bosniak wrote:nego fair life lafe de mi reci jedno.
jesu li ti tvoji podrugljivi postovi zbog one lijepe teme o islamu koji sam postavio na religiji pa si me zato zamrzio ili je to ipak tvoje misljenje.
Ja nisam u stanju bosniak bilo koga da mrzim. Ne mrzim ni Karadzica. Moja osjecanja prema ljudima osjecam kao postovanje ili kao prezir.
Bolje bih te razumio da si me upitao sta mrzim, a ne koga. Mrzim lose vrijeme, kasnjenje, neorganizovanost, destrukciju svake vrste... mrzim to sto imamo previse religija za sljedecih stotine sukoba, ali premalo za jedan stvarni mir... mrzim nacin na koji se manipulise narodom, ali ne i manipulatore (manipulatore prezirem, a narod sazaljevam) koji mi se gade ali zbog kojih mi se gadi i narod... mrzim glupost koja tvrdi da se u Medjugorju pojavila Gospa, ali ne i onoga kome se "ukazala"... mrzim glupost kojom se tvrdi o pojavljivanju Allahovog imena na talasu koji je odnio stotine hiljada neduznih zivota, ali ne i Abdurrahmana koji brani tu glupost. Za svaku glupost postoje i razlozi koje ja najcesce razumijem, ako ih i ne opravdavam...
Pises da si "postavio lijepu temu na podforumu Islam" i da se ja izrugujem sa svojim postovima. Ono sto je tebi lijepo ne mora biti i meni. Ako si stekao dojam da se izrugujem svojim komentarima, onda kontaj da se ne izrugujem islamu nego glupostima koji se u ime islama distribuiraju...
Zatim, mrzim nastojanje da se sopstvenom glavom pokusa probijati zid ispred sebe, ako je dovoljan samo korak u desno do vrata i kroz njih proci na drugu stranu zida. Za neke je to druga strana planete...
Narocito mrzim kvazi intelektualni teror, pogotovo od onih koji bi kad ne mogu vlastitom glavom kroz zid pokusali to uciniti tudjom.