Zeleni predizborni bezobrazluk

triconja

#76 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by triconja »

Edin H. wrote:Zamisli covjece zauzmu ti parking mjesto. :shock:
Pa od muke bih moro cekat da odu, ili bih nakon dan dva zvao pauka :lol:
triconja

#77 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by triconja »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
triconja wrote:
dezurni_ucenik wrote:Kad su iftari to je sda seljakluk, kad su bozicni koncerti i ponocke onda se ponose sto su multikulty.
Treba sve to zakonom ogranicit, i jedni i drugi zakrce ceste, nemre se prolazit, treba vjerske propagande ogranicit u svoja ceter zida.
vjerske propagande u cetiri zida
gej paradu u cetiri zida
sve u cetiri zida
sta ce nam demokratija
ha ja
To ti je fazon danasnje demokratije, sta god koga i najmanje uvrijedi i smeta mu to goni u ceter zida. Demokratija je postala javna govornica sta bi se sljedece moglo ogranicit i u ceter zida smjestit a sta bi moglo izronit iz ceter zida i tako to.
Tvrtko II Kotromanić

#78 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Tvrtko II Kotromanić »

triconja wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote: To ti je fazon danasnje demokratije, sta god koga i najmanje uvrijedi i smeta mu to goni u ceter zida. Demokratija je postala javna govornica sta bi se sljedece moglo ogranicit i u ceter zida smjestit a sta bi moglo izronit iz ceter zida i tako to.
ili jednostavno hajmo fkt bit demokrate, nek radi ko sta hoce dok je po zakonu i dok ne ugrozava nekog drugog (al fkt ugrozava, zna se sta po zakonu i ustavu (zakonim i ustavima citave Evrope) ugrozava i ogranicava tudje pravo; ne da nekom gej parada moze ugroziti straight guzicu il da nekom javni iftar moze fgr poimanje multi-kultija uzbunit)

ono volis svoje, praktikujes svoje i postujes tudje
zar je to toliko tesko? :-)
triconja

#79 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by triconja »

triconja wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote: To ti je fazon danasnje demokratije, sta god koga i najmanje uvrijedi i smeta mu to goni u ceter zida. Demokratija je postala javna govornica sta bi se sljedece moglo ogranicit i u ceter zida smjestit a sta bi moglo izronit iz ceter zida i tako to.
ili jednostavno hajmo fkt bit demokrate, nek radi ko sta hoce dok je po zakonu i dok ne ugrozava nekog drugog (al fkt ugrozava, zna se sta po zakonu i ustavu (zakonim i ustavima citave Evrope) ugrozava i ogranicava tudje pravo; ne da nekom gej parada moze ugroziti straight guzicu il da nekom javni iftar moze fgr poimanje multi-kultija uzbunit)

ono volis svoje, praktikujes svoje i postujes tudje
zar je to toliko tesko? :-)
Meni nije jer se po mom opusu da naslutit da po svemu serem i pokusavam da ukazem na apsurd svega, znaci ta prica bi bila dobra sa nekim ko je protiv tako tih stvari, ali kao sto i sami znamo kad neko ima neku ideju koliko god se ti trudio da ga "popravis" na kraju dobijes da skoro uvijek taj te ideje jos vise zacementira. Sto bi se reklo ta prica postaje mlacenje prazne slame na kraju :D
славянин

#80 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by славянин »

Sta mislite da se organizuje kakva radna akcija - recimo “omladina pomaze gradnju autoputa” krampa,lopata,druzenje ... bil bilo kakvog odaziva :D
dezurni_ucenik

#81 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by dezurni_ucenik »

славянин wrote:Sta mislite da se organizuje kakva radna akcija - recimo “omladina pomaze gradnju autoputa” krampa,lopata,druzenje ... bil bilo kakvog odaziva :D

Tvrtko II Kotromanić

#82 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

славянин wrote:Sta mislite da se organizuje kakva radna akcija - recimo “omladina pomaze gradnju autoputa” krampa,lopata,druzenje ... bil bilo kakvog odaziva :D
kako zamisljas da tu akciju gradnje autoputa?
ono skupis raje, natovaris ih krampama i asovima i udri?

a prije nego sto prica krene o mladima koji ispijaju kafe i drkaju neku stvar dok je prije omladina bila ihh ko nijedna na dunjaluku, samo da podjsetim na poplave od prije par godina kad su se, izmedju ostalih, velike grupe mladih samoorganizovale i njih na hiljade islo po ugrozenim mjestima, bas u radne akcije :)
LBVIEW

#83 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by LBVIEW »

insomnia78 wrote:Jos dok ode ovih 5-10% partizanskih porodica... straota
Pa da, ko ce onda ukazivati na "uvjetno receno ratne zastave". :D
славянин

#84 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by славянин »

dezurni_ucenik wrote:

Zamisljam - posto vidim omladina (u koji se i ja ubrajam iako sam na granici :D) sve to krsno puno bijesa,ljuto,nema sta od sebe da radi sem da cucla sisu- moze li se ta energija usmjeriti nekako da se sta napravi korisno. I zamisli djaba teretana - kardio + zeljezo sve ukombinovano u krampi :mrgreen:
dezurni_ucenik

#85 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by dezurni_ucenik »

славянин wrote:
dezurni_ucenik wrote:

Zamisljam - posto vidim omladina (u koji se i ja ubrajam iako sam na granici :D) sve to krsno puno bijesa,ljuto,nema sta od sebe da radi sem da cucla sisu- moze li se ta energija usmjeriti nekako da se sta napravi korisno. I zamisli djaba teretana - kardio + zeljezo sve ukombinovano u krampi :mrgreen:

nema toga arane moj, prvi ti ovi fgrovci ne bi dosli.
славянин

#86 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by славянин »

kako zamisljas da tu akciju gradnje autoputa?

a prije nego sto prica krene o mladima koji ispijaju kafe i drkaju neku stvar dok je prije omladina bila ihh ko nijedna na dunjaluku, samo da podjsetim na poplave od prije par godina kad su se, izmedju ostalih, velike grupe mladih samoorganizovale i njih na hiljade islo po ugrozenim mjestima, bas u radne akcije :)
Upravo tako, natovaris krampama i lopatama - das obroke,mjesto za spavanje i ostale potrebstine (koje nisu velike) za rad profesionalni nadzor = iskoristiti tu mladu energiju. Nezaposlenost mladih je ogromna - zasto ne nauciti zanate ili bilo sta korisno dok pomaze se razvoju drzave a i licnosti.Mislim da je sve bolje od .... gledati kako dani prolaze ispijajuci kafice i puseci sisice od cenera kojeg nekako naberu...
Last edited by славянин on 13/06/2018 00:09, edited 1 time in total.
LBVIEW

#87 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by LBVIEW »

The 51st State wrote:Na ovakvim forama opozicija pada.
Mozda je I pokretac teme sda trol, ako nije tim gore.
Pa kad su ufurani kvazi-gradjani ko im je kriv.
Kad imas Falafara "ko jel' ja kavicu pio s ratnim zlocincem" i Cudic Sabinu zvanu "uvjetno receno ratna zastava" neprijatelji ti i ne trebaju. :D
addem

#88 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by addem »

Da SDP pameti ima sami bi organizovali iftar javni a Niksic bi klanjao sa Denisom u prvom safu.
triconja

#89 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by triconja »

Pa taman jaro kad zavrse smjenu u drzavnoj fabrici mogu doc i halal dat 4 sata svaki dan za bolje sutra :lol:
aratet

#90 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by aratet »

Kod mene komsija koji nije vidio Dzamije, ode na iftar jer kaze da ce biti spiskovi.

meni licno ne smetaju iftari, neka ljudi jedu, jedino mi smeta ako se to finansira javnim novcima.
славянин

#91 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by славянин »

triconja wrote:
Pa taman jaro kad zavrse smjenu u drzavnoj fabrici mogu doc i halal dat 4 sata svaki dan za bolje sutra :lol:
Da ima fabrika nebi bilo problema , problem je sto fabrike nema :mrgreen:
triconja

#92 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by triconja »

славянин wrote:
triconja wrote:
Da ima fabrika nebi bilo problema , problem je sto fabrike nema :mrgreen:
Eee drug moj, zato nema ni radnih akcija :lol:
Edin H.

#93 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Edin H. »

aratet wrote:Kod mene komsija koji nije vidio Dzamije, ode na iftar jer kaze da ce biti spiskovi.

meni licno ne smetaju iftari, neka ljudi jedu, jedino mi smeta ako se to finansira javnim novcima.
:D

Ma dobro je i to finansiranje javnim novcem, ako se uspijes privaliti. :D
Tvrtko II Kotromanić

#94 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

славянин wrote:
Tvrtko II Kotromanić wrote: kako zamisljas da tu akciju gradnje autoputa?

Upravo tako, natovaris krampama i lopatama - das obroke,mjesto za spavanje i ostale potrebstine (koje nisu velike) za rad profesionalni nadzor = iskoristiti tu mladu energiju. Nezaposlenost mladih je ogromna - zasto ne nauciti zanate ili bilo sta korisno dok pomaze se razvoju drzave a i licnosti.Mislim da je sve bolje od .... gledati kako dani prolaze ispijajuci kafice i puseci sisice od cenera kojeg nekako naberu...
buraz ne pravi se tako autoput nigdje na svijetu :-)

ono sto mladima (i starim ali pogotovo mladim) treba jeste uredjen sistem koji ce ih poticati radnim mjestima i generalno normalnom zivotnom perspektivom
a ovo za doskolovavanje i sl svakako da treba vise energije, poduzetnosti medju mladima al zeznuto je to sve pokretati nakon godina i godina sistematskog ubijanja u pojam od strane sistema, sredine, skole, roditelja; toliko negativno nakupljene energije da nikog ne smije da cudi letargija medju mladima
testni_akaunt

#95 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by testni_akaunt »

Ne posjećujem ove javne iftare. Ovaj je kako sam čuo za penzionere bio. Ali jedna od slasti ovih ifatara je FGRovsko kmečanje. Prosto uživam.
kmirsad

#97 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by kmirsad »

SKANDAL SARAJEVSKE POLICIJE/VJERNICI OGORČENI: "Policija nam svaku večer piše kazne za parking, dok mi u džamiji klanjamo"
I hajde... nek neko kaže da nema reda u ovoj državi... Svak radi svoj posao... vjernici klanjaju... policija kažnjava za nepropisno parkiranje...
furlan

#98 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by furlan »

U policiji jos uvijek recidivi i atavizmi bivseg sistema. Pa do kad majka mu stara. :evil:
Hoce i policija vitre.
Dasi

#99 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by Dasi »

славянин wrote: Upravo tako, natovaris krampama i lopatama - das obroke,mjesto za spavanje i ostale potrebstine (koje nisu velike) za rad profesionalni nadzor = iskoristiti tu mladu energiju. Nezaposlenost mladih je ogromna - zasto ne nauciti zanate ili bilo sta korisno dok pomaze se razvoju drzave a i licnosti.Mislim da je sve bolje od .... gledati kako dani prolaze ispijajuci kafice i puseci sisice od cenera kojeg nekako naberu...
A lovu od akciza da politicari mogu uloziti u vile i skupa auta. :thumbup:
I predizborne "skupove". :evil:
kmirsad

#100 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk

Post by kmirsad »

furlan wrote:U policiji jos uvijek recidivi i atavizmi bivseg sistema. Pa do kad majka mu stara. :evil:
Hoce i policija vitre.
:lol: Ne vitre... vitre se daju nekome ko će da pruči... zekat more... :lol: ... i treba neko hitno da pokrene inicijativu za izmjene Zakona o bezbjednosti u saobračaju... da se komunističkoj mraki i anarhiji konačno stane rep... :lol:
Locked