Komrad wrote:Jazz_Junkie wrote:Komrad wrote:
Gdje sam napisao da su Bosnjaci turskog porijekla?
Napisao si "dobar dio" sto je dovoljno netocna glupost.
Uredu ... to je tvoje misljenje ja bar znam stotinjak familija koje su turskog porijekla a danas se izjasnjavaju Bosnjacima
evo ti samo nekoliko primjera
Celebic-i, Jasarspahic-i,Cengic-i, Demir-i, Redzepagic-i
Ma nemoj? O Cengicima se moze diskutovati, ali i tu nisam siguran zahvaljujuci bogatom sarlatanu sa tvog avatara, ali sto su tvoji izvori kada su u pitanju Celebici, Jasarspahici, Redzepagici? Ja u tu pricu ne vjerujem zato sto nije naucno osnovana, ali posebno zato sto u BiH vlada mahalski mentalitet pametovanja i provaljivanja. Plus, u BiH se ljudi nikada nisu ozbiljno bavili genealogijom, pa cak ni begovske obitelji, sa mozda nekoliko izuzetaka. Cak na Zapadu ljudi ne znaju svoje porijeklo ako predje 150 godina, a kamoli u BiH. Kao osoba porijeklom iz BiH znam da gajenje obiteljske povijesti tu nije tradicija, jer su ljudi po tom pitanju neozbiljni i zapusteni.
I tvoj idol sa avatara se toliko provaljivao da bi dokazao svoje aristokratsko porijeklo, da je suvisno o tome pricati. Cak je pronalazio nekakvo porijeklo u Turkmenistanu, Turkistanu ili kako vec. To je isti onaj covjek koji je izjavio da su bogumili bili maltene muslimani, a bastinio kao povijest BiH. Jednostavno ne volim amaterske tvrdnje koje se mogu porediti sa raznim osobama koje tvrde da su potomci Dzingis Kana, Atile, Artua itd.