bosanska senzacija wrote:Umjesto FC sad komotno mogu staviti ŠC( Šoping Centar) Željezničar, mislim da se Merkatoru već tresu noge.
kakav primjer bosanskog humora, bravo saenzacijo sve si nas nasmijo... kakvih likova ima
bosanska senzacija wrote:Umjesto FC sad komotno mogu staviti ŠC( Šoping Centar) Željezničar, mislim da se Merkatoru već tresu noge.
Možda Sarajevu ipak malo manje. Budući da godinama duguje pare za igranje na gradskom stadionu, budući da u zadnjih 5 godina nije ništa osvojilo i budući da je manji brend od Želje.Sa_u_srcu wrote:a odakle Zelji 16 miliona eura??? ili ko bi to trebao da finansira, grad? kanton? pa ako je tako onda se i Sarajevu mora dati 16 miliona eura...
da da, zato smo nosioci u europa ligi...Arma-Sarma wrote:Možda Sarajevu ipak malo manje. Budući da godinama duguje pare za igranje na gradskom stadionu, budući da u zadnjih 5 godina nije ništa osvojilo i budući da je manji brend od Želje.Sa_u_srcu wrote:a odakle Zelji 16 miliona eura??? ili ko bi to trebao da finansira, grad? kanton? pa ako je tako onda se i Sarajevu mora dati 16 miliona eura...
Sta ima brend nejm zeljo...po cemu ste to brend veci...uozbilji seArma-Sarma wrote:Možda Sarajevu ipak malo manje. Budući da godinama duguje pare za igranje na gradskom stadionu, budući da u zadnjih 5 godina nije ništa osvojilo i budući da je manji brend od Želje.Sa_u_srcu wrote:a odakle Zelji 16 miliona eura??? ili ko bi to trebao da finansira, grad? kanton? pa ako je tako onda se i Sarajevu mora dati 16 miliona eura...
Sa_u_srcu wrote:a odakle Zelji 16 miliona eura??? ili ko bi to trebao da finansira, grad? kanton? pa ako je tako onda se i Sarajevu mora dati 16 miliona eura...
To nikada nije bila drzavna imovina, vec VLASNISTVO sd...poznanik wrote:Sa_u_srcu wrote:a odakle Zelji 16 miliona eura??? ili ko bi to trebao da finansira, grad? kanton? pa ako je tako onda se i Sarajevu mora dati 16 miliona eura...
I mene zanima kad i kako (odnosno - da li je) izvršena tranzicija vlasništva nogometnih igrališta na Grbavici, koje koristi SD i NK Željezničar, iz državnog u privatno vlasništvo?
Prije ove države, sve je bilo u vlasništvu ranije države, svako SD, svaka nekretnina kojom su raspolagali. Prve privatizacije učinjene su u mandatu Markovića, sve ostale nakon rata.nosara wrote:To nikada nije bila drzavna imovina, vec VLASNISTVO sd...poznanik wrote:I mene zanima kad i kako (odnosno - da li je) izvršena tranzicija vlasništva nogometnih igrališta na Grbavici, koje koristi SD i NK Željezničar, iz državnog u privatno vlasništvo?Sa_u_srcu wrote:a odakle Zelji 16 miliona eura??? ili ko bi to trebao da finansira, grad? kanton? pa ako je tako onda se i Sarajevu mora dati 16 miliona eura...
JThomas wrote:fk željezničar je vlasnik stadiona i zemlje ispod njega 1/1, kako je tačno došlo do toga ne znam.
Da, ukoliko je vlasnik fizičko lice. U slučaju SD Željezničar, osnivač je društvena zajednica - "država", što podrazumijeva vlasništvo i društva i nekretnina...JThomas wrote:traži istorijski izvadak pa ćeš vidjeti.
i po zakonu iz '86 bilo je posebno vlasništvo nad zgradama, samo je građevinsko zemljište svo bilo u državnom vlasništvu. a zakonom o građevinskom zemljištu iz 2003. vlasnik izgrađene zgrade je postao automatski i vlasnik zemlje.
JThomas wrote:jesu ona bila u vlasništvu države, ali su zgrade knjižene na ta preduzeća i udruženja, a zemljište kao "društveno vlasništvo".
Udruženje su već "privatizirana", bar ona nastala nakon rata, prema novim zakonima. Ovdje se mora ispitati stvarno vlasništvo nad zemljištem i nekretninama, pa tek po utvrđenom stanju postupati.ja.neron wrote:mora se donijeti zakon o privatizaciji udruženja građana što je SD i FK Željezničar ili pretvaranje u dioničko društvo upisom (kupovinom) dionica pa tek onda se može računati o davanju stadiona ili neko drugog dijela pod koncesiju do tada nema šanse za privatno ulaganje u SD ili FK Željezničar za gradnju stadiona ili šoping centra...
Ok, pogledaću zakon kasnije...JThomas wrote:napisao sam ti već, zakonom o građevinskom zemljištu iz 2003. je vlasnik izgrađene zgrade koji je na zemljištu imao pravo korištenja automatski postao vlasnik zemljišta ispod zgrade i za redovnu upotrebu.
Kako su zapocerali bice oni sretni ako budu imali priliku da se zovu dp sarajevoupaljac01 wrote:bosanska senzacija wrote:Umjesto FC sad komotno mogu staviti ŠC( Šoping Centar) Željezničar, mislim da se Merkatoru već tresu noge.
kakav primjer bosanskog humora, bravo saenzacijo sve si nas nasmijo... kakvih likova ima