdesavalo na ovim nasim nesretnim prostorima, jasno mi je da ovde nikad, ali NIKAD nece bit normalno stanje. mozemo mi pricati, diskutovati danima, ali niko od nas nece popustiti ni pedalj... previse je ljudi stradalo i sa jedne i sa druge strane da bi se mogao naci neki kompromis po pitanju istorije BiH. zao mi je svih ljudi koji su ubijeni u visegradu samo zato sto su bili muslimani, ali zasto su oni vece zrtve od onih koji su ubijeni na kazanima samo zato sto su bili srbi.
Nista ja ne opravdavam ja osudjujem ali ne dam da se bezobrazno brkaju uzroci i posljedice i da se pateticno kuka kako ne mozemo vise skupa a Bosanci su na koljenima molili da ih se ne ubija samo zato sto hoce nezavisnost( pogledaj onu sliku iz Bijeljine gdje ljudi klece i mole za milost one arkanove ljudozdre) jer Jugoslavije vise nema .Prva je otisla Srbija koja je ukinula dvije autonomije i stavila poslusno pseto u Crnoj Gori vjertojatno najveci ljigavac u Kosmosu ( Momira Bulatovica ) i odjebala Markovica a Budimir Loncar je samo dolazio na posao u hladnu kancelariju bez telefona dok je Slobo stavio Aleksandra Prlju za ministra vanjskih poslova Srbije ( ne Jugoslavije ) .Potom odlaze Slovenija i Hrvtska a cetnici na Bosnu istovaraju hiljade i milione tona ubojitih sredstava kroz cijevi JNA ( jebi ga da se ne baci primako se rok trajanja ) ...i sta sad .Zar ti mislis da ce poslije 100 000 mrtvih i cetvorgodisnje opsade Sarajeva i ostalih bosanskih gradova sada tebi Bosanci dati da uzmes pola Bosne .Ni mm , milimetar Bosne ako ode to je smrt i propast i Bosne i medjunardnog prava jer Bosna je priznata drzava .A ti mozes da ides naravno , granice su otvorene .Uslikaj Bosnu i ponesi je za uspomenu . O kakvim ti putevima pricas .Bosna je stara hiljadu godina i dosao cetnik sa Durmitora u Sa da studira medicinu pobio i protjerao i sada pola necije drzave hoce da ponese u drzavu Nemanjica i Obrenovica . Je si li ti pri sebi .
s tobom nemam vise sta diskutovati!
- saviola
#116 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
paratrooper wrote:A kad je to bilo normalno stanje ?saviola wrote:kad procitam vase postove i kad se sjetim sta se sve izdesavalo na ovim nasim nesretnim prostorima, jasno mi je da ovde nikad, ali NIKAD nece bit normalno stanje.
zao mi je svih ljudi koji su ubijeni u visegradu samo zato sto su bili muslimani, ali zasto su oni vece zrtve od onih koji su ubijeni na kazanima samo zato sto su bili srbi.
ma k. je tebi zao, da tako kazem.
Sta ti ba hoces , otidji u Njemacku pa se raspitaj koliko su saveznici polupali njemackih gradova , pa opet njemci se ne javljaju kada se govori o holokaustu vec osjecaju sram i sute.
Zasto se javljas uopce ? Otvori temu kazani pa pisi o tome ...
pitam se, da li cu, kad svi srpski zlocinci budu pohvatani i osuđeni, moci sjesti sa nekim muslimanom, popiti pice
Ne znam za muslimane , ali sa mnom ne bi mogao.
Recimo da srbi organiziraju skup u Srebrenici kao sto su na Gazimestanu 1989 i da se skupa sa ostalim bosancima razgovaraju o svim zrtvama na svim stranama.i nakon svega, sta je ispravno ciniti? da li treba ici na pomirenje svih naroda ili da svak ide svojim putem
Sta ba imas pokrivat srpske zlocine Kazanima![]()
a i ove zene ga zakuhavaju bezze , nista ta ploca ne znaci i da je ostala, sve dok je um zatrovan , simboli ne vrijede nicem.
mozda sam pretjerao, mozda dobijem ban ali nebitno , sto sam napisao iskreno sam ti napisao saviola.
ja da bih s nekim sjeo u kafani, taj treba da bude covjek
-
losha
#117 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
E moji srbi, hrvati i bosnjaci...Dok se vi hvatate za vratove vasi lideri se prvi puta slozili u necemu...digli sebi penzije na oko 3.000 bamova
Ali samo nastavite, nadajte se omesti...
-
uživo
#118 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
i tvoji su preci 500 godina ubijali,pljačkali,silovali,odvodili djecu.....i oni bi imali šta za reći po tom pitanju a i "cvijeće" ste bili ne tako davnosavrseni krug wrote:crnije je kad ovi iz banjaluke i lukavice pricaju o genocidu
mnogo crnije
- and
#119 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
prvo savladaj zadnjih 15 godina istorije pa onda idi daljeuživo wrote:i tvoji su preci 500 godina ubijali,pljačkali,silovali,odvodili djecu.....i oni bi imali šta za reći po tom pitanju a i "cvijeće" ste bili ne tako davnosavrseni krug wrote:crnije je kad ovi iz banjaluke i lukavice pricaju o genocidu
mnogo crnije
-
uživo
#120 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
Pa ne počinje istorija od prije 15 godina?Op ili možda vama počinje,izviniand wrote:prvo savladaj zadnjih 15 godina istorije pa onda idi daljeuživo wrote:i tvoji su preci 500 godina ubijali,pljačkali,silovali,odvodili djecu.....i oni bi imali šta za reći po tom pitanju a i "cvijeće" ste bili ne tako davnosavrseni krug wrote:crnije je kad ovi iz banjaluke i lukavice pricaju o genocidu
mnogo crnije
- and
#121 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
pa vidim ne možete savladati svježe gradivo za koje imate i previše materijala,pa mislim da će vam puno teže biti dublje zalaziti u istoriju.uživo
Pa ne počinje istorija od prije 15 godina?Op ili možda vama počinje,izvini
-
feral.tribune
#122 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
Dje s' buraz "uživo wrote:i tvoji su preci 500 godina ubijali,pljačkali,silovali,odvodili djecu.....i oni bi imali šta za reći po tom pitanju a i "cvijeće" ste bili ne tako davnosavrseni krug wrote:crnije je kad ovi iz banjaluke i lukavice pricaju o genocidu
mnogo crnije
-
feral.tribune
#123 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
Zar si ti zivuživo wrote:i tvoji su preci 500 godina ubijali,pljačkali,silovali,odvodili djecu.....i oni bi imali šta za reći po tom pitanju a i "cvijeće" ste bili ne tako davnosavrseni krug wrote:crnije je kad ovi iz banjaluke i lukavice pricaju o genocidu
mnogo crnije
-
feral.tribune
#124 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
U onome ratu moji su bili partizani .U ovome ja sam bio " cvijece " ." ustase " mi dale automat( kom.2 ' argentinka' i " ciganka " { kalas iz Zastave" Kragujevac ) , uniformu , cokule , terensko vozilo ....dok se tada te 92 -ge Armija BiH branila lopatama .Kada si tako principijelan i karakteran sto si sjeo sa pravim ustasama direktinim potomcima osnivaca Jasenovca ( Mate Boban { Graz - Trebinje } za pregovarcki sto na racun " cvijeca " .A " cvijece " je puno spasilo BH Srba ..... sarajevskih Srba pogotovo od nemilosrdnog upravitelja grada Maksa Luburica .Takodje ne znas da je dosta " cvijeca "zavrsilo u tom zloglasnom logoru na koji te potpuno bespravno uzimas tapiju .uživo wrote:i tvoji su preci 500 godina ubijali,pljačkali,silovali,odvodili djecu.....i oni bi imali šta za reći po tom pitanju a i "cvijeće" ste bili ne tako davnosavrseni krug wrote:crnije je kad ovi iz banjaluke i lukavice pricaju o genocidu
mnogo crnije
P.S. Vidis ja nisam Srbin ali nikad ne bi pruzio ruku i sjeo za sto sa Tudjmanom i Bobanom .Nikada . Ne zbog Dretelja , Mostara i Vakufa( jer se to desilo poslije Karadjordjeva ) nego upravo zbog Jasenovca kojem je Tudjman umanjio zrtve a potom ih izjednacio sa dzelatima predluzici nekakvu zajednicku grobnicu za sve .I danas surujete , pakujete , muljate trecem iza ledja i poljupce dijelite HDZ-u koji vise voli nokat Ante Pavelica nego ista drugo , ali sa " turcima '" ni zrak ne zelite da dijelite jer su vas oni " nabijali na kolac " prije 500 god
-
uživo
#125 Re: ZENE POSTAVILE PLOCU ZRTVAMA CETNICKOG TERORA U VISEGRADU
Hrvat a Partizanferal.tribune wrote:U onome ratu moji su bili partizani .U ovome ja sam bio " cvijece " ." ustase " mi dale automat( kom.2 ' argentinka' i " ciganka " { kalas iz Zastave" Kragujevac ) , uniformu , cokule , terensko vozilo ....dok se tada te 92 -ge Armija BiH branila lopatama .Kada si tako principijelan i karakteran sto si sjeo sa pravim ustasama direktinim potomcima osnivaca Jasenovca ( Mate Boban { Graz - Trebinje } za pregovarcki sto na racun " cvijeca " .A " cvijece " je puno spasilo BH Srba ..... sarajevskih Srba pogotovo od nemilosrdnog upravitelja grada Maksa Luburica .Takodje ne znas da je dosta " cvijeca "zavrsilo u tom zloglasnom logoru na koji te potpuno bespravno uzimas tapiju .uživo wrote:i tvoji su preci 500 godina ubijali,pljačkali,silovali,odvodili djecu.....i oni bi imali šta za reći po tom pitanju a i "cvijeće" ste bili ne tako davnosavrseni krug wrote:crnije je kad ovi iz banjaluke i lukavice pricaju o genocidu
mnogo crnije
P.S. Vidis ja nisam Srbin ali nikad ne bi pruzio ruku i sjeo za sto sa Tudjmanom i Bobanom .Nikada . Ne zbog Dretelja , Mostara i Vakufa( jer se to desilo poslije Karadjordjeva ) nego upravo zbog Jasenovca kojem je Tudjman umanjio zrtve a potom ih izjednacio sa dzelatima predluzici nekakvu zajednicku grobnicu za sve .I danas surujete , pakujete , muljate trecem iza ledja i poljupce dijelite HDZ-u koji vise voli nokat Ante Pavelica nego ista drugo , ali sa " turcima '" ni zrak ne zelite da dijelite jer su vas oni " nabijali na kolac " prije 500 god( al' u romanima I.A.zatim u srpskom filmu " Banovic Strahinja " i bapskim pricama , mitovima i legndama ...)