Daleko od toga - svaka čast - i nije da nije imao podršku - SDP neće - SBB ne može - HDZ 1990 takođe..... i onda se upitamo kad smo već kod toga - čemu tolike političke partije ?sandra01 wrote:Svaka cast Komsicu na ovome sto je ispregovarao.
Željko Komšić (lik i djelo)
-
HM 2011
#126 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
-
sandra01
#127 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Sta je sad? Ne valja sto su se dogovorili 
- Skijaš
#128 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Šta je tačno problem sa dogovorenim ? Hoće li ministar finansija biti neko ko odgovara Sarajevu ? Hoće. Je li DF dobio pet pozicija ? Jeste. Šta ti misliš da je od ovog što su dogovorili loše ?bh.tornjak wrote:kako stvari stoje Bakir se ne oglasava....kulturan covjek ne prica punih usta....a Cova jos ne vadi![]()
Zeljko se oglasio....dosavsi sebi....
- Helena2014
#129 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
SaraFina wrote:Malo je reći da sam razočarana .. Malo
Nemoj biti, sve ce to narod pozlatiti
-
Vipsilon
#130 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Malo je reći koliko nas to zanima.. MaloSaraFina wrote:Malo je reći da sam razočarana .. Malo
-
sanjin_1
#131 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
..odlično odrađeno..
svee ukupno....11 ministarstava.
- pumica
#132 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Helena2014 wrote:SaraFina wrote:Malo je reći da sam razočarana .. Malo
Evo Helene
- bh.tornjak
#133 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
problem je u "saginjanju"Skijaš wrote:Šta je tačno problem sa dogovorenim ? Hoće li ministar finansija biti neko ko odgovara Sarajevu ? Hoće. Je li DF dobio pet pozicija ? Jeste. Šta ti misliš da je od ovog što su dogovorili loše ?bh.tornjak wrote:kako stvari stoje Bakir se ne oglasava....kulturan covjek ne prica punih usta....a Cova jos ne vadi![]()
DF za sebe nije dogovorio lose...ali je HDZ ipak dobio vise nego sto mu pripada...
SDA sa Bakirom na celu je najveci "pusac" no to je stvar SDA glasaca
- SaraFina
#134 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Helena2014 wrote:SaraFina wrote:Malo je reći da sam razočarana .. Malo
Dušo
Odmah sam bolje kad sam te vidjela
Kakva su predvidjanja? I nije sve tako crno kad se prespava?
- Helena2014
#135 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
SaraFina wrote:Helena2014 wrote:SaraFina wrote:Malo je reći da sam razočarana .. Malo
Dušogdje si ti?
Tu sam
Kazem ti ja, nemoj da si razocarana , bice to dobro.
Nekada treba popustiti da bi nesto dobio.
- Helena2014
#136 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
pumica wrote:Helena2014 wrote:SaraFina wrote:Malo je reći da sam razočarana .. Malo
Evo Helene
- Helena2014
#137 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
sanjin_1 wrote:..odlično odrađeno..
plus premijer
- SaraFina
#138 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Sto puta gledala sam kad si bila prijavljena zadnji put. Reko.. Nema je odustala..Helena2014 wrote:SaraFina wrote:Helena2014 wrote:
Dušogdje si ti?
Tu sam, malo putovala, malo ucila
Kazem ti ja, nemoj da si razocarana , bice to dobro.
Nekada treba popustiti da bi nesto dobio.
Pa dobro, što kazeš vidjećemo u narednom periodu šta i kako..
Kad sam malo pogledala podrobnije ministarstva i nisu tako loša ..
Ali duplo mi je draze da se Bakir zavalio.
Ako nije kompenzirao sa drzavnim poduzecima i sl ...
- Better Man
#139 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Ovo sa ministrom finansija je cirkus i mazanje očiju javnosti. Kao sve tri strane će dati saglasnost, ali će on biti HDZ-ov čovjek. Da su se dogovorili da ministar finansija bude osoba koja ne pripada ni jednoj od te tri stranke i da je stručan i sposoban ni da bude zajednički prijedlog, e onda bi to bilo to. Ovako HDZ je dobio 6 ministarstava, s tim što su da javnosti zamažu oči izašli s pričom da će druge dvije strane dati saglasnost na imenovanje, pa ispada kao zajednički prijedlog, a u stvari samo HDZ-ov čovjek.Skijaš wrote:Šta je tačno problem sa dogovorenim ? Hoće li ministar finansija biti neko ko odgovara Sarajevu ? Hoće. Je li DF dobio pet pozicija ? Jeste. Šta ti misliš da je od ovog što su dogovorili loše ?bh.tornjak wrote:kako stvari stoje Bakir se ne oglasava....kulturan covjek ne prica punih usta....a Cova jos ne vadi![]()
- Helena2014
#140 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
SaraFina wrote:
Sto puta gledala sam kad si bila prijavljena zadnji put. Reko.. Nema je odustala..![]()
DFu treba medijska paznja, novi su na sceni i bitno je da zadrze paznju javnosti i medija na sebi, na bilo koji nacin, kako bi zadrzali birace.
HDZu treba ruka u budzetu, 4 godine zive od milostinje na entitetskom nivou
a SDA ima mnogo kadrova, koje treba zbrinuti, drzavna preduzeca, ambasade i javna preduzeca su sasvim OK, pogotovo BHT........
tako da su svi dobili sto su zeljeli, a Dodik je sada na svim nivoima (osim RS) bez moci i snage.
- SaraFina
#141 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Helena2014 wrote:SaraFina wrote:
Sto puta gledala sam kad si bila prijavljena zadnji put. Reko.. Nema je odustala..![]()
DFu treba medijska paznja, novi su na sceni i bitno je da zadrze paznju javnosti i medija na sebi, na bilo koji nacin, kako bi zadrzali birace.
a SDA ima mnogo kadrova, koje treba zbrinuti, drzavna preduzeca, ambasade i javna preduzeca su sasvim OK, pogotovo BHT........
tako da su svi dobili sto su zeljeli, a Dodik je sada na svim nivoima (osim RS) bez moci i snage.
Ne svidja mi se ipak što se popustanjem HDZ - u u ovoj mjeri osigurala medijska paznja a pogotovo me ne zanima gdje će Bakir svoje pipke raširiti.
Za Dodika sam naravno sretna ali ovo ministarstvo finansija HDZ-u što servirano nije uopće sretno rješenje.
-
sedan
#142 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
To je najbolje rješenje..znaš da ste vi Bošnjaci za pjesmu, kafanu i šegu u Hrvatin za bizmis..pa će svima biti bolje zatoSaraFina wrote:Helena2014 wrote:SaraFina wrote:
Ne svidja mi se ipak što se popustanjem HDZ - u u ovoj mjeri osigurala medijska paznja a pogotovo me ne zanima gdje će Bakir svoje pipke raširiti.
Za Dodika sam naravno sretna ali ovo ministarstvo finansija HDZ-u što servirano nije uopće sretno rješenje.
- SaraFina
#143 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
sedan wrote:To je najbolje rješenje..znaš da ste vi Bošnjaci za pjesmu, kafanu i šegu u Hrvatin za bizmis..pa će svima biti bolje zatoSaraFina wrote:Helena2014 wrote:
Sad smo Zeljkeca birali sebi i pada vam cijela teorija od stozernika Čovića u vodu kako prosječni Bošnjo mrzi Hrvata i zeli da mu naškodi..
Znam da je tragično jer se čitava Politika te stranke i njenih poklonika zasnivala na tome.
Zato lično likujem jer je Zeljko dobio za godinu postojanja DF-a opet više glasova nego legitimni Čović ..
Sad me zanima čime će HDZ i njihova klika trovati Hrvate da nas mrze?
Eto Zeljko nije ništa hrvatsko oteo..
Dobrovoljno mu Bošnjaci dali.. Dovoljno glasova za PET ministarstava ..
A Čovića mozete da prostiš p.. Ako vam ne obezbijedi promjenu izbornog zakona, TV kanal i treći ..
Onda znate da radi za sebe i svoj interes.
A ne za Hrvate.. I mijenjajte nešto .. Niste u sjevernoj Koreji da vas jedan čovjek laze.
Da te oraspolozim
ŠOVINIZAM NA SVIM JEZICIMA EUROPE: Europarlamentarci konačno čitaju o sarajevskoj majorizaciji na materinjim jezicima
Skandalozna reakcija Bakira Izetbegovića, u kojoj napada amandmane hrvatskih europarlamentaraca u kojima pozivaju na ravnopravnost triju naroda u BIH, načela federalizam i konstitutivnosti , pravo na TV program na vlastitom jeziku itd. jučer je prevedena na sve službene jezike europskog parlamenta i podijeljena europskim zastupnicima. Taj posao uradili su mladi hrvatski stažisti koji stažirao kao studenti pri europskim uredima u Strasbourgu i Brusselu. U letku koji je podijeljen europskim parlamentarcima ukratko je opisana povijest SDA i SDP majorizacije nad Hrvatima u BIH te su prevedene i nedavne izjave DF i SDA čelnika u kojima napadaju izbornu jedinicu, TV program na hrvatskom jeziku itd, a zahtjeve za tim pravima nazivaju ratnim ciljevima.
Na letku je prikazana i kratka povijest dokidanja hrvatske konstitutivnosti u FBIH 2002-e godine kada je Petritsch dokinuo FBIH kao hrvatski entitet i proglasio je isključivim bošnjačkim entitetom sa potpunom dominacinom najbrojnijeg naroda. Kako saznajemo većina europarlamentaraca znala je okvirno o čemu se radi, ali tek iščitavanjem zadnjih reakcija ostali su frapirani. Pojedini zastupnici su se raspitivali da li je to sa TV kanalom neka šala i kako je moguće da europske institucije u BIH na to do sada nisu reagirale? Odgovoreno im je da su se europske institucije u BIH povukle pred američkim, koje za račun turskih interesa u BIH provode unitarizaciju zemlje i svjesno BIH uvode u nove sukobe.
Studenti koji su odradili ovaj posao studenti su viših godina politologije. Cijeli tekst Bakirove izjave je preveden, a na poleđini letka pojašnjeno je formalno ustrojstvo BIH kao i trenutni položaj Hrvata, građana EU u Bosni i Hercegovini.
8.
- Adriatic
#144 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Helena2014 wrote:SaraFina wrote:
- SaraFina
#145 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Helena misli kao stranka a ne kao bivši članovi SDP-a.
Hvala Bogu pa nisu ko Bakir naslijedili mjesto i kalifat kao babovinu.
-
sedan
#146 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
SaraFina wrote:
Sad smo Zeljkeca birali sebi i pada vam cijela teorija od stozernika Čovića u vodu kako prosječni Bošnjo mrzi Hrvata i zeli da mu naškodi..
Znam da je tragično jer se čitava Politika te stranke i njenih poklonika zasnivala na tome.
Zato lično likujem jer je Zeljko dobio za godinu postojanja DF-a opet više glasova nego legitimni Čović ..
Sad me zanima čime će HDZ i njihova klika trovati Hrvate da nas mrze?
Eto Zeljko nije ništa hrvatsko oteo..
Dobrovoljno mu Bošnjaci dali.. Dovoljno glasova za PET ministarstava ..
A Čovića mozete da prostiš p.. Ako vam ne obezbijedi promjenu izbornog zakona, TV kanal i treći ..
Onda znate da radi za sebe i svoj interes.
A ne za Hrvate.. I mijenjajte nešto .. Niste u sjevernoj Koreji da vas jedan čovjek laze.
Da te oraspolozim
ŠOVINIZAM NA SVIM JEZICIMA EUROPE: Europarlamentarci konačno čitaju o sarajevskoj majorizaciji na materinjim jezicima
Skandalozna reakcija Bakira Izetbegovića, u kojoj napada amandmane hrvatskih europarlamentaraca u kojima pozivaju na ravnopravnost triju naroda u BIH, načela federalizam i konstitutivnosti , pravo na TV program na vlastitom jeziku itd. jučer je prevedena na sve službene jezike europskog parlamenta i podijeljena europskim zastupnicima. Taj posao uradili su mladi hrvatski stažisti koji stažirao kao studenti pri europskim uredima u Strasbourgu i Brusselu. U letku koji je podijeljen europskim parlamentarcima ukratko je opisana povijest SDA i SDP majorizacije nad Hrvatima u BIH te su prevedene i nedavne izjave DF i SDA čelnika u kojima napadaju izbornu jedinicu, TV program na hrvatskom jeziku itd, a zahtjeve za tim pravima nazivaju ratnim ciljevima.
Na letku je prikazana i kratka povijest dokidanja hrvatske konstitutivnosti u FBIH 2002-e godine kada je Petritsch dokinuo FBIH kao hrvatski entitet i proglasio je isključivim bošnjačkim entitetom sa potpunom dominacinom najbrojnijeg naroda. Kako saznajemo većina europarlamentaraca znala je okvirno o čemu se radi, ali tek iščitavanjem zadnjih reakcija ostali su frapirani. Pojedini zastupnici su se raspitivali da li je to sa TV kanalom neka šala i kako je moguće da europske institucije u BIH na to do sada nisu reagirale? Odgovoreno im je da su se europske institucije u BIH povukle pred američkim, koje za račun turskih interesa u BIH provode unitarizaciju zemlje i svjesno BIH uvode u nove sukobe.
Studenti koji su odradili ovaj posao studenti su viših godina politologije. Cijeli tekst Bakirove izjave je preveden, a na poleđini letka pojašnjeno je formalno ustrojstvo BIH kao i trenutni položaj Hrvata, građana EU u Bosni i Hercegovini.
8.
da al se on opet želio uvaliti u hrvatsku kvotu.
Ništa se tu nije suštinski promjenilo
ne može se on pozivati na broj glasova kad BiH nije definirana kao građanska nego kao višenacionalna, kužiš.
taško je bilo što izboriti kad su to ko dva ovna na brvnu a vi mnogobrojniji..to i je i nije građanski većinski model..de iure nije e defacto je..
Last edited by sedan on 13/03/2015 16:06, edited 1 time in total.
- SaraFina
#147 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Dajjj, je li to već sad pravdaš stozernika i propuste u budućnosti?
No lično mi je drago da si se zainteresirao za BiH i ostavio SDP i HDZ u HR
Sad Kolumne piši kad se informiras biću mensdzerica
No lično mi je drago da si se zainteresirao za BiH i ostavio SDP i HDZ u HR
Sad Kolumne piši kad se informiras biću mensdzerica
- Adriatic
#148 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
U pravu si.SaraFina wrote:Helena misli kao stranka a ne kao bivši članovi SDP-a.
Obučeš drugu košulju i odmah drugi čovjek
- SaraFina
#149 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
Adriatic wrote:U pravu si.SaraFina wrote:Helena misli kao stranka a ne kao bivši članovi SDP-a.
Obučeš drugu košulju i odmah drugi čovjek
Baš imamo izbora. Majmunoliki Fahro, Baki ili Zeljkeca ??
Pa Zeljko i Suljaga
Suljagina Fata vazda prije, nego Bakirova iz kalifata.
- Helena2014
#150 Re: Željko Komšić (lik i djelo)
sedan wrote:.
da al se on opet želio uvaliti u hrvatsku kvotu.
Ništa se tu nije suštinski promjenilo
ne može se on pozivati na broj glasova kad BiH nije definirana kao građanska nego kao višenacionalna, kužiš.
taško je bilo što izboriti kad su to ko dva ovna na brvnu a vi mnogobrojniji..to i je i nije građanski većinski model..de iure nije e defacto je.
Cudim se vise njima i njihovoj kvoti i supljoj koju mogu samo svome narodu servirati a zarad LICNIH interesa (vazda bilo i bice) i jos ovi od toga naprave famu i uzivite se kao da je istina.
Ne smeta im sto glas Hrvata u bilo kojem kantonu osim u Hercegovini bukvalno NE ZNACI NISTA, sto u Posavini nema povratka.
Sve to vama ne znaci nista, pa kakvi ste to ljudi, zapitajte se
Eto pred nama je, pa cemo vidjeti sta ce Covic HISTORIJSKI uraditi za Hrvate, osim za sebe i par ljudi oko sebe , kao i do sada TISUCU puta
Zivi bili