Sjedim s jaranom, cugam, juni mjesec. Popilo se vec pravo, ali se njemu ne pije nesto jer mora sutra opet, zeni mu se najbolji jaran, a on kum. I u tom nasem alkoholisanju i cjedjenju limuna po pastrmki na rostilju, dok sam krajickom oka gleda sitno sjeckani bijeli luk u maslinovom ulju

zvoni njemu telefon. I ode ko kakvo zensko palamuditi s nekim

haman pa i sat vremena. Eto ga za sat, bijel ko krpa. Sta je bilo - jaranu se udala cura

Zvali ga njeni, udala se za lika starijeg 30 godina sat vremena prije, pa da mu javi sta se desilo.
Scena broj dva.
Sjedim s prijiateljicom i momkom u nje, on i ja udaramo po gitari, planinski vazduh, ona se barce oko rostilja, a mene zulja gajba od pive jer i onako guzice nemam. Elem, popilo se, odnosno popili nas dvojica, krenu neka tema suplja poput ove

gdje ona nama prica kako je neku njenu drugaricu momak izvarao i sta ja znam, ali kako eto ona voli svog momka, kako ce se vjencati za koji mjesec itd. On se samo smjeska. I jbg, popilo se pravo, razvezu se jezici, i ja krenem pricati onu pricu odozgo. On suti, smjeska se, klima glavom... Nadodjosmo na to da cak i zna tog lika s kojim sam sjedio... Pa na to da su dobri... Pa da su pravo dobri... I kad ja to sve ispricah, sjetih se "!/&/#&/"!$ zenskom rodu jer MI naravno da nismo takvi

pita mene ta moja jaranica sto sam bezobrazan. Sto rekoh, kaze pa sto provociras. Sta ba, pa jel ti to ne znas. Sta? Pa kaze nije bila 30 godina mladja, nego 27. Otkud je ti znas, kaze ne znam nju al znam njega.
A on se jos uvjek kiselo smije
E tad kad se zemlja nije otvorila ispod mene (a jos uvjek mi je krivo sto nije) mislim da nece nikad