Makar u Loznicidezurni_ucenik wrote:Ostaje tuga sto se nisi rodio u Londonu, Madridu, il New Yorku.
Zeleni predizborni bezobrazluk
- insomnia78
#51 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
-
dezurni_ucenik
#52 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
insomnia78 wrote:Makar u Loznicidezurni_ucenik wrote:Ostaje tuga sto se nisi rodio u Londonu, Madridu, il New Yorku.
To bi vec bio kultur shok.
-
hAZNADAR
#53 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Mozda jest ovog puta predizborna - ali je to postala moda zadnjih godina i kada nema izbora.
Uglavnom se preferira zatvoreni prostor, sale se iznajme, posude,... iz prostog razloga sto ti objekti imaju sudoper, WC,...
Ako nema prostorije a ljudi zele da iftare zajedno - nadje se prostor vani ako je lijepo vrijeme a da je WC blizu i pristupacan, kontejneri za smece,...
Dakle odabir mjesta za to zavisi od fasiliteta a ne poziranja, glume, izbora, demonstracije,...
Nisam sam ucestvovao u organizaciji toga ali znam kako bude kada se organizuje teferic, rostilj,... u prirodi a nema WC-a.
Bio prisutan kao gost na par iftara iako nisam postio - ono druzenja radi. Valjda je uz tu modu zajednickih iftara ide i ljubaznost, prijaznost,.. svi nesto plaho fini, susretljivi, srdacni,.... nemos rec da nije to fino. Jedno mi smeta sto mi se redovno u takvim situacijama trazi pivo,.. a inace rijetko popijem al bas tada, bas na iftar mi se trazi - to je cudo jedno. Isto kao sto me uhvati napad smijeha redovno na dzenazi sto naravno otrpim. I znam da bi se zgledali, unezgodili,... ako izvadim pivo iz kese na iftar. I to je negativna manifestacija mode gdje ljudi ne gledaju svoja posla i svoj tanjir vec sole drugima pamet sta da jedu i piju.
Moda pa to ti je. Nikakva predizborna - jednostavno neki novi obicaj. Isto kao sto je postalo normalno slaviti Novu Godinu masovno na trgovima sto nije bilo ranije. Da li je ta moda velikih iftara nesto sto je postojalo ranije drugdje pa uvezeno ili neka nova moda gdje ima muslimana - neznam. Ne sjecam se da su i Arapi, Turci,.. na zapadu koje znam vise od dvije decenije pravili neke velike iftare ranije - sad je to postalo normalno skoro svako vece.
Fin obicaj i ne vidim razloga da nekome smeta,... a fgr nebi bila fgr kada se nebi zgrozila nad tim.
Uglavnom se preferira zatvoreni prostor, sale se iznajme, posude,... iz prostog razloga sto ti objekti imaju sudoper, WC,...
Ako nema prostorije a ljudi zele da iftare zajedno - nadje se prostor vani ako je lijepo vrijeme a da je WC blizu i pristupacan, kontejneri za smece,...
Dakle odabir mjesta za to zavisi od fasiliteta a ne poziranja, glume, izbora, demonstracije,...
Nisam sam ucestvovao u organizaciji toga ali znam kako bude kada se organizuje teferic, rostilj,... u prirodi a nema WC-a.
Bio prisutan kao gost na par iftara iako nisam postio - ono druzenja radi. Valjda je uz tu modu zajednickih iftara ide i ljubaznost, prijaznost,.. svi nesto plaho fini, susretljivi, srdacni,.... nemos rec da nije to fino. Jedno mi smeta sto mi se redovno u takvim situacijama trazi pivo,.. a inace rijetko popijem al bas tada, bas na iftar mi se trazi - to je cudo jedno. Isto kao sto me uhvati napad smijeha redovno na dzenazi sto naravno otrpim. I znam da bi se zgledali, unezgodili,... ako izvadim pivo iz kese na iftar. I to je negativna manifestacija mode gdje ljudi ne gledaju svoja posla i svoj tanjir vec sole drugima pamet sta da jedu i piju.
Moda pa to ti je. Nikakva predizborna - jednostavno neki novi obicaj. Isto kao sto je postalo normalno slaviti Novu Godinu masovno na trgovima sto nije bilo ranije. Da li je ta moda velikih iftara nesto sto je postojalo ranije drugdje pa uvezeno ili neka nova moda gdje ima muslimana - neznam. Ne sjecam se da su i Arapi, Turci,.. na zapadu koje znam vise od dvije decenije pravili neke velike iftare ranije - sad je to postalo normalno skoro svako vece.
Fin obicaj i ne vidim razloga da nekome smeta,... a fgr nebi bila fgr kada se nebi zgrozila nad tim.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#54 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Bancho ima jugoslovenski standard vrednovanja naroda.
- Challenger_
- Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije
- muha_sa
#56 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Al ste dosadni sa tim fgr 
- Maraschino
#57 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
insomnia78 wrote:Makar u Loznicidezurni_ucenik wrote:Ostaje tuga sto se nisi rodio u Londonu, Madridu, il New Yorku.
- azurna_obala
#58 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
[quote="DrugaGimnazija"][quote="azurna_obala"]
Nisam te ni pitala da li si iznio ručak na ulicu, nego da li jedeš javno?
[/quote]
Naravno da jedem javno na mjestima predvidjenim za to, kao sto su restorani.
[quote="azurna_obala"]
Sta ćemo sa bebama koje doje u parku?[/quote]
Isto sto cemo i sa cukama koji se vole voziti u autima, posto i jedno i drugo imaju isto veze sa javnim iftarom.[/quote]
Očito je samo problem u tome što se zove iftar, inače se može večerati na livadi bez problema.
Nisam te ni pitala da li si iznio ručak na ulicu, nego da li jedeš javno?
[/quote]
Naravno da jedem javno na mjestima predvidjenim za to, kao sto su restorani.
[quote="azurna_obala"]
Sta ćemo sa bebama koje doje u parku?[/quote]
Isto sto cemo i sa cukama koji se vole voziti u autima, posto i jedno i drugo imaju isto veze sa javnim iftarom.[/quote]
Očito je samo problem u tome što se zove iftar, inače se može večerati na livadi bez problema.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#59 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
don´t be sikirliman be iftarliman
-
hAZNADAR
#60 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Pa ko otvara ovakve teme? Ko da gledam jos jedna drama o propasti civilizacije.muha_sa wrote:Al ste dosadni sa tim fgr
- Matzan
#61 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
azurna_obala wrote:
Sta ćemo sa bebama koje doje u parku?
I ja sam par puta u parku... Ogladnio.
-
The 51st State
#62 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Na ovakvim forama opozicija pada.
Mozda je I pokretac teme sda trol, ako nije tim gore.
Mozda je I pokretac teme sda trol, ako nije tim gore.
- Bloo
- Globalna šefica
#63 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Slijedeći korak...kolinje u Velikom parku
-
furlan
#64 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Izvini, ne razumijem od cega zavisi?hAZNADAR wrote: Dakle odabir mjesta za to zavisi od fasiliteta a ne poziranja, glume, izbora, demonstracije,...
- problemnatravunu
#65 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Turbo vjerniciBancho wrote:hahah zeleni pacenici...naravno da mi smeta kad pod krinkom iftara prave predizborni skup...
- insomnia78
#66 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Prvo kurban. Al cekaj da odu ove PPBloo wrote:Slijedeći korak...kolinje u Velikom parku
- Bloo
- Globalna šefica
#67 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
neki dijasporski izraz, mozda?furlan wrote:Izvini, ne razumijem od cega zavisi?hAZNADAR wrote: Dakle odabir mjesta za to zavisi od fasiliteta a ne poziranja, glume, izbora, demonstracije,...
- Bloo
- Globalna šefica
#68 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Kurban se već kolje u centru grada u dvoristimainsomnia78 wrote:Prvo kurban. Al cekaj da odu ove PPBloo wrote:Slijedeći korak...kolinje u Velikom parku
Tako da...
Kolinje!
- insomnia78
#69 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Meščini od francuskog facileBloo wrote:neki dijasporski izraz, mozda?furlan wrote:Izvini, ne razumijem od cega zavisi?hAZNADAR wrote: Dakle odabir mjesta za to zavisi od fasiliteta a ne poziranja, glume, izbora, demonstracije,...
- Bloo
- Globalna šefica
#70 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
meni smrdi na Skandinavce...insomnia78 wrote: Meščini od francuskog facile
- oldtajmer
#71 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
jel ovo c-fazaBancho wrote:
Da li je vama ovo normalno? U sred naselja u kome se to nikad nije radilo, „neki“ su odlucili da organizuju iftar uz popratnu muziku vela havle pjesama. Ok, hoce iftar na otvorenom, pa zar se nije to moglo organizovat pored neke dzamije ili pored nekog islamskog centra? Pa ne zive ovde samo muslimani, mozda nekom ovo smeta, a sve se furamo kao multi kulti ovo ono...Zar je moguce da se zelena SDA-a bagra toliko uspanicila pred izbore pa su sad od iftara napravili predizborne manifestacije na kome zele da pokazu koliko su fini, dobri i posteni...ma ko im sad da glas na izborima ruka mu se osusila...
- triconja
#72 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Treba sve to zakonom ogranicit, i jedni i drugi zakrce ceste, nemre se prolazit, treba vjerske propagande ogranicit u svoja ceter zida.dezurni_ucenik wrote:Kad su iftari to je sda seljakluk, kad su bozicni koncerti i ponocke onda se ponose sto su multikulty.
- triconja
#73 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Mojne jebat?! Cuj u centru grada klat zivotinje, pa bog te jadan a higijena i tako to?Bloo wrote:Kurban se već kolje u centru grada u dvoristimainsomnia78 wrote:Prvo kurban. Al cekaj da odu ove PPBloo wrote:Slijedeći korak...kolinje u Velikom parku![]()
Tako da...
Kolinje!
- Edin H.
#74 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
Zamisli covjece zauzmu ti parking mjesto. 
- Tvrtko II Kotromanić
#75 Re: Zeleni predizborni bezobrazluk
vjerske propagande u cetiri zidatriconja wrote:Treba sve to zakonom ogranicit, i jedni i drugi zakrce ceste, nemre se prolazit, treba vjerske propagande ogranicit u svoja ceter zida.dezurni_ucenik wrote:Kad su iftari to je sda seljakluk, kad su bozicni koncerti i ponocke onda se ponose sto su multikulty.
gej paradu u cetiri zida
sve u cetiri zida
sta ce nam demokratija
ha ja