Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
Skijaš

#1926 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

StupskaBitanga wrote:i dr,gog na kraju ispade rat će biti okončan mirnim putem i to je kraj za građansku normalnu BIH
P.S ovo što ti govoriš je tačno a dokaz je istup Sanje Vlaisavljević na FaceTV
To opet Sanja žali za Bosnom i Hercegovinom ? :-D Pa jebote, da je Kanada dosad bi je ukopali. Kakva je to žilavost ?
StupskaBitanga

#1927 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by StupskaBitanga »

Skijaš wrote:
StupskaBitanga wrote:i dr,gog na kraju ispade rat će biti okončan mirnim putem i to je kraj za građansku normalnu BIH
To opet Sanja žali za Bosnom i Hercegovinom ? :-D Pa jebote, da je Kanada dosad bi je ukopali. Kakva je to žilavost ?
Ne nego Sanja V. predstavlja buduću BiH koju su već dogovorili
Banksy

#1928 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

dr.gog wrote: Nesvjesno si "nalegao" na spin druže...HDZ, odnosno vrh HDZ-a, ne pravi ustupke, posebno konkretne, ukoliko nisu sigurni da će im taj potez prividnog popuštanja donijeti politički poen- hoću reći: uspjeli su da prodaju muda pod bubrege. Lažu i foliraju. Razmisli kako bi to bilo moguće da jedan HDZ prihvati priču o mogućnosti da je jedan hrvat iz Sarajeva predstavnik i "svih ostalih građana"? Nikako. To se kosi sa političkim programom HDZ u osnovi, sa mentalitetom funkcionera HDZ iz Hercegovine. Svaki takav za njih je jeftina ikebana tipa budale Vlajkija u RS, ili nekad Kljujića, do sadašnjih članova GO SDP koji više ne razumiju ni bunt građana(jer žive na odličnim pozicijama), niti neizbježno nacionalno pitanje koje JESTE bitno u velikom dijelu Federacije gdje vlada mentalitet HDZ-a.

Radi se o prevari koja je dogovorena između Radončića, Čovića i Dodika u više navrata, prije skoro godinu dana i koja je pažljivo pripremana člancima Muhameda Filipovića Tunje (Radončićev čarobnjak Sauron), Nedžada Latića i kroz nekoliko pažljivo sročenih članaka ostalih med.jastrebova. Da ne pričam koliko je vremena potrošio politički podmladak tih stranaka po internetu...Zatim je to uobličeno kroz saopštenja SBB BiH mutanta i jednako spinerske izjave Fahre Radončića. Tzv "ustupci" HDZ-a su obično mazanje očiju u iščekivanju da novi bošnjački vođa, tajkun kojem su samo bitni novci, uđe u vlast na vrhu i ispuni dogovoreni projekat : Potpunu političku i nacionalističku podjelu BiH kao konačni, stvarni kraj rata u BiH, jer je to (je..m li im familiju svima) "politička realnost" koja je "nužna radi općeg napretka".
To je to ...
veliki dasa

#1929 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by veliki dasa »

Priča se da Komšić osniva "'Patriotsku ligu BiH'

Tadić kazao je da se u nekim sarajevskim krugovima priča kako je „moguće osnivanje nove političke stranke u FBiH

Potpredsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Ognjen Tadić kazao je da se u nekim sarajevskim krugovima priča kako je „moguće osnivanje nove političke stranke u FBiH, čiji bi lider bio Željko Komšić, uz neke druge nezadovoljne ljude iz federalnih krugova, a koja bi, najvjerovatnije, nosila naziv 'Patriotska liga BiH'.

„Ta informacija, do koje smo jučer došli, jasno govori kuda se kreće federalni politički brod“, rekao je Tadić na pres-konferenciji u Banjoj Luci ističući da, s druge strane, dio federalnih stranaka nalazi se u poziciji i da je zaokupljen svojim problemima.

„Situacija je takva da, kada bi stranke iz RS-a donijele papir u kojem piše 'Suglasnost za otcjepljenje RS-a', oni bi ga potpisali i ne bi ni primijetili šta potpisuju“, tvrdi Tadić.

Mišljenja je da je „razvoj krize u Federaciji BiH poprimio svoj najlošiji oblik scenarija i da je takav da blokira cjelokupne procese“, bilo o pitanju implementacije odluke „Sejdić-Finci“ ili drugih zadataka koji su pred sadašnji sastav Vijeća ministara stavili građani, dajući povjerenje političkim strankama koje sudjeluju u njegovom radu.

„Nažalost, male su mogućnosti da utječemo da se promijeni ta slika, jer stranke iz RS-a, posebno SDS, svoje relacije s federalnim strankama nisu gradile na principu bilo kakvog zajedničkog planiranja budućnosti, već nastojanja da se postigne jedan kompromis koji je dobar i usklađen s Daytonskim sporazumom“, naglasio je Tadić.

SDS je stava i da posljednje aktivnosti u FBiH govore da sve ovo ide prema „jednoj vrsti ekstremnijeg ponašanja i da, umjesto da se putem procesa razrješavanja odnosa unutar FBiH dođe do nove daytonske slike, dobija se jedna dimenzija kako su se te stranke ponašale '90.godina“.

„Tako i istup iz SDP-a člana Predsjedništva BiH, formalno predstavljenog iz reda hrvatskog naroda Željka Komšića, jasno govori o tome da političke ideje koje vode tu vrstu političke orijentacije, realno nisu ostvarive, jer se ne mogu uskladiti s Daytonskim mirovnim sporazumom niti voljom predstavnika iz RS-a i hrvatskog naroda, prvenstveno HDZ-a, pa se zato postavlja i pitanje smisla njegove političke akcije“, naveo je Tadić.

a novi pajdosi IZDAJICE zemlje svoje nek iftare kod Laguzije

Image

uz novi SRAMNI DOGOVOR

eSDePederi uplatili oglas u Oslobođenju sa objašnjennjem sramnog dogovora sa čovićbobanovcima na koje je Želja pljuno

Image

Image
Hadzi Lojo

#1930 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Hadzi Lojo »

Ja nekad stvarno mislim da smo mi Bosnjaci negdje tesko ograjisali ili nam sihire kolektivno nabacili. Pored svih silnih mangupa, mi ko corave koke ne vidjesmo sta nam se sprema pocetkom 90ih i sve do danas poslije svog jahanja od strane agresora pustamo da nas jasu nasi izdajnici.
Bio sam neki dan kod Katedrale kad su oni momci namlatili one slovenske pedere, ali mogu vam reci da je moglo skoro proci bez incidenta da nije bilo ono malo nas. Mene nece iznenaditi kada nam uskoro na utakmice Srbi budu dolazili sa tenkovima i oklopnjacima, jer su nam odavno opipali puls.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1931 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by dr.gog »

StupskaBitanga wrote:
Skijaš wrote:
Ne nego Sanja V. predstavlja buduću BiH koju su već dogovorili
Upravo tako. Jedino što me tješi je pitanje kritične mase za takav rasplet. Na veliku žalost nove nacionalističke koalicije (SBB BiH, SNSD, HDZ), u onom dijelu BiH stanovništva kojeg nazivaju "politički nerazumnim" i kojem Avaz upućuje uputstva kako da "budu fer prema Hrvatima" (Dž.Latić, Tunjo Filipović)- vlada nerazumjevanje prema "real-politici koja vodi prema demokratskom i legitimnom rješenju"( HDZ floskula koja opisuje izbor Komšića kao nelegitiman).

Ne mogu se prodati mudapodbubrege za čak nekoliko stotina hiljada glasača, bez obzira koliko spinuje Avaz u saradnji sa Nezavisnim Novinama, kao i njihovi parlamentarci.

Precjenjuje se realna moć Fahrudina Radončića na političkoj sceni unutar Sarajeva koje vri od raskola, sukoba i različitih koncepcija- sve pod raznim utjecajima diplomatskih mešetara tipa zapadnih ambasadora i njihovih savjetnika. Također se unutar SDP precjenjuje moć Lagumdžije, i na taj način taj narcisoidni lik od stranke pravi društvo klimoglavaca, koristeći užasnu taštinu i napuhanost jastrebova tipa Hadžića, vječnih službenika tipa L.Korać, ili ostatka ekipe koji su zaradi čuvanja fotelja otvoreno od Komšića napravili budalu i predstavili ga kao agresivnog i nesposobnog funkcionera.

Zato ga ja podržavam u verbalnim ispadima naspram dojučerašnjih drugova, jer odavno u jednoj stranci funkcioneri nisu ispali tolika govna prema jednom od saradnika, kao što je to slučaj sa ulizičkim i poslušničkim izjavama vrha SDP.

Nije mi Komšić ideal političkog vođe, suviše je plahovite naravi, ali u njegovom bijesu pronalazim i svoju ljutnju, i svu gorčinu ostalih koje je SDP politički izdao, a dali su glasove istom tom Komšiću kojeg je SDP(na račun glasova) trebala beskompromisno podržati u javnom djelovanju. Umjesto toga, ti licemjeri mu spočitavaju "samovolju" i "izjave bez suglasnosti rukovodstva stranke".

Zato, na izborima će se desiti krah SDP-a, a ukoliko Komšić ne pronađe način da artikuliše volju svojih pristalica, ti će glasači jednostavno apstinirati od izbora. Izlaznost će biti katastrofalna i na osnovu malog broja glasova za populističkog tajkuna Radončića, Bošnjaci će dobiti svoju verziju Dodika i Čovića. Manjina stanovništva, zaglupljena medijima i isprepadana predizbornim širenjem mržnje, će glasati za SBB BiH jer ih se ubjedilo putem Avaza da je za sve probleme svemira kriva SDA i Izetbegović.

Zaboravit će glasači SBB da je u prilogu Sedmica Avaza posebno zadužen urednik sedmično objavljivao privatne dnevnike Bakira Izetbegovića, sa izleta u Šajin kompleks na Drini gdje je i Radončić bio radoviđengost.Zaboravit će se i činjenica da isti novi Vođa sebe detektuje kao bosanskog Berlusconija koji je nasljednik istinske politike Alije Izetbegovića.

Dakle, Fahro je kombinacija najvećeg medijsko-političkog kriminalca Evrope u modernoj istoriji i nesposobnog političkog demagoga sklonog vjerskim tumačenjima politike. Zajednički faktor svoj trojici je velika količina novca i utjecaja u lokalnoj sredini, te sklonost bezočnom laganju.

Obraz koji sebi može dopustiti da jednog čovjeka predstavi kao svoj uzor, a njegovog sina koji mu je vodio sve poslove čitavo vrijeme kao šefa nacionalne mafije i "gadafija", može lako istrpiti i saradnju sa jednako licemjernim Lagumdžijom. Saradnju uz otkočene i uvijek spremne puške :oops: (glede onih stotina napisa o Lagumdžiji by F.Mandal). Ti ljudi su opsjednuti lažnom veličinom i preuveličanim utjecajem.

U tim okolnostima, Komšić je svojim brutalno iskrenim izjavama i emotivnošću stekao nevjerovatnu podršku čak i ruralnog bošnjačkog stanovništva koje 20 godina zaokružuje samo nosioca liste SDA. Priča nije prošla, dakle, ni u zatucanim provincijama. Bez obzira što je i Komšo bez realne zaleđine i infrastrukture. Komšić nema novaca..

I šta da radi čovjek njegova tipa kada belaj prelazi njegovo iskustvo?

Pitanje za milion...
Banksy

#1932 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

opet :thumbup:
Banksy

#1933 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Banksy »

Hadzi Lojo wrote:Ja nekad stvarno mislim da smo mi Bosnjaci negdje tesko ograjisali ili nam sihire kolektivno nabacili. Pored svih silnih mangupa, mi ko corave koke ne vidjesmo sta nam se sprema pocetkom 90ih i sve do danas poslije svog jahanja od strane agresora pustamo da nas jasu nasi izdajnici.
Bio sam neki dan kod Katedrale kad su oni momci namlatili one slovenske pedere, ali mogu vam reci da je moglo skoro proci bez incidenta da nije bilo ono malo nas. Mene nece iznenaditi kada nam uskoro na utakmice Srbi budu dolazili sa tenkovima i oklopnjacima, jer su nam odavno opipali puls.

Iskustvo mi kazuje da bošnjačkoj budali ne vrijedi govoriti! Što se s njome može obaviti degenekom i kandžijom, to se i obavi, ostalo - slobodno zaboravi!

A. Sidran
zateznistub

#1934 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by zateznistub »

[quote="dr.gog"]

Bravo.
alibegoa

#1935 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by alibegoa »

Gledajući gore onaj SDP oglas, ja vidim da bi svi problemi bili rješeni da se biraju građani/državljani. Ali očigledno sam pao sa Marsa jer bi mi bilo svejedno ko me vodi, samo da me vodi dobro.
Boom71

#1936 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Boom71 »

Banksy wrote:opet :thumbup:
da,to je to.u oba texta.
palermo12

#1937 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by palermo12 »

dr.gog wrote:
Upravo tako. Jedino što me tješi je pitanje kritične mase za takav rasplet. Na veliku žalost nove nacionalističke koalicije (SBB BiH, SNSD, HDZ), u onom dijelu BiH stanovništva kojeg nazivaju "politički nerazumnim" i kojem Avaz upućuje uputstva kako da "budu fer prema Hrvatima" (Dž.Latić, Tunjo Filipović)- vlada nerazumjevanje prema "real-politici koja vodi prema demokratskom i legitimnom rješenju"( HDZ floskula koja opisuje izbor Komšića kao nelegitiman).

Ne mogu se prodati mudapodbubrege za čak nekoliko stotina hiljada glasača, bez obzira koliko spinuje Avaz u saradnji sa Nezavisnim Novinama, kao i njihovi parlamentarci.

Precjenjuje se realna moć Fahrudina Radončića na političkoj sceni unutar Sarajeva koje vri od raskola, sukoba i različitih koncepcija- sve pod raznim utjecajima diplomatskih mešetara tipa zapadnih ambasadora i njihovih savjetnika. Također se unutar SDP precjenjuje moć Lagumdžije, i na taj način taj narcisoidni lik od stranke pravi društvo klimoglavaca, koristeći užasnu taštinu i napuhanost jastrebova tipa Hadžića, vječnih službenika tipa L.Korać, ili ostatka ekipe koji su zaradi čuvanja fotelja otvoreno od Komšića napravili budalu i predstavili ga kao agresivnog i nesposobnog funkcionera.

Zato ga ja podržavam u verbalnim ispadima naspram dojučerašnjih drugova, jer odavno u jednoj stranci funkcioneri nisu ispali tolika govna prema jednom od saradnika, kao što je to slučaj sa ulizičkim i poslušničkim izjavama vrha SDP.

Nije mi Komšić ideal političkog vođe, suviše je plahovite naravi, ali u njegovom bijesu pronalazim i svoju ljutnju, i svu gorčinu ostalih koje je SDP politički izdao, a dali su glasove istom tom Komšiću kojeg je SDP(na račun glasova) trebala beskompromisno podržati u javnom djelovanju. Umjesto toga, ti licemjeri mu spočitavaju "samovolju" i "izjave bez suglasnosti rukovodstva stranke".

Zato, na izborima će se desiti krah SDP-a, a ukoliko Komšić ne pronađe način da artikuliše volju svojih pristalica, ti će glasači jednostavno apstinirati od izbora. Izlaznost će biti katastrofalna i na osnovu malog broja glasova za populističkog tajkuna Radončića, Bošnjaci će dobiti svoju verziju Dodika i Čovića. Manjina stanovništva, zaglupljena medijima i isprepadana predizbornim širenjem mržnje, će glasati za SBB BiH jer ih se ubjedilo putem Avaza da je za sve probleme svemira kriva SDA i Izetbegović.

Zaboravit će glasači SBB da je u prilogu Sedmica Avaza posebno zadužen urednik sedmično objavljivao privatne dnevnike Bakira Izetbegovića, sa izleta u Šajin kompleks na Drini gdje je i Radončić bio radoviđengost.Zaboravit će se i činjenica da isti novi Vođa sebe detektuje kao bosanskog Berlusconija koji je nasljednik istinske politike Alije Izetbegovića.

Dakle, Fahro je kombinacija najvećeg medijsko-političkog kriminalca Evrope u modernoj istoriji i nesposobnog političkog demagoga sklonog vjerskim tumačenjima politike. Zajednički faktor svoj trojici je velika količina novca i utjecaja u lokalnoj sredini, te sklonost bezočnom laganju.

Obraz koji sebi može dopustiti da jednog čovjeka predstavi kao svoj uzor, a njegovog sina koji mu je vodio sve poslove čitavo vrijeme kao šefa nacionalne mafije i "gadafija", može lako istrpiti i saradnju sa jednako licemjernim Lagumdžijom. Saradnju uz otkočene i uvijek spremne puške :oops: (glede onih stotina napisa o Lagumdžiji by F.Mandal). Ti ljudi su opsjednuti lažnom veličinom i preuveličanim utjecajem.

U tim okolnostima, Komšić je svojim brutalno iskrenim izjavama i emotivnošću stekao nevjerovatnu podršku čak i ruralnog bošnjačkog stanovništva koje 20 godina zaokružuje samo nosioca liste SDA. Priča nije prošla, dakle, ni u zatucanim provincijama. Bez obzira što je i Komšo bez realne zaleđine i infrastrukture. Komšić nema novaca..

Pitanje za milion...
I od mene :thumbup:

Jedino što ja dugoročno govoreći nisam pesimista. Ovaj narod možda ne zna šta hoće,uostalom artikulacija interesa bi trebao da bude zadatak političkih elita,(a ona je već takva kakva jeste), ali zato dobro zna šta neće.
FOČANSKI PROPISI

#1938 Re: Željko Komšić-nezavisni član Predsjedništva

Post by FOČANSKI PROPISI »

Control panel wrote:treba da se ovo potvrdi jeli tacno ili nije. a ako je tacno onda iz ovoga se moze zakljuciti da je dao ostavku na sve funkcije a ne na clanstvo u SDP-u.
Fino je čovjek rekao:
...da me brišete iz članstva,zbog prelaska u BNS
StupskaBitanga

#1939 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by StupskaBitanga »

Dr gog u sridu :thumbup:
Evo vam našao sam to sramno nastupanje Sanje V. koja opravdava krah BiH koji se sprema
http://www.youtube.com/watch?v=L9VXrq8nyMM
vivaldi

#1940 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by vivaldi »

dr.gog wrote:
samouvjereno, prostački, kočijaški poručuje: “J…t ću ja njima mater, kad-tad”!

Damire, Damire...on kao da je zaboravio gdje je odrastao i kako se završavaju takvi ispadi ufuranosti. Ali podsjetiće i njega Drug Dignuta obrva, na način kako se to radilo za vrijeme starog dobrog CK :D ..Sve dok i jedan i drugi ne odu u tri lijepe materine, gdje im je mjesto već nekoliko godina.

A Komšić neka fino pospremi rasporede za zajedničke roštilje, ljetovanja, kafe s mlijekom i priče sa "drugovima".
Naime, više drugova nema. Ukoliko misli da ih ima, neka ide i on u tri lijepe materine.

Sadašnji jedini drugovi su mu vojska glasača koja stoji iza njega, a koju je prilično ignorirao.

S obzirom da je kao funkcioner bio prilično mlak i da nije radio ništa posebno osim verbalnog glupiranja, trebao bi se uozbiljiti, maksimalno uozbiljiti. Previše mu je povjerenja ukazano da bi se za..bavao...
Doktore, ti si od prvog dana bio jedan od rijetkih cije postove citam od pocetka do kraja :thumbup: .

Ocigledno si nekad bio novinar jer se vidi da ljude iz te struke, desavanja i pikanterije dobro poznajes, ali bih volio da ponekad malo napravis otklon od toga. Uradis temeljito neku bazicnu pripremu posta, ali malo zakazes na sustini, sadasnjosti i buducnosti.

Zanimljivo je ovako procitati od tebe neku insinuaciju ili detalj iz proslosti kojekakvih likova - znas privuci paznju dobrim uvodom, ali na politickoj sceni svi imaju oraha u dzepovima i to samo po sebi nije nikakva prelomna vijest koliko god da je zanimljivo.

Sada bih puno vise volio procitati tvoje vidjenje aktuelne situacije. Evo spominjao si Komsica, podrsku u narodu itd. Sta on moze sa tom podrskom? U kom pravcu da ide i djeluje? Kako da svoja zalaganja sprovede u djela naravno imajuci na umu cijelu situaciju? Ko mu moze biti podrska, sta i od koga da trazi ili insistira? kako i cime da se suprotstavi?
Pritom naravno mislim iskljucivo na politiku, a ne na rostilje, raju, da voli zalomit u kafani i sl.
Skijaš

#1941 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Skijaš »

StupskaBitanga wrote:Dr gog u sridu :thumbup:
Evo vam našao sam to sramno nastupanje Sanje V. koja opravdava krah BiH koji se sprema
Kazaz i Vlaisavljevićka, truli panjevi
Corto Maltese

#1942 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

dr.gog wrote:

Pitanje za milion...
Ovo neki novi oblik tepanja? "Nedostatak iskustva" kao eufemizam za elementarnu nesposobnost. Da te podsjetim, govoriš o čovjeku koji ima skoro 50 godina, koji je završio fakultet, prošao rat, koji je bio predsjednik opštine, podpredsjednik partije, ambasador, predsjednik države, držao govore pred Generalnom Supštinom UN... CV mu je šareniji od bilo kojeg američkog predsjednika nakon JFK. Bogatiji CV od bilo kojeg lika kojega si naveo kao njegovog političkog neprijatelja. Ne postoji belaj koji smije prevazići iskustvo čovjeka koji je boravio na toliko mjesta, u tako raznolikom okolnostima. Kad neko ima takvu biografiju, za njega se kaže da je prošao Scilu i Haribdu, svjetske kompanije se otimaju za osobe sa takvim radnim i životnim iskustvom. Ako neko sa takvom biografijom nije u stanju da se snađe u ovoj situaciji, to ne može biti zbog nedostatka iskustva. Drukčije se zove ono što njemu fali.
Last edited by Corto Maltese on 27/07/2012 23:34, edited 1 time in total.
Squared

#1943 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Squared »

zoom66 wrote:
dr.gog wrote: Upravo tako. Jedino što me tješi je pitanje kritične mase za takav rasplet. Na veliku žalost nove nacionalističke koalicije (SBB BiH, SNSD, HDZ), u onom dijelu BiH stanovništva kojeg nazivaju "politički nerazumnim" i kojem Avaz upućuje uputstva kako da "budu fer prema Hrvatima" (Dž.Latić, Tunjo Filipović)- vlada nerazumjevanje prema "real-politici koja vodi prema demokratskom i legitimnom rješenju"( HDZ floskula koja opisuje izbor Komšića kao nelegitiman).

Pitanje za milion...
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
zoom :thumbup: gog :thumbup:
kix.ba

#1944 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by kix.ba »

Jašta nego drugačije, samo što to malo ko želi čuti. Ono, dobar jeako je imalo manje očajan u odnosu na druge.
Corto Maltese wrote:
dr.gog wrote:

Pitanje za milion...
Ovo neki novi oblik tepanja? "Nedostatak iskustva" kao eufemizam za elementarnu nesposobnost. Da te podsjetim, govoriš o čovjeku koji ima skoro 50 godina, koji je završio fakultet, prošao rat, koji je bio predsjednik opštine, podpredsjednik partije, ambasador, predsjednik države, držao govore pred Generalnom Supštinom UN... CV mu je šareniji od bilo kojeg američkog predsjednika nakon JFK. Bogatiji CV od bilo kojeg lika kojega si naveo kao njegovog političkog neprijatelja. Ne postoji belaj koji smije prevazići iskustvo čovjeka koji je boravio na toliko mjesta, u tako raznolikom okolnostima. Kad neko ima takvu biografiju, za njega se kaže da je prošao Scilu i Haribdu, svjetske kompanije se otimaju za osobe sa takvim radnim i životnim iskustvom. Ako, neko sa takvom biografijom nije u stanju da se snađe u ovoj situaciji, to ne može biti zbog nedostatka iskustva. Drukčije se zove ono što njemu fali.
moa

#1945 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by moa »

@dasa

ima istine u tome stom sto bih ja dodao da ce mu se pridruziti politicari iz RS i to uglavnom iz istocnog dijela BIH, tako sam ja cuo. :D
Hadzi Lojo

#1946 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Hadzi Lojo »

http://www.youtube.com/watch?v=dB_5V3hP ... re=related

Ovog covjeka treba cesto slusati, posebno glasaci SDA i oni sto kazu "Narod Zna".
Corto Maltese

#1947 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Corto Maltese »

Hadzi Lojo wrote:http://www.youtube.com/watch?v=dB_5V3hP ... re=related

Ovog covjeka treba cesto slusati, posebno glasaci SDA i oni sto kazu "Narod Zna".
Jedna ratna za one koji nisu prisustvovali, kao i one koji su zaboravili.

-Imam dvije vijesti, dobru i lošu!
-Hajde, prvo dobru!
-Za sutra najavljena deblokada Sarajeva!
-Odlično! Koja je loša?
-Najavio Vehbija Karić :(
Boom71

#1948 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Boom71 »

Skijaš wrote:
StupskaBitanga wrote:Dr gog u sridu :thumbup:
Kazaz i Vlaisavljevićka, truli panjevi
sve je onako kako su pricali,na moju ogromnu zalost.
kix.ba

#1949 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by kix.ba »

Bez imalo želje da branim "ove", šta ti je to Vlaisavljevićka pričala o Dodiku? Šta o Fahri tokom svoje kolumne u Avazu?
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#1950 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by dr.gog »

Corto Maltese wrote:
dr.gog wrote:

Pitanje za milion...
Ovo neki novi oblik tepanja? "Nedostatak iskustva" kao eufemizam za elementarnu nesposobnost. Da te podsjetim, govoriš o čovjeku koji ima skoro 50 godina, koji je završio fakultet, prošao rat, koji je bio predsjednik opštine, podpredsjednik partije, ambasador, predsjednik države, držao govore pred Generalnom Supštinom UN... CV mu je šareniji od bilo kojeg američkog predsjednika nakon JFK. Bogatiji CV od bilo kojeg lika kojega si naveo kao njegovog političkog neprijatelja. Ne postoji belaj koji smije prevazići iskustvo čovjeka koji je boravio na toliko mjesta, u tako raznolikom okolnostima. Kad neko ima takvu biografiju, za njega se kaže da je prošao Scilu i Haribdu, svjetske kompanije se otimaju za osobe sa takvim radnim i životnim iskustvom. Ako neko sa takvom biografijom nije u stanju da se snađe u ovoj situaciji, to ne može biti zbog nedostatka iskustva. Drukčije se zove ono što njemu fali.
Mislio sam na činjenicu da je uvijek, i pored tih silnih funkcija, bio "drugi". Stranački kadar pod strogom hijerarhijom.
SDP je sljednica stranke u kojoj su solo igrači mogli biti solo samo uz iskaznicu tajne službe ili odobrenje Vođe :wink: . Taj način rada je i danas default SDP-a jer u vrhu stranke sjede veliki pobornici "službenog mišljenja". Nema talasanja, nema problema, i svi imaju po jednu fotelju, do ugodne mirovine. Začin tipičan za SDP je pokrivanje svega pričom o "multi kulti" čime su tu istu priču obezvrijedili.

Tabu tema: Zašto jedan "vatahr bosanac sarajlija", stoput prečišćeni "patriota", "naš drug i prijatelj Željko", nosilac medalja, "pobjednik izbora" ...Zašto Komšić nije mogao voditi SDP umjesto Lagumdžije?. Zato što su "raja" iz SDP navikla da ga, zbogjebiga nacionalnog ključa, uvijek vodi "bosanac ateista iz muslimanske građanske porodice".
Pa se o tome ne priča. Nije pristojno jer je SDP ionako multikulti, i to je navodno default, pitanje pristojnosti, i nešto što samo zlobnici mogu tumačiti kao namjerno držanje hrvata i srba u SDP-u poput ikebana. Doduše dobro plaćenih ikebana.

Zatim je potomak crvene begovske buržoazije Zlatko Lagumdžija shvatio da za njegovog "prijatelja" ,inače slučajno Hrvata, glasaju bošnjaci. Idealno za reklamno predstavljanje SDP.a. Izborni šok. Sarajevski hrvat kojeg gotive čak i srebreničke nane. Vođa je počeo da blijedi, a prestolonasljedniku Damiru se pojavila konkurencija- i to ,dođavola, jedan od najboljih "prijatelja". Onda je izborni pobjednik odlučio da počne raditi svoj posao.

Komšića je izluđivalo to što ima 360000 glasova a ne može jednostavno da naredi sređivanje najbanalnijih problema jer je default stranke da naređuje jedan čovjek ili njegov povjerenik. Imao je sasvim logičan i shvatljiv problem.
Ima glasove, nema moć. Problem je čak i kad su ulice prljave,a komunalno sluša samo dispečera i troškovnik. Predsjednik šizi jer je grad prljav a ne zna koga da nazove. Pa onda kuka na TV. Dan poslije komunalci, u duhu komunizma, operu centar Sarajeva bez da je iko zaista i nazvao "Rad". Onda je počeo češće da zove .samovoljno, pa su se zbog pozive žalili Zlaji.

Zaobilazi se hijerarhija. Prije tjeranja GRAS-a i Rada da maknu guzice, "prijatelj" Željko je trebao nazvati Zlatka, Damira, Lidiju, Denisa....Nije naime shvatio nešto još iz perioda kad je vodio opštinu : Može naređivati samo onome koga je lično progurao na poziciju, jer u ovoj zemlji nema klasičnog ustroja političkog upravljanja gdje se podrazumjeva da ako zove funkcioner sa 360000 glasova, da se mora pomaknuti dupe, da prostite. Ovdje se poštuje samo brutalna igra i beskrupuloznost, a kažnjava javno iznošenje istine, jer je svako javno iznošenje istine-stvarnosti zapravo remećenje političkih talova. To ne praštaju ni braća braći, ni prijatelji prijateljima, taman da su do juče djelili hljeb.

Mogao je Komšić obavljati još 100 funkcija i u CV-u imati još više dodataka, ali nema stavku "broja 1". I također, nema novaca. To je problem. Ono što ima je mnogo glasača, pogodan momenat da napravi pizdariju u učmaloj politici, svoje ludilo (jer on jeste lud, pozitivno lud), i najviše što ima : vrlo malo vremena :D . U cajtnotu se prave greške. Ako odlijepi kao potpuni solo igrač, kako će uspostaviti vlastitu političku mrežu, ko će stati uz njega i uz pomoć kojih novaca? Tu ne pomaže "iskustvo govornice UN i boravak u diplomaciji". Tu treba luda sreća, brutalnost i jaka retorika u javnim polemikama. Drugo, treba se pomaknuti iz Sarajeva ako se hoće održati utjecaj i harizma u ostaku BiH.

Druga opcija je totalna pizdarija i stajanje na crtu Dodiku koji je trenutno najjači političar u BiH. Priznavanje stanja tihog rata koji je realnost. Rata koji je od 1995. BiH sveo na potez od Vječne vatre do one nakazne table na granici Dobrinje i Republike Srbije. A zatim osiguranje linije odbrane: Ako se već svima živo jebe što je Bosna otišla u tri p.m, onda neka komunjarsko-muslimanski Teheran bude Distrikt i zasebna teritorija. Pa neka se onda izabrani nacionalni predstavnici legitimno dogovaraju za svoje legitimne predstavnike na ostatku države koju smo sami pustili da nestane. A u Distriktu Sarajevo ćemo izabrati Komšića za guvernera, uz trenutnu provedbu Sejdić-Finci presude: Dervo zamjenik guvernera, a najzajebaniji bh židov neka nam upravlja novcima :D . Vikić upravlja policijom, a žandarmerijom Divjak. Zvuči kao državni udar? Baš tako, jer na čelu zemlje stoje ljudi koji otvoreno krše ustav!
Nije loše ni maštati :oops:

A ti majko Bosno idi u p.m., kad te nismo znali sačuvati kada je trebalo i kako je trebalo...
Post Reply